Amnesty International: Een kind van westerse geheime diensten en een propaganda-instrument

Screenshot_47

(Door: Christian Saarländer – Vertaling: E.J. Bron)

Amnesty International maakt er voor zichzelf graag aanspraak op wereldwijd voor mensenrechten en democratie te strijden. Deze NGO irriteert echter vaak wegens eenzijdigheid en dient op dit moment meer dan ooit als het vlaggenschip van westerse propaganda. Geen wonder dus dat de vereniging leugens over Rusland verspreidt en zodoende de westerse leugenmedia in de kaart speelt.

Wanneer Amnesty International (AI) in grote steden leden werft, dan krijg je vaak de indruk dat deze organisatie met vrijwillige idealisten werkt. Op belangrijke plekken in grote steden zie je vaak standjes met grote affiches die wijzen op het onrecht in deze wereld. Maar achter deze public relations zitten geen idealisten, maar goed betaalde promotors die een vet loon en provisie voor hun werkzaamheden krijgen.

Dit agentschap in Duitsland zoekt op dit moment “dialogers” en lokt met een maandelijkse verdienste van meer dan € 2000,- Men verwacht van de toekomstige medewerkers dat ze flexibel zijn en bereid om te reizen, want men moet donateurs in heel Duitsland werven. De professor in de rechten Francis Boyle beschuldigde de organisatie ervan dat ze in de eerste plaats aan propaganda doet. Propaganda voor zichzelf, daarna zouden schenkingen en leden worden geworven. Hij spreekt uit ervaring, omdat hij jarenlang in Amerika aan het hoofd van de organisatie stond.

Mensenrechten als doel staan bij AI helemaal op de laatste plaats. Interne machtsstrijd domineert het leven van alledag van de zogenaamde mensenrechtenorganisatie. Het doel is vooral om aan zoveel mogelijk geld te komen. Geen wonder dus dat men voor het werven van leden terugvalt op ervaren promotors, die er ervaring mee hebben mensen op straat aan te spreken en door middel van een verkooppraatje de argeloze voorbijganger een lidmaatschap aan te smeren.

Dat landen zoals Rusland of China niet pas sinds gisteren de organisatie beschuldigen van eenzijdigheid wordt daarbij vermoedelijk niet genoemd. De organisatie wordt bijvoorbeeld ook van eenzijdigheid beschuldigd, omdat ze nauwelijks met iets kwam over de slachtoffers van de bombardementen in het oosten van de Oekraïne. Maar in Syrië wil men zulke graag gezien hebben. Over de actuele beschuldigingen tegenover Rusland berichtte “Contra-Magazine” al.

Het gerenommeerde Canadese instituut Global Research beschuldigt de organisatie ervan dat zij aan “Amerikaanse staatspropaganda” zou doen. Dit artikel is meer dan drie jaar oud en pakt o.a. het onderwerp Pussy Riot op, waarvoor men zich destijds bijzonder uitsloofde. Ook al kun je kritiek hebben op de gevangenisomstandigheden van de band, bij de campagne rondom de Russische band werd echter maar het halve verhaal verteld.

De punkband kreeg inmiddels amnestie van president Vladimir Poetin. Meer kon Poetin niet voor de band doen. Hij had geen invloed op het proces en wanneer twee vrouwen constant opvallen wegens het opwekken van publieke ergernis, dan moet een rechtbank op zeker moment met een gevangenisstraf reageren. Voordat Pussy Riot haar beroemde “punkgebed” in de kathedraal hield, vielen de leden van de band op door groepseks-manifestaties in openbare gebouwen en brachten ze in een supermarkt voor de ogen van kleine kinderen een ingevroren kip vaginaal in.

In Duitsland en Oostenrijk zou men wegens zulke handelingen ook op een gevangenisstraf kunnen rekenen wanneer men herhaaldelijk vanwege zulke “politieke acties” voor de rechtbank zou staan. Maar als je in de media maar het halve verhaal te weten komt, dan is dat nog niet gelogen. En beschuldigingen tegenover de Russische politiek en justitie zijn in de vooraanstaande westerse media bijna al net zo vanzelfsprekend als het amen in de kerk.

Maar de selectieve keuze van de slachtoffers van mensenrechten zou nog te verdedigen zijn. Vaak bedenkt deze organisatie ook zelf zulke slachtoffers – zoals op dit moment de “duizend burgerslachtoffers” bij de Russische militaire operatie in Syrië. Een uitgelezen kans voor de westerse journalistiek, die AI graag aanhaalt als bron voor haar leugenachtige verslaggeving.

Dat de organisatie werd bedacht door een medewerker van de Engelse geheime dienst, zou ook niemand verder moeten verbazen. De oprichter van de zogenaamde mensenrechtenorganisatie, Peter Benenson, was van 1941-1945 in het Bletchley Park werkzaam op de testafdeling, waar hij o.a. de Duitse Lorenz-sleutelmachine ontcijferde. De in 2005 overleden advocaat richtte in 1961 Amnesty International op, een organisatie die wereldwijd 3,2 miljoen leden heeft. Het is gemakkelijk om leden te winnen wanneer men zich zogenaamd voor het goede in de wereld inzet. Mensenrechten en democratie zijn voor het Westen ondertussen strijdbegrippen geworden.

Daarbij wijst men graag met het vingertje naar Rusland, China of Iran. Daarbij wordt vaak buiten beschouwing gelaten dat de VS en hun bondgenoten de mensenrechten met voeten treden. CIA-martelgevangenissen of het willekeurig doden van burgers door drones staan  niet echt op de agenda van Amnesty International.

De journaliste Alexa O´Brien kon een jaar geleden op bijeenkomsten spreken over de zaak Chelsea Manning. Echter ook pas vier jaar nadat de ex-soldaat in Irak op de meest gruwelijke manier gemarteld en uiteindelijk door een Amerikaanse rechtbank tot 35 jaar gevangenisstraf veroordeeld werd.

Een gelijksoortig proces vindt echter niet in Rusland of China plaats. Dat weerhoudt de organisatie er echter vast en zeker in de toekomst niet om leugens en halve waarheden over deze landen te blijven verspreiden. Ook al voert deze organisatie deels zinvolle manifestaties en campagnes uit, toch is zij naar alle waarschijnlijkheid niet hetgeen de promotors ons op straat willen verkopen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Christian Saarländer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Amnesty International, Hypocrisie, NGO, propaganda. Bookmark de permalink .

6 reacties op Amnesty International: Een kind van westerse geheime diensten en een propaganda-instrument

 1. jungleelephant zegt:

  En waar blijven onze mensenrechten?

  Like

 2. Pogo zegt:

  Israël heeft ook zo’n ‘goede’ relatie met AI.
  Als ik het goed heb mochten zij van Israël niet eens in de Gaza na de laatste oorlog daar.

  AI had al wat bevindingen, rapporten en interviews met hamasleden gepubliceerd zonder wederhoor vanuit het IDF/Israël.
  Daarna, toen de oorlog voorbij was en de onderzoeken plaats konden vinden, had Israël zoiets van; Maar jullie niet. Jullie hebben je zegje al gedaan en het kwaad is al geschied.

  (Achteraf gezien niet zo heel verstandig want het AI heeft zodoende de wereldopinie weer wijs kunnen maken van; ‘Zien jullie wel. Israël heeft oorlogsmisdaden gepleegd en probeert dat te verdoezelen door ons niet tot de Gaza toe te laten.’
  Maar ach, wat maakt het uit……het kwaad was toch al geschied.)

  Like

 3. Pingback: Amnesty International: Een kind van westerse geheime diensten en een propaganda-instrument | Rechtsaf doorzee

 4. Drs.P. zegt:

  AI is gewoon een onderdeel oftewel verlengstuk van de (s)linkse overheidsmaffia in Europa.
  Opkomen voor zogenaamde “zielige” booslims en terwijl christenen bij de (tien) duizenden worden afgeslacht er niets van zeggen. Bah en nog eens bah, wat een smerige gore politiek correcte rotclub is die AI.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 5. Bas zegt:

  Als verkenner voor mensenrechten is Amnesty International vaak een voorbode van Oorlog op komst. Dit fenomeen zagen we reeds in Irac voor de inval. Kritiseerde men toen Saddam Hussein, nu loopt men op Rusland te mopperen en dan specifiek op Vladimir Putin. Opvallend is de toeval, allemaal opponenten van de US.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s