Salafisten houden de wacht tijdens jaarwisseling

Screenshot_13

(Door: Alexander Bakker)

DEN HAAG – Salafisten patrouilleren komende jaarwisseling opnieuw door de Haagse Schilderswijk. De ultraorthodoxe as-Soennah-moskee werkt hierbij samen met de Haagse politie. Deze samenwerking was in het verleden al omstreden in de Haagse gemeenteraad, maar komt na een aangenomen motie in de Tweede Kamer opnieuw in grijs gebied terecht. Het parlement heeft in de bewuste motie het kabinet opgeroepen om alle samenwerkingen tussen overheid en salafistische organisaties te beëindigen.

In een andere motie noemde een Kamermeerderheid salafistische organisaties „een kweekvijver voor radicalisering en gewelddadig jihadisme.” Ondanks deze politieke ontwikkelingen gaat de samenwerking met stichting as-Soennah gewoon door.

Vragen hierover liggen klaarblijkelijk erg gevoelig: het Haagse stadhuis reageert uiterst summier en de politie heeft meerdere dagen nodig om met een ’afgestemd antwoord’ te komen. Zowel de politie als het stadhuis beantwoorden geen concrete vragen over de samenwerking met stichting as-Soennah.

Screenshot_16

De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen gaat alleen kort in op de ontwikkelingen bij de buren op het Binnenhof. „Het is aan het kabinet om op een motie van de Tweede Kamer te reageren. Gemeenten zijn autonoom om zelf beslissingen te nemen”, laat hij via zijn woordvoerder weten.

De gemeenteraad is niet geïnformeerd over de samenwerking met organisaties tijdens Oud en Nieuw. In een brief spreekt Van Aartsen alleen over „bewonersactiviteiten” die door “verantwoordelijke bewoners worden georganiseerd.” Volgens een woordvoerster van de politie is de aanpak bij deze jaarwisseling „niets nieuws” en zetten moskeeën, buurtvaders en stichtingen zich het hele jaar door in voor de ’leefbaarheid’ in hun wijk.

Screenshot_14

De zegsvrouw gaat wel in op werk van de vrijwilligers: „Zij spreken mede-buurtbewoners of andere aanwezigen op straat aan op wangedrag en signaleren ordeverstoringen dan wel strafbare feiten. De teams hebben daarom nauw contact met wijkagenten.” Verder benadrukt ze dat vrijwilligers niet meer bevoegdheden hebben dan andere Nederlandse burgers. „De coördinatie ligt bij de politie.”

Alleen wijkchef Ton Parlevliet van politiebureau De Heemstraat geeft informatie prijs over wie er precies op gaan met Oud en Nieuw. Op sociale media spreekt hij van „samenwerking met veel organisaties.” Hij deelde onlangs foto’s, genomen op een voorbereidingsavond, met een kaart van de wijk. Hierop is te zien dat onder andere een Koerdische organisatie en een Marokkaanse moskee meehelpen. Op deze kaart staat ook dat vrijwilligers van stichting as-Soennah komende jaarwisseling patrouilleren in twee delen van de Schilderswijk.

Screenshot_15

Bron:
www.telegraaf.nl
Auteur: Alexander Bakker

h/t “Jan Wandelaar”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, Barbarisme, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, democratie, Dhimmitude, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, meningsdictatuur, Moslims, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, politici, propaganda, Rotzakken, sharia, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

27 reacties op Salafisten houden de wacht tijdens jaarwisseling

 1. Pogo zegt:

  Ik zat ‘m net te lezen.
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/12/is_hier_nog_geen_meldpunt_voor.html

  Zonder slag of stoot overhandigen wij beetje bij beetje Nederland aan een ideologie die ons hier helemaal niet ziet zitten.
  Gevaarlijke zaak als wij politiezaken overdragen aan iets wat helemaal geen bevoegdheid heeft en een hele andere kijk heeft op onze samenleving.
  Beetje bij beetje……

  Like

 2. Cathja zegt:

  Het lijkt allemaal zo onschuldig, maar ondertussen…..!
  Die salafisten nestelen zich in alle haarvaten van de Nederlandse samenleving, en dat gaat zó geniepig en stiekem, dat het slechts opgemerkt wordt door degenen die zich geen zand in de ogen laten strooien.
  Het salafisme is een zeer gevaarlijke stroming binnen de islam, die de sharia wil invoeren in DE HELE WERELD! Laat u zich niets anders wijsmaken. Het zijn degenen die zonder met de ogen te knipperen ons ons vrije leven totaal zullen afnemen, en ons onder zware druk zullen zetten wanneer de tijd daarvoor rijp is, en zij met voldoende volgelingen in Nederland zijn.

  De overheid moet het salafisme radicaal verbieden. Er moet meer worden verboden, maar dit zou een eerste belangrijke stap in de goede richting zijn, en een duidelijk signaal richting de islamitische gemeenschap in Nederland dat de grens van onze tolerantie nu is bereikt. We moeten geen kostbare tijd meer verloren laten gaan, en deze ‘ziekte’ de kans geven om voort te woekeren, net zolang tot er geen genezing meer mogelijk is. Het salafisme moet NU verboden worden. Het wegkijken moet voorbij zijn. Er moet opgetreden worden.

  Like

 3. Thoth zegt:

  Van Aarsen zal zichzelf wel weer van een ‘taqiyya’ tactiek bedienen, t.w. een salafistische asshole wanneer’ie niet op vakantie is…

  Like

 4. elisah zegt:

  Zoals uit onderzoek gebleken, voelen veel moslims zich geen Nederlander en willen zich vervolgens ook niet houden aan de Nederlandse wet en regelgeving. Ze willen alleen maar gehoor geven aan de sharia. Daarom worden Moslims zelf ingeschakeld om de rust te bewaren.

  Like

 5. E.J. Bron zegt:

  VVD = Verneukpartij voor Volksverraad en Dhimmitude !!!

  null

  Like

 6. carthago zegt:

  Tja, de hoofdstad van Europa (per 1januari) heeft dus een sharia politie om vooral de autochtoon in het gareel te houden. Charlie hebdo en de vermoorde tieners in Parijs draaien zich om in hun graf. Nederigland gaat voorop in het faciliteren van terreur. Het meest stompzinnige landje aan de noordzee.

  Like

 7. Gasso de Commando zegt:

  Met wie werkte de politie ook samen in 1940-1945…???

  Like

  • Edjan zegt:

   De politie werkt ALTIJD voor de BAAS.

   Zijn de Duitsers de baas, werken ze voor de Duitsers
   Is liberaal-confessioneel de baas, slaan ze de linksen verrot
   Is links-liberaal-confessionaal de baas, slaan ze “rechts” verrot.

   Like

 8. Thoth zegt:

  Kijk eens, een nieuwe auto voor Abou van Doornig. Ik neem aan Saoedië-Arabië dat betaald heeft. Die hebben geld zat…

  Like

 9. Ron zegt:

  Als de politie afhankelijk is van salafisten om de orde te bewaren dan erkent de politie hiermee dat ze de zaak niet meer onder controle hebben.
  De politie is dus niet meer de baas in de schilderswijk, dus ondergeschikt geworden aan islamitische groepen.

  Like

 10. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Maar ooit komt voor ‘t bezoedeld Nederland de dag
  dat we gewoon op “Ons Gezag” kunnen vertrouwen
  daar dat zich aan haar Ere-taak gaat houen
  met Burgervaders van een vlekkeloos gedrag !
  .
  dan hangen sjoemelaars gewoon in weer en wind,
  verdiend te bungelen in de allerhoogste bomen
  en niemand hoeft nog nachtmerries te dromen
  omdat het Volk dat loon naar werken vindt !
  .
  dan zijn de van Aartsen-leugentypes eindelijk uitgepraat
  Nijpels-figuren allemaal door de mand gedonderd
  dan gaan ze voor de bijlen, niemand uitgezonderd
  en de vrije mens weet weer waarvoor hij gaat !!!
  .
  Jasterke
  .

  Like

 11. Pieter zegt:

  Hiermee wordt de scheiding van kerk en staat overschreden en zelfs aangemoedigd door Jopias van Aartsen.
  Iedere burger kan door deze salafascistische ordedienst worden aangesproken op zijn gedrag.
  Ook al zou ik fout zijn of toevallig in de buurt van een incident dan nog wens ik niet te worden aangesproken of gecorrigeerd door iemand met een bepaalde geloofsovertuiging die ook nog eens getooid is met een reclame-hesje van zijn salafistische moskee.
  Van Aartsen waar ben jij nou helemaal mee bezig ?

  Like

  • Edjan zegt:

   Pieter,

   van Aartsen is zich voor de spiegel aan het afrukken.
   Jozias komt klaar bij wat hij in de spiegel ziet:
   de compleet politiek correcte mens!

   Daarna kamt hij zijn haren en zal zich voor de Nederlandse Propaganda Omroep andermaals zelf bevlekken.

   (en ziet u het maar overdrachtelijk)

   Like

 12. Koos zegt:

  Bij wijze van experiment moeten een paar lekkere Hollandse meiden, in korte rokjes en met een glas champagne in de hand, door de Schilderswijk gaan flaneren. Kijken wat er gebeurt.

  Like

  • Cathja zegt:

   Ja, dat is een goeie test! Ze doen daarmee niets strafbaars. De minirok is een normaal en geaccepteerd kledingstuk in ONS land. Ze kunnen het dan ook geen provocatie noemen.
   Laat ze het dan ook niet wagen om die vrouwen aan te houden. Wij rukken die kerels toch ook hun lange jurken niet van het lijf omdat wij vinden dat dat niet thuis hoort in Nederland?

   Like

 13. Salafisten “houden de wacht” tijdens Jaarwisseling. Hm.
  Eh…..What about: “Schorpioenen worden bij eb uitgezet op het strand tegen kwallen?”
  Soortgelijk idee.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 14. fransdewit zegt:

  Eigenlijk krijgen ze dus toestemming om een leger te vormen hier in Nederland, geloof me nu is de weg vrijgemaakt voor die gasten. Nog even dan wordt dat leger zo sterk, dat wij als rasecht Nederlanders helemaal niets meer hebben in te brengen. Is nu al zo, maar soms met een beetje tegengesputter is er nog wel eens je gelijk te halen. Maar straks kunnen we het schudden.

  Like

 15. Joannes den Hollander zegt:

  In het Zuiden zie je ze ook al op diverse plaatsen met die fluorescerende hesjes. Onder het mom van parkeerregelaar. Binnen eigen kringen is het de sharia politie. De Nederlandse politie werkt wederom samen met de vijand.
  Zoals enkelen al aangaven dat deden veel Nederlandse politiemannen ook in de jaren 40 t/m 45. Dan waren ze verzekerd van een baan. Samen met de bezetter sleurden ze dan Nederlandse mensen uit hun huizen om afgevoerd te worden. De enkele goeden lieten zich op het politiebureau “overvallen” waarbij dan een aantal vuurwapens meegenomen werden door het verzet. Dat dan wel weer, maar helaas, het waren maar enkelen.

  Like

 16. kruisridder zegt:

  Het wachten is gewoon op de eerste moslim die een overlevingsmes onder zijn borstbeen gestoken krijgt op het moment dat deze iemand aanhoudt voor controle…….

  Like

 17. toetssteen zegt:

  http://www.marcelroele.nl/index.php?pagina=27

  Misschien is dit ook hier een nuttig artikel om eens te leren inzien waar men het over heeft.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s