Zwitserse legerchef waarschuwt voor sociale onlusten

Screenshot_9

(Vertaling: E.J. Bron)

De Zwitserse legerchef André Blattmann waarschuwt in de Zwitserse krant “Schweiz am Sonntag” voor sociale onlusten in Europa. Hij ziet een toenemende agressiviteit in de publieke discussie en een explosieve gevarensituatie.

Blattmann schrijft dat de gevarensituatie aanzienlijk zou zijn: de terreurbedreiging zou toenemen, hybride oorlogen bedreigen de vrede in de wereld. Bovendien zou er een economische crisis zijn. Ook ziet Blattmann een gevaar in de grote migratiebewegingen van “vluchtelingen” en “migranten”.

Blattmann: “Sociale onrust kan niet uitgesloten worden”, de woordkeuze in de publieke discussie zou “gevaarlijk agressief” worden: “De mix wordt in toenemende mate onappetijtelijk.” Blattmann ziet het fundament van de Zwitserse welvaart “sinds lange tijd weer bedreigd.” Hij herinnert aan de situatie rondom de beide wereldoorlogen in de vorige eeuw en raadt Zwitserland aan zich te bewapenen.

Zwitserse politici reageerden met onbegrip op de bijdrage van de legerchef en beschouwen zijn waarschuwingen als overdreven.

Het Zwitserse leger had enkele jaren geleden al oefeningen gehouden, waarbij de uitgangssituatie was gericht op sociale onlusten in Europa. Ook de “Economist” waarschuwde geruime tijd geleden al voor sociale spanningen.

Screenshot_7

De chef van het Zwitserse leger, André Blattmann.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurocrisis, Europa, gezond realisme, Immigratie, Terrorisme, Zwitserland. Bookmark de permalink .

17 reacties op Zwitserse legerchef waarschuwt voor sociale onlusten

 1. Cathja zegt:

  Deze man heeft gewoon gelijk!

  Like

 2. Elena zegt:

  Inderdaad heeft deze man 100% gelijk.
  De bewijzen zijn overal reeds zichtbaar.
  Jammer dat zoals gewoonlijk de linkse Zwitserkliek het ontkent.
  Indien het mogelijk was..zou ik ook een wapen aanschaffen.
  Maar helaas !!!

  Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  De zieners worden voor blinden uitgemaakt!

  Like

 4. Johan zegt:

  Meneer Blattmann neemt in ieder geval geen blad voor de mond.

  Like

 5. Pingback: Zwitserse legerchef waarschuwt voor sociale onlusten | Rechtsaf doorzee

 6. Jan Wandelaar zegt:

  +
  http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2015/12/salafisten_weer_op_de_been_met.html
  +

  Like

 7. elisah zegt:

  Hij is volgens mij nog heel voorzichtig en ‘diplomatisch’ gebleven.

  Like

 8. Sjun Demartelaere zegt:

  Zo vreemd lijkt het me niet dat er onlusten ontstaan waar een invasie gefaciliteerd wordt vanuit gemeenschapskapitaal. Vooruitziende mensen zorgen ervoor dat zij zichzelf en hun naasten kunnen verdedigen.

  Like

 9. tjonge zegt:

  hoe moet je je bewapenen tegen een vijand van binnenuit ?

  Like

 10. VarAway zegt:

  Laat dat maar gerust over aan de Eidgenossen, daar in Alpenland.
  U zou toch moeten weten dat iedere zwitser ( allen hebben hun militaire
  dienstplicht vervuld ) zijn dienstwapen & munitie thuis heeft en jaarlijks
  gaat oefenen?
  Ze zijn twee wereldoorlogen doorgekomen en lusten onze muzelmannetjes
  RAUW.

  Like

 11. D. G. Neree zegt:

  Nuchter volk, de Zwitsers.

  Like

 12. Thomasson zegt:

  De chef van het Zwitserse leger, André Blattmann, is geen Nostradamus. Maar hij is wel een intelligente man die de politieke- en maatschappelijke kaart kan lezen. Dat terreurbedreiging is constant aanwezig, dat weet iedereen. Maar wie kan ontkennen dat de kans op een gewapend verzet onder de lokale autochtone bevolking is niet aanwezig ? De realiteit anno nu wordt niet geschetst door professionele journalisten, experts op het gebied van dit of dat en de media mensen. Wie wil weten wat werkelijk onder de mensen leeft, moet een kijkje nemen in commentaren en “social media”. En dat belooft niet veel goeds. Mensen nemen steeds meer een argwanend houding tegenover de leiderschap van het land en volgens met argus ogen de ongewenste stroom vluchtelingen die hier op de status van PERSONA NON GRATA binnenkomen. ZE WILLEN ZE NIET, MAAR MOETEN ZE ACCEPTEREN OMDAT DE OVERHEID HEEFT VOOR HEN GEKOZEN, BOVEN HAAR EIGEN VOLK. In Nederland is, naar mijn mening, de kans op een totale politieke- en maatschappelijke chaos bijzonder hoog. Het land is klein en te dichtbevolkt. De vluchtmogelijkheden uit een No-Go zones en Sharia-wijken waren tot nu toe zeer beperkt; vooral voor mensen met een smalle beurs. Beperkt, maar theoretisch toch mogelijk. Mensen gingen in voor hen te dure huizen wonen om in veiligere omgeving te kunnen leven. Een buurt met overwegend normatieve bevolking. Ze ontvluchten de criminaliteit en de ISLAM: die samen gaan als in het liedje van Frank Sinatra “Love and Marriage”. Met de nieuwe woonwet (treedt per 1 januari 2016 in werking) zitten ze in hun gevaarlijke omgeving als ratten in de val. Ze kunnen geen kant meer op. Zo moeten een huis huren die past bij hen inkomen.. Bijvoorbeeld arme Westlanders krijgen geen huis meer in de gemeente Westland al woont hun familie daar generaties lang. De enige plek waar ze heen kunnen verhuizen, is naar de ISIS-wijken van Zuidwest, de Schieldersbuurt en dergelijke Haagse wijken. Deze nieuwe toestand zal de kloof tussen de overheid en de bevolking veel groter maken. In het Nederlands is een mooi spreekwoord: Een kat in het nauw, maakt vreemde sprongen. De kans op “vreemde sprongen” in Nederland is nu groter dan ooit.

  Like

 13. Jade zegt:

  Met alle respect, maar daar hoef je geen legerchef
  voor te zijn om sociale onlusten te voorzien.

  Like

 14. Q zegt:

  “…sociale onlusten…”

  Ik hoor dat woord wel erg vaak in de media tegenwoordig. Altijd mooi natuurlijk dat het eigenlijk een diffuus begrip is dat moeilijk is te definiëren.
  Was het niet zo dat bij het verdrag van Lissabon ook een stuk of wat bijlagen hoorden compleet met aanhangende appendixen et cetera ? En dat daar ergens in een obscuur hoekje ook was geregeld dat EUROGENDFOR (de Europese marechaussee) onder andere in actie kon komen tijdens dergelijke “sociale onlusten” ? Of was juiste term “sociaal oproer” ?

  Like

  • Edjan zegt:

   Nou Q, ik vrees het ergste. Het is een race tegen de klok. Zijn de sociale onrusten eerder bepalend of is de EU superstaat met EU leger eerder bepalend? Als de EU wint, zijn we voor eeuwen de klos.

   Ik denk wel eens dat we de hooligans en de neo-nazi’s nog eens hard nodig zullen hebben. Ik begrijp dat dit een foute uitspraak is.

   Like

 15. Pingback: Noorse generaalinspecteur van het leger: Europa zal moeten “vechten” om haar waarden te behouden | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s