Ik ben in een sciencefiction beland

Screenshot_11

Isaac Asimov

(Door: “jowitteroos”)

Als iemand mij 35 jaar geleden het heden had voorspeld, had ik het niet geloofd, altijd denkend dat er nog zoiets als ratio, moraal en ethiek te bespeuren was in de mensheid. Alhoewel ik me toen al wel onwennig voelde en niet behorend bij, gezien de sturing over wat men wel en niet mocht denken en doen, was het voor mij wel aanleiding beter op te letten en de patronen te herkennen ondanks dat ik voor dat moment geen antwoord had. Alsof je langs de zijlijn staat en een voorspellend  en voorspelbaar tafereel ziet ontvouwen. Geen tijd in te grijpen, opdat die rode lijn zich langzaamaan bloot geeft en grotere en duidelijker vormen aanneemt. Je kunt je vinger er niet altijd op leggen, maar weet dat het niet goed is. Alsof je naar een film kijkt en je gedurende het verhaal al duidelijk ziet en weet wat er gebeuren gaat, maar niets kunt doen, want het is een film.

Een goed opgezet plot, op wereld niveau en zeer geraffineerd  gespeeld overigens. Misbruik van woorden en begrippen zouden die handelingen dan moeten verduidelijken en verantwoorden richting het volk, die tevens verdovend werken. Een gevolg is een soort apathie onder de volkeren. Immers, leiders  en vertegenwoordigers hebben toch het beste met ons voor . . . Maar ook het misbruik van loze en vaak onrealiseerbare beloften waarop gestemd wordt. Een bewuste transformatie die via de ene vorm overgaat in een andere, één die leiders of een geselecteerd clubje voor ogen had/heeft.

Einstein mag ooit wel eens gezegd hebben dat verbeelding belangrijker is dan kennis . . . onze leiders hebben geen van beiden. De EU met haar utopisch wereldbeeld zonder enig besef van de gevolgen bij uitvoer hiervan, en de politiek die rare sprongen maakt in dat web van gecreëerd bedrog.

Een tijdje zonder de alternatieve media en alleen de MSM brengt u een ‘alles onder controle en niets aan de hand’ sfeer, een zingende maatschappij die hart heeft voor ‘de zaak’. Buiten de muren ook alles geweldig . . . althans zo lijkt het. Maar dat is schijn, wil men de rode lijn, het groter geheel, zien te begrijpen, een parallelle wereld. In wiens realiteit leeft men en beleeft men. Ps.: Mocht E.T. om de hoek kijken, sta dan niet verbaasd, zo werkelijk is die ‘werkelijkheid’ geworden, haast onwerkelijk.

Ik kan zelfs een keuze maken in welke werkelijkheid ik zijn wil voor een moment. Ik hoef alleen maar het ene of het andere nieuws te volgen en te lezen . . . Te gek voor woorden.

Ik leef in een wereld waarin ik een parallelle wereld beleef. Een sciencefiction die op dit moment geschreven wordt, alwaar ik alleen maar langs de zijlijn kan zitten om te kijken hoe deze zich ontvouwt . . . een Mister Bean wereld die heel normaal voor hemzelf is, maar niet voor een ander.

Ik wens u allen een strijdbaar en volhardend 2016 toe, beste mensen van deze prachtige site van E.J. Bron. Uw wereld is de mijne en de werkelijke.

 

Door:
“jowitteroos”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Ik ben in een sciencefiction beland

 1. Hoofdinspecteur Duitse Recherche: Met moslimmigranten importeren wij criminaliteit
  ‘Politiek verzwijgt dat migranten in AZC’s kinderen prostitueren’ – Officiële overheidscijfers: Slechts 2% migranten geschikt voor werk

  De statistisch onomstotelijk vastgestelde link tussen islam en criminaliteit is één van de gevoeligste punten die de gevestigde Europese orde in media en politiek negeert, en als het niet anders kan te vuur en te zwaar bestrijdt. Hoofdinspecteur Tania Kambouri van de Duitse recherche en tevens bestseller-auteur, die eerder fel werd aangevallen omdat ze openlijk stelde dat moslims geen respect voor de politie hebben en criminaliteit door vluchtelingen wordt gebagatelliseerd, deed er tijdens een openbare bijeenkomst nog een schepje bovenop, en waarschuwde dat de politie zich door de exploderende moslimcriminaliteit overal steeds verder moet terugtrekken, ‘waardoor wij het gezag op straat verliezen.’ Lees verder >>>> http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/12/Hoofdinspecteur-Duitse-Recherche-Met-moslimmigranten-importeren-wij-criminaliteit

  Like

 2. Pogo zegt:

  “Alsof je langs de zijlijn staat en een voorspellend en voorspelbaar tafereel ziet ontvouwen. Geen tijd in te grijpen, opdat die rode lijn zich langzaamaan bloot geeft en grotere en duidelijker vormen aanneemt. Je kunt je vinger er niet altijd op leggen, maar weet dat het niet goed is. Alsof je naar een film kijkt en je gedurende het verhaal al duidelijk ziet en weet wat er gebeuren gaat, maar niets kunt doen, want het is een film.”

  “Want het is een film.”
  Of, zoals sommige christenen zullen zeggen; ‘Een profetie’.
  Hier wordt even piekfijn uitgelegd hoe vele christenen zich voelen als zij naar de wereld kijken.
  Zij weten in grote lijnen welke kant het allemaal opgaat. Niet tot in detail maar het grotere plaatje is voor hen allang duidelijk.

  Like

 3. cassandrasez zegt:

  Ik heb een bal
  Van kristal
  En als ik naar de toekomst vermoed
  Spat hij vol met bloed

  Like

 4. Pingback: Ik ben in een sciencefiction beland | Rechtsaf doorzee

 5. paulzwueste zegt:

  Onzin! Als kind wist ik al dat wij een vernietigende oorlog tegen de islam zouden moeten voeren. Wij zullen die oorlog winnen.

  Like

 6. Realist zegt:

  Realisten leven in een omgekeerde wereld. Voor mij staat iedere dag de wereld op zijn kop.

  Like

 7. Pingback: Ik ben in een sciencefiction beland |

 8. Republikein zegt:

  Een prima verhaal, ik beschouw het als waarheid, helaas wel!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s