Terreurgevaar: Moskou sluit Rode Plein voor oudejaarsfeest

Screenshot_27

Op het Rode Plein in Moskou zal dit jaar geen groot oudejaarsfeest plaatsvinden.

(Vertaling: E.J. Bron)

De politie van Moskou heeft het oudejaarsfeest op het Rode Plein van Moskou afgezegd. De reden is de bezorgdheid vanwege een mogelijke terreuraanslag. In Berlijn vindt het geplande feest bij de Brandenburger Tor echter wel gewoon plaats.

Blijkbaar uit angst voor aanslagen blijft het Rode Plein in Moskou met Oud & Nieuw voor het eerst voor het publiek gesloten. Iedereen die naar het plein zou gaan om Oud & Nieuw te vieren, zou door de politie weggestuurd worden, werd de veiligheidschef van Moskou, Alexej, Majorov, maandag op de website van het stadhuis geciteerd. Normaal gesproken komen er met Oud & Nieuw jaarlijks duizenden inwoners van Moskou en toeristen naar het plein als daar de klokken van het Kremlin luiden.

Officiële reden voor de sluiting: op het plein vindt een concert plaats dat door de staatszender Kanaal 1 wordt opgenomen en waarnaar alleen uitgenodigde gasten mogen luisteren. De reden zou echter de bezorgdheid van de autoriteiten kunnen zijn dat het tot een terreuraanslag zou kunnen komen. De sluiting van het Rode Plein zou “gelijkstaan aan een sluiting van Times Square in New York”, zei de voormalige parlementariër Alexander Kliukin op de radiozender “Kommersant”. Rusland heeft door haar interventie in Syrië de terreurmilitie ISIS in het defensief gedrongen en beschouwt zichzelf daarom als potentieel doelwit voor een terreuraanslag.

Na de radicaalislamitische aanslagen in Parijs werden ook in de Russische hoofdstad de veiligheidsmaatregelen uitgebreid. Het neerstorten van een Russisch passagiersvliegtuig boven Egypte eind oktober, waarbij 224 mensen om het leven waren gekomen, had de angst al doen toenemen. Het zou geen geheim zijn dat Moskou “een gewenst doelwit voor een aanslag van internationale terroristen is”, zei burgemeester Sergej Sobjanin kort geleden.

In Berlijn echter zal het traditionele Oud & Nieuw feest bij de Brandenburger tor zoals gepland plaatsvinden. De politie gaat er van uit door van te voren meer controles uit te voeren de risico´s beheersbaar te kunnen houden. De organisatoren delen mee: “bij de ingangen worden uit veiligheidsoverwegingen controles uitgevoerd. Alle vuurwerk is ten strengste verboden. Alle puntige en scherpe voorwerpen, dus voorwerpen die als wapen gebruikt kunnen worden, mogen eveneens niet meegenomen worden op het feestterrein.”

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de
DWN

 

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Rusland, Terrorisme. Bookmark de permalink .

9 reacties op Terreurgevaar: Moskou sluit Rode Plein voor oudejaarsfeest

 1. Pingback: Terreurgevaar: Moskou sluit Rode Plein voor oudejaarsfeest | Rechtsaf doorzee

 2. Charles Martel zegt:

  Heeft niets met islam te maken, helemaal niets, evenmin als allaah himself.

  Like

 3. Nemesis zegt:

  Is wel jammer. Want een prachtig concert en een super viering. Maar wel verstandig. Kan mensenlevens sparen.Zo maar eventjes iets af te lasten doen de Russen niet. Die hebben daar hun redenen voor, maar die zullen ze ons niet laten weten. Groot gelijk.

  Like

 4. Elena zegt:

  Helemaal met Charles Martel eens. Islam is DE religie van vrede en naastenliefde.
  Wat stellen die Russen zich toch aan zeg, bange poeperts.
  Nu..Duitsland is echt moedig, zij gaan gewoon door met oudejaars feest houden, geen land als Duitsland..door frau Merkel geinspireerd weet per definitie dat ze tijdens de jaarwisseling veilig zijn en dat alle “vluchtelingen” hun dankbaarheid zullen tonen.
  Dus…..zijn er nog brave martelaren in spé..op naar Berlijn, toon daar jullie religie van vrede en naastenliefde aan alle Duitsers.

  Oh..vergeet nog te melden..dat aanslagen volkomen zinloos zijn…de maagden zijn al vele jaren op….maar dat wisten jullie al.
  Door grootverbruik van maagden…zal de productie op volle toeren draaien om aan de vraag te voldoen.
  Er zijn nog kleine meisjes tot op heden nog maagd die vanaf 6 jaar beschikbaar zijn. als huwelijkspartner.
  Ook nog kleine jongetjes vanaf 6 jaar die leuk kunnen dansen en geweldig zijn in bed b.v. als kruik.
  Ik wens jullie een fijne vredige jaarwiseling.

  Like

 5. Russische luchtaanvallen leggen de omvang van de olie roof bloot in Syrië

  Dankzij de Russische luchtaanvallen op de IS-smokkel trucks met Syrische olie op de weg naar Turkije kon daardoor de omvang van de olie diefstal vastgesteld worden, zoals de Syrische minister van Energie, Imad Khamis, zegt het persbureau Sputnik.

  “De Turkse regering en haar gelieerde groepen hebben een belangrijke rol gespeeld bij de roof van de Syrische olie. Het is een van de belangrijkste figuren die de olie- en energiesector (Syrische – noot van de redactie.) hebben beïnvloed. De laatste tijd werd een serie foto’s van aardolie reservoirs en -tankwagens aangetoond dat de Syrische olie naar Turkije gesmokkeld wordt en werden beschoten door de Russische luchtmacht. Alleen door deze actie was men in staat om de omvang aan te tonen van het verlies van de Syrische regering “, zei de minister.
  Het Russische ministerie van Defensie houdt regelmatig conferenties waar zij foto’s en video opnamen tonen van de Syrische-inzet. De inzet is onder meer gericht, om de financiering door de olie-smokkel van terroristische milities Daesh te bestrijden.

  Verleden week vrijdag, had het Russische militaire commando een nieuwe verbindingsweg door Irak naar Turkije getoond, die de terroristen voor hun lucratieve zwarte markt gebruiken.

  Bron
  http://de.sputniknews.com/

  Like

 6. Avidia zegt:

  Al die islam aanhangers vernietigen, ze hebben hier niets te zoeken behalve een uitkering van onze linkse vrienden, teiltje!!!!

  Like

 7. Nik F zegt:

  ‘op het plein vindt een concert plaats dat door de staatszender Kanaal 1 wordt opgenomen en waarnaar alleen uitgenodigde gasten mogen luisteren’

  Duidelijk: wel een feest, maar uitsluitend voor genodigden. Die genodigde gasten zullen waarschijnlijk – zoals gebruikelijk – met honderden bussen aangevoerd worden. Maar Russen doen er ook totaal niet moeilijk over om ongewenste gasten met bussen vol naar minder aangename oorden te brengen.

  Like

 8. paulzwueste zegt:

  Hèèl verstandig van onze Poetin! Ik sta versteld dat we in het Westen gewoon doorgaan met wegkijken en en masse zullen feestvieren! Enfin Wilders zal weer stijgen in de peilingen…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s