Wil Rotterdam AZC-protest voorkomen d.m.v. plotselinge APV in IJsselmonde?

Screenshot_13

(Door: W.A. van der Steen)

IJsselmonde ineens een veiligheidsrisicogebied. Ja, het was even schrikken toen ik het las, hoewel aan de rede van de politiechef toch wel getwijfeld kan worden.

Veiligheidsrisicogebied, wat is dat?

Een veiligheidsrisicogebied wordt ingesteld als een wijk of een gebied gebukt gaat onder grote criminaliteit wat daar in de omgeving heerst. Zo zijn er in IJsselmonde op verschillende plekken incidenten geweest die best wel de nodige aandacht trokken op het gebied van veiligheid.

Voor een veiligheidsrisicogebied wordt in uitzonderlijk omstandigheden de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) gewijzigd met vergaande bevoegdheden. Dit doet men om bijvoorbeeld wapens uit de omgeving te krijgen. Hierbij kun je dus denken dat je als voorbijganger je zakken moet leeghalen bij een redelijke verdenking.

Ook geldt deze APV voor het handhaven van de openbare orde, waarmee in grote lijnen wordt bedoeld dat bij eventuele vechtpartijen hardhandig ingegrepen zou kunnen worden en de straffen daarop waarschijnlijk hoger zullen zijn dan normaal.

Lees verder>>>
(h/t B.K.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, burgermoed, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, dictatuur, Hypocrisie, Justitie, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, Rotzakken, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op Wil Rotterdam AZC-protest voorkomen d.m.v. plotselinge APV in IJsselmonde?

 1. jungleelephant zegt:

  Bek houden en betalen!Dat is de betekenis hiervan!Zal wel in het hele land navolging krijgen!

  Like

 2. Nou? Neem me niet kwalijk, maar eerst die gore rottruc met Pegida en nu weer déze verkapte rotstreek!
  En allemaal Aboutaleb! De ware aard van het beestje komt aardig bovendrijven!
  Wie schudt de Rotterdammers wakker opdat ze dit niet pikken?!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 3. kraftavilqa zegt:

  Burger Uw fascistische dictator beveelt, Gij zult buigen voor de policor Gij zult geen incorrecte denkbeelden meer koesteren. Ons woord is wet, Gij hebt slechts Uw bek te houden en belasting te betalen.

  Like

 4. Elena zegt:

  Al vóór k het artikel volledig gelezen had, werd mij duidelijk dat dit tégen de burgers van de Beverwaard gebruikt ging worden.
  Dat smerige AZC…zal en moet er komen.
  Gelukkig zijn daar veel mensen vindingrijk, zodat een AZC in beginfase lekker licht en warmte kan geven.

  Like

 5. fransdewit zegt:

  Hoe krijgen ze het toch allemaal verzonnen… je wordt echt gek van onze “mede Nederlanders”, die nog achterbakser zijn dat al die gasten die hier hun geluk komen zoeken. Die zijn openlijker in hun haat zaaien en onzin verhalen als onze “eigen mensen”.

  Like

 6. Pingback: Wil Rotterdam AZC-protest voorkomen d.m.v. plotselinge APV in IJsselmonde? | Rechtsaf doorzee

 7. Cathja zegt:

  Ze gaan er blijkbaar van uit dat ‘wij’ wel weer dwars zullen liggen als er een AZC geopend gaat worden. Op voorhand veranderen ze daarom de regels m.b.t. de openbare orde, zodat ze ‘ons’ meteen kunnen inrekenen als dat nodig is.

  Alles, álles doen ze om deze zielige asielzoekers te beschermen tegen het ‘asielzoeker-vijandige volk’.
  Het wordt met de dag duidelijker wat wij aan onze overheid en onze politie hebben.

  Niets!

  Like

 8. delamontagne zegt:

  Zou dit ermee te maken hebben ???
  Half december werd er een enquete rondgestuurd/gehouden/ Is de uitslag al bekend ?
  //////////
  Grote peiling over AZC onder inwoners Beverwaard en omgeving
  ……….

  Rotterdam – Het gebied IJsselmonde vraagt 16.000 inwoners van de Beverwaard en de omliggende buurten naar hun houding ten opzichte van de komst van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de rand van de Beverwaard. Zijn ze positief of negatief en waarom? Wat moet er naar hun mening met voorrang worden verbeterd aan de buurt, op het gebied van veiligheid, voorzieningen, onderwijs of huisvesting?
  Alle inwoners ouder dan 16 jaar van de Beverwaard en van de omliggende buurten krijgen donderdag 17 december een brief met een unieke code. Met die code kunnen ze inloggen op de website http://www.startvragenlijst.nl/ijsselmonde en een korte vragenlijst invullen.
  De vragenlijst start met de houding van betrokkene ten opzichte van de komst van een tijdelijk asielzoekerscentrum voor 600 vluchtelingen voor de duur van vijf jaar. De invullers wordt gevraagd om een toelichting op hun positieve of negatieve houding. Vervolgens komen de topics aan de beurt voor extra maatregelen van de gemeente voor de buurt. Op het gebied van veiligheid, voorzieningen, onderwijs en huisvesting.
  De digitale meningspeiling is vanaf 15 december beschikbaar via internet. De termijn om de vragenlijst in te vullen eindigt op 3 januari 2016. Eind januari worden de resultaten van de meningspeiling gepresenteerd in een vergadering van de gebiedscommissie.
  Het stadsbestuur heeft toegezegd dat de resultaten van de digitale meningspeiling worden gebruikt bij het opstellen van het plan van aanpak voor de Beverwaard dat begin 2016 wordt vastgesteld door de gemeenteraad.
  ………..
  http://dehavenloodszuid.nl/nieuws/grote-peiling-over-azc-onder-inwoners-beverwaard-en-omgeving-1.5533053

  Like

 9. Perfide Albion zegt:

  “Leefbaar” Rotterdam is diep gezonken zeg. Fortuijn zou zich omdraaien in zijn graf…

  Like

  • Edjan zegt:

   Sorry Perfide Albion, ik heb overal gezocht, ook in het artikel, maar ik kan “leefbaar” nergens vinden dus ik weet niet waarom ze diep gezonken zouden zijn.
   Misschien heb jij informatie die hier niet staat? Kun je die dan misschien geven?
   Ik heb moeite met het idee dat “leefbaar” vóór een preventieve APV zou zijn. In dat geval zou die partij zichzelf beter kunnen afschaffen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s