VIDEO – Voormalige chef van de Binnenlandse Veiligheidsdienst van Thüringen: het verdwijnen van de rechtsstaat en het falen van de politieke elite

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Dr. Helmut Roewer in gesprek met Michael Friedrich Vogt. Het Duitse staatsapparaat komt de laatste maanden in een enorme scheve positie terecht. De immigratiepolitiek van de Duitse regering houdt het officiële dienstvoorschrift van de bondskanselier in voor wat betreft de herhaaldelijke enorme landelijk wetbreuk. En de bespotting van en afweer tegen het eigen volk is nu standaard in het dagelijks leven van de regering. En tussen de fronten volk en regering in zitten de ambtenaren, die afkomstig zijn uit de bevolking en trouw aan de staat hebben gezworen. Over de consequenties van dit dilemma praat Dr. Helmut Roewer, voormalig president van de Binnenlandse Veiligheidsdienst Thüringen, nu publicist en freelance auteur, met Michael Friedrich Vogt.

“We verlaten zeer duidelijk de rechtsstaat”, zegt Helmut Roewer, want de ambtenaren moeten nu aanwijzingen uitvoeren die vroeger illegaal waren. Vooral in de immigrantencrisis heette het vroeger: grensoverschrijdingen worden bestraft en er is geen sprake van speelruimte binnen de beslissingsbevoegdheid. Vooral tegen de achtergrond van het asielmisbruik is op grond van de derde landen regeling iedereen strafbaar die binnenkomt. En iedereen die dit toelaat, of hierbij zelfs helpt, is eveneens strafbaar en juridisch gezien een mensensmokkelaar. Het voorschrift van de regering aan ambtenaren om dit misdrijf uit te voeren, is in strijd met de ambtenarenwet, zegt Helmut Roewer. Daarin wordt gezegd: een voorschrift dat een misdrijf bevat, hoeft niet door de ambtenaar te worden uitgevoerd.

Normaal gesproken functioneerde de Duitse rechtsstaat volgens het eenvoudige principe dat er bindende regels voor iedereen bestaan en dat deze regels voor iedereen vastgelegd en in te zien zijn. Daartoe behoren vooral de Grondwet, het Burgerlijk Wetboek en het Wetboek van Strafrecht. De overregulering en het Europese recht beschouwt Helmut Roewer als onzinnig. Dat de Duitse regering zich nu echter precies tegen de rechtsstaat uitspreekt en tegen hem handelende voorschriften geeft, vindt Roewer onbegrijpelijk. Vooral in de immigrantencrisis zou de illegale handelwijze van Duitsland een gevaarlijke Europese uitzondering vormen, die Duitsland in het buitenland de naam van hippies, slappelingen en spookrijders zou opleveren.

Vooral, omdat de ongecontroleerde immigratie een enorm veiligheidsrisico vormt, zegt Helmut Roewer. Er is al sprake van 200.000 tot 300.000 compleet ondergedoken immigranten. En normaal gesproken plegen juist mensen die zijn ondergedoken steeds opnieuw delicten om zichzelf boven water te houden. En exact deze delicten vinden ook al lang plaats: diefstal, inbraak, verkrachting. Vooral diefstal in warenhuizen zouden niet gemeld worden uit angst om als racist te worden neergezet.

De reactie in het volk wordt steeds krachtiger. En de politieke elite reageert door zich steeds verder van de burger af te sluiten. Dat, aldus Helmut Roewer, is een duidelijk signaal voor een verouderend systeem. De politieke elite faalt. Het volk neemt zelf de teugels in handen. Er ontstaan burgerwachten. En de regeringsdelicten van de staatsinstellingen van anti-demonstraties tegen legale demonstraties en het uitschelden van het eigen volk bespoedigen dit proces.

De kritische burger wordt als eerloos neergezet en mag beledigd worden. Van de kant van de staat wordt emigratie aanbevolen. Tegelijkertijd wordt de (voormalige) “mondige” burger als een tweejarig kind behandeld, aan wie men spreekverboden oplegt. De mening van de burger wordt gecriminaliseerd. En het Duitse kartel van vooraanstaande media neemt met vervalsingen en afleiding deel aan dit proces.

Helmut Roewe neemt met verdriet waar dat Duitsland geen veilig land meer is. De vijanden van de grondwet zitten in de regering. Maar vanuit zijn ervaring is de positieve boodschap: de veiligheidsautoriteiten op alle terreinen zullen nooit tegen het eigen volk optreden. Precies daar ligt de breuklijn waaraan de regering zal mislukken.

Bron:
www.youtube.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Henk V.”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Duitsland, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Overheid, Rotzakken, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op VIDEO – Voormalige chef van de Binnenlandse Veiligheidsdienst van Thüringen: het verdwijnen van de rechtsstaat en het falen van de politieke elite

 1. Edjan zegt:

  Ik heb Dr. Helmut Roewer heel hoog en hij heeft 100% gelijk. Met als kanttekening dat de man chef van de veiligheidsdienst van Thüringen was.
  In Thüringen en Saksen en Saksen-Anhalt is het verzet tegen merkels idiote dictatuur groot. In de rest van Duitsland veel minder.

  Het zijn de landen in het voormalige Oost-Duitsland die in verzet komen, waarschijnlijk met herinneringen aan het communistische regime in het achterhoofd.

  Voor Thüringen speelt nog iets merkwaardigs op de achtergrond mee. Als je met oudere mensen uit Thüringen een borreltje drinkt, zullen zij met enige verbittering vertellen dat de Amerikanen Thüringen bevrijd hadden, dit met grote instemming van de Thüringers, maar dat zij zich later terugtrokken om het land te ruilen voor West-Berlijn. Dat is niet helemaal waar, want in Jalta was afgesproken dat Rusland Thüringen zou “krijgen” en de Amerikanen West-Berlijn. Dat vonden de Amerikanen blijkbaar belangrijker. Er hangt daarover nog altijd een zweem van verbittering in Thüringen en misschien speelt dat op de achtergrond mee.

  Like

 2. Jan Wandelaar zegt:

  +

  God made Eve from Adam’s penis

  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3377487/God-Eve-Adam-s-PENIS-not-rib-claims-religious-academic.html

  and NOT his rib, claims religious academic

  +

  Like

 3. Ron zegt:

  “de veiligheidsautoriteiten op alle terreinen zullen nooit tegen het eigen volk optreden. ”

  Ik hoop dat hij gelijk heeft.
  Gebeurtenissen zoals in nederland (Geldermalsen, vrouw door ME’er ziekenhuis in geslagen) doet vermoeden dat niet alle veiligheidsautoriteiten zich hieraan houden.
  Eerst zien, dan geloven.

  Like

  • Edjan zegt:

   @Ron. Dat was inderdaad een heel merkwaardige uitspraak. In mijn ervaring doen veiligheidsdiensten en politie altijd precies wat de baas wil. En de baas is de links-confessioneel-liberale gevestige orde. Maar hoe ze ook heten: de macht opgeven willen ze geen van allen.

   Like

 4. tjonge zegt:

  zit te denken, pegida duitsland samen met afd merkel aanklagen ?
  me dunkt dat pegida duitsland samen met afd financieel voldoende draagvlak kunnen creëren om lang genoeg een rechtszaak aan te gaan tegen dat merkelzwijn ?
  .
  als het onwettig is moet de regering m.i.simpelweg aangeklaagd worden….

  Like

 5. harry zegt:

  Hoop dat ie gelijk heeft met de opmerking ” de veiligheidsautoriteiten op alle terreinen zullen nooit tegen het eigen volk optreden ” .
  Bedoelt ie daar ook de politie mee ?

  Dan is het voor hem te hopen dat de polizei wat dapperder is dan die in Holland , want hier acteren ze WEL tegen de eigen bevolking van goede wil .
  Zie maar hun gedrag bij de Pegida demonstraties .
  In ons land volgen ze zelfs de wensen van een verraderlijke moslim op , zoals in Rotterdam .

  Nee ik ben niet optimistisch .
  Heb op een andere site al eens een hint gekregen dat de binnenlandse veiligheidsdienst naar me geinformeerd had , alleen omdat ik van achter mijn computer wat zat te mopperen op de overheid .
  Zo ver is het hier al gekomen !

  Like

 6. Magyarka zegt:

  De laatste zin van dit artikel klinkt mooi maar ik ben bang dat die positieve boodschap weinig van nut zal hebben gezien het feit dat regeringen er nooit geen moeite mee hebben gehad hun eigen burgers te vermoorden, desnoods op grote schaal.
  En mocht dan onverwachts de politie en zelfs het leger toch achter de bevolking gaan staan, sturen ze gewoon wat buitenlandse troepen op je land af. ISIS b.v. Ook daar zijn zat bewijzen voor.
  Daarom word er veel haast gemaakt met het oprichten van een Europees leger, zodat je in je eigen land door b.v. een buitenlandse soldaat geramd word. In dit land hebben we de zogenaamde BOA `s die voornamelijk uit buitenlanders bestaan die er absoluut geen moeite mee hebben om je even in elkaar te trimmen en dan daarna pas vragen gaat stellen.
  In den Haag heb je met goedkeuring van hun eigen burgemeester sharia-politie enz. Chinezen op Amerikaans grondgebied en andersom enz. Het is jammer genoeg allemaal zo simpel voor het elite tuig. Met dit soort onverwachte situaties hebben de heren allang rekening gehouden.
  De ervaringen van Helmut Roewe zijn helaas geen garantie voor de toekomst.

  Like

  • Linsky zegt:

   25 jaar geleden werden onder VN-vlag al duizenden militairen tussen de USA en de EU uitgewisseld, omdat men al voorzag dat het wel eens weerstand zou kunnen ontstaan om eigen mensen uit te moorden. Zo is op aan aantal militaire frequenties in de USA al heel lang een aantal Oostblok talen te horen!

   Het is niet voor niets dat er steeds meer buitenlanders binnen worden gehaald…. ze krijgen een penning een wapen en aldus de macht over het Nederlandse volk.

   Daarnaast natuurlijk de nodige ‘opgeleide’ buitenlanders met een op internet of zwarte markt gekocht medisch diploma, opdat we straks gedwongen door de zorgverzekeraars voorts naar de een of andere getinte ‘dokter’ die naar alle waarschijnlijkheid ook moslim is, moeten gaan. In de USA is dat namelijk al heel lang norm…

   Het is allemaal al jaren in voorbereiding geweest!
   We stonden erbij en keken ernaar! 😦

   Like

   • Realist zegt:

    Hi Linsky, ik had nog een vraagje voor je, reeds gesteld bij een ander artikel maar misschien niet gezien. Wat is er nu precies gebeurd met je hond waardoor deze moest inslapen? Je weet dat moslims honden-haters zijn die zonder enige gewetenswroeging honden vergiftigen, ook die van de buren?

    Like

   • Linsky zegt:

    Realist, waar heb je ’t verdomme over? Ik heb nooit een hond gehad… 😀

    Like

 7. Pegidafan zegt:

  Wat een verademing als je deze man hoort spreken , het gedeelte van het volk wat tegen deze absurde instroom is wordt weggezet als dom , sukkelig , rasistisch. Maar dat zal de heersende klasse uiteindelijk opbreken . Diefstallen , inbraken , verkrachtingen , en wellicht ook aanslagen zullen het volk wakker schudden en zullen inderdaad steeds vaker zelf het initiatief gaan nemen om dat te bestrijden . Daar de politie het allemaal niet meer aan kan . Het volk zal het op den duur niet meer pikken , en zal het heft in eigen hand gaan nemen . Eindlijk eens iemand aan het woord die de dingen benoemd en zegt zoals ze zijn . De kloof tussen politiek en burger is zo groot geworden , en inplaats van hun wanbeleid toe te geven , graven ze zich in en maken er een steeds grotere rotzooi van . Als dit nog even doorgaat , zal het gaan escaleren en uitmonden in chaos en ellende . Daar hoef je geen raketgeleerde voor te zijn om dat te zien . Alleen hoop ik dat de heer Helmut Roewe gelijk krijgt met de opmerking dat de veiligheidsdiensten zich nooit tegen het eigen volk zullen keren , want dat is wel crusial . Zou mooi zijn als wij , hier in Nederland ook eens zulke gesprekken op de sta(si)ats tv zouden zien .

  Like

 8. Pingback: VIDEO – Voormalige chef van de Binnenlandse Veiligheidsdienst van Thüringen: het verdwijnen van de rechtsstaat en het falen van de politieke elite | Rechtsaf doorzee

 9. Pieter zegt:

  Dus immigratie-ambtenaren zijn nu mensensmokkelaars en overtreden de wet namens de regering die zelf de grootste wetsovertreder is omdat zij asielzoekers die geen recht hebben, volgens de derde land regeling, toe te laten.
  Dat is dus de ondermijning van de rechtsstaat waarover Vogt spreekt.

  In Nederland is precies hetzelfde gaande. Onze regering houdt zich zelf niet aan de wet en de rechtsstaat wordt door henzelf afgebroken.
  Verder geredeneerd : Waarom zouden burgers zich dan nog wel aan de rechtsstaat moeten houden inzake de asielophalers kwestie ?
  Dat is de pot verwijt de ketel.

  Like

 10. Cowboy20 zegt:

  Enne : HOE komt t dat die altijd spreken als ze ”voormalig” zijn ?????????????????
  Als er geen staats-job meer in t gedrang kan komen , dan doen ze(sommigen toch) hun bek open
  Gewoon een bende lafaards ,die alles doen voor hun ”Judas-loontje”
  MAAR , ze vergeten 1 ding :wat gebeurt er intussen met hun familie, vrienden etc ? Kan hun niet schelen, bekijk de piloten van die chemtrail-planes maar : die malen er ook niet om, GESPUIS !!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s