‘Vooral zorgen over immigratie en integratie’

Screenshot_8

DEN HAAG (ANP) – Nederlanders hebben zich de afgelopen maanden veruit de meeste zorgen gemaakt over de komst van “vluchtelingen” naar ons land. Over de Nederlandse economie zijn we steeds vaker tevreden en ook ons eigen leven beoordelen we met een dikke voldoende.

Dat zijn enkele conclusies in een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) dat woensdag is gepresenteerd. Het onderzoek richt zich op het laatste kwartaal van 2015. Immigratie en integratie domineren het ‘nationaal probleembesef’, aldus het SCP. Mensen zijn bang voor toenemende spanningen in de samenleving en velen vinden het oneerlijk dat vluchtelingen geld en voorzieningen krijgen, terwijl sommige Nederlanders in armoede leven en jaren op een woning moeten wachten. Ook leeft bij een flink aantal mensen de angst dat zich onder de vluchtelingen terroristen bevinden.

Slechts 13% van de ondervraagden vindt dat Nederland juist meer vluchtelingen zou moeten opnemen en is boos over de ongastvrije houding tegenover asielzoekers.

Het aantal mensen dat tevreden is met de Nederlandse economie neemt toe: van 64% in het derde kwartaal naar 74% in de afgelopen drie maanden. Wel is er een groot verschil tussen de zes of lager waarmee we de politiek en samenleving beoordelen en het hoge rapportcijfer dat we aan ons eigen leven geven. Nederlanders zijn in ruime meerderheid tevreden over hun eigen financiële situatie en hebben daarover ook positieve verwachtingen.

Bron:
www.elsevier.nl
(h/t “Wachteres)
Elsevier

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Verrijking", "Vluchtelingen", gezond realisme, Immigratie, Nederland, Terrorisme. Bookmark de permalink .

21 reacties op ‘Vooral zorgen over immigratie en integratie’

 1. Jose Kuckelkorn zegt:

  Jullie moeten eerst zich zorgen maken over de kinderen die in de instellingen wonen wandt daar gaat niet goed mee worden door de beleiding mishandeld kinderen zijn niet veilig in de instellingen de verzorging is ook niet goed dus maakt maar eerst zorgen over de kinderen die in de instellingen wonen en de kunnen jullie zich zorgen maken over de vluchtelingen

  Like

 2. Wachteres zegt:

  De PVDA gaat voor meer, meer, meer, terwijl het Nederlandse volk zich zorgen maakt over de instroom.

  En dan is de partij ook nog verbaast dat men steeds minder kiezers achter zich krijgt.

  Like

 3. Qvic zegt:

  Weer zo’n natte duim onderzoek wat de burgers op de mouw gespeld wordt. Angst is eerder boosheid en machteloosheid, omdat de overheid gewoon over de bevolking heen walst ten gunste van de nieuwkomers.

  Like

 4. Pingback: ‘Vooral zorgen over immigratie en integratie’ | Rechtsaf doorzee

 5. Thoth zegt:

  De foto : een religieuze pinguïns bij de boerenkaas stand…

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Links is een ziekte, die langzaam krankzinnigheid veroorzaakt !

  Like

 7. jungleelephant zegt:

  De economie doet het zo goed dat de ene na de andere winkelketen failliet gaat!Scp leukt de cijfers op!

  Like

 8. Cathja zegt:

  Ik vind het vrij normaal dat wij ons zorgen maken over die bijna onbeheersbare instroom van vreemdelingen, temeer omdat wij niet weten wanneer deze instroom stopt. Steeds meer vreemdelingen toelaten legt een zware claim op onze sociale voorzieningen, die er toch in eerste instantie voor het eigen volk zijn. Het is mooi als we mensen in nood opvangen, maar daar zit ‘m nu juist de kneep. Het zijn voor het grootste gedeelte geen mensen die rechtstreeks uit een noodsituatie hierheen zijn gekomen. We kunnen beter zeggen dat ze ZICHZELF in een beroerde situatie hebben gestort toen ze met rubberen bootjes de zee op gingen. Slechts zeer weinigen komen rechtstreeks uit een oorlogsgebied, en alleen voor hén zouden we opvang moeten regelen.

  Nu zitten we met tienduizenden mensen opgescheept, die geen recht op bescherming hebben, vaak niet terug willen, maar soms ook niet eens terug kúnnen, omdat hun thuislanden de gevluchte landgenoten niet meer toelaten. En wij ‘mogen’ betalen voor hun levensonderhoud, op allerlei gebied.

  Wij maken ons echter niet enkel zorgen om onszelf, om de zorg voor onze ouderen en gehandicapten, onze banen en of wij alles nog wel kunnen betalen, maar wij denken als het goed is ook aan vrede en welvaart voor onze kinderen en kleinkinderen. Is dat er straks nog wel voor hen?
  De toekomst ziet er, zéker voor hen, alles behalve rooskleurig uit.
  En dát is waarover IK mij zeer veel zorgen maak!

  Like

 9. Pieter zegt:

  Kunnen die onderzoekers het woordje ‘angst’ niet vervangen door ‘vrees’.
  Het is een klein maar niet onbeduidend detail.
  Angst en vrees zijn namelijk twee verschillende begrippen. Het eerste duidt meer op een ongegronde angst, terwijl vrees een reeel gevoel is. Het gevaar is werkelijk aanwezig dat er terroristen onder de vluchtelingen meekomen en vrees te hebben is dus terecht.
  Angst is weer zo’n wegzetten van de bevolking en deze niet serieus nemen, vergelijk het woordje islamfobie of rascist.
  Ik vind dat het SCP wel de juiste woorden moet gebruiken in onderzoeken, anders wordt het een verwarrend zooitje die onderzoeksresultaten vertroebelen, maar misschien heeft het SCP een dubbele agenda met de overheid.

  Like

 10. Wachteres zegt:

  http://politiek.tpo.nl/2015/12/30/slechts-13-procent-nederlanders-wil-meer-vluchtelingen-opnemen/
  Slechts 13 procent Nederlanders wil meer vluchtelingen opnemen
  87 procent wil niet meer vluchtelingen opvangen of heeft geen mening

  Like

 11. tjonge zegt:

  zodra het SCP mij gaat vertellen dat de burger tevreden is over zijn financiële positie en de toekomst dan gaan bij mij de alarmbellen rinkelen !
  .
  u weet toch…. statistieken zijn er enkel om het volk voor te liegen wanneer nodig.
  en momenteel is dat heel hard nodig…

  Like

 12. tjonge zegt:

  btw, al die “argumenten” die het SCP noemt betreffende de “vluchtelingen” zullen mij een worst zijn en zijn secundair.
  ik wil als eerste niet dat mijn land, stad, dorp en directe omgeving er niet uit gaat zien als turkije 2.0, waar het nu al erg hard op aan gaat.
  .
  had anders wel naar zo een geiteneukersland geëmigreerd als ik dat wou…..

  Like

 13. tjonge zegt:

  het scp is er enkel om het volk te kneden wanneer nodig…..

  Like

 14. leefbarbaar zegt:

  Boerka is een verbastering van boerenkaas?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s