95% van alle buitenlandse steunpunten in de wereld zijn van de VS

Screenshot_10

(Door: “Bürgender” – Vertaling: E.J. Bron)

Het Amerikaanse leger beschikt over ongeveer 800 militaire steunpunten in het buitenland. Daarmee zijn 95% van alle buitenlandse bases van de VS. Met imperialisme of een bezetting van andere landen heeft dat echter niets te maken, zegt de Amerikaanse regering.

De VS bezitten meer dan 800 militaire steunpunten in het buitenland. Dit komt overeen met 95% van alle zich in het buitenland bevindende militaire bases in de wereld. Tegelijkertijd betwist de Amerikaanse regering in Washington een imperialistische grootmacht te zijn en houdt men al helemaal niet andere landen bezet, maar is met hen “bevriend”.

In de loop van de afgelopen 100 jaar kregen veel verschillende landen, meestal tegen de wil van hun regeringen in, impopulair bezoek van Amerikaanse soldaten, waaronder Cuba, Nicaragua, El Salvador, Guatemala, Honduras, Grenada, Haïti, Duitsland, Italië, Spanje, Nederland, Japan, Korea, de Filippijnen, Afghanistan, Irak, Iran, Pakistan, Bahrein, Koeweit, Qatar, Saoedi-Arabië, Libië, Somalië, Djibouti, of Diego Garcia.

Weliswaar is het aantal Amerikaanse buitenlandse bases sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie ongeveer gehalveerd, maar is het aantal landen, waarin zich Amerikaanse soldaten bevinden, in diezelfde periode verdubbeld. Tegenover de VS met hun 800 buitenlandse bases steken de landen die de overige 5% bezitten een beetje schril af: zo beschikt bijvoorbeeld Groot-Brittannië over zeven bases en Frankrijk over vijf in de voormalige koloniën. Rusland heeft acht militaire bases in de voormalige Sovjetrepublieken en eentje in Syrië.

70 jaar na de Tweede Wereldoorlog en 62 jaar na de Korea-oorlog bestaan er nog steeds 174 Amerikaanse steunpunten in Duitsland, 113 in Japan en 83 in Zuid-Korea.

Bron:
www.gegenfrage.com
Auteur: “Bürgender”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

10 reacties op 95% van alle buitenlandse steunpunten in de wereld zijn van de VS

 1. kruisridder zegt:

  We werden door hen van de nazi’s bevrijd, daarna zijn ze gebleven.

  Like

 2. Pogo zegt:

  Het valt niet helemaal te vergelijken maar de VS heeft nog wel meer ‘steunpunten’ in het buitenland; de media.

  -Niet dat wij dat niet wisten maar toch erg interessant (uit het artikel ‘Oud NOS medewerker klapt uit de school’ http://achterdesamenleving.nl/oud-nos-medewerker-doet-een-boekje-open-de-mainstream-media-in-nederland/#.VoUIJbbhDs0

  “Alle nieuws was dus pro-VS, pro-NAVO (lobby), pro-Europa (lobby), anti-Sovjet (lobby), militaristisch (lobby), pro-Israël. Uit al die voorgeselecteerde berichtgeving werd door het Journaal geselecteerd, waardoor het de schijn had dat het Journaal zelf kon kiezen en objectief was/is.”

  Like

 3. C.A.Barstow zegt:

  I love the USA!!!
  Stuur dat stelletje angsthazen in Den Haag naar huis en zet er Amerikanen neer.
  Nederland moet gewoon worden opgenomen in de Verenigde Staten van Amerika.
  niet als steunpunt alleen maar als staat.

  Like

  • Edjan zegt:

   Sorry Barstow maar wij zijn al een hele tijd een (economische en nu ook politieke) provincie van Duitsland. En aangezien Duitsland duidelijk de baas is in de EU noem ik de EU ook wel Gross Deutschland. Maar misschien is dat dan wel weer een vazal van de VS?

   Like

 4. Pingback: 95% van alle buitenlandse steunpunten in de wereld zijn van de VS | Rechtsaf doorzee

 5. janchik zegt:

  Ik zou toch zweren dat we al een onderdeel zijn van het Obumba rijk, via zijn vazallen in Brussel, op de achtergrond gefinancierd door Soros. Ik moet er toch niet aan denken dat Benghazi moordenaar Hillary hier de baas wordt.

  Like

 6. Pingback: Uit het nieuws 22-08-2016 – Kattukse Vrienden voor Israël

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s