Vernietiging: Twee ondergang-scenario´s voor de VS

Screenshot_31

Een geiser in het Yellowstone National Park in de Amerikaanse staat Wyoming.

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De VS zouden door twee fatale natuurverschijnselen aan de rand van vernietiging gebracht kunnen worden: een Atlantische mega-tsunami van de Canarische Eilanden en een uitbarsting van de supervulkaan in het Yellowstone National Park.

De Verenigde Staten hebben een groot probleem, want tegen het meest waarschijnlijke vernietigingsscenario van het land helpen noch GI´s noch het complete atoomwapenarsenaal. De grootste bedreiging zijn namelijk niet de legers en andere landen – ook al bestaan hiervan vast en zeker genoeg die het land liever vandaag dan morgen van de landkaart zouden willen verwijderen – maar twee natuurcatastrofes van Apocalyptische omvang.

Het eerste scenario zou vooral de vernietiging van de Amerikaanse oostkust betreffen, die het economische hart van het land vormt. Dit gebied is economisch gezien goed voor 6 biljoen dollar per jaar, wat ongeveer een derde deel van de totale Amerikaanse economische prestatie vormt. Bovendien wonen er in deze staten ongeveer 115 miljoen mensen. Dit scenario zou een mega-tsunami zijn, die door een enorme aardverschuiving op de Canarische Eilanden wordt veroorzaakt. De waarschijnlijkheid hiervan is behoorlijk groot, temeer omdat de regio – de vulkaanzone Cumbre Vieja – zeer actief is en er 10 jaar geleden al grote scheuren te zien waren.

Berekeningen van wetenschappers tonen de omvang van de catastrofe aan: met ongeveer 720 kilometer per uur zou deze tsunami over de Atlantische Oceaan vegen en nog niet eens 8 uur later aan de Amerikaanse oostkust met 25 meter hoge golven tot 20 kilometer landinwaarts alles vernietigen wat hij tegenkomt. Een evacuatie van de totale bevolking zou binnen deze tijd niet te realiseren zijn, met miljoenen doden tot gevolg.

Het tweede scenario bevindt zich in de VS zelf – en wel in de staat Wyoming, waar zich het Yellowstone National Park bevindt. Want onder het vulkanisch actieve nationale park sluimert een gigantische magmabel. In feite is het hele nationale park een enorme caldera, dus een restant van een waarschijnlijk ongeveer 640.000 jaar geleden ingestorte vulkaan, van meer dan 5.000 km² oppervlakte.

Ook al is Wyoming zelf met bijna 570.000 inwoners niet echt dichtbevolkt, toch zouden de gevolgen van een explosie van de supervulkaan voor de hele regio – zelfs voor de hele wereld – verwoestend zijn. Vulkanologen hebben berekend dat zelfs in Los Angeles nog een asregen zou neerkomen, die de stad met een 30 centimeter dikke laag as bedekt. Als gevolg van de enorme hoeveelheden zwaveldioxide zou de lucht zelfs giftig zijn – er zou regen met zwavelzuur vallen. Heel Noord-Amerika zou vermoedelijk vele jaren lang onbewoonbaar zijn.

Zoals we zien, staan de VS tegenover twee enorme natuurcatastrofes, die lijken op tikkende tijdbommen – met dit verschil dat men niet weet wanneer ze ontploffen. Hetgeen men wel weet, is echter: met iedere dag die verstrijkt, neemt ook de waarschijnlijkheid van het plaatsvinden van deze beide ondergang-scenario´s toe.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

11 reacties op Vernietiging: Twee ondergang-scenario´s voor de VS

 1. guusvelraeds zegt:

  Als het klimaat hysterische goedvolk met Obama voorop denkt het klimaat te kunnen veranderen (al is er geen klimaat probleem, laat staan CO2 probleem) dan moet het afwenden van deze twee natuurrampen voor hun een peulenschil zijn.

  Like

 2. Dicksy zegt:

  En met dit verschil ook dat wij, onze generatie en de volgende, het jammer genoeg niet meer gaan mee maken.

  Like

 3. Pingback: Vernietiging: Twee ondergang-scenario´s voor de VS | Rechtsaf doorzee

 4. Edjan zegt:

  Nja, als dat ding in Yellowstone Park ontploft, is het een paar weken later hier ook grotendeels einde oefening. Overigens heeft Europa ook een sluimerende supervulkaan, onder de baai voor Napels.

  Like

  • Willie zegt:

   Vergeet niet die in t Eifel-gebergte , 2 a 300 kms ver ???

   Like

   • Willie zegt:

    De Laacher, de vulkaan zelf, wordt nog steeds als een actieve vulkaan beschouwd. Deze activiteit wordt bewezen door seismische activiteiten en zware thermale anomalieën onder het meer. Koolstofdioxide borrelt nog altijd omhoog aan de zuidoostkant van het meer.
    Met een geschatte Vulkanische-explosiviteitsindex van 6 (er werd zo’n 6 km³ aan magma uitgeworpen) was de uitbarsting van de Laacher vulkaan ongeveer 5 keer krachtiger dan die van Mount Saint Helens in 1980 (VEI van 5 met 1,2 km³ aan materiaal) en van vergelijkbare kracht als de uitbarsting van de Pinatubo in 1991. !!

    Like

 5. En er is zich nog een ondergang-scenario voor de Verenigde Staten aan het voltrekken… door die Grote Gek uit de zesde eeuw!!!

  Like

 6. Pieter G zegt:

  Die tsunami komt net zo hard onze kant op en wij liggen nog wat lager dan de rest van de wereld.
  Overigens de ondergang van de dino 65 milj jaar geleden was zoals velen weten een rotsblokje uit de ruimte die een flinke gat sloeg en een tsunami van 1 km hoogte veroorzaakte plus allerlei andere bijverschijnselen. de zgn KT grens. Krijt Tertiair overgang. Het grote uitsterven.

  Daarbij komt nog het afbreken van een stuk USA (st Andreas breuk) wat ook echt gaat gebeuren.
  Plaattektoniek zal nog veel meer kapot maken. Italië wordt in de toekomst plat gedrukt door Afrika die naar het noorden opschuift. Milaan, Rome, alles weg. De middellandse zee sluit zich.
  Zuid en Noord Amerika komen van elkaar los en Afrika valt uit elkaar. een goot blok in het Oosten breekt af. Niet tegen te houden. Gevolgen van plaattektoniek. het schuiven van de platen kan voor 100% voorspelt worden. Dit voltrekt zich in miljoenen jaren, maar sommige gevaarlijk breekpunten kunnen opeens doorzetten. Alle rampenfilms worden eens werkelijkheid.
  Niets aan te doen. In tegenstelling tot de grootste natuurramp van allen waar wel wat aan te doen is: de Islam!

  Like

 7. H. Numan zegt:

  Dat kan morgen gebeuren, of over 20.000 jaar… ik maak me meer zorgen over de keuze tussen Donald Duck (R) en de IJsheks (D) en de (mogelijk) komende ijstijd. Tegen globale opwarming kunnen we nog iets, zij het weinig, doen. Tegen een ijstijd helemaal niks.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s