Jaren des onderscheids

Screenshot_15

(Door: “eg regs”)

Er wordt wel beweerd dat er geen beter geneesmiddel tegen verwrongen waanideeën bestaat dan een fikse dosis realiteit. De Engelsen zeggen het een klein beetje anders: “There’s nothing quite like a good tragedy to refocus the mind”. Als dit allemaal waar is, zouden we dus zomaar zeer binnenkort weer tot meer normale inzichten teruggevoerd kunnen worden, maar veel beter zou het natuurlijk zijn als wij langs een meer vrijwillige en gemoedelijke weg onze helderheid van inzicht zouden herwinnen. Want we worden momenteel omringd door allerhande foutieve aannames, kinderlijke simplificaties, wonderlijke mythes en valse verhaallijnen. Waar dringend behoefte aan bestaat, is aan de waarheid – deze zal ons kunnen vrijmaken.

De eerste, de ergste en de meest hardnekkige slavenhandel kwam vanuit het Westen, dat klopt toch? Nee, nee en nog eens nee – niet dus. Laten we iets anders proberen: het lange tijd als standaardwerk geldende Coming of age in Samoa: het onwrikbare en ultieme bewijs dat de vroegere, preutse westerse moraal niets meer om het lijf had dan kerkelijke en patriarchale dwingelandij (wat een geluk dat die ‘ongedwongen naturellen’ in West-Samoa dáár boven stonden). Wel, misschien, maar alleen als je onder gedegen empirisch veldonderzoek de eigen, erotische projecties van de (lesbische) auteur verstaat. Oké, goed… Martin Luther King dan. Een eerbiedwaardige zwarte, die vredelievend verzet tegen onrecht predikte. Hmmm, wederom een dubieuze casus. Dat hij sommige van zijn ‘predicaties’ zélf schreef, is niet helemaal uit te sluiten, maar zijn wetenschappelijke publicaties hingen ondertussen van plagiaat aan elkaar. En o ja, hij was een dronkenlap en een vrouwen-molesteerder; geen wonder dat de FBI-geluidsopnames de eerstkomende jaren nog veilig achter slot en grendel zullen doorbrengen. Schokkende onthullingen allemaal, maar wat over Zuid-Afrika beweerd wordt zal toch wel waar zijn: dat die verfoeilijke blanken een bloeiende idylle binnendrongen, al het goud uit de mijnen roofden en het land omturnden tot één grote openluchtgevangenis? Zelfs Ruud Gullit zegt dat het zo is en hij zal het wel kunnen weten…toch? O, please…puh-leeeeeeez!

Misschien dat weinig misvattingen zo wijdverbreid, zo hardnekkig en zo schadelijk zijn als het verbeelding-rijke verzinsel dat onze westerse beschaving staat of valt bij de handhaving van ‘vrije meningsuiting’ en ‘democratisch bestuur’. Want zelfs onze eigen, om haar grote vrijheid geroemde Verenigde Provinciën kende bepaald geen ‘vrijheid van  meningsuiting’ –onder meer Ons’ Lieve Heer op Solder getuigt nog van deze vroegere smet op ons blazoen van ‘historische tolerantie’. Kennelijk hadden we bij nader inzien dus toch geen anti-discriminatie-brigade of Paul de Leeuw nodig om evengoed nog een heel aardige staat te kunnen runnen. En het ondemocratisch gehalte van de staatsinrichting deed daar al evenmin veel aan af.

Maar het is met name met het oog op heden en toekomst dat de ‘democratische’ schoen wringt. Op dit moment mag iedereen stemmen: buitenlanders, parasieten en profiteurs. Niet-productieven derhalve, die het vergund wordt te beslissen over andermans geld, en volksvreemden die zich mogen inlaten met de inrichting van andermans land. Dit is allemaal al erg genoeg, maar wat te denken van het type politicus dat in een dergelijk krachtenveld onwillekeurig zal komen bovendrijven en dus uiteindelijk over ons zal regeren?

In de huidige setting zijn het lonken naar de buitenlander-stem, het ultra korte termijn denken en de loze verkooppraat allemaal geïnstitutionaliseerde onderdelen van het democratisch proces. Een eerlijk politicus, die de belangen van zijn eigen volk voorop stelt, die eerlijk de kiezers voorhoudt dat er geen geld is voor al die buitensporige wensen, en die ook nog oog wil hebben voor de toekomstige generaties, maakt onder deze omgevingsfactoren geen schijn van kans. Des te beter echter gedijen de leugenaars, de verraders en de bedriegers.

We worden geregeerd door aartsleugenaars en volksvijanden, omdat dit de criteria van moreel kaliber zijn waarop ons politieke systeem zelf selecteert. En deze ongelukkige omstandigheid is weer direct te herleiden tot het algemeen kiesrecht, dat voor alle praktische doeleinden gewoon veel te algemeen is.

Door:
“eg regs”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Jaren des onderscheids

 1. tjonge zegt:

  heb toch al nooit begrepen waarom geïmporteerd stemvee direct stemrecht heeft zodra die zijn nep-paspoort heeft ?
  .
  om een beginnetje te maken zou een ieder met 2 paspoorten geen stemrecht meer moeten hebben.
  als 2e zou iedere nieuwe immigrant/vluchteling minimaal 5 jaar aan 1 stuk bewezen een hoop belastinggeld aan de schatkist toegevoegd moeten hebben.
  .
  daarna praten we wel weer verder…

  Like

 2. Elena zegt:

  Eens met bovenstaande reactie.
  Een buitenlander kan onmogelijk kennis hebben van de nederlandse neppolitiek.
  Opzettelijk geschreven zónder hoofdletter.

  Like

 3. Stemrecht voor mensen die niet uit de staatsruif vreten dus ook ambtenaren, hoogleraressen en vluchtelingenopvangsters zijn uitgesloten van actief en passief stemrecht. Dan komt de wereld er héél anders uit te zien. Of laat mij anders maar een weekje dictator spelen met 007-licentie.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Geheel eens met het artikel.

  Like

 5. Bob Fleumer zegt:

  Wat Nederland nodig heeft is een reset en dan verder zonder het breikransje in Den Haag!

  Like

 6. danny zegt:

  Helemaal eens met het artikel.
  Het wordt hoog tijd dit jaar eens af te rekenen met de (s)linkse en rechtse leugenaars, verraders en bedriegers.
  Nederland zou er zoveel beter van worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s