Nieuwjaarstoespraak 2015 van de Russische president Vladimir Poetin (+ video)

Screenshot_16

De Russische president Vladimir Poetin.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Russische president Vladimir Poetin heeft gisteren in zijn traditionele Nieuwjaarstoespraak zijn landgenoten tot meer verbondenheid opgeroepen. Zijn groeten waren vooral gericht tot diegenen, die vanwege hun dienstplichten Oud & Nieuw niet in familiekring konden vieren.

Hieronder de letterlijke tv-toespraak van Poetin:

“Geëerde burgers van Rusland! Beste vrienden! Over enkele minuten begroeten we het nieuwe jaar 2016. Het naderbij komen van dit prachtige moment tussen verleden en toekomst kennen we van kinds af aan: We wachten op hem met vreugde, hoop en opgewondenheid. Daarbij geloven we altijd in het beste.

Deze feestdag vieren we traditioneel in familiekring, samen met de beste vrienden. Natuurlijk heeft niet iedereen de mogelijkheid om het nieuwe jaar samen met familieleden te vieren: in de ziekenhuizen en fabrieken moet gewerkt worden, openbare en militaire plichten moeten vervuld worden, de grenzen moeten bewaakt worden. Men moet constant dienstbaar blijven om onze veiligheid te land, ter zee en in de lucht te garanderen. Wij zijn iedereen dankbaar die dag en nacht, door de week en in de weekenden op hun post zijn.

Vandaag wil ik in het bijzonder de militairen gelukwensen, die tegen het internationale terrorisme vechten, de nationale belangen van Rusland in het verre buitenland verdedigen en daarbij wilskracht, vastberadenheid en een sterk karakter aan de dag leggen. Wij hebben deze kwaliteiten echter overal nodig, altijd en bij iedere aangelegenheid.

Het succes van het hele land hangt af van effectief werk en de prestaties van een ieder van ons. Wij zijn door uniforme doelen met elkaar verbonden, door het streven om het moederland ten voordele te zijn en door de verantwoordelijkheid voor haar lot. We hebben in het jaar 2015 de 70e verjaardag van de overwinning in de Grote Vaderlandse Oorlog gevierd. Onze geschiedenis, de ervaringen van onze vaders en grootvaders, hun eenheid in moeilijke tijden en hun krachtige geest zijn een modelvoorbeeld voor ons. Zij hielpen ons de uitdagingen van vandaag waardig tegemoet te treden, en zullen dat in de toekomst ook doen.

Beste vrienden! Nu in de Oudejaarsnacht voelen we vooral hoe dierbaar onze naasten ons zijn en hoe belangrijk het is dat het hen goed gaat en dat ze gezond blijven en dat de ouders met zorg en aandacht omringd zijn en al het goede terugkrijgen wat ze ons bijgebracht hebben en nu bijbrengen.

Mogen onze kinderen verstandig, actief opgroeien, mogen liefde, hulpbereidheid, geestelijke ruimdenkendheid en barmhartigheid ons in ons dagelijks leven als steun dienen.

Er resten nog enkele seconden tot het aanbreken van het nieuwe jaar. Laten we elkaar succes, vreugde en geluk wensen en elkaar bedanken voor begrip en ondersteuning, voor deelneming en fijngevoeligheid en per se het glas heffen op het welzijn en de welvaart van Rusland. Ik feliciteer jullie met het feest! Op het nieuwe jaar 2016!

 

(Toespraak vanaf 15:25 in de video!)

Bron:
http://de.sputniknews.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Poetin, Rusland. Bookmark de permalink .

21 reacties op Nieuwjaarstoespraak 2015 van de Russische president Vladimir Poetin (+ video)

 1. jungleelephant zegt:

  Een heel verschil met het geleuter van WA!

  Like

 2. U.G. Kempenaer zegt:

  Respect voor deze wijze staatsman. Het wordt hoog tijd dat Nederland de banden met Rusland versterkt en publiek haar ongenoegen uit over de waanzinnige politiek van Amerika en Duitsland.

  Angela Merkel is knettergek. Wederom spelen de Duitsers een zeer abjecte rol in de wereldpolitiek met hun pathologische schuldgevoel waardoor ze de grenzen open hebben gezet voor honderdduizenden moslims. De Saoedi’s vinden het allemaal prachtig zij hebben zowel moslim Obama als CIA- slaafje Merkel in hun zak.

  Like

  • tjonge zegt:

   misschien moet “het rode leger” berlijn opnieuw innemen ?
   .
   ik ben iig voor !
   .
   liever 10 poetin,s dan 1 merkelzwijn…

   Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Tjonge,

    het huidige demoniseren van Poetin is ingegeven door indoctrinatie. Het is verstandig om je dat te realiseren. Dat wil niet zeggen dat Poetin meteen op het schild gehesen moet worden. Vergeet niet dat hij de voormalige KGB-chef is, getraind en ervaren in het verbergen van z’n echte gevoelens en voornemens. Laten we, voor we hem heilig verklaren, eerst maar eens de kat uit de boom kijken.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

   • tjonge zegt:

    J. C. Th. Köhler, ik verklaar niemand heilig, ook poetin niet, hoewel die bij mij ondertussen wel sterk het voordeel van de twijfel krijgt.
    ik spreek enkel mijn afschuw uit over merkel, dat moge duidelijk zijn.
    meer niet….

    Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  Hr Bron, een gezond en voorspoedig 2016 en mijn oprechte dank voor uw inspanningen ons te voorzien van helder en objectief nieuws over wat er in de wereld gebeurt.

  Like

 4. Helena zegt:

  Kijk, zo kan het dus ook! Deze man toont daadkracht en heeft respect voor de burgers en in het bijzonder voor de militairen die tegen het terrorisme vechten en de grenzen bewaken! Van WA mogen we geen grote mond opzetten en moeten we maar weer een stap opzij doen om de islam een warm welkom te geven, hij neemt de benen wel met zijn familie als het uit de hand loopt.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Helena: 16.06. uur. Inderdaad WA, en zijn tango-meid, maken wel de pleiterik, als het In Nederland uit de hand loopt. Met in hun kielzog verraders als; Balkenende, Rutte en Pechthold!

   Like

 5. Hendrik M. zegt:

  Dat is tenminste een echte boodschap; heel wat beter dan van ‘onze’ landverraders.

  Like

 6. D. G. Neree zegt:

  Vanuit Den Haag komt slechts een oorverdovende stilte.

  Like

 7. Pingback: Nieuwjaarstoespraak 2015 van de Russische president Vladimir Poetin (+ video) | Rechtsaf doorzee

  • janchik zegt:

   De waarheid en niets meer aan toe te voegen. Hij heeft die Obama moslim allang door, nu de rest van de wereld nog, maar ik vrees met grote vreze. Alles is gehersenspoeld zoals in de vroegere SovjetUnie.
   De rollen zijn nu precies omgedraaid, waarbij ik moet zeggen dat de communisten nog de schijn ophielden door verkiezingen uit te schrijven, die ze dan met 99,9 % van de stemmen wonnen.
   Het verschil?? Wij mogen helemaal niet meer stemmen wie ons in Brussel zal vertegenwoordigen. Dat maken ze onder elkaar wel uit, met steun van de door hen overgenomen media en het klootjesvolk ziet het niet eens.
   Het is één grote “ons kent ons” linkse kliek in de hele EU en zoals ik al zei, nog erger dan de vroegere USSR. Over 20 jaar is dit continent net zo achterlijk als het MO nu.

   Like

 8. Waarom hebben WIJ niet zo’n staatshoofd met ballen?

  Like

 9. alidas1 zegt:

  Dat is tenminste wat anders dan dat gezever van W A.
  Deze man staat achter zijn volk .
  Kun je van W A niet zeggen die houdt zich op de vlakte

  Like

 10. guusvelraeds zegt:

  Snap meteen wat Poetin bedoelt. Zal dat liggen aan mijn recht toe recht aan populistische geest? Een geest opgeschoond van alle links ideologisch politiek correcte ballast. Een geest die is gaan snappen dat Europa pas rustig slaapt als de voor en achterdeur op slot staan en de ongekozen bende in Brussel en hun handlangers het Europese huis (het onvervreemdbare huis van alle Europese volkeren) zijn uitgejaagd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s