Denemarken overweegt de herinvoering van grenscontroles met Duitsland

Screenshot_19

(Vertaling: E.J. Bron)

De Deense regering onderzoekt de herinvoering van grenscontroles aan de Duits-Deense grens. Deze zou noodzakelijk kunnen worden om in de vluchtelingencrisis de rust en orde in het land te garanderen.

Volgens de Deense minister-president Lars Løkke Rasmussen zijn paspoortcontroles aan de Duits-Deense grens waarschijnlijker geworden. “We willen niet opnieuw vluchtelingen en migranten op onze autosnelwegen zien. We willen de rust en de orde garanderen”, zei de minister-president vrijdag in zijn Nieuwjaarstoespraak. Reden voor de waarschuwing zijn de maandag beginnende paspoortcontroles aan de Deens-Zweedse grens. Deze had Zweden op grond van het grote aantal “vluchtelingen” in het land aangekondigd.

Bij binnenkomst in Zweden moeten transportondernemingen op aanwijzing van de regering in het vervolg alle treinen, bussen en veerboten controleren. Voor het eerst sinds de jaren-50 zou men zijn identiteitsbewijs moeten laten zien om de Sont over te steken, die Denemarken met Zweden verbindt, zei Løkke Rasmussen. “Dat kan een situatie creëren, waarin we een grenscontrole met Duitsland moeten invoeren wanneer we beslissen dat dit het beste voor Denemarken is.”

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de
DWN

 

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, Denemarken, Duitsland, Immigratie. Bookmark de permalink .

15 reacties op Denemarken overweegt de herinvoering van grenscontroles met Duitsland

 1. Driek zegt:

  ELSEVIER

  Voormalig VVD-voorman Frits Bolkestein vindt dat de Europese Unie (EU) de Europese buitengrens moet afsluiten. Bolkestein denkt dat EU-landen de enorme aantallen migranten niet aankunnen.
  De liberaal betoogt zaterdag in een opiniestuk in NRC Handelsblad dat de EU Afrikanen moet verhinderen de oversteek naar Europa te maken. ‘Komt dit alles neer op ”Fort Europa”? Zeker, maar het kan niet anders,’ schrijft Bolkestein over de urgentie van de huidige migratiecrisis.

  De oud-eurocommissaris vindt dat de Europese immigratie ‘het grootste probleem is sinds de Tweede Wereldoorlog’. In 2015 kwamen er al meer dan een miljoen asielzoekers naar Europa en Bolkestein denkt niet dat de EU zulke aantallen aankan.
  Na de eurocrisis werd de Europese Unie dit jaar geraakt door de migratiecrisis. Die is ook een politieke crisis en raakt burgers, burgemeesters én bondskanselier. Wat zegt dat over het bouwwerk dat de Unie is?

  Volgens Bolkestein komt dat ook omdat de migranten uit een andere cultuur komen, waarin de vrouw een ondergeschikte rol heeft. ‘De integratie van statushouders verloopt allesbehalve soepel. Wie spreekt over snelle integratie is wereldvreemd.’
  In plaats daarvan moet de EU haar buitengrenzen leren bewaken, vindt Bolkestein. Daarin heeft een Europese leider het goede voorbeeld gegeven: de Hongaarse premier Viktór Orbán. ‘Er is allerwegen op Orbán gescholden vanwege onmenselijk gedrag maar hij doet tenminste waar wij allemaal om vragen.’

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Driek

   Bolkestein heeft wat dit onderwerp betreft volkomen gelijk. Het is te wensen dat ook Den Haag zijn mening gaat onderschrijven, en Rutte zich in Brussel sterk gaat maken om de EU-buitengrenzen hermetisch af te sluiten. Nu Nederland voor een half jaar voorzitter is van de EU is de tijd rijp om woorden om te zetten in daden. Rutte heeft al vele woorden neergelegd, maar nu komt het op daden aan.
   Met name de kwestie Marokkanen en Algerijnen moet besproken worden! Marokko pest ons land door de eigen mensen niet meer terug te nemen. Enkel en alleen omdat wij de uitkeringen willen aanpassen aan het prijspeil in die landen. Iets wat de ons omringende landen zonder problemen hebben doorgevoerd.

   Even de tanden laten zien, dat is nu meer nodig dan ooit! Het gaat volledig uit de hand lopen met die enorme aantallen ‘vluchtelingen’!

   Like

 2. Bas zegt:

  Als VVD-er riep Bolkestein altijd graag vragen op. Maar heeft er nooit iets aan gedaan om voor eigen land iets overeenkomstig te doen. Bovendien was het indertijd het VVD gilde dat de toeloop van arbeids- immigranten (mede) heeft gesteund zo niet bevorderd.

  Like

  • Cathja zegt:

   De kwestie met de arbeidsmigranten is van een geheel andere orde dan deze asiel-tsunami! We hebben nu te maken met ‘ontheemden’ vanwege oorlogen en ongeregeldheden, grotendeels veroorzaakt door de VS. Die moesten zo nodig ‘dictators’ uit de weg ruimen, om de bevolking ‘democratie’ te brengen.

   Nou, hoe dat heeft uitgepakt hebben we inmiddels goed gezien.

   Like

  • fleckie zegt:

   Uit :’Marokkaanse mannen gezien, levensverhalen’ van Albert Bakker,, isbn 9064163448. ( gekocht in de Abdy Achelse kluis GALERIE, Belgie)…. …………….pag…….59, e.v. ……..’OMAR..WIL OOK NOG WAT KRITIEK KWIJT OP ONS LAND’………..’NEDERLAND
   is een ..democratie, ze denken naam iedereen en dat is goed. Maar slecht is dat hier in Nederland de democratie te vrij is. Doe je iets verkeerd,dan kom je niet in de gevangenis
   maar in een hotel. Iedere moslim kan een coffeeshop krijgen, dat is fout. Zo’n vent geeft nawee jongens een scooter en die halen als..drugsrunner de klanten op. Dertig procent van wat de koper betaalt is voor de jongens, honderden guldens. Worden ze zaterdag gepakt door de politie, ..dan mogen ze maandags weer naar school,dat is toch niet normaal. Maar de schuld ligt ook bij de ouders. Er moet veel beter met de jongens gepraat worden.Ze moeten weten dat je met drugsverkoop wel veel geld verdient,maar dat ook weer snel kwijt bent.’………………GEEN RESPECT..VOOR. EIGENDOM…………..
   Weer komt Omars eigen moeite met de Nederlandse democratie los, gefrustreerd als hij is over het verlies van zijn bezit,zijn huis, en hij barst geëmotioneerd los:…..in Belgie hoef je je huis niet te verkopen, je eigen bezit. Op te eten om dan pas een uitkering te krijgen, maar in Nederland wel.Ik heb dertig jaar gewerkt voor een huis en wat geld. Geen vakantie gehad,altijd gespaard,ik hen gewerkt en gewerkt. Ij heb afgelost en rente betaald en aan de regering belasting. Je hebt ineens geen werk meer en dan zeggen ze:’Dat huis is niet van jou, verkopen maar’.Dat is niet eerlijk .Dertig jaar handel en winkel en kijk eens: ik heb niets meer.Ik ben straatarm. Nederland is niet eerlijk democratisch,maar een ..communistenland.., naar buiten kapitalist, maar naar binnen communist……Wat in dertig jaar is verdiend,pakken ze je in ..EEN ..keer af, ze hebben geen respect voor eigendom’…………………Omar is bijna zestig maar hij fantaseert nog over de toekomst:’Als ik geld had zou ik weer een zaak beginnen, dat zit in mijn bloed.’.
   Hij is niet optimistisch over een baan voor zijn jongens,ook al hebben ze straks aan het eind van hun studie een aardig diploma.Hij weet iets beters voor hen,en hij ontvouwt zijn plannen: ……………Ik zeg tegen ze:” Jongens ,een beetje sparen,dan kunnen jullie een zaak beginnen,laat een slager worden.De ander haalt het diploma ..autorijschool en gaat met twee auto’s rijden. Geen kantoorruimte huren,mMaar gewoon hierboven wonen..Als je geld genoeg hebt, koop je een huis buiten de stad……………..Ondanks zij kritiek op Nederland heeft Omar toch voor ons land gekozen. …………………Ga ik met.. vakantie…….
   naar Marokko, naar Pujda, dan denk ik altijd na een paar weken:’Ik wil terug.’ZES WEKEN ..is genoeg. Ik houd van dit land, zou er oorlog komen ,dan kies ik de kant van Nederland! Of ik ooit terugkeer naar Marokko? Ik zeg van wel,maar waar moet ik naartoe? Geen huis,geen land en geen geld. Als mijn kinderen nog terug zouden willen,was het anders. Zij zouden een zaak kunnen beginnen in het centrum van Pujda met vader op de achtergrond,maar ze willen niet. Ze zeggen : Vervelend voor jou of niet vervelend,we zijn hier geboren in..ROTTERDAM en blijven hier’.En als zij niet willen, wil mijn vrouw ook niet’. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

   Like

 3. aquarius4422 zegt:

  Niet zeggen maar doen.

  Like

 4. Pingback: Denemarken overweegt de herinvoering van grenscontroles met Duitsland | Rechtsaf doorzee

 5. Hendrik M. zegt:

  Praatjes vullen geen gaatjes!
  Alleen Geert Wilders is er voor Nederland en de Nederlanders!
  De rest likt de reedt der €U en het Merkelzwijn.

  Like

 6. jungleelephant zegt:

  Ik vind het prima;alle grenzen moeten dicht!En diegenen die er dan nog tussendoor sneaken en gepakt worden:accuut over de grens uitzetten,zonder uitzondering!Al zijn ze dan ineens ,zoals altijd,ziek,zwak,misselijk:uitzetten zonder pardon!

  Like

 7. Thomasson zegt:

  Wanneer doen ze dat verdomme eindelijk? Ze lijken wel op een hond die blaft een hoop, laat al zijn tanden zien …Maar bijt niet!

  Like

 8. ik, soeverein mens zegt:

  Denemarken houdt al af en toe grenscontroles o.a. aan de grensovergang Ellund waar je via de Duitse Autobahn A7 via Flensborg Denemarken binnenkomt bij Padborg. Ook midden in de nacht wordt dit gedaan en on aangekondigd. Het oponthoud valt reuze mee. Als internationaal chauffeur heb ik het graag voor over. Ik hoop dat heel Europa dit weer gaat invoeren voor betere controle op onze landsgrenzen en wie en wat er allemaal binnenkomt.

  Like

 9. Al te laat….. wie binnen zijn zullen er alles aan doen hun zin te krijgen en hun achterban binnen halen.

  Like

 10. Republikein zegt:

  Wakker worden in een helse nachtmerrie is nooit leuk.
  Sluit me aan bij Marinus, 3 januari 2016 om 17:59.
  Too little too late, daarom een high five voor Lars Løkke Rasmussen.
  Gebakken lucht.

  Like

 11. Jules Vismale zegt:

  Denemarken lijkt zich toch tegen de vreselijke EU-elite te verzetten met hun grenscontroles omdat de laatsten alleen maar hun idiote regeringssysteem denken hoe zij ons kunnen besturen. Dat voor hen de lijfspreuk van ‘De drie musketiers’ lijkt te bestaan; “Eén voor allen, allen voor één!” gaat helaas hier niet erg meer op. Feitelijk is de EU met de “vluchtelingen en asielzoekers” op een zodanige manier doorgeslagen daar de eersten meenden dat zij zich moesten houden aan De Zeven werken van barmhartigheid en dat zijn:

  De hongerigen spijzen
  De dorstigen laven
  De naakten kleden
  De vreemdelingen herbergen
  De zieken verzorgen
  De gevangenen bezoeken
  De doden begraven

  De Zeven werken worden helaas, tegen de wil van de Europeanen in, gewoon opgedrongen dat veel burgers dit spuugzat zijn en wensen dat de EU-elite hier maar persoonlijk voor zorgt. Want als zij de EU niet naar de knoppen helpen doen oftewel de Europese burgers dat wel of geïrriteerde landen zoals Denemarken, Polen, Hongarije, Tsjechië enz.!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s