Een bericht van Koko de gorilla

Screenshot_2

(Door: Martha N.)

Haar stille woorden getuigen van meer wijsheid dan die van de mens. Er bestaat een bepaalde gelijkenis met iemand, maar ik kom er maar niet op. Echter deze harige zwarte dame is veel wijzer dan diegene op wie ze lijkt, dat weet ik wel… Voor wie zelf wil kijken, hier het filmpje.

De deur naar een nieuw jaar staat weer wijd open. De meeste mensen hebben dit “Joelfeest” uitbundig gevierd met “Joeldrinken” (letterlijk en figuurlijk) en de “Joelvuren”. Deze zijn in de vorm van veelkleurige sterren en behoorlijk wat lawaai de lucht in gegaan om de zonnewende te vieren. Oude “Heidense gebruiken” worden nog steeds in ere gehouden. Na een jaar van hard werken mag men zich wel even ontspannen, hoewel velen het ook TE bont maken.

Het oude jaar voorbij en we gaan weer opnieuw beginnen. Was dat maar waar uiteraard, want dan zou er heel wat veranderen. Opnieuw beginnen, dat wil zeggen opnieuw kiezen. Weg met de oude hap, die onze mensen zonder het te vragen lastig heeft gevallen met veel buitenlandse in- en toevloed die nooit meer verdwijnt. Ja, wanneer we opnieuw zouden mogen beginnen, zouden de meeste mensen dan opnieuw kiezen voor; zoals het dit laatste jaar gegaan is, nog eens voor alle nieuwkomers en dezelfde politici?

Nederlanders zijn een vrolijk volk

In feite is het te gek voor woorden dat wij, als autochtone bewoners, niets te zeggen hebben! Ja, Nederland is van ONS en NIET van de politici! Wij zijn geen onderdanen van Rutte en ook niet van een koning, we zijn een vrij volk! ONS land wordt volgestopt zonder het ons te vragen, onze cultuur omvergegooid… Kiezen wij opnieuw voor deze regering?

2016 is net begonnen en we willen even geen gezeur aan ons hoofd. Hoe zal het einde van dit jaar eruitzien? Elke dag is weer een verrassing, niemand kan de toekomst voorspellen. Van een paar dingen kunnen we echter bijna zeker zijn: er komen NOG meer gelukzoekers, nog veel en veel meer.

Merkel, Hollande: de EU en Turkije

Het zal hard tegen hard gaan. Politici drijven met alle geweld hun zin door. Führer Merkel neemt Hollande aan de hand. Zij spannen samen spannen tegen de bevolking, die massaal in de luren wordt gelegd en de EU beslist wat deze twee willen… Nee, niet alleen wat zij willen, maar wat  ze eisen!

In april komt Obama naar Duitsland. Hij zal zeker Merkel prijzen voor haar menslievendheid tegenover buitenlanders, haar door het geloof ingegeven zoals een bisschop deze week zei. En wij moesten ook maar eens wat menslievender zijn. Alle mensen zijn door God geschapen en allemaal één. Welke God hij dan bedoelt, dat weet ik niet, wel dat er vele goden zijn en niemand kent de waarheid.

Obama

Waarschijnlijk is de belangrijkste reden van zijn komst om aan te dringen op snelle toetreding van Turkije bij de EU. Obama, die in feite niets met de EU te maken heeft, stort ons samen met Merkel en broertje Hollande in de ellende. Hij heeft zijn zinnen gezet op allerlei militaire faciliteiten in Turkije, die voor de VS van belang zijn. Of hij onze landen daarmee in het ongeluk stort, interesseert hem niets. Wat heeft hij met ons te maken? Samen met Merkel is hij de kwade genius hierachter. Het is hoog tijd dat wij Amerika eens laten vallen als superland. De Tweede Wereldoorlog is reeds lang voorbij en het is tijd om er eens anders naar te kijken. Niet bij elke gelegenheid Obama of Amerika smachtend naar de ogen zien.

Het is al eerder geschreven: Sinds de EU er is, bestuurt door mensen die geen enkele notie hebben, is de toestand in een groot deel van de wereld totaal veranderd. In plaats van rust en vrede te brengen, is er zelfs oorlogsgevaar. Het is enorm achteruit gegaan. Geduvel met Rusland, Jan en alleman landen erbij, nee, we zijn er niet op vooruit gegaan. Straks nog een Erdoğan met zijn moslimbende… Ieder in zijn eigen land, zo had het moeten zijn. “Vluchtelingen“ zijn alleen ontstaan door de Arabische Lente, die weer werd veroorzaakt door Amerika, dat zo nodig oorlog moest voeren tegen Saddam Hoessein vanwege massa vernietigingswapens, die er niet waren (en dat wisten ze).

Turkije dit jaar bij de EU

Ik hoop werkelijk niet dat ik gelijk krijg, het is niet onmogelijk dat we van het ene moment op het andere voor een voldongen feit komen te staan en dit zal dan voor het einde van 2016 moeten gebeuren. De verkiezingen wachten immers! Denk maar niet dat wij gevraagd worden om te kiezen voor of tegen Turkije erbij. Rutte heeft trouwens ook al gezegd dat wanneer uit het “Referendum” blijkt dat wij tegen de Oekraïne bij de EU stemmen hij zich hier geen bal van aantrekt!

DAT is mannentaal! Een kerel van staal. Hij gaat, als voorzitter,  de EU redden dit komende halfjaar en wij kunnen wat hem betreft barsten. Hij blijft gewoon lachen. Turkije erbij is het einde! Daar is al eerder over geschreven. Turkije is geen bondgenoot, het een Januskop met twee gezichten.

Enfin, het jaar is nog lang. Genieten we nog even na dit weekend, van het ‘Joelfeest’. De dieren zijn er blij mee dat de rust is weergekeerd.

Door:
Martha N.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Een bericht van Koko de gorilla

 1. Tistochwat zegt:

  [quote] Turkije is geen bondgenoot, het een Januskop met twee gezichten. [/quote]

  Openbaring 2:13
  “Ik weet uw werken, en waar gij woont; namelijk daar de troon des satans is”

  Die troon bevindt zich in het huidige Turkije, dus we liggen prima op koers.

  Like

 2. R.Kroonenberg zegt:

  .
  De mensen noemen mij dus altijd Koko,
  en ik ’n goed-sul noem mezelf dus ook zo,
  want ik ben van zuiver Gorillaanse stam
  gek op ’n goed gesprek, banaan en boterham
  maar de Wereld is ’n ernstig zieke toko !

  Like

 3. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  De mensen noemen mij dus altijd Koko,
  en ik ‘n goed-sul noem mezelf dus ook zo,
  want ik ben van zuiver Gorillaanse stam
  gek op ’n goed gesprek, banaan en boterham
  maar de Wereld is ’n ernstig zieke toko !

  Like

 4. ‘Saudi-Arabië doodt kritische stemmen’

  Saudi-Arabië heeft 47 personen terechtgesteld die veroordeeld waren wegens betrokkenheid bij terroristische activiteiten en aansporing tot geweld. Onder hen ook de sjiitische geestelijke Nimr al-Nimr, van wie de dood voor geschokte reacties zorgde, ook binnen de Iraanse regering. In 2015, het jaar dat een nieuwe Saudische koning aan de macht kwam, vonden volgens Amnesty International de meeste executies plaats in 20 jaar tijd. Lees verder >>>> http://www.standaard.be/cnt/dmf20160102_02046062

  Like

 5. Martha N zegt:

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/24939284/__Poetin_ziet_gevaar_in_Verenigde_Staten__.html

  Rusland heeft de Verenigde Staten bestempeld als potentieel gevaarlijk voor de nationale veiligheid. Het strategisch document, dat president Vladimir Poetin op oudejaarsavond tekende, toont aan hoe de verhoudingen zijn verslechterd. In het vorige strategische stuk uit 2009 kwamen zowel de VS als de NAVO niet voor.
  Rusland heeft zijn rol in het oplossen van internationale conflicten uitgebreid, stelt het document. Daardoor ontstaat ,,een tegenreactie van de VS en hun bondgenoten, die proberen vast te houden aan hun dominantie in internationale betrekkingen”. Dat kan leiden tot ,,politieke, economische, militaire en informatiedruk”, verwacht Poetin volgens het stuk.

  Like

  • Cathja zegt:

   Daar konden de Russen wel eens gelijk in hebben. Denk aan de hoeveelheid oorlogen die de VS in het verleden zijn begonnen! Ik heb laatst gelezen dat dit er inmiddels meer dan 200 zijn. Juist vanwege de inmenging van de VS is de instabiliteit in het Midden-Oosten enorm gegroeid, en het heeft onnoemelijk veel mensen op de vlucht doen slaan. Met alle gevolgen van dien, welke gevolgen zelfs wij dagelijks ondervinden!
   Dat deze vluchtelingenstroom een prachtige kans biedt aan terroristen om stiekem Europa binnen te komen, dat staat voor ons wel vast. Ook al wil de overheid ons doen geloven dat dat wel meevalt.

   En laten we Poetin vooral niet wegzetten als iemand die niet weet waarover hij praat. Het is een sluwe man, met heel veel ‘ervaring’.

   Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Prima gedaan Martha N. Maar al deze verraders; Merkel, Hollande,Obama,Rutte zijn weer marionetten van de machten op de achtergrond. En dat zijn duivelse, satanische machten, die organisaties als de rode EUSSR, de Bilderbergbende, de NWO en de Illuminatie aansturen. We beleven zeer lugubere tijden, en vrede is zeer ver te zoeken. In mijn optiek, is slechts God, de God van Abraham, Isaak en Jacob de enige oplossing. De politiek zeer zeker niet!

  Like

 7. Martha N zegt:

  Ja Tom, mee eens. Alles zal veranderen en niet ten goede. Tja, soms wordt je er modeloos van, zijn wij dan zo achterlijk en doem denkend, zal alles wel meevallen zoals onze politici durven te beweren? Ik blijf bij mijn standpunt: de wereld veranderd in zeer snel tempo en niet ten gunste van ons.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Martha N: 19.11. uur. Inderdaad Martha, het gaat zo snel, dat ik ervaar het niet meer bij te kunnen houden. En wat politici betreft, Martha, buiten Dhr. Wilders vertrouw ik ze allemaal voor geen meter.

   Like

   • Cathja zegt:

    @ Tom op 2/1 om 19:47

    Beste Tom, als christenen mogen we toch weten dat het wereldgebeuren Hem niet uit de hand loopt? Mensen bedenken van alles, maken zich terecht zorgen, maar Hij heeft ooit gezegd, en laat dit voor ons een troost zijn: “Ziet, Ik ben met u, alle dagen des levens, tot aan de voleinding der wereld”! Het is niet zómaar Iemand Die dit heeft gesproken.
    Wat dat betreft mogen we dankbaar zijn dat we niet in een moslim-wieg hebben gelegen!

    Zo God vóór ons is, wie zal dan tegen ons zijn?

    Like

   • fleckie zegt:

    Uit ‘ONS’ ( maandblad v.d.KBO, Brabant. januari 2016. ..Van Fr.Slangen, voorzitter. ……………………………..
    De huidige politieke koers is duidelijk, …..DE..ONZE..OOK……………..Wat zijn ver veel ontwikkelingen waar we ons ook in..2016 druk over moeten maken. De koers van regeringspartijen ..VVD ..en ..PvdA, gesteund door oppositiepartijen ..D66, SGP, CHRISTEN UNIE.. En helaas in toenemende mate ook het CDA, houdt voor senioren ..weinig goeds in. Het Belastingplan 2016 maakt pijnlijk duidelijk dat we als senioren wel maximaal hebben mogen bijdragen aan het beteugelen van de financieel-economische crisis, maar niet mogen meedelen in de lastenverlichting die nu aan een groot deel van de Nederlandse bevolking wordt uitgedeeld. Tja, uiterlijk in 2017 zijn er nieuwe verkiezingen en dus moet er tijdig goodwill bij de kiezers worden gekweekt. De gepasseerde senioren vormen een groot deel van het electoraat en wat mij betreft gaan onze politici dat bij de volgende verkiezingen merken. De stembus lijkt zo langzamerhand het enige middel te zijn dat echt in Den Haag doordringt. …………………….
    Laten we de. landelijke belangenbehartiging dan maar voor wat het is? Beslist niet, maar die moet wel krachtiger worden.Vijftigplussers hebben zich massaal verenigd in bonden: KBO-Brabant,ANBO,FNV senioren, KNVG, NVOG, PCOB, en UNIE KBO. De laatste twee hebben besloten te fuseren tot EEN bond, naar eigen zeggen om op basis van ” de kracht van het getal. En de macht van de eenheid” hun belangenbehartiging te versterken. Desgevraagd door de pers, heb ik aangegeven positief te staan tegenover elke ontwikkeling die kan bijdragen aan het opheffen van de versnippering.Maar om echt invloed uit te oefenen ,moet er meer gebeuren. Onze stip aan de horizon was en is een landelijke seniorenflat waarin alle verenigingen met een substantiële achterban zitting hebben. Samenwerking dus op inhoud, waarbij we zelf liever niet denken in termen van machtsblokken tussen seniorenverenigingen onderling., omdat dat denken doorgaans niet tot vruchtbare samenwerking leidt. En juist de samenwerking van alle bonden kan leiden tot een grotere invloed van ouderen op de politieke besluitvorming……
    Ik blijf daar mijn best voor doen. Ik wens u een zeer voorspoedig nieuw jaar en veel leesplezier met dit feestelijke jubileumnummer van onze vijfjarige..ONS.<<<<<<<<<<<<

    Like

   • fleckie zegt:

    ‘ We moeten de..VERZORGINGSSTAAT ..NIET. TE. SNEL…AFSERVEREN’. ……………..
    Uit ..ONS, januari .2016, maandblad v.d.KBO-Brabant. ……………Onze VERZORGINGSSTAAT verandert in een participatiemaatschappij. Burgers moeten steeds meer zelf verantwoordelijkheid dragen en voor hulp aankloppen. bij familie of bekenden. Hoe haalbaar is dat scenario? …Hoogleraar Margo Trappenburg legt uit……….
    Margot Trappenburg, bijzonder hoogleraar Grondslagen van het Maatschappelijk Werk ,heeft grote twijfels bij de trend die is ingezet richting participatiemaatschappij.Volgens haar heeft de regering destijds doen voorkomen alsof het een beweging was van onderaf. ‘ Maar dat is maar ten dele waar”, zegt zij. ” Het is niet zo dat een meerderheid van de mensen zegt dat ze geen professionele zorg meer willen. De geluiden zijn juist dat mensen het akelig vinden dat er op deze rechten ..wordt..gekort’. ………………………………
    WAT ALS JE OUDER EN HULPBEHOEVENDER .WORDT EN MOET AANKLOPPEN BIJ DE GEMEENTE? KRIJg JE DAN . EERST DE VRAAG OF JE BUURVROUW KAN HELPEN?…..’ Ja precies, dat is vaak de eerste vraag tijdens een zogeheten keukentafelgesprek. Maar voor veel ,eisen geldt dat ze pas hulp gaan aanvragen als het niet meer gaat. Het is niet zo dat Nederlanders totaal asociale types zijn die hun ouders niet helpen. De meeste mensen proberen het heel lang zonder professionele hulp . Als het eigen netwerk al overbelast blijkt te zijn, gaat de gemeente na of het netwerk kan worden uitgebreid. Dan wordt bekeken of niet alleen de eigen kinderen maar ook buren of vrienden kunnen worden ingezet. En er bestaat mantelzorgondersteuning en respijtzorg-daar hebben veel gemeenten wel in geinvesteerd- zodat de mantelzorgers die er al zijn, worden ontlast.. Daarnaast wordt er nu wat vaker gedacht aan collectieve oplossingen,zoals inloophuizen of dagbesteding voor mensen, zodat mantelzorgers ook eens vrij kunnen nemen. Dat vind ik wel een positieve ontwikkeling’……………………VOOR. MENSEN DIE AL AARDIG STEUNEN OP DE FAMILIE MOET HET MOEILIJK ZIJN Om NOGMAALS TE WORDEN TERUGGEWORPEN OP DAT NETWERK………………’ Dat lijkt mij ook en ik vind ook dat dat moet worden onderzocht.Je kunt je ook voorstellen dat mensen wel ‘ja’ zeggen als ze worden gevraagd,maar er eigenlijk ontzettend de pest over in hebben’. …………………ALS MENSEN TEGEN HUN WIL ‘JA’ ZEGGEN ,BIEDEN ZE DAN WEL ECHT ONDERSTEUNING?……………’ Dat weten we nog niet. In het positieve scenario kan het zo zijn dat mantelzorgers het uiteindelijk toch leuk vinden en een band krijgen met die buurvrouw. Maar het kan ook zo uitpakken dat ze hun onvrede opkroppen en een hekel krijgen aan bijvoorbeeld hun schoonmoeder.Je hebt ook verschillen tussen mensen. De EEN is wat makkelijker en socialer dan de ander. Ik vind het ingewikkeld als mensen die sociaal en aardig zijn, tot aan hun top worden belast met allerlei nieuwe taken en gratis hulp bieden. En voor mensen die van nature minder empatisch zijn, is het ook een hele klus om van alles op dit vlak te moeten doen. Eigenlijk is het het makkelijkst als je nee kunt zeggen’…………………IEMAND KAN TOCH OOK GENOEG HEBBEN AAN ZIJN EIGEN DRUKKE LEVEN? ……………’Tijd is een rekbaar begrip.Je kunt je voorstellen dat zo’n ambtenaar daarop is getraind en doorvraagt of je echt helemaal geen tijd hebt. En voor je het weet ben je aan het onderhandelen hoe je het toch kunt inpassen in je drukke schema. Maar het idee dat iedereen tot het maximale kan worden belast en dan niet tekort gaat schieten op zijn werk of op een andere manier gaat disfunctioneren,is denk ik te optimistisch. Mensen moeten al de hele dag sociaal zijn,op hun werk en thuis. Ze hebben tijd nodig om bij te tanken,om even een suffe film te kijken,om te gaan hardlopen. Uit onderzoek blijkt niet voor niets dat veel mantelzorgers structureel overvraagd worden en overbelast zijn”. ………………..MENSEN DIE ANDEREN WILLEn HELPEN, RAKEN DUS STEEDS MEER OVERBELAST MET AL DIE ZORGTAKEN. HOE KUNNEN WE DAT ONDERVANGEN?………………’Ik denk dat we de verzorgingsstaat niet te snel moeten AFSERVEREN. Het mooie is dat je je geld kunt verdienen met anderen verzorgen. En dan hoeft de persoon die verzorgd wordt,ook niet de hele tijd dankbaar te zijn,want het is gewoon je werk. Het idee dat we iedereen dit soort zorgtaken opleggen naast N gewone werk en naast huneigen gezin,en dat dat allemaal tussen de bedrijven door moet, vind ik geen betere oplossing’. ………………………
    DAT IS TOCH EEN GELDKWESTIE? …………….’Ja, maar dat is geen windhoos die plotseling over ons heen komt. Het zijn ..POLITIEKE BESLISSINGEN, KEUZES. Waar willen we ons geld aan uitgeven? Die beslissingen kun je ook anders nemen. De veronderstelling dat mensen geen geld willen of kunnen uitgeven aan zorg, maar wel tijd in overvloed hebben,gaat volgens mij niet op. Ik ben er niet van overtuigd dat de participatiemaatschappijen een grote verbetering is ten opzichte van de verzorgingsstaat’. ………………..IS HET PROBLEEM OOk NIET DE VERGRIJZING? ………
    ‘ Natuurlijk , en dat is ook een ingewikkeld vraagstuk. Maar voor een deel van de ouderen van nu geldt dat die langer fit blijven en minder zorg nodig hebben dan je vroeger misschien zag bij mensen op die leeftijd. En van lieverlede kan ik me voorstellen dat er andere initiatieven ontstaan. Alternatieve woonvormen en andere sympathieke constructies,waarbij mensen elkaar een beetje kunnen assisteren en dingen samen kunnen regelen. Misschien worden mensen ook creatiever daarin. Bovendien werken we allemaal langer door. De vergrijzing zou een minder groot probleem kunnen worden dan wordt gedacht’. …………………WAS HET VROEGER VANZELFSPREKEND Om JE OUDERS In HUIS TE NEMEN ?……………’ Dat ligt eraan over welk ” vroeger” ..we het hebben. In de jaren tachtig zeker niet. Vlak na de oorlog was er een tijd dat gezinnen bij hun ouders introkken of andersom, omdat er gewoon geen woonruimte was. Maar het die dat iedereen dat geweldig vond,is niet waar. Dat is voor veel mensen afschuwelijk geweest. Toen DREES de..AOW..invoerde, kreeg hij de meest geweldige bedankjes. Mensen vonden het fantastisch dat ze niet meer afhankelijkwaren van hun kinderen. En ik kan me niet voorstellen dat de vrijgevochten,zelfstandige babyboomgeneratie, opgegroeid in de jaren vijftig en zestig, erop zit te wachten om hun kinderen tot de nok toe te belasten. Dat lijkt me niet het grote ideaal van die generatie. ………………..MAG JE
    ALS HULPBEHOEVENDE OOK WEIGEREN HET AAN DE KINDEREN OF BUREN TE VRAGEN?……………’ Ik ben wel benieuwd of er gemeenten zijn, die daar ruimte voor laten. Ik weet niet hoe daaropwordt gereageerd. Het is in elk geval zo dat degene die om zorg gevraagd wordt, ‘nee’ kan zeggen. En hij kan dan niet worden verplicht om het..WEL..te doen, tenzij hij in hetzelfde huis woont. Ik kan me zo voorstellen dat je als hulpbehoevende zelf niet officieel het recht hebt om hulp van je netwerk te weigeren ,maar dat het aan je gemeente ligt hoe ze daarmee omgaan’. ………………..MOETEN WE
    VOLGENS U TERUG NAAR DE VERZORGINGSSTAAT?………………..’ Nou, gelukkig hebben we die nog niet helemaal afgebroken. Duik zou zeggen: probeer zoveel mogelijk overeind te houden en zet hele kleine stapjes richting participatie, Neem de kleine verbeteringen , zoals een collectief inloophuis voor senioren, commune-woonvormen en respijtzorg,en hou die vast. Maar massaal inzetten op hulpverlening in eigen kring…denk daar nog eens even hel goed over na’………………………….Margot Trappenburg, is bijzonder hoogleraar Grondslagen van het Maatschappelijk Werk aan de Universiteit voor Humanistiek, en hoofddocent Bestuurs- en Organisatie-Wetenschap aan de Universiteit ..UTRECHT.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

    Like

 8. rakkertje zegt:

  Mensen kunnen van apen nog heel veel leren ! …

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Cathja: 16.17. uur, op 03/01. Dat is ook voor mij de waarheid, Cathja. Dank voor uw reactie.

  Like

 10. fleckie zegt:

  Weet men nog wat het woord…’ ZORGPLICHT .’…inhoudt?………..’ ..’Zorgplicht’..is nooit…’ Vervallen verklaard’?!.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s