MUST READ! – Schuldbekentenis van een CIA-agent: “Men gaf ons miljoenen om Joegoslavië in stukken te breken!”

Screenshot_6

Voormalig CIA-agent en huidig onderzoeksjournalist en schrijver, Robert Baer.

(Vertaling: E.J. Bron)

“Info-DIREKT” publiceert de vertaling van een interview met de voormalige CIA-agent Robert Baer, dat in Quebec (Canada)  werd gehouden en eerst op het Servische internetplatform “WebTribune” werd gepubliceerd. Robert Baer, tegenwoordig onderzoeksjournalist en schrijver, heeft onlangs zijn nieuwe boek “Secrets of the White house” aangekondigd. Gedurende de jaren 1991 tot 1994 werkte Baer als hogere CIA-agent in Joegoslavië; andere operaties leidden hem naar het Midden-Oosten. Hij heeft voor “National Geographic” meerdere documentaires gemaakt, waarin hij de regering Bush ervan beschuldigde haar Midden-Oostenoorlog alleen te voeren vanwege de olie.

Waar en wanneer was uw eerste baan in Joegoslavië?

Ik kwam samen met drie andere CIA-agenten aan in een helikopter. We landden op 12 januari 1991 in Sarajevo. Onze opdracht was om vermeende terroristen van Servische nationaliteit in de gaten te houden, van wie we aannamen dat zij in Sarajevo aanslagen zouden plegen.

Wie waren deze vermeende terroristen en waarom nam men aan dat zij aanslagen zouden plegen?

Men gaf ons documenten over een groepering genaamd “Vrhovna Srbija” (“Soeverein Servië”) samen met gedetailleerde plannen hoe er een serie bomaanslagen op de belangrijkste gebouwen in Sarajevo uitgevoerd zou worden om daardoor Bosnië af te schrikken het Joegoslavische staatsverband te verlaten.

Heeft deze groepering ooit bestaan en wat moest u in Sarajevo onder commando van de CIA precies doen?

Deze groepering heeft nooit bestaan! Onze meerderen hadden ons gewoon voorgelogen. Het was onze taak om paniek te zaaien onder de politici in Bosnië en hen van het idee op de hoogte te brengen dat er van Servische zijde aanslagen zouden plaatsvinden. In het begin hebben we het verhaal zelf geloofd, maar na een tijdje begonnen we ons af te vragen waarom we zo´n hysterie zouden moeten verbreiden als deze groepering blijkbaar helemaal niet bestond.

Hoe en wanneer eindigde uw operatie en onder welke codenaam vond deze plaats?

Voor mij eindigde alles al na twee weken, want ik kreeg een nieuwe opdracht in Slovenië. De operatie in Bosnië duurde een maand en droeg de naam “Istina” (“Waarheid”), hoewel ze alles andere dan “waar” was!

Wat hebt u in Slovenië gedaan?

Ik kreeg instructies over het feit dat ook Slovenië zich klaarmaakte voor onafhankelijkheid. We kregen geld, enkele miljoenen dollars, om verschillende NGO´s, oppositiepartijen en verschillende politici te “financieren” en op deze manier haat en verzet te organiseren.

Wat vond u van deze CIA-propaganda en hoe dachten uw collega´s er over?

Natuurlijk durft niemand openlijk in verzet te komen tegen een CIA-operatie, vooral omdat we allemaal nerveus en gevoelig voor paranoia waren! Er waren ettelijke CIA-agenten en zelfs leidende officieren die gewoon verdwenen, omdat ze geweigerd hadden mee te doen aan de propaganda tegen Servië in Joegoslavië. Ikzelf was geschokt over de hoeveelheid leugens die onze persbureaus en politici verbreidden. Veel CIA-agenten werden door deze propaganda aangestuurd, zonder te weten wat ze deden. Iedereen kende slechts een fractie van het verhaal. Diegenen die het hele verhaal bij elkaar fantaseerden en de werkelijke achtergrond kenden, waren onze politici.

Het ging dus alleen maar om propaganda tegen de Serviërs?

Ja en nee. Het was het doel van de propaganda om de republieken in Joegoslavië uiteen te drijven, zodat ze loskwamen van het moederland en zelfstandig worden. Daarvoor hadden we alleen maar een zondebok nodig, die voor alles verantwoordelijk gemaakt zou moeten worden, dus ook voor oorlog en geweld. Voor deze rol werd Servië uitgekozen, omdat het in zekere zin de kernstaat (en latere opvolger) van Joegoslavië was.

Kunt u de politici in het voormalige Joegoslavië noemen die door de CIA werden betaald?

Natuurlijk, hoewel dat een gevoelig onderwerp is: op de loonlijst van de CIA stonden Stipe Mesić, Franjo Tuđman, Alija Izetbegović evenals vele leden en adviseurs van de Joegoslavische regering; verder nog Servische generaals, journalisten en zelfs enkele militaire eenheden. Radovan Karadžić stond eveneens een tijdlang op de loonlijst, wees echter verdere samenwerking af toen hij erachter kwam dat hij opgeofferd en beschuldigd zou worden van in Bosnië gepleegde oorlogsmisdaden. Dat alles werd door de Amerikaanse regering geënsceneerd.

U noemde dat ook de media gecontroleerd en omgekocht werden. Hoe is dat precies gegaan?

Er waren, voor zover bekend, enkele CIA-agenten verantwoordelijk voor het schrijven van de officiële verklaringen die door de nieuwslezers op televisie moesten worden voorgelezen. De nieuwslezers hadden daarvan echter geen idee, want zij kregen de nieuwsberichten immers van hun chef, die ze op zijn beurt van een van de mensen van de CIA kreeg. Maar ze hadden allemaal dezelfde taak: haat te zaaien, nationalisme te verbreiden en de tegenstellingen tussen de verschillende volksgroepen aan te wakkeren.

We hebben allemaal gehoord van het drama in Srebrenica. Wat kunt u daar over zeggen?

In het jaar 1992 was ik weer in Bosnië, maar deze keer was het onze taak om militaire eenheden op te leiden die in naam van de nieuwe staat Bosnië zouden moeten optreden, die net de onafhankelijkheid had uitgeroepen. Srebrenica is een opgeklopt verhaal en helaas hebben veel mensen zich daardoor laten manipuleren. Het aantal Bosnisch-islamitische slachtoffers is net zo groot als het aantal gedode Serviërs en van de leden van andere nationaliteiten, maar bij Srebrenica gaat het gewoon om politieke marketing. Mijn chef, een voormalige Amerikaanse senator, benadrukte herhaaldelijk dat er in Bosnië een grote misleidingsactie zou moeten gaan plaatsvinden. Een maand voor de volkerenmoord in Srebrenica zei hij al tegen me dat deze stad zou gaan zorgen voor krantenkoppen in de hele wereld en dat wij daarover de media zouden moeten informeren. Toen ik vroeg waarom, zei hij: je zult het wel zien. Het nieuwe Bosnische leger had het bevel om de burgerbevolking en haar huizen aan te vallen. Het ging om de burgers van Srebrenica. Tegelijkertijd vielen echter de Serviërs van de andere kant aan. Vermoedelijk heeft iemand ervoor betaald om ze daartoe op te zetten!

Wie is er dan eigenlijk schuldig aan de volkerenmoord in Srebrenica?

De schuld ligt zowel bij de Bosniërs, de Serviërs en – de Amerikanen! Destijds werd echter propagandistisch alle schuld op de Serviërs geladen. Veel van de slachtoffers, die als zogenaamde moslims begraven werden, waren in werkelijkheid Serviërs en leden van andere nationaliteiten. Enkele jaren geleden zei een vriend van me – een voormalige CIA-agent die nu bij het IMF werkt – dat Srebrenica het product van een conspiratief akkoord tussen de Amerikaanse regering en politici in Bosnië was. De stad Srebrenica werd opgeofferd om de VS een motief te leveren de Serviërs aan te kunnen vallen wegens hun zogenaamde oorlogsmisdaden.

Waarom, denkt u, is Joegoslavië uiteindelijk ineengestort en waarom heeft de Amerikaanse regering dat gewild?   

De verbanden zijn inmiddels volledig helder: de mensen, die de oorlog aangewakkerd en daarna de vredesvoorwaarden gedicteerd hebben, zijn dezelfden van wie nu de ondernemingen zijn die de gebruiksrechten van de verschillende minerale en andere grondstoffen bezitten! Men heeft gewoon slaven van jullie gemaakt, jullie mogen nu bijna voor niets werken en de ruwe producten gaan naar Duitsland en naar Amerika . . . daar zitten de winnaars! Jullie echter zijn gedwongen om de producten, die oorspronkelijk afkomstig zijn uit jullie eigen werk, van hen te kopen en te importeren. En als jullie geen geld hebben, dan moeten jullie gewoon kredieten opnemen. Zo is het hele verhaal op de hele Balkan gegaan!

U was als CIA-agent nooit in Kosovo, maar wist u dat Amerika hier ook druk uitoefende?

Natuurlijk! Kosovo werd om twee redenen op de korrel genomen. Ten eerste omdat het over waardevolle minerale en andere grondstoffen beschikt, en ten tweede als militair steunpunt van de NAVO! De grootste militaire basis van de NAVO bevindt zich in het hart van Europa.

Hebt u een boodschap voor de mensen in het voormalige Joegoslavië?

Ja. Vergeet het verleden, want dat was geënsceneerd en vals. Men heeft jullie alleen maar gemanipuleerd en men heeft bereikt wat men wilde. Maar daarom mogen jullie geen haatgevoelens tegen elkaar blijven koesteren! Jullie moeten laten zien dat jullie je hier overheen kunnen zetten en begrepen hebben wie de eigenlijke schuldige aan de situatie is! Ik wil me oprecht bij jullie verontschuldigen. Dit is ook de reden waarom ik al langere tijd onderzoek doe en boeken schrijf, die zich bezighouden met het blootleggen van de geheimen van de CIA en van het Witte Huis.

Bron:
www.info-direkt.eu

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Balkan, Bosnië-Herzegovina, Historie, Kosovo, Kroatië, Rotzakken, Servië, Slovenië, VS. Bookmark de permalink .

20 reacties op MUST READ! – Schuldbekentenis van een CIA-agent: “Men gaf ons miljoenen om Joegoslavië in stukken te breken!”

 1. http://tora-yeshua.nl/2011/05/ratko-mladic-massamoordenaar-of-verdediger-tegen-jihad/

  In 2011 gaf ik al aan, dat het hele zaakje stonk; inmiddels weten we wie Al Qaeda, Arabische lente, Syrie/IS heeft opgezet, USA/NWO tuig.
  De waarheid komt aan het licht; bedenk even dat al onze kamerleden en regeringen van de afgelopen decennia samen met de Bilderbergers zeer goed op de hoogte waren en zijn.
  De “commissie stiekum” is beduidend groter dan ca 8 kamerfractieleiders.
  Het goede nieuws is , dat de menshied, laat staan de stinkende elite, niet het laatste woord heeft.
  De Schepper bestaat , het loopt Hem nooit uit de hand en Hij komt in de gestalte van de Mashiach, Yeshua, om Zijn Koningschap te vestigen, moge het vandaag nog zijn.
  Shalom,
  Ben Kok (joods-chr. pastor)

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Ben Kok: 15.36. uur. Zo zie ik dat ook, Ben. Ik ben verdorie niet vergeten, dat het MOSLIMVARKEN ORIC, 100 Servische dorpen heeft uitgemoord. En inderdaad de NWO had en heeft het grootste belang, bij de hele rotzooi in de wereld. Maar gelukkig Ben, in Christus zijn we meer dan overwinnaars!

   Like

 2. Pingback: NWO/USA doet alles om de macht te krijgen, schokkend nieuws ! | tora-yeshua.nl | Tora Yeshua | tora-yeshua.nl

 3. Bob Fleumer zegt:

  Meneer Kok er wordt nu al eeuwen gebeden om ingrijpen van boven, wordt het niet eens tijd dat we erkennen dat we van boven niets te verwachten hebben en dat we het zelf op moeten lossen?

  Like

  • Leo zegt:

   ALLES wat we van “boven “? weten, komt van BENEDEN !!

   Like

  • Hi Bob,
   Zeg maar Ben, dat is prima.
   Als de Schepper niet bestaat, zijn we inderdaad aan de mensen overgeleverd.
   Kijk zelf naar de geschiedenis en de actualiteit wat dat oplevert.
   Dus aan ieder van ons persoonlijk om uit te zoeken of die Schepper wel/niet bestaat.
   Zie desgewenst http://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/
   En mocht je besluiten dat de Schepper niet bestaat, dan hoor ik graag jouw levensvisie en toekomstverwachting, onderbouwd en wel dan natuurlijk.
   Shalom
   Ben
   PS de Schepper, JHWH , heeft ons overigens heel wat duidelijke opdrachten mee gegeven om voor de aarde te zorgen, staat de Bijbel vol mee, heel praktisch.
   Dat ruim 90% zich daar niets van aantrekt, verklaart de huidige ellende.

   Like

  • louis-portugal zegt:

   Precies Ben, en omdat 90 % er zich geen moer van aantrekt is het zo’n rotzooi.
   HIJ zou eens moeten laten zien dat hij WERKELIJK bestaat omdat het zo´n rotzooi is.
   Helaas zie ik daar nooit iets van.

   Like

   • Hi Louis,
    JHWH liet Zich vaak genoeg zien of merken:
    -door de schoonheid van Zijn werk, de Schepping
    -contact met mensen als Adam/Eva, Henoch, Melchizedek, Noach, Abraham, Jacob, Mozes, vele profeten in de Tenach, in het bijzonder Yeshua, Paulus, Johannes.
    – we zullen Hem zien als Hij komt op de Olijfberg als Koning te Yerushalayim

    En het allerbelangrijkst: je ervaart Hem als je Zijn woorden doet, zie mijn artikel daar over:
    http://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/
    Shalom
    Ben

    Like

 4. Jan zegt:

  Iedere niet-linkse wist in 1999 dat de oorlog tegen Servië bekokstoofd was en dat de aanleiding gelogen was

  andere delen op youtube

  De ‘rechtzaak’ tegen Milosevic was dan ook om hem uiteindelijk uit de weg te ruimen

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jan: De RODEN zijn met afstand de grootste meeheulers van Clinton- de schoft- geweest! Het is en was allang besloten, om de hele zaak bij elkaar te liegen! De vuile smerige fielten van de NAVO, werkten er graag aan mee. Ik kots van de hele politiek. En inderdaad Milosevic moest dood van de vuile smeerlappen, van de USA, en de vuile elite van de EEG/EU! En de smerige LEUGENPERS, deed ook een duit in het zakje. Deze hele oorlog kan men vergelijken, met het bombardement op Guernica, door het Condor-Legioen, in april 1937, tijdens de Spaanse Burgeroorlog. Ergo, de hele politieke kliek, zijn niet meer dan OORLOGSMISDADIGERS!

   Like

   • Nemesis zegt:

    Bij de bombardementen op Belgradzijn ettelijke goede vrienden van mij om het leven gekomen, inclusief hun families en kinderen.Met dank aan die smerige ratten van de Navo, EU en VS.

    Like

 5. wim zegt:

  In 2007 verscheen ‘Unholy Terror’ van John R. Schindler, voormalig NSA analist (Niet in Nederland te koop.) Hij onthult de rol van de VS (Clinton!) en vooral ook de manipulatie van de media. Noemt de foute figuren (inclusief ‘onze’ Mabel) en legt de vinger bij de Balkan als proeftuin (met goedkeuring en steun van de regering Clinton) voor het jihadisme. Onthullend en onthutsend!

  Like

 6. Jan zegt:

  Ik mag aannemen dat oorlogsmisdadiger Wim Kok nu voor het Strafhof gesleept wordt?

  Like

 7. Assyrier. zegt:

  Dat heb Ik ook altijd gezegd:Srebrenica is een opgeklopt verhaal en helaas hebben veel mensen zich daardoor laten manipuleren. Het aantal Bosnisch-islamitische slachtoffers is net zo groot als het aantal gedode Serviërs en van de leden van andere nationaliteiten, maar bij Srebrenica gaat het gewoon om politieke marketing.

  Like

 8. jungleelephant zegt:

  En nu pakken ze het grootschaliger aan,maar ook nu zitten de rijkste stinkers er achter:NWO!Toendertijd was een proefballon!

  Like

 9. fleckie zegt:

  En hoe is het eigenlijk met de Nederlandse SOLDATEN, afgelopen, waarop men ‘ gefoeterd’ had?

  Like

 10. Elena zegt:

  Nooit heb ik één moment geloofd de zogenaamde 7000 of 8000 moslim doden.
  Te weten dat er duizenden moslim strijders vanuit Tsjetsjenië en Afghanistan dag en nacht ingevlogen werden om te strijden tegen de Serven.
  Op mijn netvlies staan nog de beelden, al die dappere Servische mensen op een brug als menselijkschild tegen de bombardementen van de NAVO.

  Slobodan Milosevic was het zwarte schaap en de moslims waren sieluuuhg.
  De oorlog is door moslims begonnen..zij staken ‘snachts huizen en hele dorpen in brand van de Servische bewoners.
  Ook werden Servische mannen en jongens onthoofd .
  Hoofden werden aan muren gespijkerd, in kistjes/dozen bij elkaar gelegd, gezinnen werden levend verbrand, kinderen en vrouwen werden niet ontzien.
  Dan waren de Serven het moslim terrorisme zat…en sloegen keihard terug.
  DAT had NIET gemogen !

  De moslimterrorist en opperhoofd van de bende , Naser Ohric kreeg slechts 2 jaar gevangenisstraf.
  Mlosevic is opzettelijk om het leven gebracht in Scheveningen.
  Eindelijk had men de andere 2 ” Servische “misdadigers” waaronder Mladic te pakken.
  Die vele malen erger gestraft is/wordt dan die moslim misdadiger Naser Ohric.

  De moslims waren sieluuhg de Serven waren de terroristen voor de buiten wereld.
  Over het aantal Servische doden wordt angstvallige gezwegen.
  De zogenaamde 7000 moslim doden in Srebrenica…is een leugen, onder die aantallen zijn Tsjetsjenen en Afghaanse moslims die daar niets te zoeken hadden.
  Ook de mensen die een natuurlijke dood stierven gingen in een massagraf.
  Er is daar een smerig spel gespeeld waarvan de moslims de goede waren en de Serven de slechte.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s