CITAAT George Orwell

Screenshot_15

“In tijden van universeel bedrog wordt het vertellen van de waarheid een revolutionaire daad.”

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

34 reacties op CITAAT George Orwell

 1. Edjan zegt:

  Mensen, als jullie je nou eens vervelen en het regent en is koud: lees dan svp 1984 van Orwell.
  Hij beschrijft een samenleving met een onzichtbare dictator (big mother, pardon, brother), totale controle over de onderdanen, een kastenmaatschappij (onzichtbare kleine elite, kleine middengroep en grote pauperlaag die zeer arm zijn maar minder gecontroleerd worden en dus wat meer “vrijheid” hebben), een ministerie van waarheid (= propaganda en leugens en geschiedvervalsing) een ministerie van liefde (= marteling en moord), denkbeeldige vijanden om de agressie op af te leiden, en van (waarschijnlijk denkbeeldige) oorlogen die “toevallig” altijd alleen de pauperwijken treffen.

  Toen ik het, lang geleden las, vroeg ik me af hoe je in ’s hemelsnaam in een dergelijke samenleving terecht zou kunnen komen. Welnu: daar zitten we nu midden in!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Edjan: 14.32. uur. Ik had het al gelezen Edjan. En de overeenkomsten met deze tijd, en de dictatuur van de communistische EUSSR, is zeer treffend! Ik heb ook van hem gelezen: ” Afscheid van Catalonië”, over de Spaanse Burgeroorlog. En dat is ook zeer interessant, daar er te lezen valt, hoe “links”, elkaar de das om deden. De communisten hadden veel anarchisten niet hoog zitten, dus werd er achter de Republikeinse linies druk gebruik gemaakt, van executie – commando’s die veel anarchisten en eigen links volk tegen de muur zetten. Verraad in eigen rijen! Hoe toepasselijk ten aanzien van de landverraders der socialistische partijen vandaag de dag. Die zijn nu de 5e colonne der islam.

   Like

  • fleckie zegt:

   Oorlogen in de zogenaamde ‘pauperwijken’ ? TACTISCHE! Kernwapens, ( een ‘bepaald gebied, of steden ..’bewerkende’ kernwapens, ter ‘ verzwakking of blijvende eliminatie van ‘opstandige ‘ bevolkingsgebieden,

   Like

 2. janchik zegt:

  Bedankt @Jan dat je deze levenswijsheid van Orwell nog even citeert, en hoe waar ook in onze hedendaagse door links gedomineerde maatschappij, met slechts enkele uitzonderingen in Oost Europa.

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  Mwoah, jullie moeten maar zó denken: als wij ‘Bronners’ straks met z’n allen in een ‘socialistisch’ ‘heropvoedingskamp’ zitten, kan het ook best gezellig zijn hoor!

  Like

  • Edjan zegt:

   Ehmmm, Tistochwat, ik hoop maar dat je dát goed ziet!

   De hoofdpersoon van 1984 komt lelijk aan zijn einde. Eerst wordt hij net zo lang gemarteld tot hij toegeeft dat 1 + 1 = 3 en daarna begrijpt en doorvoelt hij ook werkelijk dat hij big Mutti lief heeft.
   Na dit diepe inzicht mag hij de rest van zijn leven in een kroegje weg drinken met lotgenoten die de een na de ander worden afgeknald. Dan zijn het “nonpersons” geworden.

   Maar je zou ook gelijk kunnen hebben dat er als tussenstap eerst tolerantiekampen worden ingericht. Daar kunnen Bronners etc. leren af te zien van hun rechts-extremistisch intolerant egoïsme waardoor ze hun land uitsluitend voor zichzelf willen hebben.
   Je mag dat kamp pas uit als je 72 moslims omhelsd hebt en oprecht lief hebt gehad. Ook wordt je daar geleerd Mutti oprecht lief te hebben met heel je wezen en foto’s van Schulz en Timmermans en Juncker te bekijken zonder dat je gaat kotsen, kortom: de hele “inner party” zul je lief gaan hebben door geconditioneerde reflexen. Heil Mutti!

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Edjan 3 januari 2016 om 17:45

    [quote] foto’s van Schulz en Timmermans en Juncker te bekijken zonder dat je gaat kotsen [/quote]

    Gaat me -zeker weten- NIET lukken!

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Edjan 3 januari 2016 om 17:45

    We zouden toch ook niet naar deze foto moeten gaan kijken hè?!!

    *klikt ‘m heel snel weg*

    Like

   • Edjan zegt:

    Tistochwat, hieronder heb ik de tolerantiekampen wat precieser beschreven. Ik kon het niet laten … Kwestie van bestaande lijnen doortrekken.
    En ja, naar deze en ergere foto’s zullen we moeten LEREN kijken tot we begrijpen dat mutti het allemaal voor ONS doet. Mutti is genadig!

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Edjan 3 januari 2016 om 21:32

    Hallo Edjan, speciaal voor jou nog een leuke foto van Angela. En nu maar afwachten of de webmaster hem doorlaat, want het is een beetje een schunnige foto van Angela.
    Je hoeft me niet te bedanken hoor; ik doe dit graag voor je want ik weet hoeveel je van ‘Mutti’ merkel houdt!

    Like

   • Edjan zegt:

    Oh, dank je Tistochwat voor deze prachtige foto van Mutti!
    Mutti, mutti, mutti, mutti!
    Ik hou oprecht van je met heel mijn hart!

    (ja, ik ben al in het tolerantiekamp geweest)

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Edjan 3 januari 2016 om 23:37

    Geen dank, heer Edjan! Tot slot -en dan stop ik er écht mee- wil ik u nog verblijden met deze foto van Angela en haar vriendje. Ik weet niet wie hij is, maar het lijkt me een grote l*l.
    Ik denk echter niet dat heer Bron deze foto doorlaat want hij is nóg erger dan de vorige:

    Like

  • Allergezelligste conversatie voeren jullie hier, zeg! (sarcasme modus uit)
   @Tistochwat, bij dat “gezellig met z’n allen in een kamp” moest ik meteen denken aan de film “Merry Christmas, Mr. Lawrence:”
   Over Britse militairen in een Jappenkamp: De rebelse Celliers (David Bowie) wordt op een gegeven moment tot zijn hals ingegraven op een veld, tot de dood er op volgt en zijn mede-Krijgsgevangenen worden secuur ingesloten in hun barakken. Het enige, dat ze nog voor hem -en voor hun eigen gemoed- kunnen doen is: Met zijn allen hardop zingen, zo luid, dat hij het ook nog kan horen. En dat doen ze dan ook: “The lord ’s my shepherd” en dergelijke liederen.
   Absolute saamhorigheid, maar het illustreert wel héél erg hun totale machteloosheid -zoals de Jappen het ook graag zagen……
   Maar kom, zeg, gaan wij dàt toelaten? Nou, over mijn lijk!!!
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

  • fleckie zegt:

   Oud?-commissaris van politie RIESSEN zou ..ONS…daar gaarne ZO SPOEDIG MOGELIJK ?..IN WILLEN LATEN OPNEMEN ,

   Like

 4. delamontagne zegt:

  http://static.lexpress.fr/min/images/logos/lexpress.svg
  Actualités
  Neuf avions de la famille royale qatarie envoyés en Suisse pour une jambe cassée

  cheikh Hamad ben Khalifa Al Thani

  Alhoewel landingen tijdens de nachtelijke uren verboden zijn op het vliegveld van
  “Zurich-Kloten”, landen er een paar dagen geleden 9 vliegtuigen, waaronder een grote Airbus, met aan boord een familie-lid van de Sjeik/emir van Qatar ( een van de vrinden van het NL-keuninklijk huys ).
  Hij had n.l. op vakantie in Marocco zijne been gebroken.
  De vliegtuigen waren nodig voor het begeleidende personeel en de bagage van de gewonde. ! ! !
  http://une.lexpress.fr/neuf-avions-de-la-famille-royale-qatarie-envoyes-en-suisse-pour-une-jambe-cassee-17627

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ delamontagne 3 januari 2016 om 16:09

   Wat een walgelijke materialist, die vrind van ‘onze’ ‘koning’.
   Ze passen goed bij elkaar.

   Like

   • Harry zegt:

    Nou , Delamontagne , Willempie is maar een armoedzaaier vergeleken bij die kamelenbeffers .
    Willem heeft slechts de beschikking over één vliegtuig en nog niet eens onbeperkt .
    Het is afzien , voor die jongen .

    Like

 5. Hendrik M. zegt:

  Oei, dat is wel héél erg waar….
  We gaan er toch gewoon mee door!

  Like

  • Edjan zegt:

   Snap je niet dat de hele bedoeling van nieuwspraak is om de gedachten in te perken?
   Is het ooit bij je opgekomen dat op zijn laatst in 2050 er geen enkel mens meer leeft die een gesprek als wij nu hebben, zou kunnen begrijpen?
   Het hele denkklimaat zal anders zijn. In feite zullen er geen gedachten, zoals wij ze nu kennen, meer zijn. Rechtlijnigheid zal zijn: niet denken, geen gedachten nodig hebben. Rechtlijnigheid is bewusteloosheid.

   Citaat elders: “elk jaar minder woorden en de bewustzijnsruimten telkens een beetje kleiner.

   Like

 6. Ron zegt:

  De huidige wereld en het gedrag van de wereldleiders heeft veel overeenkomst met het boek “1984”.
  Ik heb me wel eens afgevraagd of George Orwell enorme profetische gaven heeft gehad toen hij het boek schreef, of dat juist de elite van de wereld zijn boek 1984 gelezen heeft en hierin precies de handleiding gevonden heeft hoe de bevolking succesvol te onderdrukken en monddood te maken.
  In dat geval hebben we een self fulfilling prophecy.
  In beide gevallen zitten we diep in de shit en hebben we een opstand van het volk nodig om eruit te komen.

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  Geeft te denken:

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/01/Iraanse-Ayatollah-dreigt-na-executie-collega-met-vernietiging-Saudi-Arabi

  UIt ‘Gruwel der Verwoesting & de Islam Antichrist’

  [quote] Indien nu de Saudi Arabië theorie klopt, zal op een bepaald ogenblik in de nabije toekomst het beest waarop de Hoer rijdt zich tegen haar verheffen en haar vernietigen. Dit zal het beest (= de islam, het islamitische rijk) doen omwille van die begeerde rijkdom die ‘olie’ noemt, want zolang hij de macht over alle olie in het M.O. heeft, zal hij dit enkel leveren aan landen die zich voor hem ‘buigen’ en aan hem onderwerpen. Volgens de Islam eindtijd theologie, zal de Mahdi oorlog voeren tegen Saudi Arabië, en zal eindigen met de totale verwoesting van Mekka en Medina, waarna hij zijn hoofdkwartier naar Jeruzalem zal verhuizen en in de Tempelburcht
  van God zetelen waar hij de ‘gruwel der verwoesting’ zal oprichten, nl. de aanbidding van de zwarte steen – het teken van het beest – en iedereen de verafgoding van een valse god zal opleggen. En dit is wat God niet wil, maar om zijn volk te straffen zal hij een tijdlang, 3,5 jaar of 1260 dagen, de Mahdi zijn gang laten gaan, totdat God zal ingrijpen vooraleer al Zijn heiligen gedood zijn. Maar intussen heeft de gruwel der verwoesting wel 3,5 jaar lang huisgehouden! [/quote]

  Like

 8. Edjan zegt:

  Als je dus te druk bent op het internet en je raakt geradicaliseerd, komt op een dag de gedachtenpolitie aan de deur en neemt je mee naar het tolerantiekamp. Het volk krijgt elke dag berichten te zien van alweer een geradicaliseerde extremist die opgesloten wordt. De krant staat vol met ingezonden brieven van mensen die dit geldverspilling vinden: ze opsluiten en helpen en wij moeten dat betalen! Schiet ze liever meteen kapot! Het kamp is opgedeeld in fases.

  1) Je komt in een isoleercel voor de detox: je moet afkicken van het internet, de bron(!) van je vergiftiging. Ook krijg je dan een merkteken ingebrand op je voorhoofd want je bent er zó éen.

  2) Na een paar weken mag je dan rondlopen door het kamp en ’s avonds krijg je aardappelpap. Je mag met iedereen praten maar je merkt al snel dat je beter je opruiende praatjes vóór je kunt houden. Want soms krijg je geen aardappelpap en wordt je de hele nacht wakker gehouden met keiharde muziek. De dag erna mag je weer rondlopen. Overal hangen foto’s van merkel, Juncker en timmermans. Zo gauw je een paar maanden eerbiedig over deze hoogstaande lieden gesproken hebt, en hun namen met hoofdletters schrijft, mag je naar het tweede kamp.

  3) Hier wordt je geleerd echt warme gevoelens te krijgen bij moslims, Mutti en de anderen van de elite. Er wordt gebruik gemaakt van straf en beloning maar ook van elektrische schokken en hersenscans. Zo gauw je helemaal door en door gelukkig wordt bij het zien van de foto van Mutti ga je terug naar het eerste kamp, maar nu als spion. Je zult doorlopend gemonitord worden. Hoe meer mensen je aangeeft, hoe eerder je vrij komt. Als je je werk een paar maanden naar behoren hebt gedaan, laten ze je vrij.

  Het beste is, om je maar heel erg gedeisd te houden, want je hebt dat merkteken en het volk is woest op die verraders.

  Like

 9. Tistochwat zegt:

  Voor een regenachtige zondagmiddag:

  Like

 10. M. Devrindt zegt:

  Het schijnt dat een Amerikaanse ex-president, als ik me goed herinner Johnson of Nixon, zei, nadat men hem over de inhoud van het boek 1984, verteld had (zelf boeken lezen deden zij niet) dat dit nu juist de samenleving was waarnaar gestreefd moest worden.
  Politici en bevolking schijnen tegenstrijdige ideeën te hebben over een leefbare samenleving.

  Like

 11. Edjan zegt:

  http://putlocker.is/watch-nineteen-eighty-four-online-free-putlocker.html

  Ik denk dat dit de tweede film is. it wel een hoop reclame bij.

  Like

 12. Please read and ponder beste mensen

  LEONARD COHEN LYRICS
  “First We Take Manhattan”

  They sentenced me to twenty years of boredom
  For trying to change the system from within
  I’m coming now, I’m coming to reward them
  First we take Manhattan, then we take Berlin
  I’m guided by a signal in the heavens
  I’m guided by this birthmark on my skin
  I’m guided by the beauty of our weapons
  First we take Manhattan, then we take Berlin

  I’d really like to live beside you, baby
  I love your body and your spirit and your clothes
  But you see that line there moving through the station?
  I told you, I told you, told you, I was one of those

  Ah you loved me as a loser, but now you’re worried that I just might win
  You know the way to stop me, but you don’t have the discipline
  How many nights I prayed for this, to let my work begin
  First we take Manhattan, then we take Berlin

  I don’t like your fashion business mister
  And I don’t like these drugs that keep you thin
  I don’t like what happened to my sister
  First we take Manhattan, then we take Berlin

  I’d really like to live beside you, baby …

  And I thank you for those items that you sent me
  The monkey and the plywood violin
  I practiced every night, now I’m ready
  First we take Manhattan, then we take Berlin

  I am guided

  Ah remember me, I used to live for music
  Remember me, I brought your groceries in
  Well it’s Father’s Day and everybody’s wounded
  First we take Manhattan, then we take Berlin

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s