EU treedt democratische principes met voeten

Screenshot_8(Vertaling: E.J. Bron)

“De EU heeft zich in het jaar 2015 verwijderd van haar eigen, in de oprichtingsdocumenten van diezelfde EU vastgelegde, principes – de principes van de democratie, de vrijheid en de subsidiariteit”, schrijft de dichtbij de regering staande Franse website “Atlantico”.

“Ondanks het Verdrag van Lissabon neemt de Europese Unie in het jaar 2015 beslissingen in een compleet onduidelijke situatie en bewaart het stilzwijgen met het oog op een duidelijke schending van het bindende internationale akkoord door een van de lidstaten”, zegt men.

Bovendien zou “Frankrijk de wet over de afschaffing van negen regio´s in het parlement hebben doorgedrukt, zonder het voor noodzakelijk te hebben gehouden naar de mening van zijn burgers en de plaatselijke autoriteiten te vragen.” Dit zou een overtreding van de charta van de fundamentele rechten van de EU zijn, aldus “Atlantico” verder.

De schrijver bekritiseert de besluiten van de EU om de migratiecrisis op te lossen. De regeringen van de Europese landen zouden het verblijf van de migranten in het desbetreffende met geweld krijgen opgedrongen en van hen zodoende een “geesteloze lading” maken.

“Atlantico” benadrukt eveneens dat de EU Turkije nog steeds financieel zou ondersteunen, dat “de principes van de rechtsstaat met voeten treedt door het smokkelaars mogelijk te maken voordeel te halen uit het ongeluk van de voor burgeroorlogen vluchtende mensen”.

“De Turkse regering wordt in feite de mecenas voor misdadige organisaties, wier activiteiten het in feite op klaarlichte dag begunstigt”, aldus “Atlantico”.

De schrijver verwijst verder nog naar de schending van het subsidiariteitsbeginsel (verantwoordelijkheid voor verliezen van een land bij de toetreding tot de EU, tot de eurozone of tot de Schengen-zone) door de EU.

“… De systematische besluiten over de uitbreiding van de Europese Unie, de eurozone en het Schengen-gebied werden genomen zonder er rekening mee te houden of de toetredingslanden daadwerkelijk in staat zijn om volledig te voldoen aan de hen opgelegde verplichtingen. Daarin ligt een van de oorzaken voor de euro-crisis”, aldus “Atlantico”.

Bron:
http://de.sputniknews.com
nieuws spoetnik

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Europa, EUSSR. Bookmark de permalink .

10 reacties op EU treedt democratische principes met voeten

 1. Sjaak zegt:

  Vroeger was alleen Italien als mafia-land bekent !
  Nu is dank open grenzen heel Europa bekent als mafiagebiet !

  Like

 2. fransdewit zegt:

  De EU zal de afkorting moeten gaan worden van Eerst U

  Like

 3. Joga zegt:

  En wat voor een maffia-gebied, daarbij kunnen de Italianen nog niet in de verste verte in de schaduw staan. En dat alles wordt in stand gehouden door het corrupte hoogste rechtscollege van de EU. Een situatie waar alleen een totale volksopstand of oorlog een einde aan kan maken. Aangezien de VS hiervan de initiatiefnemer en belanghebbende is zou ik zeggen: Putin kom er maar in. Letterlijk dan. Wie had dat in de jaren ’50-’60 kunnen voorspellen?

  Like

 4. Bas zegt:

  Politici die de EU massa immigratie doordrukken, in de eurozone, zijn absoluut onverantwoordelijk waanzinnig bezig, en komen stuk voor stuk in aanmerking voor de z.g. Kierewiet medaille ! De eigen vrijheid van onze bevolking wordt radicaal buitenspel gezet.. Immigratie is geen oplossing !
  Een synonieme uitleg vormt o.a. dit filmpje. http://tinyurl.com/28f795n

  Like

 5. Bob Fleumer zegt:

  De jongens en meisjes van de EU zijn zo diep verzonken in hun eigen politieke corruptie dat ze het eigen falen niet meer zien. Dat tezamen met de idiote hoge salarissen daar maakt dat de hele boel vastzit en dat ze geen overzicht meer hebben. Het is nu aan de regeringen van de afzonderlijke EU landen om grenzen te stellen aan wat men wil. Wat betreft de asielzoekers moet de hoogste prioriteit zijn het schiften van de gelukzoekers en de echte oorlogsvluchtelingen.
  De gelukzoekers moet terug naar hun landen en daardoor ontstaat ruimte om de echte slachtoffers van oorlogsgeweld op te vangen. Als wij de gelukzoekers net zo behandelen als de echte vluchtelingen tekenen wij onze eigen ondergang.
  Ik wens U allen een 2016 zonder EU die loden kogel aan ieders been.

  Like

 6. Hendrik M. zegt:

  En de kontenlikkers der landverraders partijen stemmen in met alle bedrog der €U….

  Like

 7. koddebeier zegt:

  De grootste maffia kliek zit in de EU

  Like

 8. paulzwueste zegt:

  De EU is zonder inspraak van de Europese bevolking opgericht als boven de wet staande criminele organisatie die tot taak heeft de vrije volkeren van het westen tot slaven te maken!
  De EU heeft helemaal NIETS met enige vorm van democratie te maken!!!

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Feitelijk is de hele EU, in haar wezen een dictatuur. Het was niet de eerste de beste, Dhr. Gorbatsjow- ex leider van de Sowjet-Unie- die in de jaren ’90 van de vorige eeuw het volgende zei, op bezoek in Duitsland: ” Wij zijn gestopt met het heilloze communisme, en jullie gaan het invoeren, met jullie plan van de EU”. Maar luisteren deed men niet naar deze verstandige woorden. Vervloekt de dag, op de Top van Maastricht van 1992- dat de Duitse Bondskanselier Helmut Kohl en de Franse President Mitterand- dit waanzinnige plan voorstelden. En iedereen van de regeringsleiders, gingen daarmee accoord. En zo is de ellende begonnen. Maar, we kunnen volgens artikel 50, van het Verdrag van Maastricht, wel degelijk uit deze vervloekte EU stappen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s