NAVO balanceert wegens Turkije op de rand van een conflict met Rusland

Screenshot_14

(Vertaling: E.J. Bron)

Turkije voert oorlog tegen de Koerden, verplaatst illegaal troepen naar Irak en speelt zodoende het terreurnetwerk ISIS in de kaart, schrijft de krant “Politico”. Westerse partners zouden teleurgesteld zijn.

“Turkije met president Recep Tayyip Erdoğan aan het hoofd blijft in 2016 een van de belangrijkste problemen voor Europa. Dat de gevolgen van de migratiecrisis wil lenigen, en voor alle spelers in het Nabije Oosten die tegen ISIS vechten”, schrijft Politico-waarnemer Michael Goldfarb in zijn jongste bijdrage. In 2015 zouden er ongeveer 800.000 “vluchtelingen” via Turkije Europa zijn binnengekomen. In november zou de EU-top hebben besloten Ankara drie miljard euro ter beschikking te stellen voor het stoppen van de “vluchtelingen”stroom.

“Tegelijkertijd zette de Erdoğan-regering de militaire campagne tegen de Turkse Koerden voort: in december werden grote Koerdische steden in het zuidoosten van Turkije – onder het voorwendsel van de strijd tegen de Koerdische Arbeiderspartij – belegerd”, staat er in het artikel.

De strijd tegen ISIS zou de “strijd van onze generatie” zijn, zou de Britse minister-president Cameron gezegd hebben. “Waarom moeten onze leidende vertegenwoordigers eigenlijk de Turkse regering verder dulden, die oorlog tegen mensen voert die met succes tegen ISIS vechten”, vraagt Goldfarb.

“De antiterreur coalitie van het Westen kon het succes van de Koerden, die de bezetting van olievelden in Irak door ISIS-terroristen verhinderd hadden, in veel opzichten vanwege de oorlog van Erdoğan tegen de Koerdische Arbeiderspartij, niet verder ontwikkelen. De handelingen van de Turkse regering stoorden de Syrische en de Turkse koerden erin om nauw contact met elkaar te leggen en in een unaniem front tegen de radicale islamieten op te treden”, zei men.

Bovendien zou Erdoğan zijn troepen onlangs bevolen hebben posities in het naburige Irak in te nemen – zonder uitnodiging van de Irakese autoriteiten. Daarop zou de Amerikaanse president Barack Obama Ankara er openlijk toe hebben opgeroepen “de spanningen af te bouwen”. Zijn woorden zouden schijnbaar niet gehoord zijn.

“Maar al het bovengenoemde verbleekt in vergelijking met de beslissing van Ankara om een Russische Su-24 bommenwerper neer te schieten. Wat gebeurt er mocht het tot een nieuw incident komen – wat vanwege het overvolle luchtruim in het Syrisch-Turkse grensgebied wel degelijk mogelijk zou zijn – en Rusland als antwoord een Turks vliegtuig neerschiet? Turkije is lid van de NAVO en de alliantie zou de handelingen van Moskou kunnen beantwoorden met “collectieve verdediging” volgens Artikel 5 van het NAVO-statuut. Zou het bondgenootschap in dit geval een oorlog tegen Rusland accepteren? Deze vraag blijft voor de meeste vooraanstaande vertegenwoordigers van het westerse militaire bondgenootschap onbeantwoord”, schrijft “Politico”.

Bron:
http://de.sputniknews.com
nieuws spoetnik

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Midden-Oosten, NAVO, Rusland, Turkije. Bookmark de permalink .

33 reacties op NAVO balanceert wegens Turkije op de rand van een conflict met Rusland

 1. Qvic zegt:

  Er schijnt al een Turks gevechtsvliegtuig die het Syrische luchtruim had geschonden al neer gehaald te zijn door de Russen. Een oude F-4 fantoom. Maar daar hoor je niets over in de westerse media. De NATO kan er niets tegen begingen, want Turkije was de indringer/aanvallende. De Russen hebben enkel verdedigd, door deze neer te halen.

  Like

 2. Sjun Demartelaere zegt:

  Gooi die gasten uit de NAVO en stop het betalen van verkapte jizya aan Erdogan. Beter is het dat geld te investeren in versterking en afsluiting van de grenzen met Turkije, een grote schoonmaak in Kosovo, Bosnië en Macedonië om IS-haarden in Europa te doven en normalisering van de betrekkingen met Rusland. Wanneer begint de boycot van Saudi Arabië dat nog maar eens aan de wereld toonde even weinig scrupules met mensenrechten te hebben als het Kalifaat?
  .
  Ik vrees dat er in Europa eerst politieke veranderingen nodig zijn voordat er beleid komt dat Europese burgers en de waarden van Europese cultuur dient. Zittende politici met bestuurlijke verantwoording in Europa geven immers al jaren niet thuis

  Like

 3. aquarius4422 zegt:

  Turkije is duidelijk de agressor, in dit geval geld artikel 5 van de NAVO niet.
  Artikel 5 is bedoeld voor het geval een NAVO lid aangevallen wordt, niet als het zelf een gewapend conflict begint.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Heel juist. Zolang Rusland niet overduidelijk de agressor zal zijn, d.w.z. Turkije massaal aanvallen, zal de NAVO geen partij kiezen voor Turkije.
   Integendeel Erdogan zal door zijn infantiele machtspolitiek steeds meer gezicht verliezen.

   Like

 4. Perfide Albion zegt:

  Ooit had Turkije voor de navo een functie. Nu al lang niet meer. De huidige Westerse leiders- druk als ze zijn met de kansen op de arbeidsmarkt van de homofiele zoon van de apotheker van Allepo- snappen dat simpele feit niet.

  Turkije is verloren. Turkije is na een 100 jarige intermezzo weer op de weg van de islam en daarmee totaal onbruikbaar geworden voor het westen. Turkije moet heel snel uit de navo getrapt worden. Iets wat de huidige leiders van het Westen niet kunnen en willen begrijpen . Daarom moeten we beginnen met het verwijderen van de huidige “leiders” in het Westen.

  Like

 5. Jan zegt:

  Behind enemy lines with ISIS.

  Reporter Jurgen Todenhofer, who spent 10 days behind enemy lines with Islamic State (isis), reveals the terror group’s self-confessed weakness.: “The only country ISIS fears is Israel. They told me they know the Israeli army is too strong for them.”

  ….
  http://www.jewishnews.co.uk/special%E2%80%88report-behind-enemy-lines-with-isis-we-fear-the-idf/

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Als de Europese politici hersenen zouden bezitten dan zouden ze de Turken zo snel mogelijk de Navo uitgooien !

  Like

 7. iemand zegt:

  Zelfverdediging is geen aanval.

  Als Rusland zich moet verdedigen tegen een aanval van Turkije, hoeven wij Turkije niet te helpen. Integendeel. Wij zouden Turkije uit de navo moeten TRAPPEN. De navo is bedoelt als verdedigingswerk, niet als army of bullies.

  Like

 8. isidor zegt:

  De wereld wordt grotendeels geregeerd door gevaarlijke gekken,ik hoop dat ondanks alles Putin
  als een echte schaker zijn hoofd koel houdt.

  Like

 9. Sjaak zegt:

  In Diktaturen worden verkiezingen mannepuleerd
  En in demokratie’n de kiezers !

  Like

 10. Sjaak zegt:

  In Diktaturen worden verkiezingen mannipuleert
  En in demokratie’n de kiezers !

  Like

 11. Koos zegt:

  Turkije uit de Navo en Rusland erin!

  Like

 12. Bob Fleumer zegt:

  Donder Turkije uit de Navo zo spoedig mogelijk dat zooidje ongeregeld hoort er niet in thuis.

  Like

 13. hendrikush zegt:

  Stuur eerst ter afschrikking de vier ministeressen van defensie uit Duitsland, Nederland, Noorwegen en Zweden maar eens op de Turken af. En als ze dan nog niet willen luisteren sturen we onze ijzervreters Federica, Frans en Jean-Claude er op af.
  Dat zal ze leren.

  Like

 14. Bas zegt:

  Het NAVO bondgenootschap laat zich leiden door de VS en EU. Via economische sancties hoopt men te bereiken Rusland economisch op de knieën dwingen, maar met name beschermheer president Vladimir Putin het pootje te lichten. Zo lukte het ook om een miljonair en maffia figuur als Porosjenko in Oekraïne op de troon te krijgen. Dit zal voor de EU en VS niet eenvoudig zijn. Wat dit betreft heeft Rusland goed geleerd van de geschiedenis.

  Like

 15. Bernardus zegt:

  Toen dat gevechtsvliegtuig uit de lucht werd geschoten had dat allang door de westerse regeringen veroordeeld moeten worden. Eveneens had het lidmaatschap van de navo voor Turkije direct ingetrokken moeten worden. Dit was namelijk een oorlogshandeling en als Rusland zich niet ingehouden had dan hadden ook wij met hen in oorlog geweest. Het meest kwalijke van de zaak is dat onze ‘beleidsbepalers’ er niet zoveel van vonden, hier en daar een afkeuring maar verder holle loze woorden. Wat een wereld van verschil zou het zijn als het andersom was gebeurt. Gelukkig houdt Rusland tot de dag van vandaag het hoofd koel, al zijn zij ook geen lieverdjes. Ik hoop dat het verstand bij de mensen snel komt dat de agressor niet Rusland is maar het blok navo met in de hoofdrol Turkije en Amerika. Europa zou dus zo snel mogelijk uit de navo moeten stappen en hun eigen weg moeten gaan, eventueel samen met Rusland. Maar dit zal ijdele hoop zijn.

  Like

 16. Peter selie zegt:

  Die arrogante grootverdieners zijn even lomp als dat ze slecht, dus gevaarlijk zijn.
  Ze zijn in staat om “yes we can” Obama zijn zin te geven om Europa in een oorlog met Rusland te storten. In plaats van onze gemeenschappelijk vijand Turkije te mijden als de pest en hem een flinke kop kleiner te maken.

  Peter Selie

  Like

 17. frank de bakker zegt:

  Ik hoop dat de NAVO en politieke leiders heel snel tot de conclusie komen dat turkije de rotte appel in dit hele conflict is voordat dit totaal uit de hand gaat lopen.
  Maar ben ook bang dat obama en erdogan te diep in elkaars poepgat zitten te poeren.

  Like

 18. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 19. Jan zegt:

  Turkse studenten het land uitgegooid:

  Like

 20. Tj.Paz zegt:

  Mensen worden net als varkens behandeld door de elite. Ze geven een schop tegen het hok alle varkens beginnen te gillen maar er gebeurd niets. En de gene die het beleid voeren lachen zich rot.

  Like

  • fleckie zegt:

   Heeft men al eens gehoord van vroeger? En misschien nog ? ‘hanengevechten’?, ( hanen zouden dan met vlijmscherpe messen aan de poten tegen elkaar hebben moeten vechten?, ( er werden natuurlijk weddenschappen afgesloten, betr ‘ ..’ De’ winnaar’.

   Like

 21. Jan zegt:

  An imam arrested in the city of Belgorod in Russia’s south-west allegedly had plans to create a radical religious cell, source familiar with the reasons for his detention told TASS.

  According to the unnamed source, during the search in the house of worship security officers seized extremist literature, in addition to weapons and explosives.

  http://www.jihadwatch.org/2016/01/russia-imam-arrested-weapons-and-explosives-found-in-mosque

  Like

 22. Guardiacivil zegt:

  Nog even duidelijk waarom het westen niets deed met : MH17, Russisch gevechtsvliegtuig, olietransport Turkije-IS en nog veel meer zaken, hierom………….Brussel-Merkel-Erdogan………Mijn visie……….Brussel, maffia Brussel regeert en deelt de lakens uit om Europa eronder te krijgen (is een instrument van NWO). Kost wat het kost om Europa finaal naar de Filistijnen te helpen. En het gaat niet in het belang van de Eu burgers maar in het belang van al die zogenaamde vluchtelingen en gelukzoekers om dit te bewerkstelligen. Laat het duidelijk zijn Europese burgers, laat u zich knechten of stopt u gezamelijk deze waanzin om een prachtig oud continent met al zijn historische waarden en cultuur te laten vernietigen? De nazi,s en de Ottomanen mogen geen enkele kans krijgen dit afschuwlijk plan te verwezenlijken. Wees u bewust hoe dit in gang is gezet: de NWO geeft hun opdracht aan de Bilderberggroep (ss kapitaal-goud-kunstschatten zijn in beheer gekomen van de Rothschild-bankiers), de Bilderberggroep stuurt Brussel en daarmee Europa. Het komende TTIP handelsverdrag voorziet een totale macht over de Europese economie en financiële markt. Doel om dit bereiken is totale destructie van Europa door de overweldigende imigratiegolf van miljoenen uit het MO. Eens Europa in puin ligt nemen ze (NWO-Bilderberg) simpel de macht over via Brussel en begint een nieuwe wereldorde tijdperk. Door dit plan krijgt Turkije de gelegenheid om (Het Projekt-geheime Broedergenootschap) het Ottomaanse Rijk te stichten en Europa te Islamiseren. Hiermee gepaard gaande zullen er velen koppen rollen van ongelovige en zij die zich verzetten tegen deze overheersing. Aan U Europeanen om een blok te vormen en zich te verzetten voordat het telaat is. Ik hoef u dit catastrofale scenario niet verder uit te leggen want alles wat reeds gebeurd is (aanslagen Tunesi¨-Parijs-Brussel) kunt u zelf voor de nabije toekomst op grote schaal invullen. Terug naar ons Nederland mijn vaderland en de huidige laatste ontwikkelingen na Keulen………….Bovenstaande titel: We are the revolutionaires now……….!!!! Dit zullen we heel hard moeten brullen als Nederlandse leeuwen. Eeuwen lang hebben wij dit waterland verdedigd, zelfs dijken doorgestoken en alles onder laten lopen om de vijanden maar te kunnen overwinnen. Wij hebben ons laten uithongeren totdat het einde in zicht was (bezet van Leiden) en daarna vierden we het met haring en hutspot. We kunnen nu van alles verzinnen in deze moderne tijd, bommen maken, als zij het kunnen (via internet) kunnen wij dit toch ook? Wij moeten niet alleen brullen als Nederlandse leeuwen, maar ook taktiek, strategie en nog veel meer vooruit plannen. Er is nog tijd, het kan nog. Het moment van een grote gebeurtenis (aanslagen-epidemie) en de totale chaos op het Binnenhof en in het land, dat…..dat is het moment voor ons……De Nederlandse Leeuwen, breken los, gaan los, en dan zijn wij niet meer te houden. Laat deze oude Vaderlandse mentaliteit alstublieft in ons loskomen zodat wij ons kunnen verlossen van deze duivelse invasie en hun leiders. Zeg het voort!!!

  Like

 23. Jan zegt:

  Erdogan dreigt met NATO tegen Rusland vanwege ‘schending’ luchtruim

  Like

 24. Jan zegt:

  Turkish becomes official language in the Co
  The Turkish language has become one of the official languages of the European institutions in Strasbourg after the promotion of Turkey to be one of the most represented countries in the Council of Europe.

  The Council of Europe has thus adopted Turkey as one of its six official languages alongside English, French, Russian, German and Italian during the winter session currently being held in Strasbourg.

  Furthermore, the European Court of Human Rights, the international jurisdiction founded by the Council of Europe, has also adopted Turkish as one of its official working languages.uncil of Europe
  http://diversitymachtfrei.blogspot.ca/2016/01/turkish-becomes-official-language-in.html

  Like

 25. Jan zegt:

  Turkish Air Force violated Greek airspace 22 times on Monday, the Greek General Staff said.

  ATHENS (Sputnik) — The violations took place over the islands of Samos and Chios in the eastern Aegean Sea and over Lemnos and Lesbos in the northern part of the sea, the General Staff said, adding that two “virtual dogfights” between Greek and Turkish aircraft took place.
  sputniknews.com/military/20160216/1034814117/turkey-greece-airspace-violation.html

  Like

 26. Jan zegt:


  Misrata, Libië

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s