Bruinen of zwarte ratten rukken op!

Screenshot_59

(Door: “Stef”)

Bruine en zwarte ratten zijn de echte ratten. Witte ratten zijn albino’s, dus zwarte of bruine ratten zonder pigment. Deze albino-ratten komen ook in Afrika en de Arabische landen voor. De zwarte en bruine ratten zijn vooral bekend als vervelende en agressieve dieven. Ze knagen iemand’ s eigendom kapot en verspreiden ziekten. Bruine en zwarte ratten vermenigvuldigen zich snel en zijn enkel te bestrijden met krachtige bestrijdingsmiddelen.

Ze zijn vooral gevaarlijk voor vrouwen omdat ze onder de rok kunnen kruipen. De rat kan tot 1,50 m hoog springen. De bruine of zwarte rat urineert waar hij wil. De bruine of zwarte rat laat meestal een enorme hoop rotzooi achter. Hij wordt ook wel rioolrat of stadsrat genoemd.

De bruine of zwarte rat is het meest actief in de nacht en voelt zich best in grotere groepen. Hij leeft in sociale gemeenschappen en heeft een harem vrouwtjes. Er is in deze gemeenschap ook een dominante rat die bepaalt wat er gebeurt.

De vrouwtjesrat werpt zo snel jongen dat dit tot grote overlast kan lijden. Er zijn voorbeelden bekent in Duitsland en Zweden van resp. 56 en 70 jongen. De mens heeft de overlast van deze ratten veelal aan zichzelf te wijten door het laten rondslingeren van voedsel en het open laten van de deur.

Door:
“Stef”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

33 reacties op Bruinen of zwarte ratten rukken op!

 1. kruisridder zegt:

  Net als die bruine en zwarte ratten die nu per boot de overtocht wagen.

  Like

 2. frank de bakker zegt:

  Hehe nice 🙂

  Ik probeer weleens mijn medemens te testen door de moslims met ratten, varkens, zwarte plaag, zombies, no humans, ect te vergelijken, maar krijg bij niemand eigenlijk gelijk.
  Europa zit in winterslaap wen er maar aan.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  De hoogste tijd dus om ze uit te roeien !!

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  Ja, vertel mij wat! Ik heb ooit in een schuur een rattenplaag gehad; ze braken de hele tent af en stinken dat ’t deed in die schuur! Soms zaten er zelfs een paar in huis en die poepten dan mijn keukenkastjes helemaal vol!
  Ik wilde dat ongedierte aanpakken met rattengif en rattenklemmen, maar de dierenliefhebbers in mijn omgeving spraken daar schande van.
  Ze stonden die ratten bij wijze van spreken met spandoeken in de tuin te verwelkomen; je snapt ’t niet hè?!
  Ik kon met allerlei argumenten komen, zoals: “ratten verspreiden allerlei ziektes”, “ze vreten al je etenswaren op” en “als je ze niet bestrijdt, heb je er in een mum van tijd een paar miljoen”, maar nee, het mocht niet baten.

  Stiekem heb ik me natuurlijk tegen die dierenliefhebbers verzet door in het geniep enkele vallen te plaatsen. De ratten die ik daarin ving, liet ik op handige wijze verdwijnen.
  Er kraaide geen rooie haan meer naar.

  Like

  • Ad de Koning zegt:

   Ik zou gewoon openlijk tegen mijn buren zeggen dat ik mij niets aantrek van hun argumenten en dat het mijn huis is en ik ze op allerlei manieren zou bestrijden. En als ze daar schande van spreken, want gekken heb je altijd, zou ik zeggen dat moeten jullie weten dat interesseert mij niet.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Ad de Koning 7 januari 2016 om 14:29

    De huidige plaag is een stuk lastiger te bestrijden.

    Like

 5. Ik lees er net iets over, ze schijnen ook de inheemse schapenvrouwtjes te vingeren in al hun openingen als die al dan niet 63,2 cm (pootlengte inclusief tenen, TüV-norm) bij ze vandaan blijven.

  Like

 6. Charles zegt:

  Dit komt me zeer bekend voor.

  Like

 7. Ad de Koning zegt:

  Waar doet dit me nu aan denken?

  Like

 8. louis-portugal zegt:

  Stef ik dwaal telkens af als ik jouw artikel lees.

  Like

 9. elisah zegt:

  Even terzijde.
  Bij ons pakken de katten de ratten hardhandig aan.
  Ooit zat er een rat in de kelder en die kreeg ik niet te pakken. Op een gegeven moment was ik beneden in de kelder en op kleine afstand zat de rat me lief aan te kijken….was eigenlijk gewoon tam geworden. Je kan ook vallen kopen waar ze niet in dood gaan dan kan je ze bijv in het bos vrijlaten.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ elisah 7 januari 2016 om 13:23

   [quote] Je kan ook vallen kopen waar ze niet in dood gaan dan kan je ze bijv in het bos vrijlaten. [/quote]

   Zijn ze nog eerder thuis (terug) dan jij.

   Like

  • Ad de Koning zegt:

   U bent dus ook zo’n overdreven dierenliefhebber wat zich zelfs uitstrekt tot ratten, ik noem dat niet normaal meer. Ik hou erg van dieren maar ratten horen daarvoor mij niet bij, net zo min als slangen, schorpioenen en spinnen als de zwarte weduwe. Ik zou zeggen gebruik je verstand een keer.

   Like

   • elisah zegt:

    Hahaha, nee hoor, de katten zijn er niet voor niks.
    Was een tip voor dierenliefhebbers.

    Like

   • oud-marinier zegt:

    Ratten zijn dieren die in de natuur thuis horen . Daar , heb ik geen enkel probleem met die beestjes. Zodra ze een PLAAG gaan vormen voor de samenleving , helaas pindakaas…dient er rigireus te worden opgetreden tegen deze beestjes.

    Like

 10. oud-marinier zegt:

  Mijn opa , van vader’s kant , had vroeger een boerdrij (gemengd , vee en landbouw) in de omgeving van Weert , Limburg. Behoorlijk wat vee enz enz…Daarbij behoorde uiteraard ook een (destijds) een graanschuur. En dan kun je verwachten dat er op een gegeven moment muizen cq ratten verschijnen , die zich te goed doen aan je graan. En dat je harde werk voor niets is geweest. Om nu van die ratten af te komen .leerde opa , mij een eenvoudige remedie toe te passen. Je zet een rattenval op….eentje waar de rat levend gevangen wordt. Gemaakt van bijv. gaas (metaal wel te verstaan). Daarna , neem je de rat IN de rattenval en neem je hem mee naar ’t erf . Giet er lichtontvlambare vloeistof overheen en steekt hem in de fik. Gegarandeerd GEEN ratten meer , daar het geschreeuw , van de rat de andere ratten waarschuwd en de rest hem smeert.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   oud-marinier 7 januari 2016 om 13:23

   [quote] Giet er lichtontvlambare vloeistof overheen en steekt hem in de fik. [/quote]

   Ook hier zie ik bepaalde gelijkenissen:

   https://ejbron.wordpress.com/2015/02/03/gevangen-jordaanse-piloot-levend-verbrand-door-is/

   Like

  • Ad de Koning zegt:

   Hier zal wel veel kritiek op komen maar ik ben het wel met u eens, het helpt in ieder geval en de andere ratten blijven nu voortaan op afstand.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Ad de Koning 7 januari 2016 om 14:37

    Ik doelde op de setting: kooi, in de fik steken, ratten.

    Like

   • oud-marinier zegt:

    Ad de Koning, mijn bedoeling met het verhaaltje is een VERGELIJKING cq VOORBEELD te stellen jegens de mossels. Mijn opa , leerde me dit ivm het feit , als je wil dat iets verdwijnt , in dit geval de ratten…..Dat je een voorbeeld moet stellen voor de rest. De wijze waarop …tja …daar kunnen we over discussieren totdat we erbij neervallen zonder resultaat te boeken. Feit is echter dat ratten , hoe zeer je ze ook bestrijdt , er altijd wel enkele exemplaren overleven , en de gehele overlast NA verloop van tijd opnieuw begint. Op de wijze van mijn opa , geef je een signaal af . DAT is de moraal achter het verhaal. Om dus gehele uitroeing te voorkomen , is het m.i. beter om 1 maal te laten zien , wat de rest te wachten staat , indien men zich niet gedeisd houdt. Het kan dus verbranding zijn of anderszins grof geweld , en dat men het LOT over zichzelf afroept.

    Verder, als oud marinier (iedere militair cq agent overigens ook) zou moeten weten dat bepaalde situaties SOMS noodgedwongen RIGOREUZE acties vereisen om ERGER te voorkomen.
    Ook ik , zie liever dat men een “probleem” dmv diplomatie cq andere minder drastische maatregelen oplost. Helaas , hebben we dit al TE vaak geprobeerd , en het is niet meer en niet minder dan tegen dovemans oren lullen. Op een gegeven moment , houdt het geduld een keer op . De grens van het geduld cq aanvaardbare is bereikt. En de betreffende mossels , zullen moeten kiezen.

    Wat de dieren op zich betreft….Ook ik ben een dierenliefhebber…..ook ratten behoren NIET op zulke wijze behandelt te worden…..maar een RATTENPLAAG …is iets anders…..

    M.a.w. de mossels hebben de keuze : Of ze houden zich koest en respecteren ONZE normen en waarden en wetgeving en passen zich daar aan , aan. Of ze vertrekken naar land van herkomst . Of ze worden uit hun “lijden” verlost .

    Like

 11. Q zegt:

  Brrr, ratten. Vooral op boerderijen kan het een enorm probleem zijn. Ook bij prullenbakken waar de bewoners een zootje van maken zoals in de grote steden kan het een probleem worden.

  Het is echt een feit dat ratten minstens 19 verschillende ziekten over kunnen brengen waarvan de pest wel de bekendste is maar ook de ziekte van Weil, dengue, enzovoorts. Daarom kun je ratten het beste nooit met blote handen aanraken als je gedaan hebt wat je het beste met ratten kunt doen.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Q januari 2016 om 16:08

   Ik vind dat wanneer je dierlijke ratten afschiet, ze dan wél meteen dood moeten zijn. Die dierlijke ratten kunnen er niets aan doen dat ze als ongedierte worden beschouwd.
   Afmaken oké, maar ze hoeven van mij niet te lijden.

   Like

   • elisah zegt:

    Ja dat is zo.
    Sommige mensen hebben ratjes als huisdier en het schijnen lieve en schone diertjes te zijn.
    Wilde ratten zijn vanwege het overbrengen van ziekten gevaarlijk en moeten daarom ook bestreden worden, maar dan wel liefst op een nette manier.

    Like

  • Drs.P. zegt:

   Super geweldig filmpje, gewoon prijsschieten, doe mij ook maar een paar van die snipershooters en dan op naar Keulen met een grote groep.

   Like

 12. Ad de Koning zegt:

  Tistochwat, mijn reactie was niet voor u bedoeld maar voor Oud-marinier. sorry voor de eventuele onduidelijkheid.

  Like

 13. Pingback: Bruinen of zwarte ratten rukken op! | Rechtsaf doorzee

 14. Elena zegt:

  RATTEN gedrag…

  Liegen.
  ○ Ontkennen.
  ○ Omdraaien.
  ○ Zwartmaken.
  ○ Gewetenloosheid, geen scrupulus (sommigen zeggen: een rat heeft ijs op de ogen).
  ○ Bedreigen (‘wil jij mij boos maken?’) of iets zwakker: intimideren (‘van WIE heb jij dat gehoord!’).
  ○ Jouw woorden uit de context halen en tegen jou gebruiken.
  ○ Verdraaien van jouw woorden of van wat er gebeurd is.
  ○ Slachtoffergedrag bij confrontatie of ontmaskering.
  ○ Graverende arrogantie, je staat er zelf verbaasd van!
  ○ Overtreffende trap van onbeschoftheid: arrogant horkengedrag.
  ○ De waarheid kan nooit zo mooi zijn als de leugen van de rat, jij staat altijd met lege handen!
  ○ Oortjes en oogjes voor de sier: ze luisteren niet en ze lezen niet.
  ○ Jou betichten van schoppen, dit dus als je de rat confronteert met zijn gedrag.
  ○ Goed acteertalent: kan in een fractie van een seconde van stemming veranderen, dit is nep, is om jou te intimideren.
  ○ Afwezigheid van inlevingsvermogen, alles dient ter meerdere glorie van rat, over lijken gaan.
  ○ Niet in staat tot zelfreflectie, laat staan sorry zeggen (gemeend!).
  ○ Jou voor psychisch gestoord verklaren vanwege het de rat confronteren met zijn gedrag (je ziet spoken, hebt fantasietjes of hebt een zgn. ‘eigen’ waarheid).
  ○ Zeggen dat je last van je hormonen hebt (als je een vrouw bent) of anderszins dat jij niet in staat bent je gezonde verstand te gebruiken (dom, geen hersens, zgn. makkelijk te beïnvloeden door anderen).
  ○ Ontmenselijken van anderen, jou reduceren tot primair reagerende eencellige, bijv. alsof ik mij zou ‘laten gebruiken’ door Cor Tensen om ‘zijn Gelijk’ te laten halen. Daar schijn ik niet bij te zijn, ik ben kennelijk heel dom, alsof ik geen weloverwogen beslissingen kan nemen dus.
  ○ Rat projecteert eigen gedrag op zondebok en veroordeelt dat vervolgens. Dit heet ‘projectieve identificatie’.
  ○ Een ander verantwoordelijk maken voor het eigen gedrag (bijv. in de vorm van omdraaien wie wat doet).
  ○ ‘Alleen maar willen helpen’ bij ontmaskering en confrontatie, of als dat dreigt te gebeuren.
  ○ De zondebok beschuldigen van boosaardige intenties, die is ‘door zijn moeder gebaard om rat te slachtofferen’.
  ○ Zondebok (klokkenluider) is degene die z’n mond open doet en krijgt vervolgens de schuld van het gedrag van de rat.
  ○ Het komt altijd door een ander, zegt rat.
  ○ Jij ‘maakt’ dat de rat zich zo gedraagt dus jij bent verantwoordelijk voor zijn gedrag of (re)acties.
  ○ Hulp van medestanders die blind of laf zijn of aan hun eigen positie’tje denken.
  ○ Rat doet zijn zegje, vertelt jou niet gediend te zijn van jouw antwoord (je mag wel aanhoren maar mag niks terugzeggen = mond willen snoeren, cq. monddood maken).
  ○ Rat denkt altijd in termen van Gelijk willen Hebben, Macht, een andere mogelijkheid bestaat niet (nee, niet voor Hem).
  ○ Megalomaan, dictatoriaal, extreem defensief, heel snel op de teentjes getrapt, (passief) agressief.
  ○ Beloont medestanders met egostrelende functie, of ze nu competent zijn of niet.
  ○ Probeert sterke (lees: oprechte= bedreiging voor rat) mensen over te halen met slijmen en mooie beloftes (kan ook zijn om tijd te rekken). Hoe dichter de rat jou naar zich toe kan halen hoe meer controle hij over jou denkt te hebben.
  ○ Compenseert in een hobby het maatschappelijk falen of als bijv. moeder thuis de broek aan heeft, het ego moet ‘gered’.
  ○ Laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen of juist extreme zelfoverschatting, zichzelf heldendaden toedichten, drama’s verhullen of domweg ontkennen, rat staat boven iedereen. Dat trekt zwakke mensen aan, zij likken graag de hielen van de rat en oordelen niet of selectief – spreken met één tong met die van de rat waardoor de vermeende Macht van de rat op hen afstraalt (althans, denken ze).
  ○ Zo val je in de gunst en net zo snel er weer uit als rat je niet meer kan gebruiken.
  ○ Selectief geheugen, verbouwt verleden, heden en toekomst met zo’n stelligheid dat je zelf gaat twijfelen of je het wel goed gezien of gehoord hebt.
  ○ Rat zorgt binnen zijn kliek altijd voor een zekere instabiliteit, de grond is altijd in beweging, overal zijn dreigingen, luister dus maar goed naar rat hij zal je beschermen (zolang als het Hem uitkomt).
  ○ Schept genoegen in conflicten, zorgt voor onduidelijkheid en verwarring (misten) verbuigt zijn eigen woorden zodat hij niet als bron van het geluid herkenbaar is (verbaal Doppler effect).
  ○ Ook binnen de rattenkliek is de rat ongrijpbaar, rat zorgt voor driehoeken iedereen staat onder controle van iedereen omdat rat ervoor zorgt dat niet iedereen dezelfde info krijgt, zo ontstaat een ondertoon van wantrouwen en rat lijkt enige stabiele factor waarmee hij zijn marionetten aan zich bindt , vergelijkbaar met Stasi uit Oost-Duitsland, rat zit in het midden van het web en trekt aan de touwtjes, marionetten blijven braaf want denken de hele kliek tegen zich te krijgen. De rat is ‘veilig’ voor hen (voor zolang als dat duurt en de rat dat goeddunkt

  Like

 15. Elena zegt:

  Ja het artikel ging niet over gewone ratten..maar over mensratten.
  De booslim is een mensrat of ratmens?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s