Cursus vrouwen respecteren voor asielzoekers

Screenshot_63

BRUSSEL – België gaat migranten in opvangcentra een cursus geven hoe er met respect met vrouwen moet worden omgegaan.

De Telegraaf

In en voor het centraal station van Keulen zijn rond oud en nieuw meer dan honderd vrouwen en meisjes betast en bestolen door groepen beschonken aanranders met een volgens getuigen Noord-Afrikaans uiterlijk. De burgemeester van de stad heeft tegengesproken dat de daders uit asielcentra komen, maar de massale aanranding heeft de discussie over vluchtelingen uit islamitische landen verhevigd.

In het asielcentrum in het Vlaamse Kapellen worden al zulke cursussen gegeven. Volgens de plaatsvervangend directeur Britt de Herdt zijn er onder de asielzoekers “veel jonge viriele mannen” die in het land van herkomst strikt gescheiden zijn gehouden van vrouwen. In de westerse samenleving is die scheiding er niet en sommigen denken dan dat hier alles mag. Daarom is er de cursus die duidelijk maakt wat mag en wat niet door de beugel kan, aldus De Herdt.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Tistochwat”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, asielwaanzin, Barbarisme, België, Eurabië, Hypocrisie, Immigratie, Islam, islamitische ideologie, Krankzinnigheid, Moslims, Multiculti, Naïviteit, onwetendheid, Overheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

46 reacties op Cursus vrouwen respecteren voor asielzoekers

 1. Thoth zegt:

  Je kan beter een deïslamisering geven. Wanneer ze er niet voor slaagt, terug naar eigen land…

  Like

  • leefbarbaar zegt:

   Precies.Je kunt ze de baard afscheren, de jurk uittrekken, van hun tapijtje jagen, de moskeet sluiten, hun audi invorderen, hun TV in beslag nemen, je kunt van alles.
   Maar zolang ze opgroeien als moslim, is alles verder zinloos. De islam is het probleem, niet het verschil tussen man en vrouw.

   Like

 2. rs zegt:

  Huh…………wie betaald dat ?????
  Zeker weer of andere GWSB’er die dit bedacht heeft.

  Maar volgens Huis int’Veld ( D66 ) heeft iedereen er baat bij !

  KNETTERGEK!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 3. elisah zegt:

  Ze zijn nog te lui om hun “handjes” te gebruiken.

  Like

 4. Pieter zegt:

  Dat ze daar niet eerder op gekomen zijn, probleem opgelost!

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Gaat helemaal goedkomen.
  Als ik in een verslag van het sociaalplanbureau lees dat van de binnentreders tussen 1995 en 1999 ongeveer 33 % geintegreerd is heb ik echt veel hoop.
  Einde cynisme.

  Like

 6. Hou maar op: Dat is weer dweilen met de kraan open:
  Op de eerste plaats is het uitgangspunt verkeerd: Je moet ze niet duidelijk gaan maken, wat er “mag” en “niet mag” maar dat het enige wat telt is, wat de vrouwen al dan niet WILLEN.
  Zeggen ze NEE, dan is het NEE. Dàt zou die zandhappers duidelijk gemaakt moeten worden en niet anders!
  Ik meen me te herinneren, dat een cursus-muts hier in Nederland die lui probeerde uit te leggen, dat een vrouw met een korte rok niet automatisch een prostituée was. DAT DONDERT HELEMAAL NIET! Al ís ze er één, ook van prostituées heeft men af te blijven, tot ze aangeven, dat het mag, dáár gaat het om! Dus dat is dan óók alweer het verkeerde soort voorlichting!
  Trouwens, ik voorzie dat de meesten er zich geen moer van aantrekken! Het land uit met die gasten, dat is de enige remedie!

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Kijk zo ken ik je weer !

   Like

   • Nonsens, Joop: Ik heb wat dat betreft nooit een andere mening gehad!
    Tot dusverre niet als zodanig ter sprake gekomen, dat is alles.
    Dus ga je alsjeblieft niet inbeelden, dat mijn “tegenwoordigheid van geest” teruggekeerd zou zijn dankzij dat ‘heilzame’ zeikbad, waar jij me recentelijk in meende te moeten zetten, want dan moet ik je èrnstig teleurstellen: Dat is beslist niet het geval.
    Word jij om te beginnen eerst maar eens volwassen en realiseer je, dat bij alles, wat je hier intikt, de hele site zit mee te lezen. Vandaar ook die blogregel 4 “Niet op de man/vrouw spelen,” begrijp je?
    Tot dat in zijn volle omvang doordringt, ben ik voorlopig wel enigszins klaar met jou.
    http://depatriotten.weebly.com/

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Ik ben onder de indruk van je strijdlust, nu nog even die lust de juiste richting op dirigeren en op de juiste methode .
    En indien nodig krijg je gewoon weer een mentaal attentie tikje om de oren .
    Gewoon om even het proces tot volwassen strijdster wat te versnellen , broodnodig.

    Mijn antwoord geheel in de lijn van jouw opvatting over blogregel 4 .

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Allerbeste poppedop .

    Ik zal het je nog maar eens duidelijk proberen te maken .

    Met je reactie op mijn :Zo ken ik je weer
    Heb je , je weer laten kennen, je schijnt nog steeds niet mentaal gewapend te zijn voor de echte strijd die nog moet komen .
    Die zal veel harder en gemener zijn dan de wat bijeengeraapte woordjes van mij, die je zoals je duidelijk laat blijken stevig geraakt te hebben.

    Veel verstandig was geweest als je gewoon Niet gereageerd had , nu heb je mij de kans gegeven de les voort te zetten , aangezien je niet veel geleerd schijn te hebben en je ego in de weg zit van het logisch denken.

    En inderdaad, een ieder kan dat hier lezen, misschien leert iemand anders er wat van .

    Wederom geheel in de lijn van jouw opvatting over blogregel 4 .

    Like

   • Exact: De eerste voorzichtige conclusie die getrokken kan worden is, dat JIJ er wat van geleerd hebt.
    En dat zou je niet hebben, als ik elke keer weer zo “verstandig” zou zijn om nergens op in te gaan en het altijd ‘te laten voor wat het was.’
    Legio ‘verstandige’ mensen, die je dàt voortdurend proberen aan te praten, maar dat ligt mij niet. En terècht, blijkt nu.
    Leren doe je alleen op het moment dat jij er zèlf voor open staat. Dat geldt voor iedereen.
    En kwetsen moet je niet op je laten zitten, want dan herkent niemand het als kwetsen.
    Zo denk ík er tenminste over.
    http://depatriotten.weebly.com/

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Ik heb nu een glimlach op het gezicht .

    Like

   • tjonge zegt:

    geef het maar op joop !
    theresa manier van discussieren staat bol van jij-bakken en drogredenen.
    ga je niet winnen.
    zo heb ze met mij ook “strijd” sinds ik haar poogde wakker te maken over de “aardige en meewerkende” politie/overheid bij de pegida demonstratie rotterdam.
    dat ontaarde in totale verdraaide woorden en woorden in de mond leggen, jij-bakken, en uiteindelijk grof gebektheden terwijl ik niet 1 onvertogen woord tegen haar gebruikt heb.
    ook heb ik haar uitgelegd dat ze het niet persoonlijk moest nemen, ik poogde enkel haar uit te leggen dat het anders zat dan dat zij dacht…..tevergeefs….
    (mocht u reageren theresa, ik daag u uit om aan te tonen waar ik tijdens de discussie “laat ze wel lopen” grof geweest ben tegen u).
    .
    na die “discussie” op “laat ze wel lopen” had ik voor mezelf besloten voorlopig niet meer op theresa te reageren, ff laten rusten.
    maar het zit/zat waarschijnlijk nog zo diep bij haar dat ze het toch nodig vindt om telkens nog op een vileine manier, ipv het te laten rusten, op mijn reacties te reageren , die overigens niet aan haar gericht waren, reacties op willekeurige topics dus.
    ze blijft dus de confrontatie opzoeken.
    .
    maar ben het spuugzat nu, die kinderlijke manier van redeneren/argumenteren, dus tijd voor wat hardere taal, theresa
    .

    Like

   • tjonge zegt:

    gaan we gummen bron ?
    dacht dat we hier niet op joop zaten ?

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Onthoud één ding héél goed! Ik gum wat en wanneer ik wil!

    Webmaster

    Like

   • @tjonge, 14.36u.: Vilein? Oh, ja: dat was op die opmerking van jou, dat “sommige landen tenminste nog wisten, wat democratie was.”
    Ik meende inderdaad te begrijpen, waar dat op sloeg, dús, geef ik toe, heb ik je er een paar keer fijntjes op gewezen, dat de uitdrukking “Het gras bij de buren is altijd groener” in dit geval (GB) zéker opging.
    Kàn me voorstellen, dat je dat liever niet onder ogen krijgt: Wéér een ideaalbeeld aan duigen. Je kunt ook opgelucht zijn, dat we allemaal in hetzelfde schuitje blijken te zitten: Gedeelde smart is halve smart.
    http://depatriotten.weebly.com/

    Like

   • tjonge zegt:

    tuurlijk mag u gummen wat u wil hr bron, tis uw blog.
    had ik het verwacht van u ? nee, eigenlijk niet.
    ik leer elke dag…

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Ik zit vol verrassingen!

    Like

   • tjonge zegt:

    mevr geissler, had me voorgenomen om niet op u te reageren maar u weet wel onder iemands huid te kruipen met uw infantiele vergelijkingen.
    ga uw laatste reactie een laatste keer weerleggen en hoop werkelijk dat u dan uw infantiele gezeur aan mijn adres voorbij laat gaan ? aub ?
    .
    punt 1; als ik in een reactie hier bij bron aangeef -aan de hand van een filmpje- waar britan first vrijelijk door islamwijken demonstreert zonder problemen, dan heb ik het expliciet over het vrije/democratische recht van demonstreren in de uk
    .
    heb ik daarmee gezegd dat er een ABSOLUTE democratie heerst in de uk ? NEE !!!
    ..
    uw ridicule infantiele vergelijking met het proberen monddood of zelfs het opsluiten van tommy robinson staat goddomme helemaal los van wat ik beweer mens !
    .
    u zit in al uw reactie continu appels met peren te vergelijken en sleept de grootst mogelijk onzin om uw gelijk proberen te halen.
    .
    u bent gewoon een gekwetst vrouwtje wat kostte wat het kost uw eigen fouten probeert te verdoezelen door allerlei onzin terug te schrijven.
    stop daar mee, laat het verdomme rusten !
    .
    .
    zie toch alweer met enige huiver alweer een achterlijke reactie terug, want u moet en zal het laatste woord, ipv gewoon te zeggen “ik zag het verkeerd”.
    stel je eens voor, zeggen dat u fout zat….kan niet hoor…
    .
    zullen we afspreken dat we komende tijd niet meer gericht op elkaar reageren ?
    want ik heb echt geen zin om nog 30 berichten aan uw onzin argumentatie te besteden en het telkens te moeten weerleggen.

    Like

 7. delamontagne zegt:

  Ook voor de politie hebben ze geen ontzag, dit integenstelling tot de politie in het land van herkomst.
  Ooggetuige-verslag….

  Like

 8. Sjaak zegt:

  Dan ken je ook tegen een muur lullen
  want het intereseert hun geen barst !
  Een primaat is en blijft een primaat !

  Like

 9. delamontagne zegt:

  ZOU DIT NIET BETER ZIJN ???????????

  Like

 10. Japio zegt:

  Opzouten met die testosteronbommen, laten ze die gesluierde en besnorde moslima’s maar bepotelen.

  Like

 11. S Breget zegt:

  Een cursus voor vluchtelingen om onze vrouwen te beschermen kan alleen van nut zijn als de vluchtelingen visa versa naar het land van oorsprong worden gestuurd .Welke idioot denk iets te veranderen wat er al 1500 jaar als spil dient voor een religie .Wie de cursus respect voor vrouwen verdienen zijn de EU met zijn regering leiders die dit tuig onze landen nu laten bevolken en de kampbeul Merkel die door gaat met de vernederingen van de vrouwen ,schande .

  Like

 12. Elke persoon die vrouwen aanrandt moet zwaar gestraft worden: Belgen met gevangenisstraf, vreemden en niet-Belgen terugsturen van waar ze komen: wel te verstaan naar land van origine!! Wie zal die cursus weeral mogen betalen? ……. Wij dus, de autochtoontjes! Een echte schande hoe wij hier opgezadeld worden met torenhoge kosten, waar wij NIET om gevraagd hebben!!
  Fijne groeten van een vreemdelingenmoëe Belg!
  Saluut en de kost!

  Like

 13. België gaat migranten in opvangcentra een cursus geven hoe er met respect met vrouwen moet worden omgegaan. Tja de Policor probeert het over een andere boeg te gooien met waanzinnig veel haast het publiek vooral het vrouwelijke geslacht gerust te stellen met deze gewoon onwerkbare cursus welke alleen bedoeld is om de werkgelegenheid in de asielindustrie naar een hoger peil te trekken mijns inziens.

  Het is te triest voor woorden dat door zo’n simpele maatregel of cursus het vertrouwen terug probeert te winnen van het publiek welke al lang op de hoogte zijn van het feit dat de multiculturele maatschappij totaal mislukt is, zelfs Merkel heeft zich hierover in het verleden uitvoerig in de media uitgelaten. Men moet wel erg kort van memorie zijn om deze laatste stuiptrekkingen van de policor te geloven.

  Hoe kan men in een korte tijdspanne een 1400 jaar oude veroveringsideologie welke onveranderd en niet tot reformatie te bewegen is veranderen, vergeefse moeite mijns inziens. Óok de ‘gematigde’ of de zogenaamde Calvijnse moslims om in Nederlandse termen te spreken hebben gewoon er een handje van weg om hun echtgenotes in elkaar te rossen om de meest futiele dingetjes.

  Hoe wil men in godsnaam deze asieleisers en schijnvluchtelingen welk hun aantal van 80% uit jonge mannelijke moslims bestaat in de leeftijd variërend van 17 – 25 jaar en meestal in groepsverband hun criminele bestaan financieren naast de uitkering die zij ontvangen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op deze haast in beton gegoten regel, natuurlijk zijn er die gewoon integreren in onze samenleving maar dat is een verwaarloosbare groep moslims.

  Ook hier op het blog van E.j. is te lezen dat 65% van de asielzoekers na 15 jaar nog werkloos zijn, nou dat is volgens mij een heel erg positief bericht, want bijna in elk alternatieve media staat te lezen dat minder als 10% hoogopgeleid zijn en minder dan 8% een baan vindt, ergo rond 90% gaat zich tegoed doen aan de voordelen van het Nederlandse sociale stelsels waar ze menen recht op te hebben.

  Wat denken eigenlijk al die Nederlanders die meer dan 40 jaar gewerkt hebben en diens ouders na de tweede wereldoorlog Nederland opgebouwd hebben tot voor kort dat Rutte 1 en 2 zijn destructieve werk gedaan heeft en Nederland naadloos heeft doen overgegaan als een wingewest van Brussel. Wat denken deze hardwerkende Nederlanders die zoveel hebben bijgedragen aan de economie van Nederland dat de asieleisers op hun 67ste jaar óók een AOW uitkering krijgen zonder ooit een poot uitgestoken te hebben.

  Video. Moslimachtige jongen mishandelt meisje
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/04/video_moslimachtige_jongen_mis.html

  De vrouw wordt net zo lang geslagen, geschopt en gestenigd totdat ze dood is.
  [video src="http://flashvideo.rferl.org/Videoroot/Pangeavideo/2015/03/9/91/917740f8-55fa-4dd6-a626-7e6abae1e09e.mp4" /]

  Like

 14. Jan Wandelaar zegt:

  ++

  Farkhunda’s death and the legal system’s response call into question more than a decade of Western efforts
  in Afghanistan to instill a rule of law and improve the status of women.
  The United States alone has spent more than $1 billion to train lawyers and judges and
  to improve legal protections for women; European countries have provided tens of millions more.

  http://www.nytimes.com/2015/12/27/world/asia/flawed-justice-after-a-mob-killed-an-afghan-woman.html

  The children all knew her name. Ishaq, 6, volunteered:
  “Her name is Farkhunda. She burned the Quran,
  so she was punished and she was lynched.”

  ++

  Like

 15. henk der niederlander zegt:

  Tja het is natuurlijk duidelijk dat dit in Keulen zou moeten gebeuren want het ging om een minderheid van slechte moslims die dronken waren en dat is verboden door de opperpedofiel van de islam. Ondertussen is duidelijk geworden dat het om meer dan 120 vrouwen gaat die volgens de linkse kerk daar toch zeker aanleiding toe gegeven hebben. Een of andere kutsyrier wist trouwens de politie te vertellen dat hij vriendelijk behandeld diende te worden want hij was door Merkelmuts zelf uitgenodigd om naar Duitsland te komen. Gekker kunnen ze het natuurlijk niet meer maken in Duitsland. Doe mij nog wat multicult mensen.

  Like

 16. infinitely ignorant. zegt:

  Dit toont de naïviteit maar weer eens aan van de policors, die geloven oprecht dat je met een paar lessen de cultuur uit dit soort gasten kunnen praten. Het is niet te geloven hoe diep de ontkenning is. Is er dan niemand die de moeite neemt kennis op te doen over de cultuur van waaruit deze mensen komen? Ook vraag ik me af hoeveel van deze naïeve mensen de koran hebben gelezen (of de bijbel om whataboutism alvast te pareren)? Elk kritisch ingesteld mens die de koran leest krijgt inzicht over de ideeën die deze mensen uitdragen en hoe ze hun gedrag kunnen rechtvaardigen vanuit de geschriften.
  Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar LEES DE KORAN en je zult na enkele pagina’s geen enkele misvatting meer hebben over de haat tegenover alles wat anders is en denkt.
  Het probleem is helemaal niet ingewikkeld, maar wordt ingewikkeld gemaakt omdat de westerse mensen het idee hebben dat alle religies gelijk zijn, en over het algemeen vredelievendheid uitdragen.
  De praktijk toont ons iets anders, religies in het algemeen zijn achterhaalde verhaaltjes verzonnen door mensen, maar als het om haat gaat steelt islam de kroon, op vrijwel elke pagina wordt wel aangehaald hoe vreselijk ongelovigen zijn en het lot dat hen wacht, en dan druk ik me nog zacht uit.
  Als we geluk hebben worden de mensen wakker, anders is het hopen dat deze groep niet te groot wordt, ik kan je verzekeren dat een explosieve toename van dit soort primitieve gedachtegoed tot grote problemen gaat leiden in de toekomst.

  Religie, de grote olifant midden in de huiskamer. Mensen zijn altijd kritisch over alles maar als het om religie gaat moeten we opeens respectvol zijn. Fuck that, mensen moeten we respecteren maar we moeten tegelijkertijd achterlijke ideeën met de grond gelijk kunnen maken, dat is hoe een open samenleving in elkaar steekt, anders is alles verloren waar onze voorouders voor hebben gestreden.
  Daarom nog maar even voor de duidelijk, alle religies kunnen de pot op, verschil creëren uit gebakken lucht is wel het laatste wat de mensheid nodig heeft op dit moment. Kunnen we eindelijk dit soort hobbyclubs de plek geven waar ze thuishoren, op de fictie afdeling in de bibliotheek? Misschien kunnen we dan naar elkaar toe komen en proberen een betere toekomt te bewerkstelligen voor ons allemaal zonder terug te worden gehouden door achterhaalde middeleeuwse lectuur. Het zal wel teveel gevraagd zijn, helaas.

  Like

 17. Tistochwat zegt:

  De vindingrijkheid van de linkse landverraders binnen de ‘zieligheidsindustrie’ kent werkelijk geen grenzen!
  Dat verkrachten zit die zwarte naaimachines in het bloed; zo ZIJN primitieve barbaren nu eenmaal.
  Die hangen hun leuter het liefst de hele dag in westerse vrouwen.
  Die primaten hebben natuurlijk ook wel in de gaten dat westerse vrouwen er veel leuker uitzien dan die besnorde zwarte lappen-spoken. En met een geit blijft het natuurlijk maar behelpen.
  Maar die zwijnen hebben hoe dan ook hun gore poten thuis te houden!

  Maar goed, Rutje kan weer roepen dat-ie ‘banen heeft gecreëerd’, de liegende dorpsgek van Nederland.
  Iedereen met een klein beetje verstand begrijpt echter dat de belastingbetaler weer moet opdraaien voor deze leerzame ‘cursus’!

  Hoeveel tientallen jaren zijn die rooie honden nu al bezig om de neger te ‘ontwikkelen’ zodat-ie zich eindelijk eens een keer zélf kan bedruipen?
  Kennelijk weet de neger nu NOG STEEDS niet hoe hij zich dient te gedragen.
  En hij kan NOG STEEDS niet voor zichzelf zorgen.
  Daarom komt-ie hier -na die vele jaren ‘ontwikkelingshulp- toch ook nog maar de boel uitvreten!

  En verkrachten…

  Like

  • Tistochwat zegt:

   In mijn reactie ging ik ervan uit dat Rutje een dergelijke ‘cursus’ ook in dit land zal gaan organiseren. Let maar op; gaat hier ook komen.

   Like

 18. Meer kans om je hond op het toilet te laten poepen…

  Like

 19. Willie zegt:

  Onze vrouwen en meiden een snelcursus ZELFVERDEDIGING geven, en als ze zo’n klootzak per ongeluk doodtrappen, geen probleem , weeral een parasiet minder

  Like

 20. leefbarbaar zegt:

  Misschien wel een ideetje voor Rutte, misschien maakt hij dan een kansje bij de dames.

  Like

 21. tjonge zegt:

  islamboys die erop uit zijn het westen te ontwrichten ga je niet redden met een cursusje “vrouwen respecteren”
  .
  we zinken dieper en dieper, en willen die ENE oorzaak maar niet zien en benoemen.
  .
  totaalverbod van de islam zou het westen moeten redden……

  Like

 22. Tistochwat zegt:

  Had ik je al verteld dat je moeder vandaag langskomt?

  Like

 23. Trucker zegt:

  De islamiet respect laten opbrengen voor de vrouw…
  een trap tegen het knie(tje) (doet het altijd want ieder verwacht het gevaar van de handen) de islamiet zakt door zijn beentjes en dan is er vrij spel.
  The Ranx Xerox Francken is een pelgisistische NITWIT die danst naar de pijpen van de islamofiele multikule soort schoften die de eurabia regeringen bevolken.
  Men moet echt niet goed in bovenkamer zijn om islamieten een cursusje te geven om dit of dat te leren.
  Ik heb de meest efficiënte.oplossing voor dat tuig te “behandelen” maar dat post ik hier niet, heb het ten andere in een “ver vervlogen” verleden reeds meermaals gepredikt op Heer Bron’s blog.
  By the way Boss mijn beste wensen voor 2016 en de gezondheid… ik hoop dat die goed blijft, wat de reageerders betreft…er zit hier een zooitje dat ik niks goed toewens (de kroon spant het achterbakse lulletje Harry die zo graag —>lult dan NIET plaatsen<–, het geheel is belangrijk met de gom erover heeft het zin. (thanks)

  Like

 24. kraftavilqa zegt:

  Habbezakkers! Denken ze nu echt dat ze met een cursusje die wilden een piepklein beetje beschaving kunnen bijbrengen; wilden afkomstig uit een omgeving waar barbarij sinds het begin der tijden de norm is. De onnozelheid van de habbezakkers is waarlijk grenzeloos. Laten we hopen dat de wilden de policor onnozelheid der habbezakkers eindelijk ’s weten te doorbreken.

  Like

 25. joopklepzeiker zegt:

  De echte oplossing zal zich wel aandienen , of niet .

  Dat is geheel aan u !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s