Tommy Robinson gearresteerd, enkele dagen na de PEGIDA-UK persconferentie, in “een beschamende poging de anti-islam betoging te ontwrichten”

Screenshot_75

(Door: Steven Hopkins – Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

Tommy Robinson is beschuldigd van geweldpleging/mishandeling, slechts twee dagen nadat hij de nieuwe leiding van PEGIDA-UK had aangekondigd, in wat hij heeft bestempeld als een “schaamteloze” poging van de politie om zijn plannen om volgende maand een ​​Europese  mars tegen de islam te houden te ontwrichten. Op maandag heeft Robinson in Toddington, Bedfordshire, aangekondigd dat het voormalige lid van de British Freedom Party en de Liberty GB-voorzitter Paul Weston PEGIDA-UK zou leiden. Hij wordt gesteund door de UKIP-kandidaat en voorzitter van Sharia Watch UK, Anne Marie Waters, die vorig jaar heeft geprobeerd om een Mohammed tekenwedstrijd in Londen te houden.

Robinson, 33 jaar, tweette op woensdag dat hij te horen had gekregen dat hij zichzelf moest aangeven vanwege beschuldigingen die voor het eerst waren geuit in augustus. De beschuldigingen, die verband hielden met een gevecht dat hij op 16 juli 2015 had in de gevangenis van Peterborough toen hij opnieuw naar de gevangenis moest. Hij was teruggeroepen, omdat hij de voorwaarden met betrekking tot zijn vrijlating in verband met een hypotheekfraude had geschonden, waarvoor hij  in januari 2014 gevangen werd gezet. Na zijn vrijlating uit de gevangenis vertelde Robinson de Huffington Post UK dat de gevangenisautoriteiten hem op een “afdeling vol met moslims” hadden gezet en dat er een plan was om hem te vermoorden.

Robinson, zijn echte naam is Stephen Yaxley-Lennon, beweerde in een gevecht te zijn geraakt met een andere gevangene, van wie hij vermoedde dat die hem zou aanvallen. Hij werd op 24 juli 2015 vrijgelaten uit de gevangenis en destijds besloten de gevangenisautoriteiten om geen aanklacht in te dienen. Een maand later werd Robinson echter opnieuw gearresteerd en ondervraagd over het gevecht in de gevangenis, maar hem werd niets ten laste gelegd.

Een woordvoerder van het politiekorps in Cambridgeshire bevestigde woensdag de arrestatie van Robinson en hij zei: “Een 33-jarige man uit Wilstead werd gearresteerd op verdenking van  mishandeling in augustus en hij zal op 12 januari terugkeren naar het politiebureau van Luton.”

Robinson was woensdag niet bereikbaar voor commentaar, maar zijn twitter-berichten over zijn arrestatie bevatten een YouTube-opname van zijn politie-interview in verband met het gevecht in de gevangenis, waarin hij zei dat zijn arrestatie daarmee te maken had.

Voor wat betreft de aanklachten en de timing tweette Robinson vanuit het politiebureau in Bedfordshire: “Het is beschamend hoe schaamteloos dit is”. Verder zei hij dat de timing “geen toeval” was en hij  beloofde plechtig de mars op 6 februari toch bij te wonen. Minstens 12 Europese landen zijn naar verluidt betrokken bij de gelijktijdige actie waar één banier wordt gevoerd: “Red ons Land. Red onze cultuur. Red onze toekomst”. De UK-manifestatie vindt plaats in Birmingham, dat door Robinson is uitgeroepen tot “het terroristisch epicentrum van Groot-Brittannië”.

Over zijn laatste arrestatie heeft Robinson getweet: “De staatsvervolging gaat door” .

Het feit dat deze laatste arrestatie dagen na deze aankondiging komt https://t.co/BXQMSgGarE is geen toeval. Ik zal op 6 februari  in Birmingham zijn – Tommy Robinson (TRobinsonNewEra) 6 januari 2016 — Tommy Robinson (@TRobinsonNewEra) January 6, 2016

– Tommy Robinson (TRobinsonNewEra) 6 januari 2016 Luister naar mijn politieverhoor https://t.co/bd5HYGwiq9. De politie had deze zaak geseponeerd,  tot ons persbericht #Pegida; nu word ik aangeklaagd

– Tommy Robinson (TRobinsonNewEra) 6 januari 2016 Hoe kan men de zaak seponeren en dan maanden later besluiten om erop terug te komen en me aanklagen/in staat van beschuldiging stellen. @bedspolice het is beschamend, zo schaamteloos als dit is — Tommy Robinson (@TRobinsonNewEra) January 6, 2016

– Tommy Robinson (@TRobinsonNewEra) 6 januari 2016 De staat blijft [mij] voortdurend vervolgen. De politie heeft contact met mij opgenomen om  me te vertellen dat ik mezelf moet aangeven en dat er klachten tegen me lopen Ik zal later een video van de details maken. — Tommy Robinson (@TRobinsonNewEra) January 6, 2016

Robinson kondigde vorige maand aan dat de voormalige Afghaanse legerveteraan Tim Scott als spreekbuis zou gaan fungeren voor PEGIDA-UK, maar slechts enkele dagen nadat hij op Channel 4 geïnterviewd was, trad Scott af. Robinson heeft  een coördinerende rol op zich genomen in de beweging, die zich in Duitsland heeft ontwikkeld.

Weston stond kandidaat voor Liberty GB in de algemene verkiezingen van 2015, maar werd laatste in het kiesdistrict Luton South, waar hij slechts 156 stemmen kreeg. Waters, UKIP kandidaat voor het parlement voor Lewisham East, slaagde er ook niet in om een zetel in de verkiezingen te winnen.

 ‘Hoop niet haten’ schreef  maandag spottend over de “grote strijd’ die Yaxley-Lennon voerde om een Britse leider voor PEGIDA-UK te vinden, die orders van hem zou aannemen, maar die ook nog in staat zou zijn om “zelf minstens een samenhangende zin of twee te formuleren, als hij een minuut aan zijn eigen lot zou worden overgelaten”.

Bron:
www.huffingtonpost.co.uk
Door: Steven Hopkins

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Appeasement, Barbarisme, burgermoed, Censuur, Counterjihad, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Eurabië, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse media, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, Patriottisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

28 reacties op Tommy Robinson gearresteerd, enkele dagen na de PEGIDA-UK persconferentie, in “een beschamende poging de anti-islam betoging te ontwrichten”

 1. tjonge zegt:

  het blijkt dus dat tommy r een schuilnaam is, waarom wordt zijn echte naam nu bekend gemaakt ?
  hopen ze daarmee dat t.r. makkelijker gevonden wordt door een engelse volkert v.d.g ?
  .
  is dat de opzet ?
  .
  .
  en dat opnieuw aanklagen nadat die zaak geseponeerd is, is dat juridisch mogelijk ?
  .
  het blijkt maar weer, ook in de uk heerst dus een “democratische” dictatuur….

  Like

 2. Marc zegt:

  Criminele politici als Cameron, Merkel, Hollande, Juncker die hun misdadige programma de Grote Vervanging vorm geven door onschuldigen als Robinson hun vrijheid van meningsuiting te ontnemen door hen gevangen te nemen en te plaatsen tussen hen die het messentrekken een religieuze plicht is.

  Like

 3. kraftavilqa zegt:

  Welk een tirannie! Structurele vervolging als je het lef hebt je te verzetten tegen de policor. Zoals hier in Nl. Wilders ten deel valt nu weer dat onzinnige minder-minder-proces en daarna verzinnen ze wel weer iets anders alles om hem het politiek functioneren onmogelijk te maken.

  Like

 4. Pingback: Tommy Robinson gearresteerd, enkele dagen na de PEGIDA-UK persconferentie, in “een beschamende poging de anti-islam betoging te ontwrichten” | Rechtsaf doorzee

 5. koddebeier zegt:

  De Britse politie zijn de grootste collaborateurs, die er rond lopen, het is door en door ziek en corrupt !! Vooral de leidinggevende hebben nooit gedeugd.

  Like

 6. Martijn zegt:

  Tommy Robinson over de aanrandingen in Keulen: https://www.youtube.com/watch?v=08ZPbUBmb30

  Like

 7. jungleelephant zegt:

  Te triest voor woorden;overal hebben landverraders de touwtjes in handen!

  Like

 8. Elena zegt:

  Gatver, wat een hypocrieten treiteraars daar. ,,dan nog opzettelijk met moslims opsluiten… Kots!
  Zo’n persoon die tegen de islamisering is..zou voor eigen veiligheid altijd een donkere bril of desnoods pruik moeten dragen.

  Like

 9. Harry zegt:

  Ben geen voorstander van het complot-denken , maar je moet toch wel heel ruimdenkend zijn om er niet een structuur achter te vermoeden .
  Het gebeurt te vaak en altijd zijn WIJ het , die de klos zijn .

  Ook in ons eigen land .

  En naar mijn herinnering is het ergste ontstaan in de periode van Wim Kok , was het niet toen dat we een inbreker in ons eigen huis niet aan mochten raken omdat ie zich anders wellicht zou bezeren ?

  Zag dat stuk verdriet zojuist in een uitzending van” nieuwsuur ” , hij zat met z’n handen te wriemelen , met steeds de vingertoppen op elkaar proberen te zetten , net als die klote paus , het is nog steeds die linkse smeerlap van voorheen , alleen nu met een salaris van zo’n zeven ton .
  Vraag me af , moet dat gedoe met die handjes de aandacht van de werkelijkheid verbloemen ?

  Was ie ook ooit bij die Bilderbergbende uitgenodigd ?
  Kan het me niet herinneren , maar aan zijn verhaal te horen past ie naadloos bij die criminelen .

  Helaas zijn het slechts enkelingen , die de moed hebben om die linkse multi-culti bende te trotseren .
  Farage . Weston , Edwin Utrecht , Bron , Wilders .

  Wij dienen hen te eren .

  Like

 10. D. G. Neree zegt:

  Kun je zien hoe bang ze voor TR zijn. Hij moet uit alle macht uit het beeld blijven. Hij zegt namelijk in gewone taal onomwonden wat er aan de hand is en weet daardoor en door zijn moedige acties veel mensen op de been. De EDL liet zich niet in bussen drijven en omsingelen door een politiemacht.

  Like

 11. Guardiacivil zegt:

  Mensen wordt nou ook hier eens wakker, alle europese leiders staan onder invloed van de Bilderberg en het NWO om zo snel mogelijk de komende tijd resultaat te boeken met Europa volkomen te ontwrichten. De islam wordt gebruikt als instrument om dit te bevorderen maw het toelaten, want die willen gewoon hun eigen plan doordrukken (Het Projekt), het is een samenloop van omstandigheden dat deze twee zaken door elkaar lopen en de NWO maakt hier dankbaar gebruik van en na de ontwrichting is het nog gemakkelijker om dan het nieuwe verdrag TTIP er door te drukken. Dan valt alles voor die vieze wereldorde vanzelf op zijn plek. Maar dit is mijn visie, het kan best zijn dat iedereen nu over me heen valt.

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Ik val zeker niet over u heen:u heeft gewoon gelijk!

   Like

  • tjonge zegt:

   @Guardiacivil, zal niemand over vallen over uw reactie, want die klopt gewoon.
   .
   maar wil er wel 1 ding aan toevoegen, dat er kwade machten (Bilderberg e.d.) zijn die de barbaarse moslims gebruiken als tool om europa te ontwrichten moge duidelijk zijn.
   maar vergeet ook niet dat die barbaarse moslims verantwoordelijk zijn voor hun eigen walgelijke daden, er staat niemand met een pistool op het hoofd te wijzen van die moslims dat ze gedwongen worden die walgelijke daden te moeten uitvoeren.
   .
   dus Bilderberg e.d. is het meest kwaardaardig maar met stip op 2 komen die moslims.

   Like

  • Wachteres zegt:

   @Guardiacivil

   Ik heb wel eens geschreven dat deze ‘vluchtelingenstroom’ een Godsgeschenk, pardon, een geschenk van Allah, is voor de ‘elite’..

   Like

   • Guardiacivil zegt:

    Ik heb de afgelopen twee jaren veel geleerd over wereldgeschiedenis en dankzij Maria (België) en de heer G.Deckzijl, moest er wel wat voor doen, avonden links doorlezen, video,s zien, commentaren volgen. Maar ik denk dat onze visie die we nu hebben gevormd de juiste is en dat het jammergenoeg een akelige realiteit aan het worden is. Mijn dank aan E.J.Bron, Fubar en andere blogs die het mogelijk maken om gegevens uit te wisselen, en wij hier * virtueel bij elkaar * kunnen komen.

    Like

 12. Jan zegt:

  Tommy Robinson vrij, justitie heeft harde kritiek op vervolging door Cameron’s militie, herstel, politie


  “My case has been dismissed. Even the judge made comments about the police’s motive of prosecution. Thank you all”, he announced on Twitter on Thursday afternoon.

  My case has been dismissed . Even the judge made comments about the police’s motive of prosecution . Thank you all pic.twitter.com/BQv5TVGFNX

  — Tommy Robinson (@TRobinsonNewEra) April 14, 2016

  “The QC absolutely tore it to pieces… Yeah, he made a mockery of it. He made a mockery of just another stitch up”, he added in a short video.

  http://www.breitbart.com/london/2016/04/14/tommy-robinson-walks-free-from-court-judge-slams-police-persecution/

  Like

 13. Jan zegt:

  Tommy Robinson football banning order overturned

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s