Duidelijk genoeg? Kunstenares protesteert naakt bij de Dom in Keulen

Screenshot_36

(Door: Sven Van Malderen)

“Respecteer ons! Ook al zijn we naakt, we zijn geen prooi!” De boodschap die Milo Moiré in haar blootje verkondigde bij de Dom van Keulen is meer dan duidelijk. Of deze Zwitserse performancekunstenares in haar enthousiasme ook de juiste methode gebruikt heeft, is dan weer een andere vraag.

“Ik sta hier voor de vrijheid van de vrouwen en voor de rechten die we de voorbije vijftig jaar afgedwongen hebben. We moeten ons vrij kunnen bewegen, die waarden mogen we niet opgeven”, klonk het. Van de politiek eist ze nu gepaste maatregelen.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
DeMorgen.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Cultuurstrijd, Duitsland, Europa, Feministes, Islam, Mensenrechten, migrantengeweld, soevereiniteit, Vrijheid, Westen, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

46 reacties op Duidelijk genoeg? Kunstenares protesteert naakt bij de Dom in Keulen

 1. peterdm zegt:

  Deze naakte blanke ezelin vraagt om respect van de islamitische verkrachters, hahaha. De grootste grap van 2016

  Like

 2. Edjan zegt:

  In je blootje voor het station gaan staan, ik weet het niet, hoor. Waarschijnlijk móet je dit geweldig vinden en mooi en dapper en weet ik veel wat. Maar dat is nu juist de politiek-correcte riedel. Het leert mij in elk geval helemaal niets. Ik vind het opdringerig en vervelend.

  Like

 3. leefbarbaar zegt:

  Altijd prettig wanneer een jongedame in d’r blote reet me iets wil vertellen.
  Toch vraag ik me af, of zij al jaren doet aan goedpraten, wegkijken en niet willen weten.
  Want de meeste kunstenmakers zijn geheel afhankelijk van subsidie en ongeneeslijk foutlinx.
  Als ze straks meeloopt met Pegida in Keulen, wordt ze voor mij een stuk geloofwaardiger. Ook in bikini.

  Like

 4. iemand zegt:

  Kijk, dat is nou een ECHTE feminist.

  Like

 5. Dat van die eieren met verf uit haar vagina is niet eens uniek: In Benidorm was jaren geleden al een Engelse nachtclub-artieste, Vicky Leyton -artiestennaam Sticky Vicky- die tijdens haar ‘magisch-erotische shows’- van àlles uit haar vagina haalde, niet alleen eieren. Maar dàt was dan ergens nog weer meer on de illusionisten-act te doen, zij het ook met een ‘erotisch’ tintje Deze Mevrouw lijkt mij héél erg in de jaren ’60 te zijn blijven steken, in die zin, dat ze nog steeds denkt, dat naakt alles-doorbrekend is en hèt shock-effect teweeg brengt, dat de goegemeente bij alle gelegenheden wakker schudt. Dat kan ze vergeten: Het schiet alleen maar z’n doel voorbij. Het enige, wat je moet zien te bewerkstelligen, is, dat dat vluchtelingentuig massaal opgepakt, vervolgd en uitgezet wordt en dat er geen nieuwe meer in mogen! Maar dat zie ik absoluut niet gebeuren door dit soort acties: Naakt is naakt. Nou èn?
  Bertolt Brecht, die hier nog enige dagen geleden de revue passeerde, haalde in zijn stukken te pas en te onpas bordelen en hoeren erbij, waarschijnlijk als het -destijds- tóppunt van gedurfdheid. Volgens hèm dan. Maar wat hij er ook mee bereikte, in geen geval vrouwen-emancipatie of een vrijere seksuele moraal.

  Like

  • elisah zegt:

   Ja ja, zoiets is nog nooit eerder vertoond…komt het zien..komt het zien!
   En ook zo kunstzinnig gedaan die plastisch chirurgische operatie. En hou op over haar protestbord…..een waaaaar meesterwerk.
   Een psychiatrisch patient uit de inrichting ontsnapt, maar je moet wel heel veel verstand van kunst hebben om deze kankzinnige huppelkut performance te begrijpen.

   Like

   • Het is juist wèl vertoond! Al ontelbare keren! Daarom schiet het zijn doel ook finaal voorbij.
    Maar ik begrijp heus wel, dat U dat dan ook bedóelt.

    Like

   • elisah zegt:

    Wij vrouwen prikken daar tenminste meteen doorheen.
    Ze wil aandacht voor haar oh zo belangrijke zelf, het heeft niets met vrouwenrechten etc te maken. Heeft trouwens al helemaaaaal niets met kunst te maken.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Dat hoor ik nou altijd: “Je moet wel heel veel verstand van kunst hebben om….”
    Ik denk dat juist die zogenaamde kunstenaar hèèl vèèl verstand van kunst moet hebben om kunst te maken die men begrijpt, waarbij men de associatie ervaart dat het kunst is.
    Dat is potdorie toch ook weer opnieuw het hoogtepunt van decadentie in deze tijd.
    Hoe is het mogelijk!….WIJ moeten een optimaal verstand van kunst hebben om de zekerheid te krijgen dat het kunst is?…
    Wat denkt u zelf? Waar wordt kunst van en voor gemaakt… ?
    Kunst is de allerindividueelste expressie van de meest allerindividueelste impressie…
    Mooie definitie en zo zijn er nog heel veel. Maar het komt hier op neer dat als je een zogenaamd: “kunstwerk” aanschouwt je een gevoel van ‘schoonheid’ ervaart die als het ware bezit van je neemt. Die ‘schoonheid’ kan vele vormen aannemen.
    Mensen die verstand van kunst hebben doen er altijd hele goede zaken mee.
    Het draait bij hen om de buissenis. Die zekerheid hebben wij tenminste.
    Bij die mensen moet je dus echt helemaal niet zijn als het om échte kunst gaat.

    Like

  • Edjan zegt:

   @Elisah, niets met kunst te maken?
   Een paar weken geleden was ik in het stedelijk museum in Amsterdam, en zag opeens tot mijn verbazing ergens een strip-tease aan de gang. Nu was de jongedame best wel aantrekkelijk en dus heb ik ernaar gekeken. Twee keer zelfs want ik ben nu eenmaal een slechte man. Het was mooi gedaan, en ik zou het niet durven. Maar sommige mensen vinden het leuk om hun naakte lichaam te tonen. Of het echter iets met kunst te maken had???

   Like

   • elisah zegt:

    Prima toch, dat is gezond.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    De meeste zogenaamde kunstenaars van deze tijd zijn definitief “van het padje af…”
    Dat wil niet zeggen dat ze als kunstenaar van het padje af zijn, echter integendeel… ze zijn helemaal geen kunstenaar, maar hebben zich valselijk de status van kunstenaar aangemeten.
    Dit uit het oogpunt om voor zichzelf de goddelijke roeping te kunnen vervullen een wel zeer bijzonder mens te zijn en tegelijkertijd de daaraan verbonden financiële beloningen in ontvangst te nemen.
    Het lijdt geen twijfel dat dit streven een ondankbare opgave is want ook hier gaat weer eens op dat velen werden geroepen maar slechts zeer weinigen naar huis terugkeerden.

    Het thema kunst is in deze tijden zodanig besmet, bepoteld, verhoerd en verloederd dat de sjeu er al lang van af is.
    In de tijd van Rembrandt was het duidelijk. Als hij schilderde kon je tenminste zien wat men bedoelde… en daar ging het om. Maar tegenwoordig hebben we allemaal ’n GSM waarmee je Rembrandt onder uit de zak haalt. Kijk, daar staat hij, bitter wenend in een hoekje!
    Dus moeten we het anders doen. Vandaar “De naakte schoonheid” in het museum en
    “Het opgemaakte bed” een kunstwerk gemaakt van ’n echt bed met ’n hoop rommel er op en ’n kleedje er voor….
    ’n Kelerezooi van je welste dat mijn moeder direct verschoond had, maar dat laatst geveild werd voor maar liefst 45 miljoen dollar.

    Like

 6. elisah zegt:

  Hysterische aandachttrekkerij. Kijk mij nou, ik heb een blote kont en ook nog blote tieten, dat maakt mij heeeeeeeeeel speciaal. Iedereen moet naar mij kijken. Zonder exhibitionisme krijg ik helemaal geen aandacht, dus ik moet wel paraderen in mijn blote kont en als dat niet lukt prop ik wel van alles in mijn pruim…die is ook heeeeeel bijzonder.
  Daar ga je toch van over je nek.
  Volgens mij heeft madam ook nog haar tieten opgevuld, past goed bij die gevulde pruim.

  Like

 7. Elena zegt:

  Geen idee of aan het naakt staan men iets van opsteekt.
  De moslim aanranders tuig zullen haar een hoer vinden, immers het tuig knijpt liever de katjes in het donker.
  Vind het wel dapper van deze vrouw…daar het staan in haar nakie wel verdomd koud is….brrrrr.
  Ik zou liever wachten op 20 graden warmer .

  Like

 8. exmarineman zegt:

  hoe je er ook over mogen denken, maar ik vind dat ze best wel lef heeft. Het is op zich goed om het te tonen, maar of het veel helpt is weer wat anders. Ben bang van niet en al helemaal als een VROUWELIJKE burgemeester – weliswaar van SPD – dan ook nog durft te zeggen dat vrouwen maar een armlengte afstand moeten houden van (die) mannen en zich anders moeten kleden enz. dan sta je daar dus in je blootje en je eigen soort laat je vallen als een baksteen. Want het ligt niet aan die mannen……..het heeft ook helemaal NIETS met de islam te maken……jullie/wij vrouwen zijn de schuldigen (sarcasme uit). En nog steeds staan dus vrouwen langs de kant met borden:
  Welkom vluchtelingen…..

  Like

 9. frank de bakker zegt:

  Of het nou een goede reactie is of niet van deze dame, reageren is beter na NIET reageren!
  Kom van die luie stoelen af mensen, ga de straat op, praat met mensen.
  Mijn gesprek met mensen komt telkens maar weer uit op islam, als komt het hun strot uit dan gaan ze maar weg. Als ze vinden dat we die arm zielige oorlogs varkentjes als beschaaft land WEL moeten opvangen discusieer ik net zolang tot ik z omver heb of dat ze weglopen.

  Like

 10. Doornroosje zegt:

  Heb groot respect voor deze dame. Ze doet tenminste wat.

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  Tja, deze actie van de kunstenares, gaat mij te ver. Ik begrijp nog wel, dat ze haar PUNT wil maken, maar dan zou ik tegen haar willen zeggen; loop mee -uiteraard gekleed- met Pegida meid.

  Like

  • Willie zegt:

   ”loop mee -uiteraard gekleed- met Pegida meid.” en de meeste andere comments lijkt me wel t typische gereformeerde puritanisme , vermomd onder zg intelectuele opmerkingen ,heheh
   En t mens had idd lef, ik zie de puritanisten dit al doen hahhaha

   En WAT halen die pegida betogingen dan wel uit ???????????????? Ook niks , alleen een soort volksvermaak, om degenen met nog een ietsepietsie brains een soort ”bezigheids-terapie te gunnen, kwestie van hen kalm te houden en geen ”ergere” (voor de overheid toch) dingen te laten uithalen
   Als betogingen en verkiezingen iets zouden kunnen veranderen waren die al lang verboden, kwestie van ”hen” in t zadel te houden

   Like

   • Houd er wel rekening mee, dat jullie eigen voorman, Filip Dewinter, hoogstpersoonlijk bij de laatste Pegida Rotterdam gesproken heeft!
    Dat hóefde hij niet aan te nemen, maar hij heeft het wèl gedaan!
    Als je hèm met je oordeel eveneens onderuit wenst te halen: ga je gang; mijn verantwoordelijkheid verder niet.
    Als jij háár actie van meer ‘lef’ vindt getuigen, moest je haar voorbeeld maar volgen: Denkt iedereen, dat “streaken” hernieuwd in de mode komt, ha ha!

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Willie: 15.08. uur. Dat ben ik niet met U eens. Pegida heeft zeker haar waarde! Ik respecteer iedere deelnemer aan Pegida, die opkomt voor ONS Nederland, en ONS EUROPA.

    Like

   • Edjan zegt:

    Willie. Blijkbaar vindt de overheid Pegida levensgevaarlijk. Dat blijkt uit het gedrag van de massaal aanwezige politie. Als er vrouwen massaal aangerand worden, zie je er lang niet zoveel. Men vindt het dus veel belangrijker om tegen Pegida op te treden.
    Dat snap ik ook wel: Pegida is inderdaad tamelijk mild en bereikt (daarom?) heel veel “gewone” mensen. Het is eigenlijk de eerste vorm van anti-propaganda tegen de verstikkende staatspropaganda. En het komt op TV en doet daarmee (heel langzaam) mee aan een ontwaken van de “onderdanen”. Het is een bijzonder nuttig medium.

    Like

   • Willie zegt:

    @Edjan , geloof niet alles wat men op t net zegt :die overheden weten maar goed genoeg waarover wij t hier hebben : en waarom zouden ze doodsbang zijn ?? Ze sturen desnoods hun leger en flikken op ons af , schieten ons gewoon dood als sitting ducks en w ij konden niks doen daartegen ,wegens hun draconische wapenwetten , nee, van fair play hebben ze nooit gehoord, dus is t misschien ook makkelijker voor hen om ons tegelijk te filmen-fotograferen bij zo’n betoging, dan moeten ze niet zo ver zoeken eens the shit hits the fan
    Die ” gewone ,brave ” mensen betekenen helemaal geen gevaar voor hen , alleen lastig omdat ze idd niet zoveel voor hun stomme tv hangen ,is ook de reden dat men t uitgaan in t algemeen wil bemoeilijken(controles op drinken, roken etc) zodat de meesten uiteindelijk toch maar eieren voor hun geld kiezen en zich verder laten hersenspoelen door die kijkkast
    En voor de hoeveel ste keer moet ik hier nog herhalen dat dit allemaal( die invasie en rape van onze meiden ) gewoon allemaal de uitvoering is van het Coudenhove-Kalergi plan is ???????????????????????????? Dat onze politiekers dit gewoon doorvoeren op bevel van de illuminati???


    http://golden-dawn-international-newsroom.blogspot.be/2013/01/the-coudenhove-kalergi-plan-genocide-of.html

    Like

   • Willie zegt:

    @ Theresa, is dit volgende misschien de reden dat de meesten hier die )(!(§è comments schreven ??? en dit afkeurden ?

    Heb t ook nog in ”female edition” hehehe, voor de ”dames?” hier

    Hopla , ga ze weer allemaal in mn nek krijgen ?? Ben ik al gewoon hoor

    Like

 12. Breget zegt:

  Hoe de westerse vrouw zich moet vernederen om gerespecteerd te worden .Dames stem vervolgens op de anti islam partij .

  Like

 13. frank de bakker zegt:

  Even voor de mensen die negatief over deze dame zijn:
  ZIJ DOET TENMINSTE IETS!!! Ik wil hier op deze geweldige site geen hetse maken maar wel heel makkelijk zo negatief te zijn over deze dame terwijl jezelf vanuit je luie-reet stoel zegt ”heb toch geen zin” ect ect.
  Doe zelf eens wat! Deze dame heeft het lef dit te doen, over de actie valt idd te discussieren, ikzelf vind het een buitengewoon goede actie die wel eens de wereld-media kan gaan halen en daarmee juist erg goed.

  Niet dat ik op dit moment zoveel doe klopt, had ook in Duitsland nu kunnen staan klopt.
  Maar deze dame afbranden vind ik laag, erg laag.

  Like

  • exmarineman zegt:

   Ja Frank, mooie reactie. En de mijne zal je ook wel hebben gewaardeerd. En als je dan nu in de kranten ziet staan dat men in Duitsland besloten heeft dat er NIETS negatiefs meer in de openbaarheid mag komen en dus de politie ook de mond wordt gesnoerd gaat vanzelf het vertrouwen in de rechtsstaat weg. Dan is het wachten dat men zich gaat bewapenen om zichzelf te verdedigen en dan ben ik benieuwd hoe die rechtstaat dat gaat oplossen: de autochtoon/slachtoffer de gevangenis in en de dader(s) blijven vrij rondlopen en krijgen complimentjes…….

   Like

   • frank de bakker zegt:

    Ben blij dat r idd mensen zijn die positief op dez foto reageren.
    Natuurlijk mag je jezelf afvragen of het statement van haar passend is, effect heeft, meer eigenbelang heeft, maar kom op zeg wat en lef heeft die vrouw en laten we uitgaan van dat deze vrouw WEL de juiste bedoelingen heeft.
    Misschien haalt ze CNN wel? Zie ik de meeste mensen niet doen vanuit hun luie – reet stoel!
    Kom op mensen, solidair zijn 1 groep!

    Like

  • elisah zegt:

   Alsof het enige wat een vrouw heeft om terug te vechten haar blote kont is, het is gewoon te schunnig voor woorden.
   Deze vrouw is een narcistische charlatan die over de ruggen van verkrachtte en aangerande vrouwen de publiciteit zoekt om er zelf beter/interessanter van te worden.
   Er zijn heel veel andere/betere manieren om aandacht te vragen voor dit onderwerp. Voor de daders betekent deze actie alleen maar :gebruik me maar, ik ben een gebruiksvoorwerp.

   Like

   • elisah zegt:

    Ik snap dat de meeste mannen een zwak hebben voor schattige blote vrouwtjes, en haar verdedigen want ze is zo kwetsbaar en hulpeloos (dat moeten we niet zijn).
    Maar een heel groot percentage van de vrouwen krijgt minstens een keer in haar leven te maken met sexueel geweld.
    Die vrouwen zitten niet te wachten op deze blote troela die alle aandacht weg trekt van de echte slachtoffers en het echte probleem.

    Like

   • Ik kan niet zeggen, dat ik me nu bepaald druk maak over haar “schunnigheid”(moet ze helemaal zelf weten) maar voor het overige: Bravo: Juist opgemerkt!
    Inderdaad is er in zulke gevallen zelden of nooit sprake van èchte vrouwelijke solidariteit (aan welk bestaan dan ook ernstig te twijfelen valt) maar eerder van pogingen om zichzelf in het zonnetje te zetten.
    En U ziet wel, wie er ook híer weer overwegend intrappen, niet? De mànnen!

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Ik ben het helemaal niet met u eens!
    Als ik daar in Köln had gelopen en deze blote dame had gezien… had ik het gevoel van een enorm groot respect bezit van mij voelen nemen…!
    Mijn jasje haastig uittrekkend was ik naar haar toegerend en had het om haar mooie slanke blauw aangelopen blote schoudertjes geslagen!…
    Daarna had ik haar in mijn armen genomen…. haar gestreeld en gekoesterd, en terwijl ik haar troostend had toegefluisterd dat ze nu niet niet bang meer hoefde te zijn omdat alles nu voorbij zou zijn… omdat ik er was en omdat bij mij thuis de verwarming op 7 stond! Begrijpt U?
    Wordt vervolgd….

    Like

   • Ja, ja,Paul, met andere woorden: Daar heb je de mannelijke instincten weer, hè? (Proest!)
    Nou ja, ik moet je nageven: Je komt er nogal eerlijk voor uit!

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Vervolg:
    Toen ik ’s morgens wakker werd dacht ik wat heb ik nu aan m’n fiets hangen!…
    En inderdaad hing er van alles aan. Het opvallendste waren mijn mannelijke instincten die ik geërgerd in de vuilnisbak wierp.
    Die hebben mij al vaker parten gespeeld dacht ik…. Het zal toch niet… Nee!
    Maar jawel hoor het was al weer te laat want in bed lag een blote juffrouw!
    Ik haalde direct mijn mannelijke instincten uit de vuilnisbak maar het was al niet meer nodig want toen zij zag waar ik mee doende was toonde zij mij onmiddellijk ’n bord waarop stond dat zij “Kein FreiWild was Selbts ook al was zij nackt!
    Daar had ik niet van terug en mijn mannelijke instincten schrompelden ineen totdat zij stop! Riep.

    Like

 14. Tistochwat zegt:

  Nou mensen, dan zie ik tóch liever deze performer.
  Hij was z’n tijd ver vooruit; een groot artiest is aan hem verloren gegaan!
  Z’n mond was groter dan z’n eh…., eh…, nou ja, kijken jullie zelf maar even.

  Like

 15. elisah zegt:

  Paul,
  U wilt zich vergrijpen aan een levend kunstwerk tegen sexueel geweld?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s