Het Huis van Saoed staat op instorten

Screenshot_49

(Door: David P. Goldman – Vertaling: Leo Reijnen)

Het Westen heeft altijd alles gedaan om de Saoedische Koninklijke familie, ondanks haar steun aan het jihadistisch terrorisme, in het zadel te houden omwille van de stabiliteit in de regio. Maar die tijd is voorbij.

De massa-executies van vorige week in Saoedi-Arabië wijzen op paniek op het hoogste niveau van de monarchie. Het was een ongekende actie, zelfs naar de grimmige maatstaven van de Saoedische onderdrukking. In 1980 executeerde het bewind 63 Jihadisten die de Grote Moskee van Mekka hadden aangevallen, maar dat was direct daarna.

Lees verder>>>
(h/t “Adriaan Jansens”)
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Islam, Midden-Oosten, oliebelangen, Saoedi-Arabië, sjiieten, soennieten, Westen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Het Huis van Saoed staat op instorten

 1. Theoden zegt:

  Allemaal naar de voedselbank

  Like

 2. Met vrienden als Saoedi-Arabië, heeft Amerika & EU geen ‘vijanden’ nodig zoals Iran.

  Like

 3. BigLJohn zegt:

  Geld is (en blijft) macht. Net als bij het Amerikaans worstelen geldt ook hier; een ieder heeft zijn prijs. Met veel geld verkrijgt men blijvende invloed. Steun van onderdanen afkopen, smeergeld, zwijggeld, magistraten omkopen, de allerbeste advocaten, enz. enz. In dat opzicht zal het huis van Saoed nog wel eens veel langer dan die ge-opperde 7 jaar mee kunnen gaan. Het is immers ook al 36 geleden dat die andere executies plaatsvonden.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Prachtig nieuws, kan Koning Onbenul- W.A,.- met zijn tango madam straks misschien wat voedsel brengen aan die arme koppensnellers te Riyad!

  Like

 5. Het maakt ze niets uit.Ze hebben een afspraak met hun profeet.U weet wel,die met die lelijke vrouw(Sluier)en die in de varkensstal is gevallen toen ie werd gebeten door een hond.Daar werd hij ook nog uit gelachen door een Jood en zo schreef hij zijn ervaring op en iedereen die het zelfde had mee gemaakt liep boos zwaaiend met een kromme stok achter hem aan.

  Like

 6. Jan zegt:

  Koemen zij straks asiel vragen bij de Partij van de Arabieren

  Like

 7. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 8. Luchtpint zegt:

  Sommige van die 47 executies zullen effectief sjiieten zijn. Maar er zullen er andere bij zitten die in essentie salafisten zijn. D.w.z. salafisten van de harde lijn, in tegenstelling tot de door het huis van Saoed gesubsidieerde Wahhabitische clerus. Dat zijn namelijk het type salafisten die zich houden aan het adagio “wiens woord men eet, diens woord men spreekt.” De Wahhabitische clerus heeft er belang bij de “onzuivere” opvattingen van het huis van Saoed te steunen en zich in allerlei bochten te wringen om de Koran in hun voordeel uit te leggen, vooral als het gaat om de hypocriete rechtvaardigingen van de Saoeds om buitenlandse troepen te stationeren op hun grondgebied, wat strict genomen door de Koran verboden wordt: ongelovigen mogen niet door moslims voor hun kar gespannen worden om hun strijd in hun plaats te voeren. En dat is nu net iets waar salafisten van de harde lijn – zeg maar de “onafhankelijken” (die zelf niet gesubsidieerd worden door de Saoeds) – geen kans voorbij laten gaan om op te blijven hameren. En dat zijn nu net diegenen die het meest ondergrondse propaganda zijn blijven voeren en diegenen die het meest een gevaar uitmaken voor het Saoedische bewind.

  Velen van hen zijn tijden lang in de gevangenis gegooid om ze op andere gedachten te brengen, soms nadat ze zelf de inspirators zijn geweest van aanslagen tegen Amerikaanse (militaire) doelwitten in Saoedie Arabië. Anderen, die het gevangenisregime niet meer konden harden, werden op andere gedachten gebracht door een dik betaalde subsidie met een professoraat erbovenop aan één of andere universiteit in Islamitische rechtsleer, op voorwaarde dat ze hun standpunten zouden aanpassen aan de Wahhabitische kijk op de zaak: m.a.w. ze werden gewoon lid van de pro-Saoedische clerus !!

  De rest zijn volgens de Saoedi’s dus “terroristen”, d.w.z. recalcitranten die je niet op andere gedachten kan brengen, ook niet als ze lang in de gevangenis zijn gebleven, en ook niet met geld. Sjiieten vormen dus maar een minderheid van hen – ben ik wel zeker van – maar de Saoedi’s willen dit uiteraard niet hebben gezegd om geen paniek onder de Amerikaanse belangen in Saoedi Arabië te veroorzaken, m.a.w. het mag niet aan het licht komen dat er in het land interne elementen zijn die blijven ageren tegen het Saoedisch koningshuis en de Amerikanen. Dus de Amerikanen hebben er zelf ook belang bij dat het probleem hoofdzakelijk aan externe agitators (Iran) wordt toegeschreven. Dat staat beter voor de propaganda. Wat de rest van de wereld en de Amerikaanse publieke opinie niet weet, niet deert, zegt men in het Witte Huis.

  Er zijn sommige nieuwsredacties (o.a. VRT) die menen dat die 47 allemaal sjiieten zouden zijn, maar dat is ondoordachte bullshit. Ze kennen er helemaal niets van, de nieuwsredacties die dat klakkeloos overnemen. Zoals gewoonlijk. In de VSA beweert men waarschijnlijk iets gelijkaardigs, maar dat kan je wel verwachten, denk ik. Wegens opgelegd van bovenaf.

  Like

 9. Republikein zegt:

  We hebben ze helemaal niet nodig.
  Van aardappelen kan je ook olie maken.
  Dat mag niet van de mensdom.

  Like

 10. Anna. zegt:

  Op in storten????? Aan deze foto te zien niet……. Gezien hun kleding zijn dit de jongste stierlijk verwende nieuwe generatie prinsen met hun bediende, die klaar staan om hun zeer strikte vorm van islam met bijbehorende ideologie aan de wereld op te gaan leggen….. Wellicht nog heftiger dan hun vaders……opa’s……. Overgrootopa’s……….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s