Omdat de staat faalt: In Duitsland vormen zich de eerste burgerwachten

Screenshot_60

(Vertaling: E.J. Bron)

Wanneer de staat de burgers niet meer kan beschermen, gaan de mensen de straat op. Dat gebeurt op dit moment in Duitsland: na de talrijke seksuele overvallen in oudejaarsnacht vormen zich burgerwachten in het land. In Düsseldorf organiseren de bewoners zich in een Facebook-groep met de naam “Düsseldorf passt auf”. En in Sachsen gaan volkstuinders ´s nachts op patrouille om dieven van hun garages, tuinhuisjes of kelders weg te houden.

ongecensureerd.at

16.000 banen bij de politie afgebouwd

“We voelen ons door de politiek in de steek gelaten”, zegt een taxichauffeur uit Chemnitz tegenover “Kopp-Online. Dat verbaast niemand, want sinds het jaar 2000 werden er bij de politie in het hele land 16.000 banen afgebouwd. Maar door de massa-immigratie steeg vooral de kleine criminaliteit – dat is overal zo waar zich “vluchtelingen” bevinden. Zoals de “Rheinische Post” bericht, gaf de initiatiefnemer van de groep over de bedoelingen aan dat ze de stad veiliger wil maken “voor onze dames”. Men zou noch politiek noch gewelddadig zijn, alleen maar “aanwezig en alert”. Volgens het bericht in de krant behoren er ook leden van motorbendes tot de burgerwacht van Düsseldorf.

 CDU en SPD: “Eigenrichting mentaliteit”

Politici van de CDU en de SPD beschuldigen de burgerwachten in Sachsen van een “mentaliteit van eigenrichting”. Zonder de op eigen initiatief opgerichte groepen echter zou de toenemende criminaliteit in Sachsen, vooral in de grensgebieden, vermoedelijk echter nog veel groter zijn, zei daarentegen de fractie van de AfD in het parlement van de deelstaat Sachsen. Per slot van rekening zouden deze uit nood geboren initiatieven het werk opknappen dat eigenlijk de minister van binnenlandse Zaken zou moeten doen.

Vermoedelijk zullen er de komende weken en maanden veel burgerwachten in Duitsland worden gevormd, want het land stuurt af op toestanden die op een burgeroorlog lijken. In zoverre hebben goedmenschen inclusief hun aanvoerder Angela Merkel gelijk als ze zeggen dat Duitsland zou veranderen en dat er weldra niets meer zo zou zijn zoals het eens was.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

24 reacties op Omdat de staat faalt: In Duitsland vormen zich de eerste burgerwachten

 1. fleckie zegt:

  Onbegrijpelijk dat dat mens nog niets….’ overkomen’ is,

  Like

 2. Helena zegt:

  Zo, dat zijn de jongens van stavast, dat het maar snel mag overwaaien naar hier!! Bij elk azc met hitsige rovende profiteurs is een burgerwacht geen overbodige luxe.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Burgerwachten zijn nuttig en nodig. De overheid kan niemand verbieden in groepsverband de wacht te houden, want wat zou het bezwaar zijn? Men mag zich niet bewapenen. Maar als er zich zaken voordoen die bedreigend zijn, mag men zich wel verdedigen. Het zou een mooie boel zijn zeg, als mensen hun have en goed niet meer mogen bewaken!

  In onze wijk werd lange tijd regelmatig ingebroken. Erg vervelend en zeer frustrerend! De politie neemt hoogstens nog een aangifte daarvan op, maar doet er wegens gebrek aan mankracht eigenlijk niets mee.
  Sinds er burgerwacht in de wijk is, is het aantal inbraken bijna tot NUL gereduceerd. Ik moet er wel bij zeggen dat de politie van deze burgerwacht op de hoogte is, en men kan via de mobiele telefoon contact houden met het politiebureau. Mochten er zich hele vervelende zaken aandienen, dan kan de assistentie van de politie worden ingeroepen.

  Het werkt perfect! Deze burgerwachten zijn de ogen en oren van de wijk.

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  In mijn leefomgeving zitten alleen maar ‘politiek correcte’ ‘koningsgezinde’ linkse ‘vluchtelingen’knuffelaars. Woonde ik maar tussen kerels die inzien wat er gaande is en die van wanten weten!

  Die moslims hier zijn best te benijden met hun hechte gemeenschappen die elkaar steunen.
  Het is natuurlijk achterlijk ‘allah’-volk, maar ze hebben hun zaakjes wél voor elkaar!
  Ik denk niet dat er één mohammedaan is die zich druk maakt over z’n ‘oude dag’.
  Waarom zouden die mossels ook; ze krijgen volledige verzorging tot aan hun kist!

  Like

  • Benijd j i j ze nog om die “hechte gemeenschappen, die elkaar steunen?!”
   ARGH! Besef je wel, waar je zin in hebt?!
   Mijn maag draait er al van om, als je die woorden uitspreekt in verband met Nederland in de jaren ’50, laat staan als het MOSLIMGEMEENSCHAPPEN betreft!
   Bedenk eens, wat dat “elkaar steunen” betekent voor hun vrouwen, dochters, nichten……
   Eeuwig onder het toeziend oog van het manvolk, en, in dier afwezigheid, van de oudere vrouwen…….Roddel, achterklap, voor elke stap rekening en verantwoording afleggen…..en dan maar voortdurend aangewezen zijn op die ‘hechte’ vrouwenkring……blègh!
   Tistochwat, lieve meid, ik begrijp ergens wel je behoefte aan bescherming: Je staat er ook wel bijzonder alleen voor met twee hoogbejaarde ouders, maar tóch vrees ik, dat je één en ander af en toe zit te idealiseren…..
   Persoonlijk zou ik er niet aan moeten dènken; dàn maar eenzaam!
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

   • Ron zegt:

    @Theresa,
    Ik snap wel waar Tistochwat op doelt.
    Niet alles van de mossels is nadelig.
    Die hechte gemeenschap heeft ongelooflijk veel nadelen (voor vrouwen,afwijkenden, etc), maar als voordeel dat als er ergens stront aan de knikker is dat dan meteen de hele buurt gemobiliseerd is en ze voor elkaar opkomen (natuurlijk niet voor vrouwenrechten en rechten voor afwijkenden, homo’s bijvoorbeeld).
    Als wij als niet-mossels nu alleen een paar nuttige dingen overnemen en de rest van de shit niet, dan worden we er nu toch beter van. Die organisatiegraad hebben we nu nog niet, maar hebben we wel nodig voor succesvolle verdediging.

    Iets wat ook nuttig is om over te nemen is een rechte rug houden. Mossels doen dit als het over hun geloof gaat. Wij als niet-mossels zouden ook een rechte rug moeten houden als het gaat om rechten van onszelf en het recht om niet lastig gevallen te worden met mosselgeloof en gewoonten. Geert zei volgens mij ook eens een keer dat de rechte rug het enige was dat hij in mossels waardeerde.
    Die rechte rug bij niet-mossels mis ik helaas al tientallen jaren. Mogelijk komt dit ook door de tientallen jaren indoctrinatie met politieke correctheid.

    Like

   • Hendrik M. zegt:

    Denk dat Tistochwat het anders bedoelt dan u het opvat.
    Zelf kom ik uit een dorp, waar zo ongeveer ieder elkaar kende, een behoorlijke sociale controle, vreemden vielen gelijk op.
    Als er iets aan de hand was hielp je elkaar en er werd ook geroddeld.
    De politie agent werd ‘oom agent’ genoemd en kende ook zo ongeveer iedereen, was er eens wat, kreeg je een tik of een schop onder je gat en kwam hij met je ouders praten.
    Had je kans op nog een paar tikken van je ouders, doch het zaakje was afgedaan; bekeuringen deed hij (meestal) niet aan.
    Tja, Theresa, dat was 50er en 60er jaren van de vorige eeuw.
    De mohammedanen wonen in bepaalde wijken met een grote sociale controle, waar de meesten elkaar wel kennen, waar je als vreemde direct opvalt…
    Een beetje als vroeger in m’n dorp.
    Denk dat Tistochwat dit zo ongeveer voor ogen had.
    Weet wel zeker dat Tistochwat die vrouwen onderdrukking kent en dat ook niet wil, evenmin als het mohammedanisme.
    Corrigeer me als ik het mis heb!

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 9 januari 2016 om 22:17

    Ik doelde niet op de negatieve aspecten zoals die van de moslimgemeenschap en van de ‘refo’-controle van vroeger, maar op de saamhorigheid, die ik zo mis.
    Ik mis de gelijkgestemdheid, het elkaar steunen, de éénheid (NIET de opgelegde eenheidsworst)……

    Ron en Hendrik M. hebben beter begrepen wat ik bedoel.
    Het valt ook wat moeilijk uit te leggen.

    Uiteraard wens ik nooit ofte nimmer zo behandeld te worden als die mohammedaanse broedmachines; ik ben tenslotte geen tweederangs voorwerp dat iemands ‘bezit’ wil c.q. mag zijn.
    Ik heb echter geen enkel bezwaar tegen mannen die vrouwen in bescherming nemen.
    Zij zijn daar fysiek ook op gebouwd; ze zijn gewoon sterker.
    Ik heb al eerder gezegd dat ik me er niet minderwaardiger of onderdaniger door voel als ik door mannen gesteund/geholpen/verdedigd/beschermd word.
    Daar is niets mis mee.

    Normale westerse mannen (geen doetjes of watjes) die vrouwen respecteren, zijn leuk en ze mogen zich best een beetje uitsloven om vrouwen te verdedigen. 😉
    Hiervoor kan ik alleen maar waardering hebben.

    Vrouwen zijn gelijkwaardig aan mannen en tegelijkertijd ook ánders dan mannen.
    Vrouwen mogen niet onderdrukt worden door en slaafs worden aan mannen, maar het hoeven óók geen kenaus te zijn.
    Ik vind ‘manwijven’ minstens net zo vervelend als ‘verwijfde’ mannen.

    Het komt er op neer dat ik geen fanatieke ‘dolle mina’ of mannenhaatster ben, maar dat ik wél een hekel heb aan mannen die vrouwen respectloos behandelen.

    En super feministische gedrag vind ik lachwekkend.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Die overtollige ‘e’ moet weg.

    Like

   • Harry zegt:

    Theresa , als WIJ wat meer saamhorigheidsgevoel hadden , was het stervensdruk bij de Pegida bijeenkomsten .
    Het was niet verkeerd bedoeld .

    En ook in de winkels , als er zo’n lorrenkop achter de kassa zit en je zegt dan : ” kan dat ding niet van je kop ” ? en die stinkmuts rent dan jankend naar het kantoortje , dan heb je minstens de helft van de resterende klanten tegen je !

    Zou het niet fijn zijn als iedereen als EEN man\vrouw achter je stond , dan ?

    Hoop er trouwens volgende week weer bij te zijn , bij Pegida .

    Like

   • Nou,@Hendrik M., en daarmee dus ook@Tistochwat en Ron: Dat zal dan wel aan mijn inslag liggen, want ik blijf bij wat ik zeg:
    Hechte gemeenschap met sociale controle? Gadver!
    Ik moet het niet: De omstandigheden, jarenlang, hebben me op mezelf teruggeworpen en waarschijnlijk ben ik daar inmiddels mee vergroeid; totaal geen behoefte meer aan.
    En bescherming? Met mate, maar laat het vooral functioneel blijven!
    Ik heb, zogezegd, een ‘oude vriend,’ die nog regelmatig langskomt (géén relatie) en die nog wel eens ‘beschermend’ wil doen en mij “Moppie” noemt. Ik moet het hem langzamerhand toch eens vriendelijk, maar duidelijk zien af te leren, want ik grúw ervan!
    Ik ben ook geen mannenhaatster, integendeel, maar ik kan het idee niet meer verdragen, de zwakkere te zijn, die ‘beschermd’ en voor wie dingen ‘geregeld’ moeten
    worden.
    Dat heb ik in mijn jeugd, met mijn angstig-bezorgde ouders al genoeg gehad; daar zal het ‘m wel aan liggen.
    En sociale controle van buren, wijkteam enzovoort? Ik zal niet opzettelijk amok of overlast veroorzaken, maar ze hebben me verder van m’n lijf te blijven!
    Zoals gezegd: Vandaar dus; het zal wel aan mij liggen.
    Maar het sterkt me tenminste in mijn niet-aflatende afkeer van alles wat islam is, ook de zogeheten ‘positieve’ elementen als “hechte gemeenschappen”(brrrrr!) Ha ha!
    http://depatriotten.weebly.com/

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Vroeger ja toen had ik heel veel hechte gemeenschap!
    De laatste jaren is dat sterk afgenomen.
    Ik weet niet waarom jullie daar toch altijd die islam bij moeten halen?
    En Theresa, moppie, ach nee laat ook maar…

    Like

  • tjonge zegt:

   @tistochwat en ron,
   .
   ik denk dat jullie je vergissen met die hechte gemeenschap van de moslims..
   wat hebben moslims gemeen ? de doctrine van de koran.
   met die koran staan de neuzen vanzelf allemaal dezelfde kant op, heeft niks met sociaal of hecht te maken maar alles met doctrine met het gevolg dat ze allemaal hetzelfde doel hebben, wat hun doel is hoef ik niet uit te leggen neem ik aan .
   .
   en dat moslims hier in nederland zo naar elkaar toe trekken in het algemeen is natuurlijk niet vreemd.
   bv nederlanders in australie trekken ook heel erg naar elkaar toe (google maar eens dutch club australia), ze hebben dus gemeenschappelijke “wortels”, net dus als de moslims.
   .
   conclusie, immigranten van welke nationaliteit trekken altijd naar elkaar toe, maar de moslims hebben nog een extra dimensie en dat is dus de doctrine van de koran.
   wat betreft moslims dus niks sociaal of hecht maar alles met doctrine en gemeenschappelijk doel.

   Like

 5. tjonge zegt:

  “Politici van de CDU en de SPD beschuldigen de burgerwachten in Sachsen van een “mentaliteit van eigenrichting”
  .
  on-ge-loof-e-lijk !!!… de arrogantie en onbeschaamdheid, dat je DAT nog durft te zeggen na het zelf in de brand steken en totale landverraad van heel duitsland ??
  .
  gasten kennen echt geen schaamte…..

  Like

  • Pieter zegt:

   Kan mij geheel bij jou aansluiten. CDU en SPD blijven eigen bevolking negeren. Het is als in een droomwereld, totdat de ban gebroken wordt en het volk opstaat en met ze afrekent.

   Like

 6. Thomasson zegt:

  Wij gaan terug naar de periode van de “Freikorpos” die direct na de Eerste Wereldoorlog door terugkerende soldaten in Duitsland zijn opgericht. De piepjonge Weimar Republiek kon de politieke en sociale chaos van nieuwe bewegingen (vooral links georiënteerd) niet aan. De Freikorps hadden de taak om het Heimat van vreemde elementen te verdedigen en helpen bij het herstellen van de orde in het land. Uit deze groepen werd later de SA gevormd. Duitsland verkeert nu in bijna dezelfde situatie.

  Like

 7. Hendrik M. zegt:

  CDU en SPD zijn feitelijk niet anders dan ‘onze’ vuige landverraders partijen.

  Like

 8. Pingback: Omdat de staat faalt: In Duitsland vormen zich de eerste burgerwachten | Rechtsaf doorzee

 9. Pingback: Concrete plannen voor burgerwachten in Wenen en Graz | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s