De westerse man moet wakker worden en ons beschermen

Screenshot_33

(Door: Esther van Fenema)

Aan onzekere millennials met hun wankele identiteit heb je niets

Als ik tegenwoordig door een drukke winkelstraat loop, betrap ik mezelf erop dat ik me afvraag welke mannen in staat zijn om ’s lands vrouwen te beschermen tegen het driftleven van hitsige nieuwkomers die de woestijnmores hoger hebben zitten dan onze genderneutrale IKEA-mentaliteit. Elke tijd vraagt om zijn eigen type man. Veel Nederlandse mannen zijn door decennialang pais en vree geëvolueerd tot testosteronluwe exemplaren die vooral opgewonden raken van een wijnproeverij, hobo-les en een cursus mindfulness. Het assertieve wijfje kleineert deze Jumbo-man maar al te graag, terwijl hij geschrokken opkijkt en prevelt ‘sorry schatje, zo had ik het echt niet bedoeld’.

Lees verder>>>
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

76 reacties op De westerse man moet wakker worden en ons beschermen

 1. Berthe zegt:

  Nee, Esther, voor die bescherm en vechtklusjes hadden we vroeger -waarschijnlijk voor jouw tijd -POLITIEMANNEN.
  En die wil ik terug in de straten…………..en GEEN moslim-politieagenten, want die vertrouw ik in dergelijke situaties voor geen meter.
  Laat onze Nederlandse mannen alsjeblieft BLIJVEN ZOALS ZE NU ZIN: de gezelligste, vrouwvriendelijkste, karaktervolste kerels ter wereld

  Like

  • U heeft in zoverre gelijk, Berthe, dat het mij opgevallen is, dat sinds de gebeurtenissen in Keulen idereen opeens weer zit te jammeren, dat de mannen de vrouwen weer beter moeten beschermen.
   Zelf zou ik zeggen: Kijk maar uit, dat een dergelijke gedragsverandering niet weer uitloopt op nieuwe dominantie -door de mannen dus- en dat het beschermen niet omslaat in verstíkken!
   De roep om bescherming impliceert nieuwe afhankelijkheid; laten we dàt liever niet uit het oog verliezen!
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

   • exmarinemanex zegt:

    Sinds de opkomstplicht is afgeschaft weet de meeste mannen niet meer wat echt beschermen inhoudt en is ook de algehele discipline verdwenen. Men weet amper hoe je dat woord moet schrijven, laat staan wat het inhoudt…… Maar waarom moet nu opeens de man weer opstaan om de vrouwen te beschermen???? Daar hebben we toch die (r)overheid voor, politie……en waren het nou niet net juist de vrouwen zelve die “die bescherming van de man” afwezen toen de feminstes nog wel actief waren en demonstreerden en actievoerden o.a. met “baas in eigen buik”, “blijf van mijn lijf”, “zelfde rechten” (behalve dezelfde plichten want dienstplicht was er voor hun niet bij en wilden ze ook niet), “zelfde carrièrekansen” (maar geen dienstplicht na de studie zoals voor de mannen), en nog meer van die zaken.
    Maar door die gehele feminisering van de mannen is er ook een “gat” ontstaan en dat mogen de mannen nu opeens weer gaan opvullen. En dan komt idd de reaktië: “als het maar niet (weer) gaat leiden tot dominantie enz enz. Nou weet je wat: als de vrouwen nou eens ZELF massaal die asten aanpakken en ZELF opkomen voor hun onaantastbaarheid en bescherming…….

    Het normale mannelijk gedrag wordt ook niet meer geaccepteerd in de Nederlandse maatschappij. een beetje uitdagend zijn tegen elkaar wordt al snel uitgelegd als “seksisme”…… (LOL)

    Like

 2. Pingback: De westerse man moet wakker worden en ons beschermen | Rechtsaf doorzee

 3. Sjoe! zegt:

  Een beetjie te laat. Het kalf is al verdronken.
  Te paard en smeer.

  Like

 4. Harry zegt:

  Nou kijk ik als vent ook weleens op straat en vraag me dan af hoeveel kerels er tussen zitten die iemand te hulp zouden schieten als er gedonder is .
  De enkeling die dat wél nog durft komt s ‘ avonds op het journaal als “held” .
  Het is wel een enorme verzameling kreukels en watjes ook , hoor !
  Het zwaarste wat velen van heel de dag doen is het deksel van hun laptop sluiten .

  Maar heeft de overheid de mensen niet al murw gemaakt sinds die misselijke Joop den Uyl ?
  Als je een inbreker een blauwe plek bezorgde ging je achter de tralies .
  Jezelf verdedigen was verboden , als er wat was moest je de crimineel zijn zin geven en dan kon je daarna de politie bellen .
  Zinloos natuurlijk , want de inbreker verdomde het om afstand van het gestolene te doen en je bleef met lege handen achter .
  Gaf niks , want je had toch zat en die arme inbreker had niks .
  Beetje verplicht sociaal zijn .

  Maar ook de vrouwen hebben schuld .
  Als je een beetje vieze handen had vanwege je werkzaamheden , dat je niet weg kon wassen omdat het in je huid getrokken is , dan mocht je al niet vingeren .
  Na twee weken watersport waren ze wel zo schoon geweekt dat je even ontheffing kreeg voor de laatste week .
  Als je een schrale tong had, mocht je nergens aan likken .
  Als je een beetje hardhandig deed , kon je weer vertrekken terwijl je net zo voorzichtig deed als met een slagroomtaart .
  Een clitoris dient voorzichtiger benaderd dan een microswitch .
  (Terwijl ik lang gedacht heb dat het net zo iets was als de koude-startknop van een diesel ) .
  Als je je woorden niet op een goudschaaltje afwoog , kon je nog net je broek aantrekken voordat je weer op straat geschopt werd .
  Iedereen kent die discussies wel ; ” vind je dat deze broek me slank afkleedt “?
  Nou , niet zo heel erg .
  OH ! DUS JIJ VINDT DAT IK EEN DIKKE KONT HEB ?
  Nee hoor , maar dat werd al niet meer gehoord .
  Vijf en twintig jaar later weten ze dat gesprek verdomme nog letterlijk te herhalen .

  We zijn gewoon verloren .
  En de vrouwen gaan allerminst vrijuit .
  Ze wilden een charmante humoristische vent , die hen s ‘avonds kon vermaken .
  En op zaterdag de hele dag zonder vloeken mee ging shoppen en net als een pakezel zo’ n zesendertig tasjes naar huis zeulen .
  En de volgende week je weer te pletter werken voor de boodschappen van de volgende week .
  Een softie , dat was de trend .

  Hopeloos !

  Like

  • Drs.P. zegt:

   @ Harry,
   Je hebt ze toch zeker wel een gigantische schop onder haar dikke kont gegeven en het huis uitgepleurd, of nog steeds samen en ben je nu een gedresseerde aap geworden die alles maar accepteerd voor de lieve vrede???????

   Like

   • Harry zegt:

    Nee nee , Drs , maar over zes weken gaat ze de deur uit en begint de zalige rust van de vrijgezel weer .
    Kijk er nu al naar uit !
    Heerlijk , samen met mijn geweldige maar aartsluie hond .

    Schoppen moet je ook mee oppassen , anders mag zij blijven en zit je zelf op brood met spinnekoppen .

    En nee , iedereen die me kent zal me niet van dat laatste beschuldigen .
    Zo fanatiek als ik hier ben , dat heb ik ook thuis .
    T’is chronisch , zeg maar .

    Like

   • Edjan zegt:

    Harry, is misschien een tijd moeilijk, een scheiding, maar wordt uiteindelijk een totale opluchting.

    Like

  • Harry! Dat lees ik nu pas!
   Heb je de knoop doorgehakt en begin je nog gauw een nieuwe levensfase?
   En zij? Terug naar de Oriënt of wat dan ook?
   Verrassend allemaal!
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

 5. Drs.P. zegt:

  Helaas, het gevolg van het “domme” feministische tijdperk welke nu blijkbaar achter ons ligt, is dat de autochtone mannen een soort heel langzame door vrouwen gedwongen ontmannelijking hebben meegemaakt zonder het zelf in de gaten te hebben, zoals pappadagen en meer van dat soort gedoe!! Natuurlijk klinkt dit ouderwets, maar lees maar verder.

  Ook dit is uitgevoerd volgens het plan” in een soort van salami taktiek, plakje voor plakje zijn we “ontmannelijkt”. In de USA gaat zelfs al veel verder, want als je daar een “verkeerde flikker” opmerking maakt tegen een zogenaamde “transgender” kun je in NY een boete krijgen van $ 250.000,- !!!! Dus osama die zelf een transgender is werkt daar hard aan mee.

  Een paar dagen geleden stond er een filmpje op deze site over zwarte- en buine ratten die bij een boerderij huishielden en met een luchtbuks afgeknald werden. Een aantal reacties erop waren dat de beestjes geen pijn mochten lijden??
  Wijlen mijn vader sloeg op zijn werk met een grote schop ratten dood zo groot als normaal klein konijn en daar werd ook niet zielig over gedaan, ongedierte moest uitgeroeid worden, dat was de stelregel vroeger!! Hij was weer wel de enige die dat durfde.

  Wij zijn in west Europa zooooooo afgrijselijk verwijfd en ontmannelijkt geworden door al dat gezeik met/van emancipatie bewegingen dat we als blanke autochtone man ons eigen werelddeel niet meer kunnen verdedigen tegen indringers, want als het maar geen pijn doet!!

  WTF, What The Fuck, dit gaat de meest gigantische grote ellendige Europese burgeroorlog worden ooit tegen de booslim binnendringers van onze landen en afmaken als ratten is de enige oplossing anders houdt het probleem nooit op. Lees de volgende website maar eens en laten we echte mannen worden en onze habitat verdedigen tegen de indringers en geen verwijfde lulletjes!!
  http://inbijbelsperspectief.weebly.com/een-verdeeld-europa-wordt-erger-dan-irak-en-syrieuml.html

  Mannen moeten weer echte mannen worden dus “SAAI”: Schijt Aan Alles & Idereen” om ons werelddeel te kunnen verdedigen tegen deze invasie.

  Trouwens, het ligt niet eens zozeer aan de booslims zelf, maar veel meer aan de gore elite ratten die dit allemaal faciliteren!!! Dat zijn de zwarte ratten, die moeten helemaal geruimd worden.

  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • carthago zegt:

   Goed gezegd. Elke masculine poging (dat wil niet perse betekenen macho, ladies!)van de man is nooit aangemoedigd, ontwikkeld noch geaccepteerd door legers van feministische nietsnutten met arrogante smoelen en nog groter achterwerk. Vooral bij de linkse fascisten een gewilde strategie het begrip man een degeneratie te laten ondergaan om zodoende hun diarree uit te kunnen storten desnoods met behulp van kokosnoten en kalifaatgangers.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Het is allemaal heel erg duidelijk.
   Sinds einde van de jaren 50 zijn wij in een steeds sneller tempo afgegleden naar de status van absolute decadentie!
   Als mannen zich al incremen om niet te snel een rimpelige huid te krijgen, en jongen hun gezicht schminken dan weten we het wel.
   Oplossing, dienstplicht invoeren en eens goed knokken voor je land om die moslims er uit te kunnen gooien

   Like

 6. Edjan zegt:

  Ongelofelijk. Wat een kletsverhaal.

  Like

 7. Teunis zegt:

  Als het testosteron ook bij ‘onze’ mannen weer de vrije loop moet krijgen, zodat mannen weer mánnen worden, moeten vrouwen natuurlijk ook weer vrouwen worden, en ‘hun plaats kennen’.

  Vrouwen die wel de lusten maar niet de lasten van het feminisme willen zijn onredelijk (maar dat valt natuurlijk weer heel seksistisch te verklaren).

  Like

  • exmarinemanex zegt:

   zie o.a. mijn reaktie hierboven. Mannen moesten ook meer gaan helpen in de huishouding en zich meer bezig houden met de kinderen. Het is nou eenmaal zo dat mannen en vrouwen van elkaar verschillen en gelukkig maar en dat is ook zo door iemand die men God noemt zo bepaald. En als je gaat trouwen (man en een vrouw) dan wordt er door de priester/geestelijke aan de verklaring van de vrouw zelfs iets gezegd van: “dat ze trouw zal zijn aan haar man, gehoorzaam en onderdanig is……..” En dan komt het “Ja” van de vrouw en ze is dat binnen de kortste keren vergeten. Men kan en wil simpelweg de “natuurlijke” rolverdeling ook niet meer accepteren. Zie ook hoe de linkschen er mee omgaan: de vrouw moet aan het werk, buitenshuis. De “aanrechtsubsidie” moet verdwijnen, want de vrouw kan en mag haar eigen kinderen als moeder niet meer opvoeden…. Nee dat moet van staatswege gebeuren met de linkse indoctrinatie op de voorschoolse opvang als basis…..

   Like

   • Wijnand Stam zegt:

    Van A tot Z mee eens !

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Er zijn talloze vrouwen die zo nodig moeten trouwen om kinderen te krijgen, omdat
    “hun biologische klok tikt…”! Waarna de man eenvoudigweg wordt afgedankt….
    En die man maar betalen voor een vrouw die ‘m niet wil zien, en kinderen die tegen hem worden opgezet!

    Like

  • Edjan zegt:

   Esther van Fenema is een feministe die, nu het even niet zo goed loopt met haar totale onafhankelijkheid en suprematie, de man, die zij als haar slaafje ziet, gaat commanderen dat hij haar dient te beschermen.
   Feminisme = grote bek, dikke kont, mannetje castreren, wel lusten, geen lasten.

   Like

 8. Hendrik M. zegt:

  Jullie vrouwen wilden zonodig emanciperen, heb je je zin gekregen en is het weer niet goed…

  Like

 9. Taljaard zegt:

  Tja.
  Kende een man die in mei 1940 in de Peelraamstelling als scherpschutter 4 Duitsers naar de andere wereld hielp, in 1944 werd gedeporteerd naar een Poolse kolenmijn, waar hij zich in leven hield door bloed uit de halzen van mijnpaarden te drinken. Na zijn bevrijding in februari 1945 vocht hij met het Rode Leger mee en kreeg bij het einde van de oorlog de Orde van de Rode Vlag.
  Op een gejatte Duitse legermotor, met een Amerikaans pilotenjack en in een Russisch uniform kwam hij bij de Nederlandse grens aan, waar ze hem opsloten omdat hij geen geldige papieren had. Vanaf 1946 tot en met 1953 werkte hij bij het aanleggen van bovengrondse elektrische leidingen. Hele dagen met klimijzers boven in houten palen.
  Maar het meeste geld verdiende hij met amateur boksen waarop zwaar werd gewed.
  Daar hield hij een Harley met zijspan aan over.
  Kort na zijn huwelijk kwam hij een politieagent uit zijn geboortedorp tegen die in de oorlog zo fout was geweest als een maai. Hij smeet hem het kanaal in, wat hem op 2 jaar gevangenisstraf en het verlies van zijn baan kwam te staan.
  Met zijn gezin emigreerde hij kort daarop naar Zuid Afrika, maar daar vielen ze gewoon van de ene armoede in de andere,hoe hard ze ook werkten, zodat zij 1962 weer terug naar Nederland keerden.

  Door relaties en vrienden van zijn vroegere werk werd hij schilder van hoogspanningsmasten en verdiende een mooi loon. Hij was 195m lang, 100 kg zwaar met geen gram vet aan zijn lijf, zo sterk als een leeuw en voor niets en niemand bang.
  Hij zag er ook nogal grimmig en intimiderend uit en aarzelde inderdaad niet om er op los te slaan wanneer hij dat nodig achtte.
  Maar voor zijn vrouw en kinderen was hij een schat van een vader en echtgenoot en vrouwen en kinderen zou hij nooit iets aandoen. ”Een vrouw sla je niet. Tenzij je haar eerst een slagersmes geeft om zich te verdedigen. En kinderen alleen maar met de vlakke hand voor de kont.”
  Wat overigens nog pijnlijk genoeg was….
  Later, toen hij te oud werd voor het zware en gevaarlijke werk, werd hij veehandelaar.
  Op zijn 70e laadde hij zware en tegenspartelende halfwas varkens nog zonder hulp de aanhanger in. En reed ook nog steeds motor. Een BMW 1000RS boxer.

  In 2004 is hij overleden, 2 uur nadat hij de dominee had verteld dat hij op moest donderen, want met de Heere had hij geen problemen, maar met zijn grondpersoneel des te meer.
  En een week nadat hij zijn laatste sjekkie had gerookt en zijn laatste Berenburgjes had gedronken.
  Die (echte) man was mijn vader.
  Ben zelf invalide, maar mijn oudste zoon (31) draagt met trots zijn naam
  En is ook een echte kerel.
  Maar ja.
  Tegenwoordig inderdaad een minderheid.

  Like

 10. Republikein zegt:

  Eerst de “Dolle Mina”uithangen en nu zeuren?
  Het is hier hemels toch?
  Elders zijn ze niet zo meegaand.
  De autoriteiten van de Indonesische provincie Atjeh zetten een wet door waarbij het voor vrouwen verboden wordt om wijdbeens achterop een motorfiets te gaan zitten.

  Like

  • harry zegt:

   Motorrijden zien vrouwen als een soort voorspel , zo’n groot grommend en trillend ding tussen haar benen .
   Het zijn geboren viespeuken .

   Like

   • Wachteres zegt:

    Harry, zo ken ik je weer! Op de een of andere manier doe je me aan ‘rommel’ denken en die kan ook geen kwaad bij mij doen.

    Ik snap eigenlijk niet goed waarom niet. Volgens mij meen je niets van wat je allemaal beweert.

    Like

   • Drs.P. zegt:

    @Harry,
    Zelf zou ik het anders verwoorden, vrouwen zijn lekkerbekken, moet toch heerlijk zijn zo’n trillend ding tussen je benen!!

    Like

 11. tjonge zegt:

  vind het nogal wat ! meisje Esther van Fenema loopt gezellig alle mannen af te branden als zijnde watjes en over 1 kam te scheren om vervolgens een beroep op hen te doen om haar te beschermen ?
  .
  meisje Esther van Fenema gaat maar fijn zelf op een vechtsport of zo, of ze laat zich maar nemen door een bokito.
  .
  op mij hoeft ze iig niet te rekenen,….. schizofrene tr*t….

  Like

 12. koddebeier zegt:

  Ik vrees als de reacties hier ziet van sommige dames en heren dat Esther van Fenema echt gelijk heb !

  Like

 13. danny zegt:

  Ik kan me aardig vinden in het artikel.
  Ik ben van mening dat vele van de hedendaagse mannen door het te ver doorgevoerde feminisme zijn verworden tot een watje.
  Maar dat geldt niet voor alle mannen natuurlijk.
  Ik ben er in ieder geval trots op om een blanke man te zijn, als is dit ook niet altijd makkelijk in deze tijd, maar ik volhard daar in.
  Maar ik zou de vrouwen willen adviseren om een verdedigins/vechtsport te gaan doen. Dat is goed voor hun zelfvertrouwen en ze kunnen zich dan ook tot op zekere hoogte verdedigen.
  Verder adviseer ik ze standaard een busje pepperstray in hun tasje mee te nemen.

  Like

 14. elisah zegt:

  Wat zijn er toch veel boze mannen.
  Je kan toch de vrouw kiezen die bij je past. Stel dat je zelf als vrouw geboren was….hoe zou je dan behandeld willen worden?
  Niet alle vrouwen zijn het zelfde. Niet alle mannen zijn het zelfde.

  Like

  • Drs.P. zegt:

   @Elisah,
   Mijn beste, ik denk dat het niet per se BOZE mannen zijn, maar in ieder geval wel teleurgesteld in de dames.
   Als jij weet dat maar max. 10% van de koppels echt maatjes zijn door dik en dun, alles van elkaar weten/accepteren er niemand tussen hen kan komen, dan is ergens die overgebleven 90% op een of andere manier teleurgesteld in de ander!!! De vrouw of man die bij je past kan wel “toevallig aan de andere kant van de wereld wonen, dus lastig om haar/hem tegen te komen.

   Like

   • elisah zegt:

    Het is niet makkelijk, soms lijkt het ook of alle leuke mensen al bezet zijn.
    Ben zelf lang vrijgezellig geweest na een slechte evraring (licht uitgedrukt).

    Like

 15. Thoth zegt:

  (..)Een dominante witte Westerse man wordt gezien als een klootzak die alle koloniale en nationaalsocialistische wonden rücksichtslos openrijt. Geheel in lijn met het cultureel marxistisch principe, wat er simpel gesteld op neerkomt dat de Westerse blanke man per definitie slecht is en het morele onderspit delft ten opzichte van elke zielige minderheid, het liefst niet-Westers, met een moeilijke seksualiteit en idealiter allebei.(..)

  Ja, dit de gutmensch, zoals opgedrongen de politici (PVV uitgez.), TV/media, BNN, miljonairs en de linkse mensen….

  Like

  • paulzwueste zegt:

   De oplossing is gewoon een bijzonder dominante witte westerse man worden die bovendien een echte klootzak is!
   Moet je opletten, niemand die je daar nog voor uit durft te maken!… En zo is het!

   Like

 16. Koos zegt:

  Net als in Zweden de dienstplicht weer invoeren. Moslims zijn natuurlijk vrijgesteld, zoals ze ook altijd vrijgesteld waren van strafvervolging.

  Like

 17. Guardiacivil zegt:

  Mijn reactie staat direct op De Post

  Like

 18. Heb ook één echte feministe gekend, die het zelfde zware werk deed als mijn ex collega’s en ‘k, ze was getrouwd met een Egyptenaar had 2 kinderen welke door de vader gekidnapt werden en bij z’n familie onder gebracht werden, om een streng islamitische opvoeding te krijgen. De arme vrouw is letterlijk kapot van verdriet gegaan, psychiatrische hulp en zo mochten niet baten.

  Like

 19. jantjeuitnl zegt:

  Vrouwen hebben 50% van de stemmen.
  Stem op de juiste partij, of richt er zelf eentje op.

  Like

 20. Taljaard zegt:

  Vergeet niet dat de meeste vrouwen in vroeger dagen ook van een heel ander kaliber waren dan de huidige in vinex wijken opgekweekte en tot in de afgrond verwende prinsesjes.
  Het feminisme is ontstaan bij dames uit de hogere burgerstand, die niets anders te doen hadden dan een huishouden bestieren door dienstmeisjes te commanderen en zich verder een ongeluk verveelden.
  Maar de meeste vrouwen hadden vroeger bepaald wel wat anders aan hun hoofd.
  Boerinnen, schippersvrouwen, echtgenotes van kleine zelfstandigen en arbeidersvrouwen werkten voor 100% met hun mannen mee om het hoofd boven water te houden.
  Zij telden ook voor 100% mee en begrepen daarom geen snars van die rare wijven uit de hogere standen, voor zover zij er al van hadden gehoord of het hen ook maar een fluit interesseerde.
  Zij brachten kinderen ter wereld om slechts een paar dagen daarna in de meeste gevallen gewoon weer onder de koe te zitten bij het melken, aardappels met de blote handen uit de klei te rooien, achter de toonbank of de marktkraam te staan, de turf in de schepen te laden en de netten te boeten. Met daarnaast ook nog de zorg voor het huishouden en de kinderen.
  Niet omdat zij daarvoor kozen, want, in tegenstelling tot die burgerwijven, hadden ze helemaal niks te kiezen.
  Op deze vrouwen is Nederland gebouwd.
  En niet op die zeurtroela’s van feministen.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Met veel interesse de korte “levens” beschrijving op Taljaard zegt:
   11 januari 2016 om 01:55, gelezen.
   Alleen de laatste zinnen;”……..ben zelf invalide.etc”
   Het leek een beetje of je je dan de mindere moet voelen, maar dat zult U wel niet bedoeld hebben.
   Áls ik die artikelen lees over hoe die meisjes/vrouwen behandeld werden door dat moslim-tuig, afin dan wordt ik inwendig woedend en denk als ik erbij zou zijn geweest, dan zou ik zus en zo doen.
   Maar wat kun je uitrichten als “ouwe-vent”. Je hebt zelf bescherming nodig.
   Als ik hier m,n “verplichte” boswandeling = schertsend gezegd: strompel- [wandeling ] doe met wandelstok, dan weet je hoe kwetsbaar je ook als man [ oud ] bent.
   Ik heb geen idee hoe ik mee zou maken met die brutale “jeugd” in NL. Ik denk dan aan wat wij hier weleens zien op “Opsporing gezocht” hoe ze in NL ouderen overvallen en mishandelen, ik kan er met mijn verstand niet bij.
   Wat het vroegere zware werk van vrouwen in NL betreft: Hier op ,t “platte”-land zie je soms de oude ( ver in de 80 ) vrouwen, nog op ,t land werken etc.
   Een oude, verderop boerin-buurvrouw in koude febr. maand, stond nog op ,t veld struik/ snoeisel te verbranden.\ Ze is 85
   Een uitstervend fenomeen.
   groet uit Fr.

   Like

  • danny zegt:

   @Taljaard.
   Heb ook ervaring met zo een ‘verwende prinses c.q. feministische troela’
   1 keer maar nooit meer voor mij, dan nog liever vrijgezel.

   Like

 21. Edjan zegt:

  Dit stuk is lang en waarschijnlijk saai. U mag het lezen of overslaan. De webmeester kan het uiteraard plaatsen of weigeren.

  Misschien wel 1 miljard jaar geleden, toen alle (zeg maar eencellige) levende wezens nog van 1 geslacht waren, veranderde er opeens wat: enkele wezens kregen 2 geslachten. Dat bleek gunstig te zijn voor die soort want het ene geslacht kon zich specialiseren in een groep specifieke eigenschappen en het andere geslacht in andere. Daardoor werd het spectrum van hun eigenschappen groter en sterker. Het bleek gunstig voor deze soort die zich daardoor beter kon voortplanten dan andere soorten en niet lang daarna werd dit dan ook de regel.

  In de oude steentijd ging het bij de mensen zo dat de mannen in groepen gingen jagen. Dit was vaak gevaarlijk en de mannen leerden al gauw dat ze onder dit werk niet de hele tijd moesten kwekken. Ook ontwikkelden ze een sterk richtinggevoel.
  De vrouwen baarden de kinderen, voedden ze ook grotendeels op. Zij bleven bij elkaar in en rond de nederzetting. Ze verzamelden vruchten, zaden, knollen etc in de omgeving. Zij bereidden het voedsel. Ook ontwikkelden zij, door hun onderlinge samenzijn, sterke verbale en communicatieve eigenschappen.

  In de Middeleeuwen en Renaissance werden (rijke) vrouwen in West-Europa ongeveer net zo behandeld als nu in moslimlanden: er zwierf nl. veel slecht (man) volk over de wegen. De (rijke) vrouw reisde slechts begeleid en in gesloten koetsen. Dit was voor haar eigen veiligheid. De kerk keek in periodes (ook later nog) op de vrouw neer.

  In de zeventiende eeuw en later werden de jongedames van de rijksten in hun puberteit min of meer opgesloten omdat de rijkaards terecht bang waren dat dochterlief het met “de koetsier” zou aanleggen en dat die bij een zwangerschap aanspraak zou kunnen maken op het geld en de paleizen van vader. De hogere burgerij aapte dit gedrag na. De vrouw moest zoveel mogelijk binnen blijven en mocht liefst alleen maar naar de kerk en boodschappen doen. Van beide gelegenheden maakte zij gebruik om met andere vrouwen bij te praten en daar kon de man weinig tegen ondernemen. Bij het volk, de overgrote meerderheid van de bevolking dus: niets van dit alles. Voor die flauwekul had men noch tijd noch geld. Iedereen die kon, moest zo hard mogelijk werken om in leven te blijven. De sterkste persoon in de familie had de broek aan en geregeld was dat de vrouw.

  In de negentiende tot in de twintigste eeuw was de verdeling aldus: de vrouw het kinderen baren, de opvoeding en het huishouden. De man naar buiten en geld verdienen. Bij rijke families waren er dienstmeisjes die de vrouw het meeste werk afnamen maar de heren vergrepen zich daar nogal eens aan terwijl de dienstmeisjes op straffe van ontslag hun mond moesten houden. Maar bij het volk was het: man werk, vrouw meewerken en/of aanrecht en beiden werken tot ze erbij neervielen.

  Ergens in de twintigse eeuw wilde de vrouw gelijkberechtiging: het begon met kiesrecht. De meeste wensen van de vrouwen waren heel terecht en zo rond 1970 ook wel grotendeels ingewilligd. Toen kwam er in de tachtiger jaren nóg een feministische golf. Ik heb toentertijd (en ook nu) die boekjes en tijdschriften en blogs wel eens ingezien maar ik schrok en schrik me wezenloos. De blanke man krijgt, hoewel afgeschilderd als een totale sukkel en ver de mindere van de vrouw, wél overal schuld van. Slavernij van negers en moslims, onderdrukking van vrouwen, je kunt het zo gek niet bedenken of hij heeft het misdaan. Gekrijs over afschaffing van mannen en anders castratie was aan de orde van de dag. De beste man was een dode man of een vrouw.

  Mannelijke eigenschappen werden feitelijk ongewenst. De man moest zittend plassen, tuinbroekjes dragen en krulletjes in zijn haar laten permanenten. Drukke jongetjes op de gefeminiseerde lagere scholen werden naar een gefeminiseerde zorginstelling gebracht en ontvingen binnen het halve uur een “rugzakje” met wat geld, het stempel ADHD en gevaarlijke pillen (Ritaline). Als ze te stil waren, kregen ze het stempel “autist” opgedrukt. In sommige klassen had de helft van de jongetjes een ernstige mentale ziekte. En de dames dachten ook nog heus dat dit waar was en gingen ongeverfd snoep verstrekken want het kwam van de kleurstoffen. In feite werd jongensgedrag afgestraft.

  In de maatschappij werd mannengedrag ook steeds meer ongewenst. Dit alles werd nog eens extra bevorderd door het postmodernisme en de politieke correctheid met haar morele superioriteit. Nu wil men zelfs dat je in geen enkel woord meer enig verschil in sekse mag bespeuren. Men probeert het verschil in geslachten geheel uit te wissen en zelfs strafbaar te stellen. Had de natuur het dus toen, lang geleden dermate fout?

  Meteen daarna, of eigenlijk: tegelijkertijd(!) was de nu naar het evenbeeld van de vrouw herschapen man echter alwéér fout en begonnen de dames te zeuren over sterke, echte mannen. Vooral voor in bed, natuurlijk. Voor het overige toch maar liever dat halfslachtige sulletje.

  Al eind tachtiger jaren werd ervoor gewaarschuwd dat de mannen zich wel eens uit hun verbindingen met vrouwen terug zouden kunnen trekken. Ook is er (toen al) voor gewaarschuwd dat de “weggecastreerde” mannelijke eigenschappen, die in die tijd inderdaad niet zo nodig waren, misschien nog wel eens ooit van pas zouden kunnen komen en er dan niet meer zouden zijn.

  Nu we dan opgescheept worden met een stortvloed van “sterke, echte” mannen die zich echter aan de vrouwen beginnen te vergrijpen, zouden wat mannelijke eigenschappen zo hier en daar wel weer van pas komen. Maar het gekrijs van dames over watjes van mannen die nodig eens “wakker” dienen te worden om hun meesteressen te beschermen, klinkt niet echt sympathiek. De dames lijken wel communisten. Misschien zou een vriendelijk verzoek aan de inmiddels sufgelulde mannen meer effect sorteren?

  Like

  • Republikein zegt:

   Mooi.
   Heb er veel over gelezen.
   Heeft o.a. te maken met mijn interesse over de oersoep.
   Kan er veel over vertellen maar niet schrijven.
   De mens evolueert zichzelf kaputt!
   Maar voorlopig blijven ze nog even neuken.
   Cheers.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Edjan. Heel goed geschreven. Met aandacht gelezen en het is ALLEMAAL WAAR!…

   Like

   • Edjan zegt:

    Paulzwueste, ik heb dit stuk op mijn gemak in Word geschreven gedurende een paar uur en het toen geplaatst. Inmiddels waren er andere stukken geschreven en ik zag dat er een grote eensluidendheid was over veel dingen. Dat deed me goed!

    Like

 22. joopklepzeiker zegt:

  De klep als macho heeft er geen enkel probleem mee dat zijn volledig geëmancipeerde levenspartner de kratten bier naar binnen sleept .

  Like

 23. joopklepzeiker zegt:

  En ook niet als ze het gras maait en het huis schildert , ik ga wel koken !

  Like

 24. joopklepzeiker zegt:

  Ik hoor nu iemand lachen op de achtergrond .

  Like

 25. jantjeuitnl zegt:

  sommige van mijn collega’s vinden me een botterik. Meestal om het feit dat ik hen op niet nagekomen afspraken wijs.
  Da’s ook een witte mannendingetje: Je afspraken nakomen.
  Daar zijn we hier groot mee geworden.

  Like

 26. frank de bakker zegt:

  Als ik dan de demonstratie TEGEN PEGIDA zie met 95% vrouwen vraag ik mezelf af ”WAT IN HEMELSNAAM MOETEN WE BESCHERMEN???”
  Veel hedentendaagse vrouwen/meisjes zijn compleet gebrainwashed, gehersenspoeld.
  WTF moeten we beschermen als JULLIE die foking oogkleppen ophebben???

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Je kan en mag je bescherming niet opdringen hoor , dat is fascistisch !

   Alle tuinbroeken verzamelen !

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Ervaring leidt tot zelfbescherming.
    Dus laat ze maar lekker kennismaken met die grote, zware, zwarte, dooraderde lamoemba’s. Degenen die het lekker vinden mogen met lamoemba mee het land uit.
    Terug naar het oerrithme!
    Daar waar gekerm en gekreun 24 uur op 24 uur zullen aanhouden.
    Uitzonderingen voorbehouden, zoals daar zijn de dagelijkse matpartij en het koken.
    De anderen zullen als verdwaalde schapen terug naar de kudde geleid worden

    Like

  • Drs.P. zegt:

   Juist die slinkse “dames” zullen wel van heeeeeel veeeeel booslim piemels houden, dus mogen die gasten niet uitgezet worden.

   Like

 27. leefbarbaar zegt:

  Domme mutsch, die Esther. Wie aan mijn gezin komt krijgt daar spijt van, dat is bekend en daarom ook wellicht gaat het mijn gezin goed.
  Neemt niet weg dat ik veel vrouwen ken, die zo links zijn als de pest. Eerst ons land verpesten en dan gaan janken, dat ons land verpest is. Te gemakkelijk. Nee, velen zullen op manneke P. stemmen, omdat zijn jasje zo goed zit en de toon van meneer Wilders niet juist is.
  Dat gaat hem niet worden. Dames voor een goed en veilig Nederland zullen we allemaal moeten knokken. Allemaal. Samen.

  Like

 28. Jan zegt:

  Het onderwerp is nooit het onderwerp bij de roden. Het begon het ‘transgender’, nu is men aangekomen bij het christendom, want dat is immers de bron van alle ellende volgens de linkse idioten:

  Alan Colmes: Jesus Was The First Transgender Man

  Suzanne DeWitt Hall explains:

  Eve is a fascinating creature for many reasons. The Bible tells us she is the first example of human cloning…But the fun doesn’t stop there. If we take the Genesis account in it’s literal meaning, as conservative Christians demand that we do, she is also the first case of a transgender woman. God reached into Adam, pulled out a bit of rib bone, and grew Eve from that XY DNA into Adam’s companion. She was created genetically male, and yet trans-formed into woman.

  Then along comes Jesus and the whole pattern is both repeated and reversed. The first couple’s refusal to cooperate is turned around by Mary’s yes, and the second act of cloning occurs. The Holy Spirit comes upon the second Eve, and the child takes flesh from her and is born. Born of her flesh. Born with XX chromosome pairing. Born genetically female, and yet trans-formed into man.
  http://www.alan.com/2016/05/20/jesus-the-first-transgender-man/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s