Nieuwe democratische Poolse mediawet moet ook in Nederland komen!

Screenshot_2

NOS: “Poolse president laat omstreden mediawet passeren.”

(Door: Joost Niemöller)

In Polen is per onmiddellijke ingang nu een nieuwe mediawet van kracht. Met deze wet wordt het mogelijk dat hoofdredacties bij de publieke omroep ontslagen en benoemd kunnen worden door de regering. Dat lijkt me volkomen terecht. De publieke omroep wordt namelijk betaald door de bevolking, via de belasting. Er zou dan ook democratische controle op deze staatsomroep moeten kunnen plaatsvinden.

In Nederland is de publieke omroep niet democratisch. Vroeger werden de programma’s aangestuurd door het verzuilde Nederland, middels leden. In die tijd vormde de publieke omroep nog enigszins een weergave van hoe er in Nederland gedacht werd.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Joost Niemöller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Lügenpresse", Censuur, democratie, demoniseren, Desinformatie, EU-critici, EUSSR, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Nederland, NOS, NPO, Persvrijheid, Polen, political correctness, praatjesmakers, propaganda, publieke omroep, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op Nieuwe democratische Poolse mediawet moet ook in Nederland komen!

 1. Teunis zegt:

  In Nederland hebben we nu al een publieke omroep die aan de leiband van de politiek loopt. De oppositie is daar bij ons net zo verontwaardigd over als in Polen.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Wat mij betreft moet er heel veel veranderen op de Nederlandse televisie wil ik weer eens met aandacht naar een Journaal kijken. Zoals het nu gaat, blijft mijn TV een groot deel van de week op zwart. Alleen programma’s die interessant en niet politiek gekleurd zijn bekijk ik nog, maar voor het nieuws van alle dag, in binnen- en buitenland, stem ik niet meer af op het Journaal en andere nieuwsbronnen.
  Wat heb ik er aan als ik me erger over de wijze van berichtgeving en als het waarheidsgehalte ver beneden de maat is?

  Like

 3. leefbarbaar zegt:

  Zouden we hier ook moeten hebben, maar;
  – de omroepen zullen er alles aan doen om de PVV klein te krijgen, zodat ze op de loonlijst blijven als veelverdieners van de linxe kerk (dat doen ze nu al)
  – de omroepen zullen er alles aan doen om de PVV groot te maken, omdat de partij straks in de regering zal zitten (eerst zien dan geloven) en ze dan hun vetbetaalde baantjes kunnen behouden.
  In beide gevallen missen de omroepen de objectiviteit die het bestaansrecht vormt van de journalistiek.
  Beter is het dat de overheid nimmer een cent betaald aan de media, want gekocht nieuws is geen nieuws.

  Like

  • Edjan zegt:

   Sorry Jan, maar ik kijk niet meer naar de Nederlandse Propaganda Omroep en al zeker niet naar de Vereniging Preken Rode Omroep en al helemaal niet naar Rutte met zijn eendespraak.

   Like

   • Edjan zegt:

    vervolg. De vorige keer dat ik keek heb ik mij zeer geërgerd. Mijn afstandsbediening werkte niet meteen en vloog toen uit mijn hand en tegen de grond. Was een dure grap …

    Like

 4. Giny zegt:

  Zouden we hier zeker moeten doen!
  Met de afgelopen feestdagen was het helemaal een ramp,
  er was totaal niets maar dan ook niets fatsoenlijks op de TV,
  die ook nauwelijks aan is geweest!

  Like

 5. Jan zegt:

  De DDR herrijst uit zijn as:

  CDU stellt Sanktionen für Polen in den Raum

  Fraktionschef Volker Kauder fordert bei Verstößen gegen europäische Werte den Mut zu Sanktionen gegen das konservativ regierte Land Berlin/Mainz – Der deutsche CDU-Fraktionschef Volker Kauder hat im Streit mit der neuen polnischen Regierung EU-Sanktionen als geeignetes Mittel bezeichnet. “Die polnische Regierung muss wissen: Bestimmte Grundwerte darf man in Europa nicht verletzten”, sagte Kauder dem “Spiegel”. Sollten Verstöße gegen europäische Werte festgestellt werden, “müssen die Mitgliedsstaaten den Mut zu Sanktionen haben”. Es sei richtig, dass sich die EU-Kommission die Lage genau anschaue.
  ….
  http://derstandard.at/2000028751571/Deutsche-CDU-stellt-Sanktionen-fuer-Polen-in-den-Raum

  Reactie Polen:
  Der polnische Außenminister Witold Waszczykowski hat den deutschen Botschafter in Warschau, Rolf Nikel, zu einem Treffen für Montag einbestellt.

  Polen reagiert erzürnt: “Einmischung in Souveränität des Landes”

  Der polnische Verteidigungsminister Antoni Macierewicz warf unterdessen Deutschland und anderen westlichen Staaten Einmischung in die Souveränität seines Landes vor. “Wir werden unser Programm umsetzen”, sagte er in der Sendung “Die Stimme Polens” des rechtskatholischen Fernsehsenders “TV Trwam”. Polen werde sich nicht von Deutschland “über Demokratie und Freiheit belehren” lassen. Die Proteste gegen das neue Mediengesetz wies er zurück.

  Schulz: “Gelenkte Demokratie nach Putins Art”

  ….
  http://www.focus.de/politik/deutschland/antipolnische-aeusserungen-polen-bestellt-deutschen-botschafter-ein_id_5200386.html

  Like

 6. Pieter zegt:

  De NPO moeten ze afschaffen. We worden belazerd en geindoctrineerd met hun eenzijdige en politiek gekleurde programma’s.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   De NPO is simpelweg de spreekbuis van de regering. Alles wat daar uitkomt is politiek gekleurd en gecensureerd.
   De PVDA (Die op sterven na dood is!) heeft met de VARA ’n (volledig gratis) ongelofelijke propaganda-machine met programma’s zoals ‘Pauw’ etc., die volledig betaald wordt en worden door de Nederlandse belastingbetaler!!!
   Er wordt wat afgehoereerd in Nederland!!!
   Dat land dat zo graag te kijk staat als “democratisch” en zoveel waarde hecht aan ’n vrije, ongecensureerde en “onafhankelijke” meningsuiting.
   Stelletje landverraders!!!

   Like

 7. Jan zegt:

  Antwoord van Poolse voetbalsupporters op de bemoeizucht van Merkel en haar bendeleden:

  Like

 8. Jan zegt:

  NPO-grootverdiener (EO) wil Nederland bangmaken met ‘Poolse toestanden’ door mediawet
  ‘Schuld van PVV’
  http://media.tpo.nl/2016/02/02/npo-grootverdiener-eo-wil-nederland-bangmaken-met-angst-voor-poolse-toestanden/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s