Open brief aan de Tweede Kamer

Screenshot_3

(Door: E.V.T.)

 Politiek Den Haag, hoe kunnen we u in godsnaam iets duidelijk maken?

Vanuit het volk een oogopener voor ‘onze’ politici. Dit is een aanklacht aan alle partijen, zowel van de huidige coalitie als de oppositie, omdat u dit gedrag tolereert en in stand houdt i.p.v. elkaar er op aan te spreken. Kamerleden, onderstaande is niet politiekcorrect, daar heb ik de tijd niet voor. Wat ons zo verbaast: waarom is de schrik plotseling zo groot van het hevige verzet en de heersende onvrede? Waarom bent u geschokt? Waar bent u de afgelopen 20 jaar geweest dat u dit niet heeft zien aankomen? Dit is namelijk het logische gevolg van uw eigen jarenlange ‘politiekcorrecte’ struisvogelpolitiek waarbij peilingen, charisma en leugens prevaleren boven eerlijkheid, daadkracht en constructieve oplossingen. De politiek heeft bij mijn weten nog nooit zo ver van het volk afgestaan als nu en het interesseert u geen bal. Dat komt voort uit uw onuitstaanbare arrogantie, uw vermeende machtspositie, uw incompetentie, uw corruptie, leugens en de tenenkrommende, hoogst irritante zogenaamde politieke correctheid die gemeengoed zijn geworden binnen het politieke klimaat.

Hoe het volk over u denkt en wat het volk van u vindt?

Blijkbaar denkt men in de Tweede Kamer dat zij, de ‘elite’ in den Haag, alwetend en allesbepalend is en wij, het volk, een stel achterlijk sukkels die alles geloven en blindelings volgen. U hoort de burger aan, maar luisteren doet u niet! Mijn grootste angst is dat als er niet heel snel iets gebeurt in de feodale houding van Den Haag de huidige acties alleen maar harder, agressiever en gewelddadiger zullen gaan worden, voortkomend uit onmacht en uit het niet serieus genomen en niet gehoord worden. Een sympathieke, maar volledig ongeloofwaardige koning gaat daar met zijn toespraken niets in veranderen.

Vaak hoor je dat onderstaande punten horen bij ‘het spel’ van de politiek. En dat is precies hoe wij, het volk, ervaren dat Den Haag precaire zaken en politiek ziet; inderdaad als één groot spel! I.p.v. vooruitzien en het land besturen zoals dat hoort. Er is geen enkel gevoel meer met de werkelijkheid, geen enkele empathie of binding met de bevolking en de enige zichtbare en voelbare ‘oplossingen’ bestaan uit het nog verder uitkleden van het een, en het nog duurder maken van het ander. Meer variatie kunt u met uw beperkte creativiteit en non-interesse blijkbaar niet bedenken. Dat zijn geen oplossingen, dat is een kortzichtige korte termijn strategie c.q. het typerende oogkleppenbeleid van hoogopgeleide, elitaire kwasten.

Onderstaande zijn wij als bevolking dan ook meer dan zat!

– Politieke correctheid 1: zo correct en netjes mogelijk mensen afpoeieren en dingen op de lange baan schuiven teneinde de eigen belangen en projecten doorgang te laten vinden.

– Politieke correctheid 2: daar waar eenvoudig met een helder en kort antwoord daadkrachtig gehandeld kan worden, wordt vanwege het ‘politieke spel’ eindeloos om de pot heen gedraaid om uiteindelijk inhoudelijk niets gezegd en het probleem wederom doorgeschoven en niet aangepakt te hebben.

U moet eens gaan beseffen dat u zeer ruimschoots wordt betaald van andermans (ons) belastinggeld en u zou zich daar ook naar moeten gedragen. Maar helaas geeft u dat belastinggeld ook als zodanig uit. Het is tenslotte veel eenvoudiger om geld uit te geven dat niet van uzelf is dan wanneer het uw eigen geld zou betreffen. U wordt betaald door-en bent in dienst van het volk en niet andersom!

Hoe deze onvrede ‘zo ineens’ komt? Onderstaand de grootste punten van irritatie en boosheid gedurende de laatste decennia:

– Mensen raken banen kwijt en raken door wanbeleid van ministeries, banken en pensioenfondsen diep in de schulden. U verschuilt zich achter de crisis en doet HELEMAAL niets.

– ‘Marktwerking’ lijkt alleen te gelden voor de lagere inkomens en banen. Daar mag je concurreren met goedkope buitenlandse krachten die hier geen belasting betalen en het geld naar het buitenland brengen. (dat vertellen onze buitenlandse collega’s namelijk zelf!). Hogerop, met politieke partijen als de VVD als (corrupt!) voorbeeld, helpen ze elkaar verder en dekken ze zichzelf en elkaar vakkundig af en in. Daar is het begrip marktwerking volkomen vreemd!

– Iedereen moet werken tot 67, maar de jeugd zit thuis en de parlementariërs werken door tot ver boven de pensioengerechtigde leeftijd en bezetten daarmee potentiële banen. Waar zit de logica? Het is echt ongelooflijk hoe hypocriet, kortzichtig en blind u allen bent.

– Ouderen en dementerenden die lange tijd aan hun lot worden overgelaten, omdat er te weinig personeel is (slechts 1 verplegende op vaak meer dan 36 mensen tijdens de nacht en 3 of 4 verplegers overdag).

– Ouderen en dementerenden die uit bed vallen en met breuken en andere verwondingen veel te lang naast het bed liggen, omdat de verpleger wegens de krankzinnige bezetting nu eenmaal keuzes moet maken.

– Dementerenden die met elkaar vechtend door de gang rollen en elkaar serieus verwonden, omdat er niemand is om toezicht te houden.

– Dementerenden die door de hoge werkdruk (o.a. de alsmaar toenemende administratieve handelingen)en daarmee het onvoldoende toezicht elkaars medicijnen innemen wat levensgevaarlijke situaties oplevert.

– Ouderen die langer zelfstandig moeten blijven wonen terwijl iedereen in de directe omgeving ziet dat dit onverantwoord is en die daardoor onnodig lichamelijk letsel oplopen omdat ze vallen of het gas vergeten uit te zetten. Hoe kunt u dit blijven ontkennen, hoe kunt u dit blijven afdoen met leugens (juist heel goede zorg) en dit blijven bagatelliseren? Wij zien dit dagelijks om ons heen gebeuren!!!

– Gehandicapten en arbeidsongeschikten (die dat volgens de SPECIALIST helemaal niet meer kunnen) moeten ineens weer gaan werken en moeten gaan solliciteren op banen die er helemaal niet zijn. Opgejaagd en onder druk gezet door basis(!) opgeleide UWV-artsen met een management target i.p.v. een artseneed. Het gaat uitsluitend om geld. Waar zit de realiteit, waar zit de menselijkheid?

– Nieuwkomers die dagelijks meer vrij te besteden hebben dan geboren Nederlanders die hier jarenlang hebben gewerkt en hebben bijgedragen. Waar zit de logica, waar zit de redelijkheid?

– Nieuwkomers krijgen gratis zorg en inwoning, maar de zorg is voor veel oorspronkelijke inwoners volstrekt onbetaalbaar geworden. Maar we blijven gewoon nog verder uitkleden en verhogen.

– Vrouw of allochtoon zijn is belangrijker bij sollicitaties dan kennis en kunde. Waar zit de logica? Hoezo gelijkheid?

– Er heerst meer discriminatie tussen allochtone bevolkingsgroepen onderling dan van de autochtone bewoners naar allochtonen, maar die worden daar nooit op aangesproken. Jullie hebben die slechte basis zelf gecreëerd door iedere nieuwkomer alleen maar te vertellen wat hun rechten zijn en niet hoe ze zich aan moeten passen aan wat hier de normen en waarden zijn. En nu gebeurt gewoon precies hetzelfde opnieuw. En u vindt het gek dat de bevolking dan gaat reageren en het zelf gaat oplossen? Hoe naïef bent u?

– Tot in de 3e generatie spreken allochtonen onderling nog steeds Turks of Marokkaans en spreken en begrijpen de Nederlandse taal vaak ronduit slecht. In Duitsland en België spreekt men op straat onderling gewoon de taal van het land waar ze wonen. Waarom hier niet?

– Waarom moeten wij ons blijven aanpassen aan andere culturen en niet andersom zoals dat in Australië of Zwitserland normaal is? DAARIN ligt het grootste deel van de angst voor nieuwkomers met hun gebruiken en religies! NIET in het feit dat ze een veilig onderkomen moeten krijgen.

– Wij (nooit u) moeten blijven bezuinigen, maar er blijken miljarden beschikbaar voor Brussel, andere lidstaten, schilderijen en massa’s jonge, mannelijke, eisende ‘vluchtelingen’ terwijl de zorg voor onze eigen mensen heel veel geld en personeel moet ontberen.

– Mensen in uitzichtloze situaties plegen zelfmoord, schrikbarend veel zelfs de laatste jaren. Daar bent u met uw beleid debet aan, maar u negeert en bagatelliseert dat. Kunt u echt slapen ´s nachts?

Het gaat bij u alleen nog maar om geld en uw eigen hobby; het ‘politieke spel’. En u begrijpt nog steeds niet waar al die boosheid, agressie en onvrede onder de bevolking ‘ineens’ vandaan komt? U bent door al het bovenstaande HET voorbeeld en DE reden tot de verhuftering en de verharding in Nederland en alleen u kunt daar verandering in brengen. U hebt daarin een voorbeeldfunctie, maar u geeft volstrekt het verkeerde voorbeeld.

Het volk is de jarenlange leugens meer dan zat! Het volk is de manipulaties van zowel de overheid als de media meer dan zat! Het volk is het eeuwige gedraai, het geblunder en het geld verspillen spuugzat en accepteert het doorschuiven van deze leugenachtige en uitbuitende elite naar andere mooie posities niet meer!

Kortom, het volk GELOOFT u niet meer en het volk VERTROUWT u niet meer! Het wordt dus tijd voor een ander beleid, want ik houd echt mijn hart vast voor de gevolgen die zich steeds vaker aandienen en voor wat ik steeds vaker om me heen hoor en zie.

Niet echt hoogachtend,

een zeer, zeer bezorgde burger.

Door:
E.V.T.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland, Overheid, politici, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

52 reacties op Open brief aan de Tweede Kamer

 1. Steven zegt:

  ..En we gaan weer over tot de orde van de dag ….

  Like

 2. Buffalo Bill zegt:

  Hulde voor deze open brief ! Dit zou in de grote landelijke dagbladen afgedrukt moeten worden. Maar dat zal wel niet gebeuren want de kranten worden gecontroleerd door de overheid (lees D66/VVD/PvdA)

  Like

 3. Duitse minister: Nog zeker 8 tot 10 miljoen migranten onderweg
  Nederland moet omgerekend op minstens 540.000 extra migranten rekenen

  Hoeveel moeten we er nog toelaten? 10 miljoen, 100 miljoen, of zelfs 300 miljoen, zoals Italiaanse media vorig jaar al voorspelden?

  Het hoogtepunt van de migrantencrisis in Europa moet nog komen. Sterker nog – afgelopen jaar hebben we nog maar 10% van wat naar ons toekomt voor onze kiezen gekregen. Volgens de Duitse minister van Ontwikkeling Müller zijn er namelijk nog zeker 8 tot 10 miljoen migranten onderweg. Uit peilingen blijkt dat een meerderheid van de Duitsers dit jaar maximaal ‘slechts’ 200.000 migranten wil toelaten (2), maar zoals de hele regering Merkel de afgelopen jaren stug volhoudt, beweerde ook Müller dat de grenzen afsluiten niet gaat werken. Dat landen zoals Hongarije, Slowakije en Polen het tegendeel hebben laten zien, negeerde hij. Lees verder >>>> http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/01/Duitse-minister-Nog-zeker-8-tot-10-miljoen-migranten-onderweg

  Like

 4. De kloof is inderdaad onpeilbaar diep en bepaalde sujetten in de Kamer -met name Pechtold en Klaver- nog maar steeds met droge ogen blijven beweren, dat ze het VOLK vertegenwoordigen en diep beledigd raken als Geert van een ‘nepparlement’ spreekt!
  De generatie van mijn ouders wou in zulke gevallen nog wel eens -ironisch bedoeld- de titel van een boek van Johan Fabricius aanhalen: “Komedianten trokken voorbij.”
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • Ad de Koning zegt:

   Helemaal mee eens Theresa, ik heb nog steeds dat boek van Johan Fabricius en het is, voor mij althans, heel wat mooier dan sommige rotzooi die tegenwoordig verschijnt.

   Like

 5. Lis zegt:

  Goed stuk, waar de meeste politici hun g#t mee af zullen vegen. Men luistert niet naar degene die ervoor zorgen dat zij op het pluche kunnen zitten. Behalve de PVV, die is er wel voor de burger en zeker voor de ouderen. Stem PVV.

  Like

 6. Japio zegt:

  Moet deze brief niet naar Geert gestuurd worden, die leest hem wel voor in de 2e kamer. Overigens een brief die verwoord wat heel veel Nederlanders denken, ik ook.

  Like

 7. Jean zegt:

  Een brief met inhoud, proficiat.
  Helaas zullen nog steeds veel burgers hun stem geven w.w.z. ‘het denkwerk aan anderen’ aan lafaards niveau pedroll, klaver & co. Eigenlijk feitelijk moesten dergelijke lafaards vastgebonden worden aan een paal op het stadsplein zodat iedereen er op zou kunnen spuwen.

  Like

 8. Sjaak zegt:

  Kann ik tot op een zin helemaal onderschrijven !

  In Duitsland en België spreekt men op straat onderling
  gewoon de taal van het land waar ze wonen !

  Ik woon al 46 jaar in Duitsland en hier verreckt het de
  moslim evenzo de taal van het gastland te spreken !
  En de arabische taal is hun troyaans paard om zich
  onderling te onderhouden !
  Dat hebben we bij de nieuwjaars verkrachtings-
  senarien Europa-ver mee beleven kunnen !

  Like

  • jowitteroos zegt:

   Zo is het!!! Want ze verstaan ons wel!!

   Like

   • Niek zegt:

    Kan ik alleen maar beamen, Sjaak! Toen ik nog in Vlaanderen woonde, ergerde ik me aan hun onwil om de plaatselijke taal te spreken. Nu ik in Oostenrijk woon, gedragen ze zich op net dezelfde manier … ze vertikken het gewoon om zich aan te passen… en dat begint met de streektaal te spreken!
    Voor de rest slaat elk woord in de bovenstaande open brief … nagels met koppen!
    Gratuliere!
    Deze brief van het volk… zou ook naar het Belgisch Federaal parlement mogen gestuurd worden… of nog beter … laat Filip Dewinter hem ne keer voorlezen in het Vlaams parlement!

    Like

 9. Pingback: Open brief aan de Tweede Kamer | Rechtsaf doorzee

 10. koddebeier zegt:

  Ik ben het volkomen met U eens E.V.T.

  Like

 11. Jean zegt:

  E.V.T. mag deze brief met enkele aanpassingen voor België gebruikt worden om hem toe te zenden aan de huichelaars in het federale en regionale parlementen?
  Zo ja dan gaat hij naar ± 300 leeglopers van rode, groene, blauwe en oranje pluimage.
  Dank bij voorbaat.

  Like

 12. Cathja zegt:

  Geheel naar waarheid geschreven, deze brief! Het zou verplicht leesvoer voor de Tweede Kamerleden moeten zijn, en dan met name voor die partijen die zich schuldig maken aan alles wat in de brief staat beschreven.

  Het is diep treurig dat wij onze overheid op de vingers moeten slaan. Zij die óns dienen te vertegenwoordigen, hebben alleen maar oog voor hun eigen gewin.
  Conclusie: ze kunnen niet met de aan hen gegeven verantwoordelijkheden omgaan, en moet de regering naar huis gestuurd worden.

  Like

 13. Roeland zegt:

  Welke krant heeft het lef om deze openbare brief eens op de voorpagina te plaatsen?
  Hulde voor deze brief. Echter 1 opmerking. Er is namens het “Volk” geschreven. Dat kan natuurlijk niet zo zijn. Immers als het Volk de macht had gekregen na de bevrijding, hadden we nu niet in deze ellende gezeten. Er is dus een aanzienlijk deel van dit Volk, dat kennelijk onverschillig is met deze wantoestanden en ook nog schuld of baat bij heeft ook.

  In de jaren 90 werd de WAO gereorganiseerd. Er namen toen enkele keuringsartsen ontslag, omdat ze het met die asociale reorganisatie maatregelen niet eens waren.

  Kijk , dat zijn helden. Sinds die tijd is de moraal alleen maar erger geworden.
  Instanties etc. steeds asocialer. Respect voor autochtone ouderen en zwakkeren is er nauwelijks meer.
  Men kan alles snel oplossen. Het COA kan zichzelf opheffen. Ambtenaren kunnen in opstand komen etc. Toen minister Verdonk een wet over illegalen aan gemeenten oplegde. Legden sommige gemeenten deze wet “naast zich neer” ze voerden het gewoon niet uit.

  Moet jij als gewone autochtone burger maar eens proberen een wet te negeren of naast je neer te leggen.
  Binnen drie maanden kun je naar het Leger des Heils.

  Like

 14. Drs.P. zegt:

  Weg met de smerige elite ratten in den haag berlijn, parijs en brussel!!!
  We worden bewust kapot gemaakt om het grote plan te realiseren van geen landenidentiteit meer hebben, een grote smeltkroes worden van lichtgetinte domme volgzame slaven!!
  Dus mensen met miljoenen op naar brussel en afzetten die smerige alcoholist en zijn debiele narcistische vazallen!!!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 15. Een geweldige brief , ben hethelemaal met je eens, maar ja luisteren ze,

  Like

 16. Tistochwat zegt:

  En wat doen ze met die brief?

  Juist!

  Die gasten WETEN wat er gaande is, maar daar hebben ze lak aan; het gaat alleen maar om hun zelfverrijking die ze kunnen realiseren door macht.
  Die macht hebben ze op handige wijze gegrepen en die laten ze NOOIT MEER vrijwillig los!

  Voor de nieuwe lezers, die nog vertrouwen hebben in de ‘elite’ heb ik wat leerzame stripverhalen:

  https://ejbron.wordpress.com/2015/12/21/stripverhaal-mark-rutte-deel-1/
  https://ejbron.wordpress.com/2015/12/19/stripverhaal-jean-claude-juncker/
  https://ejbron.wordpress.com/2015/12/31/stripverhaal-frans-timmermans-deel-1/
  https://ejbron.wordpress.com/2015/12/24/stripverhaal-guy-verhofstadt-deel-1/

  Like

 17. Pingback: 516 aangiften en nog blijft Merkel blind en doof? | voorzieners

 18. martha zegt:

  kan mezelf helemaal vinden in deze open brief
  goed verwoord nu maar afwachten of deze huidige regering het snap of gelijk weer oogkleppen op

  Like

 19. Jaco Kamp zegt:

  Kans loos ze hebben schijt aan je.

  Like

 20. Eric Lington zegt:

  En we vulden een glas en deden een pas. .. en alles bleef zoals het was…

  Like

 21. Thomasson zegt:

  E.V.T. geweldig geschreven. Dit verhaal over arrogant en corrupte elite komt als een soort cyclus in elke periode en elke volk voor. De “Schijn elite van de Valse Munters” (naam boek Martin Bosma) anno nu, zijn de reïncarnatie van het regime van de Franse koning Louis XVI. Ze hebben de mentaliteit en besef van Marie Antoinette. Het verschil is echter dat Nog Marie Antoinette noch de Franse elite hadden enig contact met het Franse volk. Ze lazen weinig kranten (ze hadden ze wel), luisterden niet naar de radio, keken geen Nieuws op de TV en hadden geen beschikking over Internet. De arrogante smeerlappen die zich als “elite” wanen, hebben dat allemaal ter beschikking.
  “Nieuwkomers krijgen gratis zorg en inwoning, maar de zorg is voor veel oorspronkelijke inwoners volstrekt onbetaalbaar geworden. Maar we blijven gewoon nog verder uitkleden en verhogen”.
  De nieuwkomers krijgen er nog veel meer. Sommigen van hen krijgen zelfs het recht hun gratis verkregen huizen voor louche praktijken te gebruiken en Nederlanders te terroriseren. Ik heb deze beschamende video paar dagen geleden tegengekomen. …schandalig!

  Like

 22. G de Bie zegt:

  Maar waarom stemmen we nog steeds op de verkeerde of is hiermee fraude gepleegd dat vraag ik me dan af . Maar ik ben het er helemaal mee eens heel mooi geschreven .

  Like

 23. fransdewit zegt:

  Daar is heel veel tijd in gaan zitten, netjes en naar waarheid opgesteld, mijn compliment

  Like

 24. Erwin Huizinga zegt:

  Aanvulling op punt “werken tot 67jr”;
  55tot60plussers zonder werk tellen niet meer mee in het arbeidsproces, krijgen straks max.2 jaar WW vervallen vervolgens in de bijstand, waar ze niet voor in aanmerking komen omdat partner nog baan heeft. Bouwen gedurende 4tot5 jaar geen pensioen meer op.
  Ik ben ervaringsdeskundige in deze.

  Like

 25. Redzo zegt:

  Ik maak me meer zorgen over de kwaliteit van het electoraat dan over dat van de politici. Zoals Winston Churchill ooit haarfijn opmerkte: “Het beste argument tegen de democratie is een gesprek van vijf minuten met de gemiddelde kiezer”.

  Like

 26. Hijnen zegt:

  Helemaal gelijk geen woord teveel

  Like

 27. Foppie Mourik zegt:

  Het gaat fout!!!!!!!!!!!! Je kunt er op wachten. Heel goed verwoord!!!!!!!!!!

  Like

 28. Jan Smink zegt:

  We kunnen de brief ook kopieren, plakken, afdrukken, ondertekenen en vervolgens naar diverse zakkenvullers in Den Haag op sturen.

  Like

 29. Ger zegt:

  Iets met glas, plas en was. Dat abjecte stelletje Haagse reptielen (want koudbloedig) heeft totaal geen boodschap aan ons, het voetvolk. Maar het zal mij benieuwen hoelang het nog gaat duren tot de Nederlanders massal met hooivorken, pek en veren grwapend richting het Binnenhof marcheerd. Ik denk dat 2016 een crusiaal jaar gaat worden…

  Like

 30. willem gout zegt:

  Heel netjes verwoord

  Like

 31. miriam zegt:

  zo, brief maar eens doorgestuurd naar dhr WIlders met het verzoek deze voor te lezen aan alle struisvogels in Den Haag

  Like

 32. Hans zegt:

  Wanneer wordt/is die brief aangeboden aan het kabinet?
  Hij (de brief) zou persoonlijk afgeleverd moeten worden met de grootste mensenmassa ooit.
  Zo krijgt de brief nog meer kracht.
  Ik zou graag meelopen om Den Haag wakker te schudden (als dat al zou lukken)

  Like

 33. Triplepundit zegt:

  Allereerst mijn complimenteren voor deze indrukwekkende noodoproep richting Den Haag! (in mijn ogen nog redelijk politiek correct geschreven ook)
  Mijn advies aan u is dan ook: stuur deze brief naar alle partijbureaus en eis opheldering!

  Ook ik maak mij ernstig zorgen over de toekomst van de Nederlandse samenleving. Toch heb ik in tegenstelling tot u niet al mijn vertrouwen in de politiek verloren. Ik houd er namelijk vertrouwen in dat uit de nu heersende massale onvrede een kleine revolutie zal ontstaan die leidt tot aanpassingen aan de inrichting van ons politieke bestel, waarbij de belangen van de Nederlandse burger beter gehoord worden. Als u nog suggesties hiervoor heeft dan ben ik ervan overtuigd dat er zeker politici zijn met een luisterend oor!

  Graag wil ik een paar inhoudelijke kanttekeningen plaatsen bij uw betoog. Voor wat betreft alle problemen die spelen in de zorg, waarvan u een paar schrijnende voorbeelden noemt, is er namelijk wel degelijk aandacht in Den Haag. Het grote probleem mijn inziens is dat de focus te veel op de beheersbaarheid van de zorgkosten ligt en veel te weinig op de menselijke maat in de zorgverlening! Eigenlijk is dat ook wat u zegt, alleen zie ik tegelijkertijd ook hoe uitermate moeilijk het is effectieve oplossingen te bedenken die zijn gericht op de lange termijn. Het zijn niet alleen politici, maar ook voor zorgverzekeraars en zorgverleners die het totale plaatje complex maken. Daarbij komt dat experimenten in de zorg, zoals het PGB, zeer risicovol zijn en dat de overheid niet bepaald innovatief en flexibel is als het gaat om zorgbeleid. Aan de andere kant moet ik zeggen dat ik nooit de illusie heb gehad dat de noodzakelijke veranderingen in de zorg niet tot problemen zouden leiden.

  Dan nog even wat betreft het vluchtelingenprobleem. U suggereert dat politici ons hebben verteld dat wij ons moeten blijven aanpassen aan andere culturen. Ik ken geen politicus die dit ooit heeft gezegd, dus ik denk ook niet dat er veel politici zullen zijn die zich op dit punt aangesproken voelen. Sterker nog, ik denk dat zij zullen beamen dat het de vluchtelingen zijn die zich moeten aanpassen aan ons en niet andersom.
  Hetzelfde met betrekking tot de vorige stelling geldt eigenlijk ook voor de stelling dat politici nieuwkomers alleen vertellen wat hun rechten zijn en niet hoe ze zich moeten aanpassen. Waaraan ontleent u dit? Ik heb zojuist bijvoorbeeld nog gehoord dat het COA en Vluchtelingenwerk Nederland dit wel degelijk doen.

  Like

 34. Glauke Bogers zegt:

  Onderschrijf deze brief bijna helemaal. Ik wil er aan toevoegen dat het voor de oudere werkloze onmogelijk is om een baan op het oude niveau te krijgen. Moet altijd onder niveau als je überhaupt nog een functie kan vinden.Dat heeft gevolgen voor pensioen. Of het wordt dan tot de pensioenleeftijd in de bijstand en dus armoede.
  Daarnaast is het onmogelijk voor jongeren om aan een betaalbaar huis te komen. De huren zijn erg hoog en kopen is helemaal niet te doen.. Zo kunnen heel veel jongeren niet starten met hun leven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s