Selma Ablak vindt de sfeer niet fijn…

Screenshot_33

De “geëmancipeerde moslima” Selma Ablak

(Door: Wim van Schaik)

Het Reformatorisch Dagblad was weer eens op de islam-toer. Als Nederlander een vorkje mee prikken in een Turks-Nederlands gezin en hopla, alle problemen met moslims zijn de wereld uit. Ontmoet een moslimis onderdeel van het van oorsprong Turkse Platform INS, dat sympathiseert met de diep religieuze en ook schimmige Gülen-beweging. Dat was echter voor het RD geen reden om wat dieper te graven. Wel werd in een twee pagina’s groot artikel de loftrompet gestoken op het idee om ‘bange Nederlanders’ met moslims kennis te laten maken.

Juist in deze tijd is het belangrijk dat moslims en niet-moslims elkaar ontmoeten, vindt initiatiefneemster Selma Ablak (Rotterdam): ‘Er is een grote kloof ontstaan tussen moslims en niet-moslims. De sfeer is niet fijn.’ Selma wil de angst wegnemen, begrip creëren, de kloof overbruggen.

Zoals bij de meeste moslims blijkt zelfreflectie niet de sterkste kant van Selma. Hoezo juist in deze tijd? Zou dat soms  iets te maken hebben met islamgeweld? Hoezo een kloof? Komt dat misschien omdat moslims steeds meer ruimte eisen? Hoezo de sfeer is niet fijn? Het zal toch niets te maken hebben met het zwaaien met IS-vlaggen? Of zou het heel misschien, wellicht, wie weet, te maken kunnen hebben met de manier waarop moslims een oudejaarsfeestje bouwen? Nou mevrouw, u mag het wel weten, voor ons is de sfeer ook niet fijn, helemaal niet… En waarvoor moet dan begrip gecreëerd worden? Dat moslims ook een gezin hebben, een huiskamer, dagelijks de maaltijd gebruiken? Dat Turks eten lekker kan zijn, maar ook veel te zoet? Maar dat wisten we toch al? En wat kan het ons eigenlijk bommen wat er aan een Turkse eettafel gebeurt?

Op een weerzinwekkend slijmerige manier gaat het RD mee in het angstverhaal dat Nederlanders impliciet wegzet als xenofoob. Nederlanders zouden bang zijn voor wat vreemd is. Kom op zeg! Dat miljoenen Nederlanders ieder jaar uitzwerven over de wereld telt zeker niet. Dat duizenden Nederlanders  in de meest vreemde landen wonen en werken doet er vast ook niet toe. Dat Nederlanders al sinds eeuwen vertrekken om elders een nieuw leven op te bouwen en alles op alles zetten om in hun nieuwe vaderland mee te doen, zegt natuurlijk ook niks. We moeten en zullen geloven dat Nederlanders xenofoob zijn.

Selma zegt dat integratie van twee kanten moet komen. Maar wie heeft dat rare en absoluut verwerpelijke idee dat integratie van twee kanten moet komen verzonnen? Hebben wij de familie Ablak soms gedwongen om hier te komen? Wat wordt er met die onzin bedoeld? Moeten we soms openbare gebeden op een kinderboerderij gewoon vinden? Moeten spookgedaanten die kinderen angst aanjagen normaal worden in ons straatbeeld? Moeten onze oren maar wennen aan blèrende gebedsoproepen? Is gescheiden zwemmen dan een verrijking? Zijn klagende lange-tenen-moslims een aanwinst? Moeten wij de ramadan accepteren als excuus voor minder goed functioneren? Moeten wij het Suikerfeest mooi vinden? Jaloers zijn op het vasten? Jubelen over heerlijke linzensoep en verrukkelijke köfte? Hoofddoeken charmant vinden? Bedoelt mevrouw dat met integratie van twee kanten?

De vraag is wat zo’n etentje nu echt bijdraagt. Zonder Selma en haar man te beschuldigen van kwade bedoelingen of wat dan ook moeten we ons toch afvragen of één etentje volstaat om wie dan ook te leren kennen en vertrouwen… Wees eerlijk. De 25-jarige Mohammed Rehman en zijn 24-jarige vrouw Sana Ahmed Khan zagen er helemaal niet uit alsof ze een bomgordel zouden dragen. Misschien kon je er wel gezellig mee eten en nog mee lachen ook. Toch is dit echtpaar in Engeland tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld wegens het beramen van een aanslag in Londen. En zo kennen we er nog wel een paar.

Dit wrikt, temeer omdat aan tafel bij de familie Ablak alleen maar bewonderende kreetjes als ‘verrukkelijk’ en ‘lekker’ geslaakt werden. We komen niet te weten hoe, om maar wat te noemen, die familie tegenover het moslimextremisme staat of tegenover Hitlervereerder Erdoğan! Toch niet zoals zo velen: stilletjes trots, of anders gewoon mondje dicht?

De conclusie moet zijn dat het RD precies de serviele rol vervult die zo kenmerkend is voor de mainstream media. Zelfbenoemde (of zelfs geïnstrueerde?) volksopvoeder als het gaat om de acceptatie van ‘vluchtelingen’. Dag in dag uit de nare feiten verhullend, die het vermeende draagvlak voor massa immigratie maar zouden aantasten… Kortom, ons denken beïnvloedend met geniepige propaganda, zeg maar hersenspoeling, waar de honden geen brood van lusten en de massa geen weerstand aan kan bieden.

 PS: Jammer genoeg voor Selma waren er nauwelijks moslims voor haar initiatief te porren,  maar natuurlijk waren er weer wel goedmenschen te vinden om een potje te slijmen bij moslims die de sfeer in ons land niet fijn vinden…

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

38 reacties op Selma Ablak vindt de sfeer niet fijn…

 1. joopklepzeiker zegt:

  Ik vind de sfeer ook niet fijn, ga jij naar turkey en dan blijf ik hier, klaart de sfeer heel aardig op voor ons beiden .

  Like

 2. Johan zegt:

  Kennis maken met moslims : Vertel dat eens aan die 500 aangerande vrouwen in Keulen. Zij maakten ook kennis en ze waren er niet eens voor uitgenodigd.

  Like

 3. Johan zegt:

  Het mag U duidelijk zijn : Ik vind de sfeer dus ook niet fijn. Maar aan wie zou dat nou liggen ?

  Like

 4. Wachteres zegt:

  http://www.steilbergenmetin.nl/duitse-veiligheidsdienst-onderzocht-gulenbeweging/

  Een interessant artikel over de gülenbeweging.

  Een Duitse veiligheidsdienst onderzocht de Gülenbeweging nu eens écht

  Het onderzoek naar vier door minister Asscher als ‘parallelle gemeenschappen’ gekwalificeerde Nederlands-Turkse religieuze bewegingen zou ook de Fethullah Gülen-beweging eens echt in kaart brengen. Het had al vóór de zomer moeten verschijnen, maar is er nog steeds niet. Een Duitse veiliheidsdienst lukte het wel om binnen vijf maanden met een goed doortimmerd rapport te komen. Het toont aan dat over de orthodox-islamistische doelen van Gülen geen twijfels kunnen bestaan.

  Ondertussen richt de beweging allerlei scholen op die worden gesubsidieerd door de overheid.

  Like

 5. Driek zegt:

  Juist in deze tijd is het belangrijk dat moslims en niet-moslims elkaar ontmoeten, vindt initiatiefneemster Selma Ablak (Rotterdam): ‘Er is een grote kloof ontstaan tussen moslims en niet-moslims. De sfeer is niet fijn.’ Selma wil de angst wegnemen, begrip creëren, de kloof overbruggen.

  Ach, wat kan mij dat nou schelen, ik heb geen trek in die mensen, ik zou niet weten waarom ik een kloof moet overbruggen. Vroeger, in mijn tijd, ging je ook niet met bepaalde mensen om die beneden je niveau waren. Dat is geen hoogmoed, doch je hebt nu eenmaal niveauverschillen. En daar is niks mis mee. En wat voor contact zou ik moeten hebben met Selma? wat voor gesprek moet ik voeren, buiten dat ze lekker kan koken. Ga toch heen. Trouwens ik eet niet alles.

  Like

 6. Pieter zegt:

  Deze tot haar kin ingezwachtelde troela’s foto zegt mij meer dan genoeg.

  Like

 7. Wachteres zegt:

  http://www.steilbergenmetin.nl/burgemeester-van-der-laan-zit-in-raad-van-advies-van-amsterdamse-gulen-stichting/

  Burgemeester van der Laan zit in raad van advies van Amsterdamse Gülen-stichting [2015]

  Het lijkt eigenlijk gewoon op een goede grap, maar het is er helaas géén. ‘De stichting heeft een Raad van Advies die bestaat uit cabaretière Nilgün Yerli en Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan’. Dit schrijft de Amsterdamse stichting Waterval, een van de vele aan moslim-prediker Fethullah Gülen verbonden organisaties in Nederland in haar beleidsplan.

  Iemand die dit nog begrijpt?

  Like

 8. Marjolein zegt:

  Wat vindt dat mens van die massale verkrachtingen? Je wordt toch ziek van die hele pokkenislam? En als je zo’n lelijk kopvod tegenkomt dan is toch je hele dag naar de haaien?

  Like

 9. Steven zegt:

  ‘Er is een grote kloof ontstaan tussen moslims en niet-moslims. De sfeer is niet fijn.’
  – Tja..de meesten leven vanaf dag 1 al afgezonderd en willen met niemand wat te maken hebben. Zelfs de hier geboren jeugd van tegenwoordig trekt alleen maar met het eigen volk op en wil met een ander niks te maken hebben. Dan is de kloof ook niet zo raar neem ik aan…

  Like

 10. tjonge zegt:

  “‘Er is een grote kloof ontstaan tussen moslims en niet-moslims”
  .
  die kloof kan mij niet groot genoeg zijn !
  .
  doe maar een kloof van 3500 km naar het zuiden…..

  Like

 11. Peter selie zegt:

  Bedankt Wim, graag zou ik het zelf geschreven willen hebben. Er hoeft niets aan toe gevoegd worden.
  Nog een dik gesubsidieerde instelling ook dat INS. Zeker? Nu voorlopig weet ze dat niet iedereen van lotje getikt is wat de islam betreft!
  Peter Selie

  Like

 12. Heer M zegt:

  Ontmoet een Moslim? Ik heb in mijn leven genoeg Moslims ontmoet. School, werk, op straat. Ik ben tegen Halal slachten, en de simpele zielen ideologie van de Koran. Daarvoor hoef ik niet bij een Moslim familie over de vloer te komen, om dat bevestigt te krijgen.

  Like

 13. Elena zegt:

  Ik heb geen enkele behoeft om een moslim te leren kennen.
  Inmiddels al voldoende gelezen uit dat walchelijke wrede sprookjesboek.
  Weg met die “aardige” lui.
  Ze zijn niet te vertrouwen!!!

  Like

 14. jungleelephant zegt:

  Geïntegreerd?Mijn neus!Anders droeg ze geen kopvod;een dubbele nog wel!

  Like

 15. jans zegt:

  Jaren terug had ik marokkaanse en turkse moslims in mijn buurt wonen en zelfs had ik ze in mijn kennisenkring. Dit is de meest verschrikkelijke ervaring van mijn leven geworden, naast die met kamp bewoners. Bestolen, bespuigd, bedreigd met messen en in elkaar geslagen door moslims die altijd zeiden dat ze over ons zullen gaan heersen en onze vrouwen zouden gaan neuken.

  Like

 16. carthago zegt:

  Een moslim vrijwillig ontmoeten is hetzelfde als je vrijwillig aanmelden in een concentratiekamp.

  Like

 17. Avidia zegt:

  Je kunt bijna niet een moslim ontwijken, ze zitten overal, zetten hun stempel ook overal, in de kleinste dorpen of steden, wij moeten overal rekening met hen houden, maar houden zij ook rekening met ons???? Nee!!!!!! Zij maken ondertussen de dienst uit, onuitstaanbaar!!! Wij hebben niets meer te vertellen, moslims gaan voor! Arm volk, weg met ons!!!

  Like

 18. Jan zegt:

  Dat KUTWIJF, iets anders is zij niet, schrijft in haar twitterberichten dat alle moorden begaan door moslims niets met islam hebben te maken:


  https://twitter.com/selmaablak

  Het element maakt zich zorgen over het ‘oprukkend nationalisme’ in Europa

  Blijkbaar ontgaat het haar dat zonder nationalisme er geen land en volk is en men uitkomt bij ‘onze’ koningin ‘de Nederlander bestaat niet’

  Beetje scrollen en je ziet wat het geestelijk niveau is van de vijfde kolonne: rekenen met lego en dat christenen in Amerika zogenaamd ‘steeds agressiever’ worden tegen moslims.

  Ook de radikalinski Marcouch is een van haar lieverdjes, die tevens op clubblad Zaman Vandaag schrijft, blad voor de vijfde colonne.

  Zie ook haar geestverwant, de even geschifte Saniye Çalkın: Het tegengeluid van de samenleving

  Wat beweert deze kopsvod gek?
  * islam is devers
  * Moslims spelen een belangrijke rol in de strijd tegen extremisme.
  * Laat horen dat de vrede het uitgangspunt is van de islam en dat oorlog tot de uitzonderingen behoort.
  ….http://www.zamanvandaag.nl/nieuws/opinie/13139/het-tegengeluid-van-de-samenleving

  Like

 19. ieznogoedh zegt:

  Integreren? Dat hoef ik in ieder geval niet. Ik weet wel hoe hier de normale hazen lopen.
  Integreren? Die hoofddoek zegt al genoeg. En dan noem ik die kleren nog niet eens.

  Like

 20. Joshua zegt:

  Ga lekker onder je eigen islam cult vertellen dat jullie je agressieve rot mentaliteit en cultuur in het land van herkomst moeten laten, en niet dat wij ons aan jullie eisen moeten gaan aanpassen.

  Like

 21. ildiko zegt:

  Wie is hier geinteresseerd in haar mohammedaanse lessen??? ik ga pas naar zo iemand luisteren wanneer ze zich naar ons westerse vrouwen aanpast, hun zonnen en dochters vrij opvoed zonder middeleeuwse dogma’s en beperkingen. Tot dan ik vind dat zulke mensen hier niks te vertellen hebben.

  Like

  • danny zegt:

   @ildiko
   Gaat nooit gebeuren.
   Ze hebben hier wat mij betreft ook niets te zeggen.
   Laat ze maar ergens gaan wonen waar hun middeleeuwse praktijken dagelijkse praktijk zijn.
   SA, Iran, Irak, dat soort landen, hier hebben ze niks te zoeken.
   Maar helaas kunnen we dit niet zomaar maar omkeren.

   Like

 22. Barry Koolsingel zegt:

  Mensen in Europa worden langzaam wakker en zien dingen gebeuren die voor ons geloof en manier van met elkaar leven echt niet kunnen. Ik wil zelf al een paar jaar niets meer met Mo slims te maken hebben Heb zelf een Marokkaanse werkgever gehad die mijn ogen geopend heeft. Wat een onmenselijke gek wat dat. Nee ik wil er niets meer mee. Eigenlijk vind ik het een gemiste kans van die mensen. Ik hen maar 1 advies voor ze, Ga terug ik zal je niet uitzwaaien of je een hand geven. Ik zal je niet missen. Nu hoeft het niet meer.

  Like

 23. Pingback: Selma Ablak vindt de sfeer niet fijn… – Rechtsaf doorzee

 24. Teunis zegt:

  Gülen is de aartsvijand van Erdogan, gek dat dat niet vermeld wordt, maar waarschijnlijk gaat men bij het RD uit van geïnformeerde lezers.

  Like

 25. danny zegt:

  Wat denkt u van ons? We zijn zo blij met moslims. We vinden het echt geweldig sinds jullie voet in ons land gezet hebben.
  Ons land is er echt op voor uit gegaan.
  Ook zijn we onze ‘linkse en politieke elite vrinden’ hier zeer dankbaar voor.
  Zij hebben ons natuurlijk niet gevraagd wat wij er van zouden vinden, er vanuit gaande dat wij hier natuurlijk zeer content mee zouden zijn.
  Met 1 woord geweldig!!!!!
  Mag ik mevrouw een dringend advies geven?
  Als u hier de sfeer niet goed vind, ga dan in een land wonen waar ze uw normen en waarden, de islam aanhangen, maar kom ons hier niet lastig vallen met uw opdringerige ideologie wat jullie ‘religie van vrede’ noemen.
  (sarcastisch bedoeld uiteraard)

  Like

 26. Astrid H. zegt:

  Ik vind het altijd vervelend om tegen een zelfvernederings-hoofddoek aan te moeten kijken, laat staan er naar te luisteren, want zo iemand kan ik niet serieus nemen. Die verkiest namelijk vrijwillig om in onvrijheid te leven en toe te geven aan de sadistische grillen van een stelletje onzekere, zaaddragende haatmannetjes van de islamitische apenrots. Zij en zij alleen zijn de oorzaak en het gevolg van een groeiende haat tegen alles dat maar met islam te maken heeft en dat is voor 100 % hun eigen dikke schuld. Wij moeten ze niet, het zijn geboren leugenaars en ze hebben schijt aan ons Westerlingen. In een perfecte wereld leven helemaal geen moslims, daar is de gekte van religie al lang getransformeerd naar gezond verstand. Ik heb een hekel aan mensen die zich moslim noemen en daar dan allerlei rechten aan menen te kunnen ontlenen. Rot lekker op, ga weg, ga gewoon weg, weg, weg en kom nooit meer terug!!! Wij hebben het alleen nog over moslims, dag en nacht, ik wil wel weer eens geen moslimnieuws, want het is allemaal oud nieuws. De islam is oud en versleten, het is niet meer van deze tijd. Weg ermee, we gaan onze centen weer eens voor onszelf gebruiken, nu gaat alles aan die ontevreden ratten op van beveiliging tot gepamper. Het is onwenselijk, het is extreem onaangenaam en alles verziekend. Moslims in het Westen, doe normaal of rot voorgoed op en neem je hele familie meteen mee, wij hebben jullie niet alleen totaal niet nodig, jullie zijn gewoon compleet overbodig en dus zinloos.

  Like

 27. Guardiacivil zegt:

  Die lui moeten helemaal niets worden hier in Nederland, maar ja met eenmaal een Nederlands paspoort en een krankzinnige wetgeving kan je straks zomaar Allahtolla zijn hier en deel je zwaarden en bevelen uit hier.

  Like

 28. Mevrouw Selma, wij hebben hier geen vreemdelingen uitgenodigd. Er zijn meer dan genoeg echte landgenoten om gezellig contact mee te hebben. Wij hebben geen zin om vreemdelingen te ontmoeten en te leren kennen. Waarom zouden we ? Integendeel. Wie wenst onbekende vreemdelingen in de buurt ? Niemand. We gaan om met mensen die we sympathiek vinden.

  Like

 29. Debbie zegt:

  Hallo hoofddoek mevrouw, ik weet niet waar u uw wijsheden vandaan haalt, maar ik ben echt goed geïntegreerd in mijn eigen land hoor! Ik spreek de taal, ken de gewoontes en WERK ook nog.
  U bent toch degene die hier naar toe is gekomen, dan past u zich aan ons aan.
  Ik heb geen enkele behoefte u nader te keren kennen en als er ergens een mede hoofddoek achter de kassa zit ga ik graag naar een anderewinkel.
  Dus pas je aan ONS aan of ga lekker naar een islamitisch land wonen en ga daar maar eisen aan de oorspronkelijke bewoners stellen.

  Like

 30. ary zegt:

  Het Reformatorisch Dagblad is echt goed van het pad af met hun walgelijke moslimlikkerij. Zij (het RD) weten drommels goed dat ze zich niet mogen afgeven met afgodendienaars;’ zij die de weg hebben geweten en niet bewandeld, zullen met dubbele slagen geslagen worden’. Geen enkel weldenkend mens wil de” kloof” overbruggen, hij kan mij niet breed en diep genoeg zijn, en hoe zou het toch mogelijk zijn dat de sfeer niet meer fijn is, sodemieter aub vandaag nog op naar je woestijn daar is de sfeer waarschijnlijk wel fijn. Vaderlandsliefde/Nationalisme is geen keus maar een plicht!

  Like

  • Teunis zegt:

   Nationalisme = collectivisme. Noord-Korea is een van de meest nationalistische landen van de wereld, en alle voormalige Oostbloklanden waren dat ten tijde van het communisme evenzeer.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s