Zweden: “Zijn de Taliban in de stad gekomen?”

Screenshot_12

(Door: Ingrid Carlqvist – Vertaling: E.J. Bron)

Een maand islam en multiculturalisme in Zweden: december 2015

In Zweden is het verboden om seks te hebben met kinderen onder de 15 jaar. Dit wordt beschouwd als verkrachting, zelfs wanneer het met toestemming gebeurt. Maar dat weerhield een man uit het Nabije Oosten er blijkbaar niet van – hij woont in Zweden – om zijn 14-jarige echtgenote zwanger te maken. In plaats van met gevangenisstraf werden de echtgenoot evenals de ouders van het meisje allemaal beloond met een permanente verblijfsvergunning. Dit verhaal werd op 1 december door de blogster Merit Wager onthuld, die regelmatig berichten publiceert die haar toegespeeld worden door medewerkers van het immigratiebureau. Wager´s bron schreef:

“Dat betekent dat de officier van justitie, de politie en het immigratiebureau allemaal buiten beschouwing lieten dat de ´echtgenoot´ schuldig is aan een misdaad, waarop een minimale straf staat van twaalf jaar gevangenis. Het is dus oké wanneer volwassen mannen zonder juridische gevolgen seks hebben met een 14-jarig meisje in Zweden? Nooit. Welk signaal geeft dit af aan andere mensen in een gelijksoortige situatie of aan diegenen die van plan zijn hun kinderbruid uit hun eigen land te halen? Zweeds recht geldt duidelijk alleen nog maar voor Zweden.”

3 december: Een 26-jarige Syriër, die alleen bekend is als “N.N.”, werd gearresteerd op verdenking van bedreiging van een 16-jarige in een asielzoekerscentrum in Borgholm. In oktober was N.N. in twee gevallen veroordeeld wegens bedreiging met moord van een christelijke asielzoeker. Bij zijn arrestatie probeerde hij zijn mobiele telefoon te verstoppen, waarop de politie later beelden uit de oorlog in Syrië vond. Hierop was N.N. te zien hoe hij met zwaarden en vuurwapens poseerde.

De christelijke asielzoeker zei tijdens het proces dat hij bang was geworden toen N.N. hem dreigde zijn hoofd af te snijden. De rechtbank besloot N.N. slechts een geldboete te geven, omdat “er geen grond voor de aanname bestaat dat N.N. zijn delict herhaalt”. Nu wordt hij opnieuw verdacht van een ernstig misdrijf, maar de officier van justitie ziet ook deze keer geen reden om hem in de gevangenis te gooien – omdat er “geen risico bestaat dat hij nog meer misdaden begaat”.

5 december: De krant “Helsingborg Dagblad” kwam met een verhaal dat er in het voorjaar een 70 jaar oude muurschildering van Jezus werd bedekt, omdat het Gustav-Adolf-pastorie wordt verbouwd tot studentenhuis. Volgens het stadsbestuur zou het studentenleven vrij moeten zijn van religieuze aanhangselen en daarom moet Jezus bedekt worden. De studentenorganisatie dacht niet dat dit de bewoners van Helsingborg zou interesseren, maar het tegenovergestelde bleek het geval. Op 9 december berichtte de lokale krant dat veel mensen boos waren over de maatregel. Lezers becommentarieerden: “Je bent toch verbaasd over zulke kruiperij”, en “Zijn de Taliban in de stad gekomen?”

De Zweedse kerk heeft er echter geen probleem mee dat Jezus verdwijnt. “Dat is voor mij geen big deal”, zei Björn Kjellström, een plaatselijke dominee: “Het is een mooi kunstwerk en het heeft een christelijk tintje aan het gebouw gegeven, maar wanneer men een huis verkoopt, gaat daarmee de verantwoordelijkheid over op de nieuwe eigenaar.”

8 december: Een officier van justitie stuurt een 17-jarige Somalische, die in Zweden woont, in voorarrest. Ze werd ervan verdacht samen te werken met de “Islamitische Staat”, waar ze tijdens haar arrestatie vermoedelijk op weg naartoe was. Officier van justitie Nina Bussek zei tegenover de publiekrechtelijke tv-zender SVT Nyheter: “Ik heb de rechtbank verzocht om te beslissen dat ze in voorarrest moet blijven om ons de tijd te geven onderzoek te doen naar de vermeende terreurcontacten.”

Omdat het in Zweden geen misdrijf is om tot een terreurorganisatie te behoren of deze te ondersteunen, beslisten de Oostenrijkse autoriteiten de 17-jarige in Oostenrijk in voorarrest te houden en haar aan te klagen. Christina Salzborn, woordvoerster van de rechtbank in Wenen, zei tegenover het dagblad “Göteborgs-Posten”: Als de Zweedse autoriteiten haar niet willen uitleveren, staat het Oostenrijkse recht het toe dat wij haar zaak hier in Oostenrijk behandelen, ook als de verdachte geen Oostenrijks staatsburger is en het misdrijf hier niet werd gepleegd.”

8 december: De gemeente Karlstad stopte 400.000 Kronen (ongeveer € 43.300,-) in een campagne met rode stickers. Ze weden samen verstuurd met brieven, waarin stond: “Iedere huishouding in de gemeente Karlstad heeft een sticker met de tekst ´Openheid – ja graag!´ gekregen. Plakt u deze op uw deur of op de brievenbus om te laten zien dat u wilt bijdragen aan een open Karlstad. Wij hopen dat alle deuren en briefkasten rood worden en het signaal van een ´warm welkom in Karlstad´ zullen afgeven.”

De journalist Thomas Gür schreef op Facebook: “Zo ziet Zweeds autoritairisme eruit . . . met een glimlachend gezicht en vriendelijk staan op het aanmanen tot ´solidariteit´.”

Veel mensen waren verbaasd over de internetsite van de gemeente betreffende de campagne; deze ziet eruit als een dating-website. Katarina Lindström, directrice communicatie van de stad, was zeer tevreden dat zich binnen de eerste 24 uur 116 personen geregistreerd en een profiel op de site aangemaakt hadden, maar niet tevreden met de meer dan 70 pogingen in dezelfde periode om de site te saboteren.

9 december: De krant “Dalamas Tidning” onthulde dat de verzorging van de bewoners van het Trängslet asielonderkomen gigantische kosten veroorzaakt – 7 miljoen Zweedse Kronen (€ 760.000,-) per maand of 87 miljoen Zweedse Kronen (€ 9.433.000,-) per jaar. Volgens de voorschriften moesten de levensmiddelen maximaal 150 Kronen (€ 16,26) per dag kosten, maar Trängslet betaalt een privéfirma 572 Zweedse Kronen (€ 62,-).

“Op dit moment zijn we gedwongen te accepteren wat beschikbaar en mogelijk is om de toestroom te verwerken. We streven er natuurlijk naar om de kosten voor de belastingbetaler altijd zo laag mogelijk te houden”, zei Maria Löfgren, de manager van het immigratiebureau.

De bronnen lijken grenzeloos als het gaat om “asielzoekers”, maar de standaards voor de voeding van Zweedse schoolkinderen dalen. Onlangs werd bijvoorbeeld bericht dat de kinderen in Alvesta geen melk meer krijgen bij de lunch en dat enkele leerlingen zelfs gedwongen zouden zijn voor hun lunch te betalen.

9 december: De publiekrechtelijke radiozender “Sverige Radio” onthulde dat van de branden, die onlangs in asielonderkomens ontstonden, een derde deel door asielzoekers zelf werd gesticht. Ondanks de enorme publieke verontwaardiging in de herfst, toen Zweden ervan beschuldigd werden asielonderkomens in brand te hebben gestoken en de regering geheime adressen voor de instellingen en de bewaking met helikopters beloofde, beoordeelde de politie de situatie heel anders. Het nieuws werd dankzij het liberale parlementslid Roger Haddad bekendgemaakt, die behoort tot de juridische commissie van het parlement; hij nodigde de landelijke chefs van de politie en de geheime dienst uit voor een gesprek. “De politiechef zei dat de branden niet georganiseerd zijn. Het onderzoek loopt nog steeds. Er zijn ongeveer 30 branden in asielonderkomens geweest en zoals ik het begrijp werd daarvan ongeveer een derde deel in de onderkomens zelf gesticht”, zei Haddad.

11 december: “Aftonbladet” onthulde dat er een Afrikaanse was gearresteerd, die tijdelijk in de Zweedse ambassade in Nigeria had gewerkt. Ze werd ervan verdacht 76 valse visums verkocht te hebben. De Afrikaanse was van haar werk bij het immigratiebureau vrijgesteld en werkte tijdelijk als migratieattaché op de ambassade, waar ze zich bezighield met immigratiezaken. Eind 2014 werd de vrouw naar huis gestuurd, omdat zij “haar plichten grof had geschonden”.

Iedereen die een vals visum verkreeg, kwam uit hetzelfde West-Afrikaanse land, dat echter niet Nigeria was. Toen de vrouw met vakantie was, waren er geen visumaanvragen uit dit land. Ondanks deze onthulling duurde het een heel jaar tot de vrouw werd gearresteerd. Ze zou een fortuin verdiend hebben met haar handel; nu wordt er door de Nederlandse autoriteiten een onderzoek tegen haar ingesteld wegens de verdenking op “mensenhandel”. Een intern rapport van het immigratiebureau beschrijft haar doen en laten a;s “alarmerend” en “systematisch bedrog” evenals schadelijk voor het imago van zweden bij internationale organisaties.

11 december: Terwijl het Nobelprijs-feestbanket voor de ogen van de hele wereld plaatsvond, vond er voor het stadhuis van Stockholm een stil protest plaats. De demonstranten bestonden uit een groep politieagenten die hun ontevredenheid wilden uiten over hun lage salarissen en hun arbeidssituatie. Omdat ze geen luidsprekers mochten gebruiken (om de winnaars van de Nobelprjzen, de koning en de hoogwaardigheidsbekleders niet te storen), hadden de politieagenten hun monden dichtgeplakt. “wij hebben het gevoel een spreekverbod gekregen te hebben. Er zal gewoon niemand naar ons luisteren”, zei Stefan Eklund, de chef van de plaatselijke politievakbond, tegenover “Sveriges Television”.

14 december: De alternatieve nieuwssite “Nyheter Idag” onthulde dat een 24-jarige moslim, die op 13 december in Oskarshamn een vrouw had vermoord, vier jaar geleden Zweden uitgezet had kunnen worden. De 24-jarige was in 2011 samen met zijn ouders en broers en zussen uit Syrië gekomen. In november van datzelfde jaar werd hij wegens zware lichamelijke mishandeling van een 33-jarige Zweedse veroordeeld, die op dat moment zwanger van hem was. Na een ruzie was ze wakker geworden, toen haar vriend haar probeerde te smoren. Daarna stak hij haar in haar buik en borst. Bovendien probeerde hij haar keel door te snijden.

De man werd veroordeeld tot twee en een half jaar gevangenisstraf, maar omdat hij “een verbinding tot de Zweedse samenleving” had, kon hij uitzetting voorkomen. In 2014 werd hij wegens misbruik van dezelfde vrouw veroordeeld; deze keer kreeg hij tien maanden gevangenisstraf. Zodra hij uit de gevangenis was, ontmoette hij een nieuwe vrouw, die hij vermoordde.

15 december: Drie mannen, die een jongen in een asielonderkomen voor “onbegeleide vluchtelingenkinderen” verkrachtten, werden aangeklaagd. De verdachten – uit Iran en Afghanistan – beweren tussen de 15 en 18 jaar oud te zijn. Volgens de officieren is er een “grote hoeveelheid sperma” gevonden. Behalve zware verkrachting worden de mannen beschuldigd van het hinderen van justitie”ze hadden ermee gedreigd hun slachtoffer te vermoorden als hij aan iemand zou vertellen wat er gebeurd was. De drie mannen ontkennen alle beschuldigingen.

16 december: Een 16-jarige Afrikaanse migrant werd wegens een ongebruikelijk gruwelijke moord op een homoseksuele travestiet in Gotenburg aangeklaagd. De travesties werd gruwelijk in elkaar geslagen en de moordenaar wikkelde een dode slang om zijn nek. Later diezelfde dag arresteerde de politie de dader. Een van de sterkste bewijzen tegen hem was een video op zijn mobiele telefoon. Hij had geprobeerd deze te wissen, maar de politie lukte het hem weer te herstellen. Het filmpje laat het op de vloer liggende slachtoffer en de 16-jarige zien hoe hij tegen hem tekeergaat wegens zijn seksuele voorkeur.

17 december: De massaverkrachting op de veerboot “Amorella” van Zweden naar Finland in februari 2015, waarover zoveel werd gesproken, eindigde met – niets. Toen de onderzoekers de bewijzen doornamen, werd ontdekt dat een van de mannen het DNA van de vrouw op zijn genitaliën had. Hij werd aangeklaagd en door de districtsrechtbank Solna tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld. Toen de zaak daarna echter door het hof van beroep werd beslist, werd hij vrijgesproken. De rechtbank zei dat het DNA van de vrouw via de mobiele telefoon, dat hij van haar had gestolen, in een zogenaamde overbrenging in meerdere fasen op zijn penis overgedragen zou kunnen zijn. De vrouw, die tijdens de misdaad behoorlijk beschonken was, kon zich niet herinneren wie haar verkrachtte en kon de verdachten niet identificeren.

23 december: Een van de jonge Marokkanen, die verdacht worden van de gruwelijke groepsverkrachting in Fåfängan in Stockholm in september, werd door het hof van beroep vrijgesproken. De vrouw zei dat ze zesmaal zou zijn verkracht door vier personen en bang was geweest voor haar leven. bij de districtsrechtbank werden de drie mannen tot zes en negen maanden jeugdgevangenis veroordeeld, maar het hof van beroep sprak eentje van hen vrij, omdat niet bewezen kon worden dat hij ouder was dan 15 jaar en zodoende veroordeeld kon worden. Het slachtoffer zei tegenover de krant “Aftonbladet” dat ze heel verdrietig was geweest na het vonnis van de districtsrechtbank dat de mannen, nadat hetgeen ze haar hadden aangedaan, zo toegeeflijk werden behandeld.

24 december: Drie jonge mannen uit Afghanistan werden door de districtsrechtbank Östersund tot een jaar gevangenisstraf veroordeeld, omdat zij van 2013 tot 2015 een minderjarig meisje verkracht hadden. De omstandigheden doen herinneren aan de in Groot-Brittannië ontdekte bendes die meisjes voortdurend dwongen tot seks. Toen de eerste Afghaan via Instagram contact maakte met het meisje was ze pas 11 jaar oud. Toen ze enkele weken later begonnen haar te ontmoeten, was ze net 12 jaar geworden. Het meisje had de politie verteld dat ze zich onder druk voelde gezet om seks te hebben met de Afghanen, deels ook, omdat ze gedreigd hadden haar ouders te vertellen wat ze gedaan hadden en deels, omdat hij dreigde haar iets aan te doen. Ze zou zich op grond van de situatie misselijk en “walgelijk” gevoeld hebben, zei ze tijdens het verhoor door de politie. De drie Afghanen beweerden in 1995, 1986 en 1997 geboren te zijn, maar omdat ze als “onbegeleide vluchtelingenkinderen” naar Zweden kwamen, zouden ze heel goed ouder kunnen zijn. Ze werden alle drie veroordeeld wegens verkrachting van een kind, maar het bleef slechts bij gevangenisstraffen van ongeveer een jaar. De officier van justitie vroeg voor hen geen uitzetting aan.

28 december: Na 96 jaar onafgebroken sociaaldemocratische regering wordt de Noord-Zweedse stad Gävle voor het eerst door een rechtse coalitie geregeerd. Deze verandering vond plaats nadat de rood-groene minderheidsregering steeds meer stemmen verloor en haar begroting werd afgekeurd en de ZwedenDemokraten, die kritisch tegenover de immigratie staan, voor de coalitie stemden. Dat de rechtse partijen nu steunen op de ZwedenDemokraten wordt beschouwd als een proefdraaien voor de nationale verkiezingen in 2018, mits er daarvoor geen nieuwe verkiezingen plaatsvinden. De leiding van de conservatieven (Moderaterna) gaf toestemming voor de plaatselijke samenwerking met de ZwedenDemokraten.

28 december: Er werd bericht dat Zweden vanaf 1 januari 2016 opnieuw op de eerste plaats zal staan als land met het hoogste belastingtarief. De regering denkt dat deze belastingverhoging nog eens 2,7 miljard Zweedse Kronen (€ 292 miljoen) zal opleveren voor de staatskas, maar meerdere deskundigen zeggen dat omdat de mensen minder werken dit vermoedelijk niets zal opleveren. De econoom Jacob Lundberg zei zelfs dat de staat door de belastingverhoging minstens 2 miljard Zweedse Kronen (€ 217 miljoen) zou verliezen:

“Wat er gebeurt vormt een groot risico. Men zou heel open moeten zijn tegenover dit soort effecten. Op dit moment worden er niet zulke berekeningen uitgevoerd, hoewel iedereen op het ministerie van Financiën weet dat belastingverhogingen deze effecten kunnen hebben.”

28 december: De operazangeres Susanne Resmark, van wie veel optredens werden doorgestreept nadat zij op Facebook de islam bekritiseerde, stuurde een rekening van meer dan 90.000 Zweedse Kronen (bijna € 9.700,-) aan het bestuur van Båstad; dit vecht de rekening aan, omdat er geen schriftelijk contract bestaat. De zangeres zei tegenover de krant “Helsingborg Dagblad”: “Zij (het gemeentebestuur) schoven de datum heen en weer, wat mij ertoe dwong om de hele week vrij te houden voor de gemeente Båstad; en toen annuleerde het de uitnodiging. Nu zou het zo vriendelijk moeten zijn om mij te betalen wat ik eis. Als het hierover niet wil praten, dan heb ik geen andere keuze dan een advocaat in te schakelen.”

28 december: In een interview met de krant “Sydsvenskan” zegt de Zweedse minister van Klimaat en Milieu, Åsa Romson, van de Groenen dat ze zou willen dat Zweden binnen enkele jaren weer zou terugkeren naar zijn oude immigratiepolitiek. Volgens Romson zou Zweden in staat moeten zijn om “aanzienlijk meer” dan 100.000 “asielzoekers” per jaar op te nemen. De Groenen zijn in principe voor vrije immigratie en dat, zei ze, zou de reden zijn dat ze tijdens een persconferentie huilde, waarop de regering in de poging om een volledige ineenstorting van het systeem te vermijden strengere regels voor asielimmigratie naar Zweden aankondigde.

29 december: Omdat de regering besloot de regels voor asielimmigratie aan te trekken, is het openbare debat in Zweden iets ruimer geworden. Onlangs zijn meerdere nieuwe immigratiecritici naar buiten getreden, waaronder een professor voor Russische en Oost-Europese studies, Stefan Hedlund. In een opinieartikel in de “Göteborgs-Posten” met de titel “De prijs voor Zweedse morele hybris is te hoog” schreef hij:

“Een enorm aan deze ontwikkeling bijdragende factor is de diep gewortelde, gewichtigdoenerige Zweedse zienswijze dat dit land een morele supermacht is. We hebben handenwrijvend als het geweten van de natie geageerd. We hebben van het feit dat we onszelf buiten de Tweede Wereldoorlog hebben gehouden een morele deugd gemaakt, die anderen als pure lafheid hebben waargenomen. En we zijn er heel verwaand over geweest ons niet te hebben aangesloten bij het militaire bondgenootschap van de NAVO, terwijl we koel berekenden dat anderen ons te hulp zullen komen mocht er sprake van oorlog zijn.”

Hedlund beëindigt het artikel ermee dat hij zegt dat voormalige regeringen natuurlijk ook voor het verval verantwoordelijk zijn, voegt hier echter aan toe:

“Maar op dit moment is Stefan Löfven minister-president en hij heeft er actief toe bijgedragen veel meer vluchtelingen te lokken dan bijvoorbeeld Denemarken. Hij heeft, net als zijn voorgangers, een grote neiging laten zien om te spreken van het overnemen van verantwoordelijkheid. Misschien is het nu tijd dat de Zweedse kiezers deze verantwoordelijkheid opeisen. Is de minister-president bereid zijn verantwoordelijkheid voor de vluchtelingenramp toe te geven en de consequenties in de vorm van zijn aftreden te accepteren? Of is hij van plan om met de vinger naar alle andere landen (behalve Duitsland) te blijven wijzen?”

Bron:
http://de.gatestoneinstitute.org
Vertaling: H. Eiteneier

Bron oorspronkelijk artikel:
www.gatestoneinstitute.org
Auteur: Ingrid Carlqvist

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress,com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Lügenpresse", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, burgermoed, Censuur, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Demografie, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, dictatuur, Elite, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur, Zweden. Bookmark de permalink .

11 reacties op Zweden: “Zijn de Taliban in de stad gekomen?”

 1. dutchess43 zegt:

  Echt een lijstje om “vrolijk” van te worden nietwaar?
  “Maar het heeft niks met de islam te maken hoor”!

  Like

 2. BigLJohn zegt:

  Het Zweedse Wetboek van strafrecht is alleen maar van toepassing op de Zweden. Bovendien worden die nog eens extra zwaar gestraft als ze de waarheid over Moslims verkondigen. Ook hieruit blijkt dat de Europese overheden planmatig bezig zijn om in geheel Europa de Sharia in te laten voeren. Bovenstaand verhaal is dus niet uniek, en Zweden is heus niet het enige Europese land dat zich aan landverraad en volksverwisseling schuldig maakt !

  Like

  • Drs.P. zegt:

   @BigLJohn:
   Klopt, rechtsongelijkheid is er al in NL sinds 1975, alleen viel het nooit zo op als nu, dus komende tijd dit soort zaken ook te verwachten in ons theater (NL open inrichting).
   Oplossing is (grote) knokploegen organiseren en dit soort smerige parasieten achterhalen en ter plekke kastreren met een bot mes, dat is blijkbaar enige oplossing!!!
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

 3. Gert Jan Reitsma zegt:

  Hoe een mooi land ten gronde gaat; een bizar maar waar gebeurd verhaal; het laatste deel gaan uw ogen zien.

  Like

 4. Pingback: Zweden: “Zijn de Taliban in de stad gekomen?” – Rechtsaf doorzee

 5. Guardiacivil zegt:

  In heel Europa moslim-clustervorming. Alert…Alert…Alert!!!

  Like

 6. Het grote boegbeeld van de islam de massamoordenaar en pedofiel Mohammed heeft het verkeerde voorbeeld gegeven aan zijn volgelingen,ten diepste is de islam een levensgevaarlijke ideologie!Nee geef mij toch maar Yeshua Hamasiach(JEZUS)Zoon van de levende God ,de God van Israël,de schepper van hemel en aarde !!!!Alleen de bijbel als het woord van God kan de mensheid nog redden!!Het is erop of eronder !!Schelden heeft geen zin ,maar alternatief bieden als vervanging voor de verderfelijke islam of andere anti-christelijke stromingen!!Shalom van Léon van Duren.

  Like

 7. paulzwueste zegt:

  Zweden straft zichzelf net als Duitsland.
  Allebei landen die hun verleden als leidraad gebruiken voor een fantasiebestaan waarbij de echte Zweed en echte Duitser moeten vernietigd worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s