Reformatorisch Dagblad; kampioen wegkijken

Screenshot_43

(Door: Wim van Schaik)

De massale aanrandingen en verkrachtingen in Keulen waren voor het Reformatorisch Dagblad geen voorpaginanieuws. Als de krant dan eindelijk op 8 januari uitpakt, gebeurt dat redelijk afgewogen. Tenminste, als je niet let op de sneren naar Pegida en de social media. Maar vervolgens laat de krant zich in een laf commentaar weer kennen als kampioen wegkijken. De commentaren in het RD voegen zelden of nooit iets toe, maar het commentaar over de aanranding- en verkrachtingsgolf in Duitsland slaat alles. Het moet de indruk wekken een genuanceerd en afgewogen oordeel te zijn, maar is gewoon misselijk makende manipulatie.

De meer dan 500 aangiften van vrouwen die zich belaagd voelden, maken wel duidelijk dat er in de nieuwjaarsnacht echt wat aan de hand is geweest bij het station van Keulen. De manier waarop buitenlandse mannen zich aan de vrouwen hebben vergrepen, roept alleen maar walging op.”

Meer dan 500 aangiften! Die kun je niet afdoen als incidenten. Zou mij, gezien de traagheid waarmee de berichtgeving op gang kwam, niet verbazen als de krant dat aanvankelijk wel probeerde. Dat is namelijk de ‘normale’ gang van zaken bij het RD: terughoudend als de berichtgeving het imago van de ‘goede vluchteling’ kan beschadigen…, geen voorpaginanieuws…, wie weet waait het over….

Van zo’n terughoudendheid is nooit sprake als het gaat om ‘draagvlak’ voor de waanzin van open grenzen. Dan is het RD niet zo afwachtend. Dan komt een gemanipuleerde foto van een verdronken ‘vluchtelingetje’ zo snel mogelijk paginagroot voorop de krant. Maar het RD kon er niet langer omheen ‘dat er in de nieuwjaarsnacht echt wat aan de hand is geweest’. Het ging mondjesmaat en niet van harte. Net doen alsof het alleen in Keulen mis ging. Geen woord over andere steden in Duitsland, laat staan over Zweden. Helemaal niets over het planmatig beliegen van het volk.

En wat lezen we dan? ‘Vrouwen voelden zich belaagd’. Voelden? VOELDEN? Dat suggereert dat het maar een gevoel was die handen, die vingers, dat betasten van intieme plaatsen, dat wegscheuren van kleding. Is het RD helemaal gek geworden? Die vrouwen voelden zich niet belaagd, ze werden daadwerkelijk aangerand!

Net zoals de Duitse politie in eerste instantie ook deed, formuleert het RD het profiel van de daders heel algemeen: ‘buitenlandse mannen die zich aan de vrouwen vergrepen’. Maar terwijl de politie allang naar buiten heeft gebracht waar we de daders moeten zoeken en zelfs Merkel niet meer om de feiten heen kan, heeft het RD het nog over buitenlandse mannen en ‘de manier waarop buitenlandse mannen zich aan de vrouwen hebben vergrepen’. Alsof men zich aan vrouwen zou kunnen vergrijpen op manieren die wel kunnen…

Niet de slachtoffers zijn de zorg van het RD. Niet de groeiende ontwrichting van de samenleving door de instroom van lieden die geïnspireerd worden door de foute ideologie die islam heet. Nee, de grote zorg is of  ‘vluchtelingen’ nog wel welkom zijn: ‘Er groeit een anti-vluchtelingen stemming’ jankt de commentator

Maar het kan nog gekker. ‘Voor bondskanselier Merkel moet dit ook een persoonlijk drama zijn’. Die vrouwen in Keulen, ach, die voelden zich slechts belaagd, maar Merkel die heeft het pas zwaar. Zij  moet door de hel van een persoonlijk drama. En we mogen van het RD beslist niet zeggen dat het haar eigen schuld is. Dat het haar Gutmenschlichkeit op kosten van de Europese burgers is die faalt. Dat zij schuld heeft aan de verloedering van een hele samenleving en indirect aan aanrandingen en verkrachtingen zoals in Keulen.

En dan komen de zogenaamde oplossingen: ‘Verschil en knelpunten benoemen en nadenken over culturele verschillen’. Alsof we daar al niet 1400 jaar mee bezig zijn. Alsof Fortuyn niet vermoord is met een kogel die – ik zeg het nog maar eens – van links kwam. Alsof Wilders het niet al 10 jaar voortdurend over de knelpunten en culturele verschillen heeft… In plaats van te bekennen dat de media te lang gezwegen hebben en zich teveel hebben laten muilkorven door politieke correctheid, doet het RD alsof we er nu pas achterkomen dat er iets moet gebeuren. En dan nog ontbreekt elk gevoel voor urgentie. Anders produceer je geen zinnen waar Rutte nog wat van kan leren, zoals: ‘Het vraagt een gezamenlijke aanpak waarbij nuchterheid, beheerstheid en redelijkheid noodzakelijk zijn. En het vergt een lange adem’. Hier spreekt de dokter die, terwijl zijn patiënt doodbloedt, vergadert over de juiste aanpak.

Oplossingen als het sluiten van de grenzen en terugsturen van bootvluchtelingen zouden volgens het RD onuitvoerbaar en inhumaan zijn en slechts gebaseerd op goedkope statements.

Nee, dan het RD: in het hele commentaar naar aanleiding van een golf van aanrandingen en verkrachtingen zoals we op dit continent niet eerder zagen niet één keer het woord islam noemen. Hoe moeten we dat dan kwalificeren?

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Incidenten", "Integratie", "Lügenpresse", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, betutteling, Censuur, christenhaat, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, Hypocrisie, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Nederland, onwetendheid, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

18 reacties op Reformatorisch Dagblad; kampioen wegkijken

 1. Edjan zegt:

  ‘Het vraagt een gezamenlijke aanpak waarbij nuchterheid, beheerstheid en redelijkheid noodzakelijk zijn. En het vergt een lange adem’.

  Conclusie: RD is het eens met de overheid: er moet NIETS gebeuren. Alles moet en zal gewoon doorgaan.

  Geen aanranders voor de rechter, geen importbeperkingen voor/van mohammedanen. Volgend jaar begint het koppensnellen onder toeziend en goedkeurend oog van overheid en RD.

  Like

 2. ieznogoedh zegt:

  Nou ja, Merkel heeft het moeilijk? Die zal anders niet zo gauw een paar vingers op plaatsen voelen waar bij haar de zon nooit schijnt.
  Zo’n exemplaar komt ook bij die rifapen pas aan de beurt als er verder helemaal niets te vinden is.

  Like

 3. Drs.P. zegt:

  Het RD is gewoon een smerige wegkijkende MSM typhus krant, past goed bij de smerige wegkijkers van de CU met hun asielkazernes verplcht door het hele land opzetten!!
  Ziende zwaar blind en horende stokdoof. Er staat nergens in de Bijbel dat men zijn eigen land niet mag verdedigen en het verhaal van de andere wang toekeren is ook een verkeerde vertaling. Trouwens, laat men alvast hun eigen dochters en vrouwen aanbieden aan het smerige asielparasieten gespuis, dus het goede voorbeeld geven, maar dat gebeurd natuurlijk niet.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 4. jungleelephant zegt:

  Bij gereformeerden gaat alles om de buitenkant!Mijn broer is er met zo een getrouwd;als zij voor hun huwelijk,wel eens een paar dagen bij hem was sliep ze in zijn bed,en hij,uiteraard!!!!,op de bank.Ging hij een paar dagen naar haar,moest hij bij haar familie gaan slapen!!!Want:de gemeente vond het niet goed:samen in een huis,en God ook niet!!!Ik heb haar toen gevraagd of God alleen in Goes meekijkt?En dat was de eerste van een lange reeks meningsverschillen!Zo mocht mijn broer,na het overlijden van mijn man,ook geen voogd worden over mijn,toen nog kleine,kinderen:wij waren niet van hun kerk!!!Na 15 jaar gedram heb ik het contact verbroken!

  Like

 5. Toch vind ik het frappant: Toen ik nog niet lang hier kwam, was de algemene gedachte, dat je van gelovigen….nou ja, mocht denken, wat je wou, maar op het gebied van anti-islamisme zat het wel goed, want christenen waren echt gezworen vijanden van de islam! Ik heb zelfs nog wel eens in mijn gezicht geslingerd gekregen, dat “moslims juichten als je géén christen was; dat was een voordeel voor ze!”-Overigens was dat waarschijnlijk afkomstig van een christelijke borderliner, maar ja……Hoe dan ook: Langzamerhand wordt wel duidelijk, dat veel christelijke gezindten helemaal niet zo anti-islam z i j n .
  Waarschijnlijk vooral vanuit de constatering “Die geloven tenminste nog wàt…..”
  :http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • Drs.P. zegt:

   @ Theresa,
   Waarschijnlijk voelen nogal wat (veel) westerse gristenen zich teveel een “gutmensch” en zijn ze jarenlang (s)links geindoctrineerd door de MSM. Men leest bijna geen alternatieve sites want die zijn vaak voor Geert en Geert is “satan”, dus alle booslim parasieten zijn “zielig” en daar moet voor worden gezorgd! Men weet eigenlijk helemaal niets af van de geschiedenis van Europa en de Islam, want dat staat niet in de boekjes. Men weet niet dat 1000 jaar lang de mensen die aan de Middellandse zee kust woonden niet veilig waren voor booslim rovers.
   Er is een boek dat heet: http://www.bol.com/nl/p/christian-slaves-muslim-masters/1001004002125115/, maar daar heeft men nog nooit van gehoord, men leeft op een roze wolk van zelfgenoegzaamheid.
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Theresa Geissler: 19.59. uur, op 13/01. Beste Theresa, deze christen – ik- ben fel tegen de islam. Maar dat weet je wel. Ik kan de reageerders ook nog wijzen op het interessante boek, van een ex- moslim; Ibn Warraq, met de titel: “Weg uit de islam- Getuigenissen van Afvalligen”. Met een voorwoord van Afshin Ellian. Het is een dikke “pil”, maar nadat ik het gelezen had, was ik helemaal klaar met de islam. Deze perverse, wrede ideologie van de roverhoofdman en pedofiel Mo.

   Like

 6. Elena zegt:

  IK zeg altijd over gerefomeerden en moslims…..jammer dat ze genaaid zijn…zouden ze gebreid zijn…hadden we ze uit kunnen trekken.

  Like

 7. Harry zegt:

  Ja , het weet wat , die vromen !
  Hoewel er enkelen zijn waar ik groot respect voor heb ( zoals Gielah bij voorbeeld ) , gruw ik van de meesten .
  Ze lijken zó ontzettend wereldvreemd .

  Nou ben ik in mijn woonplaats ook omsingeld door veel gereformeerden .
  De meesten kijken je aan als of ze zojuist met hun blote poten in de kattenstront hebben gestaan .
  En ik hoor toch echt niet bij de aso’s .
  Er is echter één gezin , die wel naar de gereformeerde kerk gaat , maar heel normaal is , ze zijn aardig , hebben humor , altijd lol , een hond en vijf goddelijke dochters .
  Een paar weken geleden kwam ik ze tegen toen ik op zondag de hond uitliet .
  Dacht , kom , laat ik ze eens interviewen ofdat er in hun kerk over het islamprobleem gesproken wordt .
  ” Nee , helemaal niet eigenlijk ” , was het antwoord .
  Helemaal nooit ?
  ” Nee , niet ” .

  Op een gegeven moment kwamen er nog meer kerkgangers aan en toen zeiden ze : ” oh god , daar komen die refo’s !
  Sorry hoor , we moeten gaan , want daar hebben we geen zin in , we praten volgende keer wel verder ” .

  Kortom , ze zijn niet allemaal even erg , maar de overgrote meerderheid wél .

  We hebben totaal niks aan die lui , ze vormen net als moslims een soort parallel samenleving , alleen een klein beetje minder erg .

  En ik vroeger maar denken dat die moslims geen poot aan de grond zouden krijgen omdat de christenen dat niet toe zouden laten .
  Zo’n veertig jaar geleden , was dat een enorme vergissing !

  Hoe kun je je verkijken op de mensheid.
  Denk ook dat die refo’s mogelijk nog liever met een moslim te maken hebben , dan met een atheïst .
  Een extra categorie vijanden , dus .

  Like

 8. Joga zegt:

  Kijkt u eens op youtube.com/embed/44vzMNGzfZc
  U zult u dood schrikken hoe ver het al is gekomen. We zijn al

  Like

 9. tjonge zegt:

  ik val in de herhaling maar we hebben enkel ellende van religie, maakt niet uit welke.
  we worden chronisch verraden door katholieken, christen etc.
  .
  achter de voordeur die meuk, stop subsidie op elke religie….

  Like

 10. C.A.Barstow zegt:

  In de streek waar ik woon barst het van die zwartjassen, Ik durf hier keihard te zeggen dat deze orthodox gereformeerden, want dat zijn het, in de kern precies eender denken, let wel!, denken, als al die islam idioten die de wereld willen veroveren, de vergelijking gaat op één punt niet op, zij zullen in de huidige tijd, dat was overigens een paar eeuwen geleden wel anders!, geen geweld gebruiken, laat staan moord, doodslag enz, enz.

  Like

 11. peterdm zegt:

  Mijn vrouw, gereformeerd artikel 31 opgevoed, heb ik met argumenten op het rechte pad gekregen, haar eigen keuze. Door te wijzen op de joodse Thora, pakweg 5777 jaar voor geboorte van Jezus van Nazareth gegeven door Mozes, later opgepikt door gristenen en nog veel later verkracht door islamieten. Om met de laatste te beginnen de verkrachting van de Thora door islamieten in het jaar 632 na christus praten zij goed door te vertellen dat god (allah) in het jaar 632 na Jezus heeft gezegd via hun mohamed “Ik (allah) stuur nog één boek naar de aarde, de allerlaatste de koran”
  U snap wel dat zelfs een ezel zijn kop niet 2x stoot tegen dezelfde boek, maar de Allah van de islamieten kreeg het voor elkaar door zijn kop 2 maal te stoten door eens als eerste boek de Thora te sturen en later het Thora+NT=Bijbel en nog 632 jaar later de Koran ect. Wat een sukkel moet die Allah zijn, schepper van alles en nog wat. Komt u ooit in het debat met een islamiet, begin dan altijd over de 3 boeken die God (allah) naar de aarde heeft gestuurd. Hammer op de direct overgenomen delen van de Thora door de Koran en de Bijbel, Ga niet in debat over kleding of straffen van de Islam en hun gedrag enzovoort dat weten we wel . Werk op zijn vermeende intelligentie van de Koran. Hoe komen er nou Thora passages overgenomen en geschreven in de Koran vanaf het jaar 632 na Chr. Succes en begin met ik atheïst, kafirr
  Overigens mijn vrouw is nog steeds aanbidder van Jezus van Nazareth, en daar is niets mis mee. Pffff en over Mohamed hoef ik u niets te vertellen dat zien wij dagelijks om ons heen.

  Like

 12. Republikein zegt:

  Ontstaan in 16e eeuw, zo jong nog, niet helemaal wakker.
  Sla de startpagina erop na, je ziet het zelf! http://reformatorisch.startpagina.nl/
  Uitgeverijen o.a. Verloren, Fakkel, Kameel!
  Moet ik een beetje om lachen, ben een uitermate sneuneus natuurlijk, pardon reeds.
  Gekke hoedjescultuur!
  Deze vind ik wel mooi!

  Like

 13. Pingback: Reformatorisch Dagblad; kampioen wegkijken – Rechtsaf doorzee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s