Verkiezingsenquête: Grote winst voor AfD, CDU stort in (- 7%)

Screenshot_81

(Vertaling: E.J. Bron)

De jongste verkiezingsenquête m.b.t. de deelstaatverkiezingen in Baden-Württemberg op 13 maart moest eigenlijk geheim gehouden worden. Zij openbaart wat velen al vermoed hadden: de AfD kan op duidelijk meer stemmen rekenen dan tot nu toe de prognose was.

Van 0% naar 15% voor de AfD. En er zit zelfs nog meer in wanneer het potentieel voor deze partij volledig wordt uitgeput, dat volgens opiniepeilers tussen de 18% en 25% ligt, volgens velen zelfs tot 30%. Bijzonder explosief: de peiling werd door de CDU zelf in opdracht gegeven, waaruit bleek dat ook zij recordcijfers behaalt – echter in de tegenovergestelde richting. Met – 7% kan zij op 13 maart op nog maar 32% van de stemmen rekenen, het slechtste percentage ooit voor de CDU in Baden-Württemberg.

wahlumfrage1

(Klik op afbeelding voor groter beeld)

Ook de SPD is aangekomen in het tranendal van de prognoses, die 58 dagen voor de verkiezingen nog maar 17% (- 6,1%) van de stemmen kan verwachten. De FDP zou 4% van de stemmen behalen en daarmee niet meer in het parlement van de deelstaat komen. Slechts één van de oude partijen zou winnen en dat zijn uitgerekend de regeringsverantwoordelijkheid dragende Groenen. 27% van de stemmen, dat zou tegenover 2011 een winst zijn van 3,9%. Dit alles zou de Groene minister-president Winfried Kretschmann echter desondanks niets helpen, omdat hij met de huidige coalitiepartner (SPD) samen niet genoeg stemmen zou halen. Zij zouden samen nog slechts 44% van de stemmen krijgen.

CDU – niets gehoord, gezien of gezegd

Maar vanochtend al ontkende de CDU heftig opdracht te hebben gegeven tot de verkiezingsenquête, verklaarde haar campagneleider Thorsten Frei. Merkwaardig alleen dat de CDU Baden- Württemberg bij “Insa” inderdaad opdracht heeft gegeven om een verkiezingsenquête te houden, zoals de leider van het opinieonderzoeksbureau uit Erfurt, Herrmann Blinkert, nu toegaf. Zogenaamd zouden de uitslagen echter nog niet bekend zijn, aldus Blinkert – nou ja, voor wie het gelooft . . .!

Volgende week wil de Onderzoeksgroep Verkiezingen (ZDF) nieuwe cijfers publiceren. Nog vandaag wordt de verkiezingstrend verwacht van Infratest-Dimap in opdracht van de SWR en de “Stuttgarter Zeitung”. Beide zoals bekend linkse organen, die vermoedelijk als betalende opdrachtgevers duidelijke verwachtingen hebben.

Het wordt en blijft spannend tot de 13e maart, en dat niet alleen in Baden-Württemberg. Die dag zijn er ook verkiezingen in de deelstaten Rheinland-Pfalz en Sachsen-Anhalt.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland). Bookmark de permalink .

10 reacties op Verkiezingsenquête: Grote winst voor AfD, CDU stort in (- 7%)

 1. ildiko zegt:

  Nu weten de Duitsers dat achter Merkels plan is NIKS, zij heeft geen plan, geen idee geen perspectief over haar uit het hand lopende asielbeleid.Zij heeft geen antwoord op hoe het verder moet met zo veel hier nooit aanpassende moslims, met hun tientallen kinderen , polygamie, gezinnen families, zelfs niet met mensen die misschien hier een baan vinden maar zullen nooit wortels schieten. Merkel staat aan de rand van instorten, maar onze politieke dwazen met haar zo direct ook.

  Like

 2. Edjan zegt:

  Hèhè, eindelijk! Goed nieuws uit Duitsland. Vorming hier en daar van burgerwachten of voor mijn part knokploegen en betere cijfers voor AfD.

  Like

 3. Jean zegt:

  “Gelukkig” gaat dat in heel Europa plaatsvinden want die EU misdadigers hebben heel Europa beschadigd en vernietigd en ze kunnen voor die wanpraktijken ook nog flink hun bankrekening vullen.
  Wanneer wordt die timmerfrans (met kleine letter) nu opgepakt en veroordeeld?
  Wanneer wordt die juncker (met kleine letter) nu opgepakt en veroordeeld?
  Wanneer wordt die verafstoot (met zeer kleine letter) nu opgepakt en veroordeeld?
  enz. enz. enz. tot die zwijnenstal totaal gesloopt kan worden want die misdadigers hebben er de grootste lol in ons te vernederen, te beroven en te vernietigen ten voordele van ja-knikkende vreemdelingen.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Laat het maar zo zijn, de Duitse bevolking begint wakker te worden.

  Like

 5. Taljaard zegt:

  @Tom
  En we weten wat er kan gebeuren wanneer Duitsers boos worden.
  Normaal bijzonder hoffelijke, correcte, vriendelijke en gastvrije mensen en altijd al geweest.
  Maar maak ze niet boos.
  Dacht eerder dat islamieten om historische redenen bang voor Duitsers waren, maar klaarblijkelijk hebben ze nu ook ons Oostelijke buurland als oorlogsgebied en doelwit uitgekozen.
  Strategisch bezien ook een logische stap, want Duitsland is het hart van Europa.
  Maar ik denk dat zij een vreselijke vergissing maken.
  Vooral waar het de van oudsher strijdvaardige Pruisen betreft, die zich nu al flink beginnen te roeren. Beieren en Schwaben zijn doorgaans gemoedelijker en geduldiger, maar kom niet aan hun ”Heimat”, want dan breekt de hel los.
  Saksen lijken veel op Twenten, Drenthen en Groningers, want stamverwant.
  In wezen volgzaam en vredelievend, maar ook koppig, onverzettelijk en zeer moedig.
  (Zie jij een vrouw uit de Randstad al voor een ”dikke BMW” van een staatssecretaris springen?
  Typisch Saksisch.)
  Dat is de autochtone Duitse combinatie van Germaanse stammen, die zich zomaar tegen de islamieten zou kunnen keren.
  Renn Mohammed, renn!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Taljaard: 00.25. uur. Inderdaad beste Taljaard. En zeker met de Pruisen valt niet te spotten. Ik denk dan aan de verlichte despoot, en koning, Frederik de Grote, ook wel “der alte Fritz”, genoemd. En laten we niet vergeten, dat het de Pruisen Generaal Blücher was, die zorgde voor de nederlaag bij Waterloo, van Napoleon Bonaparte.

   Like

 6. jungleelephant zegt:

  Zou het in Duitsland beginnen dan,eindelijk?

  Like

 7. Pingback: Verkiezingsenquête: Grote winst voor AfD, CDU stort in (- 7%) – Rechtsaf doorzee

 8. Elena zegt:

  De jacht op het islamitische addergebroed zal in Duitsland beginnen, spoedig zal het zich uitbreiden als een olievlek….en terecht.!
  Hopelijk kan ik mijn steentje bijdragen.
  Dan is het Merkelzwijn en het Nederlandse verradersvolk met alle linkse plucheplakkers flink gereduceerd.
  We weten allemaal hoe het in Roemenië is gegaan met de dictator en zijn wijf Ceausescu…het zou ook zomaar in West Europa kunnen gebeuren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s