Keulen, feministische oogkleppen en het gelijk van Geert Wilders

Screenshot_2

(Door: Gerry van der List)

Het is een vervelende traditie geworden. Op oudejaarsavond spreekt een linksige dominee, die zich voor de gelegenheid heeft vermomd als cabaretier, de bevolking toe met een reeks flauwe grappen over politiek en maatschappij. Afgelopen jaar leek even met deze gewoonte te worden gebroken. Herman Finkers demonstreerde in zijn voorstellingen vol absurde humor altijd een aangenaam gebrek aan engagement; het enige dat hij propageerde, was het rooms-katholieke geloof. Maar op 31 december moest de Almelose humorist het van de VARA over politiek hebben. Dus merkte hij maar op dat Sander Dekker de broer was van Britt Dekker en dat hij de VVD-staatssecretaris niet kon onderscheiden van een CliniClown. Dit was zo ongeveer het politieke niveau van de oudejaarsconference, die – curieus genoeg – in de media de hemel in werd geprezen.

Elsevier

Vergelijking

Het dieptepunt werd bereikt toen Finkers over Geert Wilders kwam te spreken. Hij begon meteen over Adolf Hitler, om vervolgens te vertellen dat de Duitse dictator naar zijn smaak leuker haar had dan de PVV-leider. Bij de VARA hebben ze hier misschien hard om moeten lachen, maar het was erg smakeloos.

Wilders zal vermoedelijk niet meer wakker liggen van vergelijkingen met Hitler. Hij geniet van de opmars in de opiniepeilingen en soms zelfs van de voorzichtige bijval van het establishment.

Zo vroeg de dienstdoende journalist in het tv-gesprek met de premier zich vorige week retorisch af of Wilders niet ‘een beetje gelijk’ had in zijn opvatting dat massale immigratie de import van problemen betekent. De aanleiding voor deze vraag vormden de veelbesproken aanrandingen in Keulen, die de waarschuwing van de PVV voor allochtone ‘testosteronbommen’ actuele urgentie gaven.

De seksuele vergrijpen van immigranten rond de jaarwisseling worden nu een kantelpunt in de discussie over de vluchtelingencrisis en de multiculturele samenleving genoemd. Zij maken in elk geval duidelijk dat Wilders en andere rechtse politici een scherper oog hebben gehad voor de problemen van het multiculturalisme dan bijvoorbeeld feministen. Het is en blijft bedroevend om te moeten vaststellen dat de strijders voor vrouwenrechten in het Westen erg weinig aandacht hebben gevraagd voor de geïmporteerde problematiek.

Waarschuwing

Screenshot_4Dit was ook de frustratie van Ayaan Hirsi Ali. De uit Somalië afkomstige politica had aan den lijve ervaren hoe vrouwonvriendelijk islamitische culturen zijn. Maar in Nederland merkte zij dat zij zich met haar analyses van de discriminerende woorden en daden van moslims vervreemdde van feministen. Die wonden zich vooral op over het geringe aantal prijzen voor schrijfsters en de onwil van mannen om vaker te stofzuigen en de afwas te doen.

Geweld tegen vrouwen is een universeel probleem. Maar in Arabische landen doet zich een funeste combinatie voor van machismo en godsdienstig gelegitimeerde discriminatie. De islam is een uiterst seksistische religie. Vrouwen zijn volgens de Koran tweederangs wezens die bovenal hun man moeten dienen en plezieren. Lees bijvoorbeeld deze huiveringwekkende tekst: ‘Uw vrouwen zijn een akker voor u – komt daarom tot uw akker, zoals het u behaagt en doet goed voor uzelf.’

Nuance

Slechts een enkele Nederlandse feministe heeft beseft wat zo’n visie betekent voor de ontwikkeling van multicultureel Nederland. Zoals de dappere eenling Andreas Burnier. De schrijfster waarschuwde in 1983 in een interview voor het ‘seksefascisme’ van de islam, dat voor West-Europa gruwelijke gevolgen kan hebben als het niet wordt bestreden, maar, zoals gebruikelijk in linkse kring, genuanceerd en getolereerd. Dat nuanceren en tolereren van tegen westerse waarden indruisende allochtone zeden en gewoonten is een progressieve kwaal. Het relativeringsvermogen is ideologisch moeilijk verklaarbaar.

Een modaal PvdA-lid moet gruwen van de opvattingen van de modale (islamitische) immigrant over vrouwen, homo’s, Joden, scheiding van kerk en staat, enzovoorts. Maar het opkomen voor vreemdelingen als zielepieten lijkt een sociaaldemocratische plicht die het zicht belemmert op pitbulltrekjes van deze underdogs.

Keulen kan bijdragen aan het afwerpen van de progressieve oogkleppen. Het erkennen dat Wilders op zijn minst een beetje gelijk heeft, is in elk geval zinvoller dan hem vergelijken met Hitler.

PVV normale grootteBron:
Elsevier (“premium”-artikel)
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, Eurabië, Feministes, Geert Wilders, gezond realisme, Hypocrisie, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Linkse media, meningsdictatuur, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, PVV, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

16 reacties op Keulen, feministische oogkleppen en het gelijk van Geert Wilders

 1. Japio zegt:

  Geert Wilders weet al jaren waar hij over praat. Hij is goed geïnformeerd en heeft een goede kennis van de islam en koran. Het erge is dat de linkse goedmensen over het algemeen ook wel weten hoe de islam in elkaar steekt. Maar op een of andere manier vinden ze het belangrijker om te gedogen en weg te kijken dan de realiteit onder ogen te zien. Maar nu gebeurt er wat in de christelijke cultuur, dan springen ze als hongerige hyena’s er gretig bovenop en proberen ze het christendom tot de grond toe af te branden. Het zelfde geld voor de MSM leugenbrigades.

  Like

 2. Marc zegt:

  Nederland, en de hele rest van het Westen, kent maar één extreem-rechtse groepering: de islam!

  Like

 3. Petronnellla zegt:

  De passages die de oorzaak zijn van de wettelijke discriminatie van de vrouw in de Shariah staan hier.

  De vrouwonvriendelijk passages zijn de bron van het negatieve beeld dat de Islam over de vrouw heeft. Dit beeld wordt ook aan moslims in België doorgegeven. Onderdeel van de islamisering van België is dan ook het bewerken van de bevolking op een dergelijke manier dat men aan het negatieve beeld van de vrouw gewoon wordt en het niet meer als dusdanig ervaren wordt.

  Als men ziet dat jonge, intelligente, in België opgegroeide en tot de Islam bekeerde dames de idee verdedigen dat vrouwen een grotere kans hebben dan mannen om naar de hel te gaan omdat zij inherent een slechtere natuur hebben, dan weten we dat zij al een hele stap gezet hebben in hun pad naar de Islam.

  Wij zijn van mening dat een belediging een belediging blijft ook al komt deze van een Profeet of van Allah. En daarvoor zijn wij bereid om het risico te lopen van islamofobie verweten te worden. Wij blijven de islamitische denkwijzen blootleggen en hopen dat onze omgekeerde hersenspoeling effect zal hebben.

  1. Vrouwen hebben een defect in hun intelligentie en in hun religie

  Het defect in de intelligentie van de vrouw verklaart Mohammed door het feit dat in de Koran staat dat de getuigenis van een vrouw de helft waard is van die van de man. Het defect in religie ligt in het feit dat vrouwen tijdens de menstruatie niet mogen bidden of vasten: zie Hadith 1.6.301 van Bukhari

  Abu Said Al-Khudri heeft overgeleverd: “… Ik heb niemand gezien met een groter defect in intelligentie en religie dan jullie. Een voorzichtig en redelijk man kan door sommigen onder jullie misleid worden.” De vrouwen vroegen, “O Allah’s Apostel! Wat is het defect in onze intelligentie en onze religie?” Hij zei, “Is de getuigenis van twee vrouwen niet gelijk aan die van één man?” Zij bevestigden. Hij zei, “Dit is het defect in haar intelligentie. Is het niet waar dat een vrouw niet kan bidden of vasten gedurende haar menstruatie?” De vrouwen bevestigden. Hij zei, “Dit is het defect in haar religie.” “

  2. De meerderheid van de bewoners van de hel zijn vrouwen

  Vrouwen hebben volgens Mohammed een grotere kans om naar de hel te gaan omdat zij te veel vloeken en ondankbaar zijn tegenover hun echtgenoot: zie Hadith 1.6.301 van Bukhari

  Abu Said Al-Khudri heeft overgeleverd: “Ooit ging Allah’s Apostel naar de Musalla voor het gebed op het suikerfeest of het offerfeest. Dan kwam hij voorbij de vrouwen en zei, “O vrouwen! Geef aalmoezen, aangezien ik gezien heb dat de meerderheid van de bewoners van het hellevuur jullie waren (vrouwen).” Zij vroegen, “Waarom is dat zo, O Allah’s Apostel ?” Hij antwoordde, “Jullie vloeken regelmatig en jullie zijn ondankbaar tegenover jullie echtgenoten. …” “

  Hadith 7.62.125 van Bukhari doet er nog een schepje bovenop en zegt dat het voor een vrouw nooit goed genoeg is:

  ”…Zelfs indien je heel je leven goed doet voor één van hen, wanneer je eens hard bent tegen haar, zal ze zeggen, “Ik heb nooit iets goeds van jou gezien.” “

  Dat de meerderheid van de bewoners van de hel vrouwen zijn, wordt eindeloos herhaald onder andere in volgend Hadith van Bukhari: 2.18.161, 2.24.541, 4.54.464, 7.62.124, 7.62.126. In de Hadith van Muslim is er zelfs een volledig hoofdstuk aan gewijd, namelijk boek 36, hoofdstuk 1.

  3. Mohammed vergelijkt vrouwen met honden en ezels

  Tot op vandaag is iemand in dezelfde zin vermelden als een hond en een ezel niet echt een compliment in de Arabische wereld. Dit was ten tijde van Mohammed niet anders en Aisha, zijn kindvrouwtje, was daar vrij kritisch over: zie Hadith 1.9.490 van Bukhari

  ‘Aisha heeft overgeleverd: “Voor mijn tijd werden feiten genoemd die het gebed annuleren. Zij zeiden, “Het gebed wordt geannuleerd door een hond, een ezel en een vrouw (wanneer zij vóór mensen die aan het bidden zijn passeren).” Ik zei, “Je hebt ons (de vrouwen) tot honden gemaakt. Ik zag de Profeet bidden terwijl ik op mijn bed lag tussen hem en de Qibla (richting Mekka). Wanneer ik iets nodig had, glipte ik weg omdat ik niet naar zijn gezicht wou kijken.” “

  4. Ongeluk is in een huis, een paard en een vrouw

  Vrouwen, huizen en paarden zijn volgens Mohammed slechte voortekenen of tekenen van ongeluk: zie Hadith van Bukhari 7.62.30, 7.62.31 en 7.62.32 en volgende Hadith 26.5526 van Muslim:

  ‘Umar b. Muhammad b. Zaid heeft overgeleverd dat hij zijn vader heeft horen vertellen dat Ibn ‘Umar gehoord heeft dat Allah’s Boodschapper (moge de vrede over hem zijn) gezegd heeft “Als ongeluk een feit is, dan is het in het paard, de vrouw en het huis.”

  5. Een man kan zijn vrouw ruilen voor een andere

  Een voorbeeld van een koranvers dat bijdraagt tot het negatieve beeld dat de Islam over de vrouw geeft is het volgende:

  4.20. En indien gij een vrouw in plaats van een andere wenst te nemen en gij hebt één harer een schat gegeven, neemt er niets van terug. Wilt gij het door laster en een klaarblijkelijk zondige manier nemen?

  Een man kan zijn vrouw dus ruilen voor een ander, als hij dat “wenst”. Naast de wettelijke implicatie (dit vers bevestigt nog maar eens dat een man zijn vrouw zonder reden kan scheiden) is dit koranvers, volgens moslims het letterlijke woord van Allah, bijzonder beledigend voor de vrouw.

  6. Vrouwen zijn krom zoals ribben. Als je hen probeert recht te maken breken ze

  Mohammed heeft gezegd dat vrouwen krom zijn, niet rechtlijnig. Vermoedelijk bedoelde hij dat zij trucs gebruiken om te krijgen wat ze willen: zie Hadith van Bukhari 7.62.113 en 7.62.114:

  Abu Huraira heeft overgeleverd: Allah’s Apostel zei, “De vrouw is zoals een rib; indien je probeert haar recht te krijgen, dan breekt ze. Dus als je profijt wilt halen uit haar, doe het terwijl ze wat kromheid heeft.”

  7. Vrouwen kunnen nooit genoeg doen om hun dankbaarheid tegenover hun man te tonen

  De gezellen van Mohammed werden uitgestuurd om de Islam te verspreiden en de mensen te onderwijzen. De Biografie van Mohammed door Ibn Ishaq vermeldt op p 644 in de tweede paragraaf een bijzonder wansmakelijk verhaal:

  Mu’adh trok naar Yaman en deed zoals hem opgedragen was en een vrouw kwam naar hem en zei, “O, gezel van God’s Apostel, welke rechten heeft een man over zijn vrouw?” Hij zei, “Pas op jullie, een vrouw kan nooit de rechten van haar man vervullen, dus doe zo hard mogelijk jullie best om aan zijn eisen te voldoen.” Zij zei, “Bij God, als jullie een gezel zijn van God’s Apostel, dan moeten jullie weten welke rechten een man over zijn vrouw heeft!” Hij zei, “Indien jullie naar huis gaan en hem aantreffen met etter en bloed dat uit zijn neus loopt en jullie zuigen eraan tot alles weg is, dan nog hadden jullie niet aan jullie verplichtingen voldaan.”

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Eens met de conclusies in het artikel.

  Like

 5. Pingback: Keulen, feministische oogkleppen en het gelijk van Geert Wilders – Rechtsaf doorzee

 6. Jean zegt:

  Gerry, ik kijk al jaren niet meer naar die linkse smerige bullshit en dat geeft een prettig gevoel.
  Zodra nog maar ergens een kopvod of baardaap in beeld komt wordt dadelijk de zapper bediend, die ligt steeds binnen handbereik.
  Ik laat mijn leven niet verpesten door een zootje laffe politiekers, slappe komedianten en barbaarse zandbakbewoners.
  Mijn doel is een “onafhankelijke seculiere republiek” en dat zonder lafaards, verraders, huichelaars en geweldplegers en m.i. gaat 2016 ons dat “eindelijk” brengen.
  Er zullen veel lafaards, verraders, huichelaars en geweldplegers trachten te vluchten maar het plaatje ligt klaar “Vluchten kan niet meer” zij zullen inleveren, alles inleveren, zeker weten.

  Like

 7. Mijn Duitse geestverwante, Petra Raab, zet zichzelf eveneens te boek als ‘feministe’ en kan dus beschouwd worden als zo’n gelukkige uitzondering. Wijlen Pamela Hemelrijk was trouwens ook zo iemand.
  Maar de gedachtenkronkels van, pak ‘m beet, een Anja Meulenbelt zijn inderdaad totaal onbegrijpelijk, en wat erger is: Op tegenargumenten komt bij haar nooit een antwoord. Alsof ze haar beweegredenen zèlf niet kan uitleggen en de voor haar confronterende realiteit maar liever wegstopt dan onder ogen te zien.
  Dan kun je zeggen: “Dat is dan háár probleem ,” maar ondertussen steunt dat soort figuren wèl de voortschrijdende islamisering en de benoeming op belangrijke posten van sujetten met twee paspoorten, zoals Arib en- ja, óók Aboutaleb.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 8. C.A.Barstow zegt:

  Finkers heeft zich door die linkse klootzakken laten omkopen, voor mij heeft hij afgedaan.

  Like

 9. Sjun Demartelaere zegt:

  Finkers was altijd al links. Hij reed mee op een geplaveide weg. Spot de handig gebrachte ridiculiserings- en algemeniseringspogingen.

  Maar evenals ieder ander in dit land heeft hij gewoon recht op zijn eigen politieke mening en de verkondiging daarvan en hoeft hij natuurlijk niet zijn eigen brood uit de mond te stoten. Wie het niks vindt kijkt wat anders.

  Like

 10. jantjeuitnl zegt:

  Gezien de peilingen zijn de modale PvdA-ers er allang weg. Dat zijn tenminste verstandige mensen.

  Like

 11. Giny zegt:

  Gelukkig heb ik er niet naar gekeken!
  Ik word toch al doodziek van al die programma’s, er gaat geen avond
  voorbij, of de naam Geert Wilders wordt genoemd, om hem maar zo
  belachelijk mogelijk te maken!

  Like

 12. Jan zegt:

  German Women Groped-Sexually Assaulted at “Refugee Welcome” Party

  Stellungnahme zur Party am 7. November
  http://welcome.blogsport.de/2015/11/10/stellungnahme-zur-party-am-7-november/

  Like

 13. Avidia zegt:

  Ik kijk ook niet, Ik word ziek van die linkse goedmensen, er is niets ergers, het is te erg voor woorden, ieder programma lijkt wel links te zijn, zelfs als je denkt dat het rechts is. Ze gaan met de stroom mee. Het is een en al bagger

  Like

 14. Avidia zegt:

  Des temeer zij hem belachelijk maken, de groter de aanhang wordt, dat beseffen de linksen niet. Dom volk!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s