Netanyahu haalt uit naar ‘dubbele moraal’ van EU

Screenshot_1

Minister-president Netanyahu vindt het voorstel van Zweden “schandalig, immoreel en dom.”

(Door: Elif Isitman)

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft hard uitgehaald naar de Europese Unie. Volgens Netanyahu hanteert de EU een ‘dubbele moraal’ als het op Israël aankomt.

Netanyahu vindt daarnaast de oproep van Zweden om te onderzoeken of Israël zich schuldig heeft gemaakt aan ‘buitengerechtelijke executies’ van Palestijnen tijdens de recente geweldsgolf ‘schandalig, immoreel en dom’, meldt persbureau Reuters donderdag.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, EUSSR, Hypocrisie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Zweden. Bookmark de permalink .

23 reacties op Netanyahu haalt uit naar ‘dubbele moraal’ van EU

 1. Guardiacivil zegt:

  Beste optie voor het MO, Israël en Rusland samen, Eu met de poten van Mo afblijven. Dan komt vanzelf het inzicht.

  Like

 2. Japio zegt:

  Israël staat in zijn volste recht, elke aanval door een Palestein moet direct afgestraft worden. Frau Merkel, misschien een ideetje voor u? Elke vlu….ing (krijg het niet uit m’n smoel) die een misstap begaat direct het land uit pleuren. Moet je kijken hoe snel ze afdruipen die lafaards.

  Like

 3. kouwe kak zegt:

  Liever 100 joden in mijn buurt dan 1 moslim
  Wat is dit toch,de drang de hele wereldbevolking naar nederland,cq Europa te halen??
  Voorzover u gelovig bent,en de bijbel mag geloven,was de Heer het zat en middels de toren van babylon verdreef Hij de mensen,ieder naar een eigen gebied en taal enz,ja je moet het maar geloven!!De geschiedenis leert dat ergens dit waar moest zijn ,al die volken landen enz!
  Nee Nederland wil ook geschiedenis schrijven door alles weer door elkaar te gooien(volken)
  Naast elkaar leven is iets anders dan op en door elkaar!!!!!
  Moet vaak aan bovenstaand geheel denken als ik van alles zie binnenkomen ,lees door links uiteraard zeer verwelkomt!!
  Mensen ,als ik het mis heb sorrie ,dit is mijn beleving!!
  opvallend is dat ik een affiniteit met israel heb,zeker als zij worden belaagd door islam schuim!!
  uiteraard hoef ik de extremen daar ook niet hoor zoals de orthodokse pijpenkruldragers!!
  Als babyboomer zie ik nederland naar de gvd gaan,dank aan de regeringen die democratisch gekozen zijn!!??
  Toen ik in 1948 10 dagen oud was stonden mijn ouders en ik op straat,de woning werd ontruimd!!
  Pa stuurde zijn oorlogsmedailles retour aan Wilhelmina met dank voor de ellende en strijd voor nederland!Convoy varen en veel leed ten spijt,pa hield er een oorlogssyndroom aan over maar zijn gezin hield hem redelijk op de been!die mooie sobere jaren 50/60 was telkens een stapje vooruit!
  nu zie ik ,alles wat onze ouders hebben opgebouwd en gebuffled voor onze beter levensstandaard naar de klote gaan middels linksdraaiend schuim!Ja ja die asielkids zijn ook zo zielig!!!!!!!!
  Daarom zie ik israel graag op de kaart staan,en als ik ooit mijn jasje zou uittrekken dan voor dit volk!
  Raar ??vertel het mij eens!!
  mooie overdenking
  K/K

  Like

  • Guardiacivil zegt:

   Mooi verwoord vriend, mijn vader vloog op Mitchell B25, airgunner, RAF/MLD 1943/1944, een van de vluchten viel een bom van een kist boven hen dwars door de staart, halve roer en staart weg maar veilig terug kunnen keren. later door flak luchtafweer vlakbij de kist gewond, kist zwaar beschadigd, kon veilig landen op Melsbroek. maakte vele raids, zag andere neerstorten, heeft alle vluchten overleefd. Naderhand vliegverkeersleider op MVKV, veel stress in gezin, drie keer gescheiden en drie keer weer bij elkaar, de 4e keer niet gehaald, heeft nooit een oorlogskruis of erkenning gehad als veteraan. stierf eenzaam op 84 jarige leeftijd. Net als jouw vader en vele anderen gevochten voor vrij Nederland en opgebouwd. Alle mannen en vrouwen die voor deze vrijheid gevochten hebben mochten amper van 71 jaar vrijheid genieten. Gezien de huidige ontwikkelingen is deze vrijheid maar van korte duur. Maar ik hoop van niet. fijne avond man.

   Like

   • Cathja zegt:

    Wat triest allemaal voor uw vader, @ Guardiacivil! Hij heeft eigenlijk postuum een erkenning verdiend voor alles wat hij voor volk en vaderland heeft gedaan! Wij zijn ook úw vader veel dank verschuldigd!!

    Like

   • Republikein zegt:

    Respect.
    Ik buig mijn hoofd.

    Like

 4. Jan Wandelaar zegt:

  Like

  • Guardiacivil zegt:

   Nog een van de grootste blunders van de Nederlandse regering in die dagen. De Karel Doorman, het vliegdekschip en de kracht van de Marine ging op wereldmissie om solidariteit te winnen. Echter door gestammel en andere wereldbellangen en het toegeven van de regering was deze missie gedoemd te mislukken. Mijn vader was in die dagen als Marineman op NieuwGuinea en zat midden in de strijd van groepen van soekarno die het land zo wilden veroveren. De Nederlandse mariniers boden eerst nog goede tegenstand totdat de orde kwam om terug te trekken. Mijn vader zat bij de laatste afwikkelingen van NieuwGuinea in 1963 en kwam toen weer terug op Vliegbasis Valkenburg. Nederland durfde geen voet stijf te houden en droop af letterlijk en figuurlijk. De Nederlandse krijgsmacht wilde anders dan wat de regering uiteindelijk besloot, dat zegt genoeg lijkt mij.
   Dit ter verduidelijking voor de leken die niet op de hoogte zijn van dit conflikt.

   Like

 5. Cathja zegt:

  Ik ben het volledig eens met premier Netanyahu. Israël heeft ten allen tijde het recht zichzelf te verdedigen, en de beschuldigingen vanuit Zweden zijn dan ook schaamteloos! Alsof Israël er maar op los knalt, en zoveel mogelijk slachtoffers onder de ‘Palestijnen’ wil maken.

  Israël is een beschaafd en democratisch land, te midden van niet-democratische landen, die met jaloerse ogen naar Israël kijken.
  Israël is ook een heel bijzonder land. Er zijn vele eeuwen geleden al talrijke beloftes voor dit land gedaan. Het is onze plicht om Israël en het Joodse volk te steunen, en ons als hun vrienden te gedragen. We moeten ons niets aantrekken van alle negatieve berichten, want die komen altijd uit dezelfde hoek.
  Netanyahu doet er inderdaad verstandig aan de relatie met de EU nog eens tegen het licht te houden. ‘Resetten’ noemt hij het, en dat is eigenlijk het juiste woord.

  Israël, Shalom!

  Like

 6. Briefje voor Staatshoofd Koning Willem Alexander, kunnen wij rekenen op uw medewerking?

  Geacht Staatshoofd Koning Willem Alexander,
  Zoals U vernomen heeft uit de alternatieve media, heeft er een staatsgreep in Nederland plaatsgevonden. Het bedrijfsleven en de multinationals zijn volledig aan de macht en dicteren de agenda van U maar ook van Uw onderdanen. Door deze staatsgreep is de grondwet vervallen en de politieke macht die U is ontnomen is stilzwijgend weer op Uw geslacht overgegaan. Wij, de burgers, zijn de wanhoop nabij en richten ons tot het wettelijke staatshoofd om in te grijpen. Lees verder >>>> https://jdreport.com/briefje-voor-staatshoofd-koning-willem-alexander-kunnen-wij-rekenen-op-uw-medewerking/

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Netanyahu heeft volkomen gelijk. Moeten de Joodse mensen zich dan als schapen naar de slachtbank laten voeren? Ik dacht het echt van niet hoor! Ik walg van de RODEN en het Linkse gajes, die Israël constant belasteren, en de HAATJURKEN/BOOSLIMS pamperen!

  Like

  • Guardiacivil zegt:

   De beste optie voor Israël is samenwerken met Rusland, dit is een goede strategie om het MO onder controle te krijgen en Hamas cq IS uit te roeien, deze twee hebben de juiste middelen om het te verwezenlijken. Tevens zetten ze Amerika compleet buitenspel.

   Like

 8. Breget. zegt:

  Laten we dan eerst maar bij de zweden beginnen met hun Nazi gedrag over Israel van de kaart vegen ,nee sympathie voor de vrienden van Hitler wat een thuis gevoel heeft gelijk het MO zeker by de gefrustreerde dames, om te kotsen

  Like

 9. Astrid H. zegt:

  Netanyahu heeft volkomen gelijk.
  Ook hij heeft de elitaire dwingelanden al heel lang door. Israël zou juist als een goede vriend binnengehaald moeten worden en wij zouden goed moeten kijken naar de verschrikkelijke problemen waar het land dagelijks mee te maken heeft en de w.m.b. uitstekende manier waarop het land ermee om gaat [veel te netjes, maar dat huizen neerhalen van de ‘belhamels’ vind ik echt geweldig, ze gewoon geen huis meer geven].

  Ik vind de Israëli’s juist heel erg geduldig en correct, zeker gezien de enorme ellende van moslims die zij al decennialang dagelijks letterlijk over zich heen gestort krijgen, en dit naast de immer belerende en stigmatiserende ‘de beste stuurlui staan aan wal-houding’ van het Westen. Het zij duidelijk, ik ben pro Israël en ik haat onze corrupte leiders en vooral dat nep-troetelkindje van ze, want hun extreem onuitstaanbare en oververwende moslimkindje is toch vooral een dik vet verdienmodel ter zelfverrijking over de hoofden van de burger heen.

  Ik ga zo een verse en zeer smaakvolle dadel uit Israël eten, speciaal van mijn groenteboer, die voor de kwaliteit gaat. Dank je wel Israël, ik vind jullie dadels echt heel erg lekker!

  Like

  • Cathja zegt:

   Volledig waar, @ Astrid H. De producten uit Israël zijn van een uitstekende kwaliteit! Door hun producten te kopen dragen we een (klein) steentje bij aan hun economie.

   En…., ik ben ook pro Israël. Dat zit bij ons in de hele familie.

   Like

 10. Republikein zegt:

  Dat komt hier niet in het nieuws hoor, het is geen nieuws.
  Reuters is een uitvinding van de duivel, en ons nieuws wordt zonder censuur overgenomen van die duivel.
  Behalve dit bericht, dat is over het hoofd gezien.

  Like

 11. reageerbuis zegt:

  Onze media geloven voetstoots de leugenachtige Palestijnen. Lees: het boek: “150 Palestijnse fabels” van likoed.nl

  Like

 12. Guardiacivil zegt:

  Nog even een aanvulling op het oorlogsverhaal over mijn vader. Is jullie bekend dat iedereen die gestreden heeft als militair of in het verzet en tijdens de oorlog geen onderscheiding is uitgedeeld je deze onderscheiding zelf moet aanvragen? Met andere woorden, ik heb vele bomberraids gedaan boven Duitsland en Frankrijk, geholpen met de voorbereiding voor D-Day (grote batterijen uitschakelen boven de hele Franse kust en belangrijke spoorverbindingen met Duitsland uitgeschakeld) en na de oorlog moet/mag ik mijn recht op onderscheiding (lintje of medaille) zelf aanvragen. Standaard kregen alle oorlogspiloten het oorlogskruis voor de inzet. Dit las ik op de website van de krijgsmacht cq min.v Defensie. Gewoon weg schaamteloos en tekenend voor voorgaande regeringen en ook de huidige, gezien de absurde opstelling tegen de ex militair Jitse Aske, maar ook de ex militairen van de Balkanoorlog die de vernieling in gingen en zelfmoord pleegden.

  Like

 13. Jan zegt:

  Netanyahu: ‘VN-secretaris wakkert terrorisme aan’


  ‘De commentaren van de secretaris-generaal van de VN bevorderen het terrorisme’, aldus Netanyahu in een persbericht. ‘Er is geen enkele rechtvaardiging voor terrorisme. De Palestijnse moordenaars willen geen staat bouwen, ze willen er een vernietigen.’

  Ban Ki-moon had dinsdag voor de Veiligheidsraad zware kritiek op de Israëlische bouw van nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. De secretaris-generaal wil dat de bouwwoede stopt. ‘De frustratie van de Palestijnen groeit onder een halve eeuw van bezetting en onder het stilliggen van het vredesproces.’
  ….
  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/4232986/2016/01/27/Netanyahu-VN-secretaris-wakkert-terrorisme-aan.dhtml

  Like

 14. Jan zegt:

  Ambassadeur Danon over de hypocrisie van de Veiligheidsraad

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s