Noorwegen stuurt ‘fietsmigranten’ terug naar Rusland

Screenshot_6

Migranten kwamen via de grensovergang bij Storskog Noorwegen binnen.

(Door: Elif Isitman)

De Noorse regering gaat de migranten die vorig jaar per fiets het land binnenkwamen terugsturen. Het gaat om zo’n 5.500 migranten, voornamelijk Syriërs.

Ze fietsten bij de Arctische grensovergang in Storskog vanuit Rusland Noorwegen in. Sylvi Listhaugh, sinds december vorig jaar de Noorse minister van immigratie, heeft deze week gezegd dat iedereen die bij Storskog zonder visum het land in is gekomen, terug naar Rusland wordt gestuurd, schrijft The Guardian.

Lees verder>>>
(h/t “Jan”)
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Immigratie, Noorwegen, Rusland. Bookmark de permalink .

13 reacties op Noorwegen stuurt ‘fietsmigranten’ terug naar Rusland

 1. Minderjarige vluchtelingen randen vrouwen aan

  BRUSSEL – Drie Syrische vluchtelingen van 12 en 13 jaar oud hebben afgelopen zondag drie vrouwen aangerand in de trein van Brussel naar Tournai. De drie jongens zijn opgepakt en vervolgens weer vrijgelaten.
  Die vrijlating was een fout, erkent de politie nu, aldus de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. Het drietal wordt alsnog gezocht.
  De slachtoffers van de drie jonge vluchtelingen zijn twee meisjes van 16 en een vrouw van 22. Met name het laatste slachtoffer maakte veel misbaar, waardoor medereizigers haar te hulp schoten. De politie stond klaar op het station van Tournai om de drie daders in de kraag te grijpen.
  De rechter besloot echter weer tot hun vrijlating, omdat alleen de aanranding van de 22-jarige vrouw bekend was. De twee 16-jarige meisjes deden woensdag pas aangifte. De jonge aanranders zouden zich in Frankrijk bevinden.

  Bron
  Telegraaf

  Like

 2. Pingback: Noorwegen stuurt ‘fietsmigranten’ terug naar Rusland – Rechtsaf doorzee

 3. Driek zegt:

  DE TELEGRAAF

  Juncker: alle landen moeten migranten opnemen
  BRUSSEL –

  Alle Europese landen moeten vluchtelingen opnemen. Geen enkel EU-land kan de deur gesloten houden. Dat stelde Jean-Claude Juncker, de voorzitter van het dagelijks bestuur van de EU, vrijdag in Brussel tijdens een persconferentie over de uitdagingen van Europa voor 2016. De migratiecrisis is een van de grootste problemen die Europa het hoofd moet bieden.

  “Ik ben de kritiek op de commissie beu. Wij doen genoeg. Het probleem ligt hem bij de uitvoering van de afspraken door een aantal landen”, zei Juncker. Europa sprak in 2015 af om 160.000 vluchtelingen die in Italië en Griekenland aankloppen, over heel Europa te verdelen, om zo deze ‘frontstaten’ te ontlasten. Maar deze herverdeling komt nauwelijks op gang. Een aantal, met name Oost-Europese landen, weigert vluchtelingen op te nemen.

  “Ik accepteer dit niet”, zei Juncker. Hij wil dat in 2016 de landen gaan uitvoeren wat ze hebben afgesproken.

  Daar hoort ook de naleving van de afspraken met Turkije bij om de migratiegolf aan te pakken. In ruil voor geld (zeker 3 miljard euro) moet Turkije de grenzen naar Europa potdicht houden en de opvang van vluchtelingen in Turkije verbeteren. Echter over het geld ligt Italië dwars. Tot groot ongenoegen van Juncker.
  Schengen

  De komst van grote groepen migranten heeft ook het Schengengebied, de 26 landen waartussen zonder paspoort gereisd kan worden, flink onder druk gezet. Een aantal landen, waaronder Duitsland en Denemarken, hebben weer grenscontroles ingesteld. Het einde van ‘Schengen’ zou ook het einde betekenen van de Europese interne markt met hogere werkloosheid en minder economische groei, waarschuwde Juncker. Ook de euro zou dan “geen zin” meer hebben. Juncker noemde ‘Schengen’ de grootste prestatie van de EU.

  Juncker erkende dat Europa “moeilijke tijden” kent. “Ik heb geen illusies over dit jaar, dat wordt moeilijk”, zei hij. Hij waarschuwde dat de geloofwaardigheid van Europa en de EU op het spel staat, als Europa niet doet wat het belooft.

  Like

  • Edjan zegt:

   Was dat niet dezelfde juncker die zij dat Nederland de EU in een continentale crisis zou storten als ze “nee” stemden tegen het associatieverdrag met Oekraïne?

   Wat ik nou nooit heb durven vragen is, wat is een continentale crisis? Mij dom, hoor.

   Like

 4. Japio zegt:

  Duitsland kan ook veel vluchtelingen zo wegsturen, er zijn nog zat fietsen sinds 40-45.

  Like

 5. Astrid H. zegt:

  Allemaal gestolen fietsen, neem ik aan? Wellicht zitten die van mij er ook wel tussen. Je gestolen spullen kunnen een rare weg afleggen tussen de [inmiddels van zware sloten voorziene] berging en de wereld, als er [uiteraard Marokkaanse rif-] criminelen in het spel zijn.

  Nou, deze Syrische [alias Somalische, Ethiopische, Nigeriaanse, Marokkaanse] ‘vluchtelingen’ hoeven niet meer op de fietscursus, die ze naast de gratis zwemlessen aangeboden zouden hebben gekregen. Ik ga ze een kaartje sturen, want sportief zijn ze wel: fietsen van Rusland naar Noorwegen en weer terug, je moet wel heel erg van geld houden, om dat er voor over te hebben.

  Like

 6. Elena zegt:

  ha…die gekke Juncker….wij moeten helemaal NIETS !!!
  Weet die NSBer nu nog niet dat WIJ hem betalen?
  Dat wij NIET in dienst zijn bij hem?
  Dat HIJ in DIENST is bij ONS?
  Kleine vieze omhoog gevallen rat is hij.
  REVOLUTIE !!!!

  Like

 7. In de tussentijd gaat de stedelijke guerrilla oorlog in Syrië gewoon door en behaald het leger van Assad de ene na het andere succes.

  Terroristen-tunnel word een dodelijke val: Assad’s leger begraaft IS strijders onder het puin

  In Haraste, een voorstad van Damascus, heeft het Syrische leger een gebouw en de onderliggende tunnel opgeblazen. De operatie werd gefilmd door de militaire correspondenten en gepubliceerd op het kanaal “Syrië Future Agency”.

  Het vijf verdiepingen tellende huis werd eerder door terroristen bezet. Vandaar controleerde zij het gebied en vielen de uitvalbasis van de Syrische regeringstroepen aan.
  Het Syrische leger was in het geheim de tunnel systeem van de terroristen binnengedrongen en hadden er explosieven geplaatst en laten exploderen. Het gebouw is met de terroristische bewoners opgeblazen.

  Bron
  http://de.sputniknews.com/

  Like

 8. jungleelephant zegt:

  Het is een begin!

  Like

 9. Guardiacivil zegt:

  Speciale operaties richten veel schade aan de IS en behalen goede resultaten. Kost wat onderzoek vooraf en tijd.

  Like

 10. Avidia zegt:

  Het hele EU mag van mij floppen, het is een stelletje nazie mensen, alleen bevelen en bevelen, niets anders, we zijn arm geworden door die europa nazie”s, betalen is nog niet eens goed genoeg, we krijgen BEVELEN!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s