Oostenrijk: Groot offensief tegen illegale immigranten

Screenshot_7

V.l.n.r.: Johanna Mikl-Leitner (minister van Binnenlandse Zaken), Werner Faymann (bondskanselier) en Hans Peter Doskozil (minister van Defensie).

(Door: Richard Schmitt – Vertaling: E.J. Bron)

Nog is alles vertrouwelijk, nog zijn alle plannen niet tot in detail uitgewerkt – de “Kronen Zeitung” is echter in het bezit van informatie dat de Oostenrijkse regering al vanaf vandaag een duidelijk hardere weg in de asielpolitiek inslaat. Met een drie-landenproject moet een einde aan de uitnodigingspolitiek gemaakt worden, hiervoor wordt ook de inzet van het leger gepland.

“Ja, we zijn in gesprek met de Duitse en Sloveense regering over onze plannen voor duidelijk betere grenscontroles”, bevestigde de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken, Johanna Mikl-Leitner, dat er nu maatregelen volgen om illegaal binnenkomende mensen evenals economische vluchtelingen voor de Oostenrijks grenzen te stoppen. En zo wil de Oostenrijkse regering de vluchtelingenstroom naar Oostenrijk en Duitsland verminderen:

Ten eerste begint vandaag al het “grensmanagement” (grenshek, nauwkeuriger controles enz.) in Spielfeld. Nog belangrijker wordt een drie-landenproject: binnenkort zullen door Oostenrijkse, Duitse en Sloveense grensagenten gezamenlijke scherpe controles worden uitgevoerd van de Sloveens-Kroatische grens – over deze stap zouden de drie regeringen het in principe al eens zijn.

Bovendien is men van plan om massaal het Oostenrijkse leger in te zetten aan de zuidelijke grens. Het leger zou de hele groene grens moeten bewaken, is te vernemen uit regeringskringen. De nieuwe minister van Defensie, Hans Peter Doskozil, zou ook al een concrete opdracht hebben voor de legereenheden: “We moeten gewoon onze rechtsstaat op een geloofwaardig emanier ten uitvoer brengen, de bewaking van onze grenzen is daarbij een must. Dat wil de bevolking”, zegt hierover een hoge legerofficier tegenover de “Kronen Zeitung”.

Welke eenheden er aan de zuidelijke grens worden ingezet en om hoeveel soldaten het gaat, is nog niet bekend. Maar op grond van de uitspraak van de Oostenrijkse bondskanselier Werner Faymann in een actueel interview met de “Kronen Zeitung” dat Oostenrijk binnenkort veel actiever zal zijn aan de grens, houden de militairen rekening met een grote actie.

In Bad Leonfelden in Opper-Oostenrijk stelde de ÖVP (christendemocraten) donderdag opnieuw verstrekkende eisen om de asielpolitiek te wijzigen: concrete bovengrenzen bij de opname van asielzoekers en de verlaging van de minimum uitkering voor mensen die recht hebben op asiel.

Lopatka wil noodonderkomens voor vluchtelingen zoals in Zweden

Reinhold Lopatka van de ÖVP zei daarover in het “ZiB 2”-interview: “We hadden al 13.000 vluchtelingen, vorig jaar waren het 90.000, zoveel houden we niet nog een jaar uit.” Hij nam Zweden als voorbeeld. “Die hebben gezegd ´het lukt ons niet meer´. Daar moeten nieuwkomers een tot twee jaar op een asielprocedure wachten en deze periode in wachtzones en noodonderkomens doorbrengen.” Zulke noodonderkomens – dat zouden ook tenten kunnen zijn – zou Lopatka zich ook voor Oostenrijk voorstellen. “Als we geen andere onderkomens hebben, is zo´n oplossing altijd nog beter dan dakloos te zijn.”

“Is het Faymann-Merkel-pact nog geldig?”

Lopatka sprak ook bondskanselier Werner Faymann aan op zijn verantwoordelijkheid: “Hij heeft met de Duitse kanselier Angela Merkel vorig jaar september het welkomstpact ondertekend. Sindsdien hebben veel vluchtelingen dat verkeerd begrepen en gedacht dat Oostenrijk en Duitsland onbegrensde opnamemogelijkheden zouden hebben. Dat gaat echter niet. Faymann moet met Merkel overleggen of het pact nog geldig is. Zo niet, dan zijn wij als regering er des temeer toe opgeroepen om met bovengrenzen en grensbewaking op te treden.” Lopatka verder: “De mensen hebben er geen begrip voor wanneer we de verantwoordelijkheid afschuiven naar Europees niveau.”

“Economische vluchtelingen houden ons niet bezig”

Het voorstel van de SPÖ (sociaaldemocraten) om alleen bij economische vluchtelingen een bovengrens in te voeren, noemde Lopatka een “schijndiscussie”: “Economische vluchtelingen houden ons niet bezig, want die hebben geen recht bij ons te zijn en worden aan de grens al afgewezen.”

Bron:
www.krone.at
Auteur: Richard Schmitt

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, christendemocraten, Eurabië, Hypocrisie, Immigratie, Oostenrijk, Socialisten. Bookmark de permalink .

16 reacties op Oostenrijk: Groot offensief tegen illegale immigranten

 1. Juncker is kritiek op EU zat: ‘Lidstaten falen in migratiecrisis’

  EU-lidstaten komen hun beloftes in de migratiecrisis niet na, maar de Europese Commissie wordt erop aangekeken. De voorzitter van de commissie Jean-Claude Juncker is de constante kritiek op de EU zat en eist dat landen zich aan de gemaakte afspraken houden. Le3es verder >>> http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2016/1/Juncker-is-kritiek-op-EU-zat-Lidstaten-falen-in-migratiecrisis-2746399W/?masterpageid=158493

  Like

 2. C.A.Barstow zegt:

  Hele goede zaak!, het is natuurlijk hoog tijd dat die horde islamitische barbaren gestopt wordt.
  ook degene die hier al zijn, bij elkaar drijven en dezelfde terug naar de woestijn.

  Like

 3. Astrid H. zegt:

  Kijk, zo kan het dus ook. Dat de andere Europese landen maar snel dit goede voorbeeld mogen volgen. En aan die lui vooral extreem duidelijk maken dat ze niet meer welkom zijn, en dat sowieso al niet waren, gezien de grote ellende die we al decennialang hebben van de reeds hier gevestigden. Islam is onverenigbaar met onze visies over democratie en vrijheid, afgezien van de afkeer die de bijhorende culturen, die door een grote barbaarsheid en extreem egoïsme gekenmerkt worden. Wij zullen onze regering in NL veel meer onder druk moeten gaan zetten, er verandert namelijk helemaal niets, qua massa’s kansloze, agressieve moslimdebielen die ons komen bezetten en maar blijven binnen stromen, dit geheel tegen de wil van de meerderheid van het volk in. Gaat er nog een dag voorbij zonder dat die mongolen het nieuws halen. al ons geld en al onze levensvreugde gaat kapot aan die achterlijke, immer stampvoetende apen.

  Like

 4. Cathja zegt:

  Er gloort een heel klein beetje hoop dat het asielbeleid omgebogen gaat worden.
  Ik ben benieuwd hoe zich dat vertaalt naar het aantal ‘vluchtelingen’ dat ondanks deze strengere regels tot Duitsland en Nederland weten door te dringen.
  Dat er hoog nodig iets moet gebeuren, dat kan een blinde nog ‘zien’!

  Like

  • Kraftavilqa zegt:

   @Cathja “dat kan een blinde nog ‘zien’!” Correct, helaas hebben we te maken met linksen en hun koprot leidt tot een speciaal soort superblindheid die de realiteit voorgoed onwaarneembaar om niet te zeggen onkenbaar maakt, met als gevolg dat de linkser immer automatisch, onverstoorbaar en onstuitbaar z’n destructieve koers blijft volgen hooguit uiteindelijk door de dood gestopt. Maakt niet uit hoeveel lijden en ellende onderweg veroorzaakt wordt want dat kan de linkser toch niet waarnemen en al kon-ie dat wel dan kon ’t ‘m niet schelen want als je zo moreel verheven bent als de linkser heiligt het doel de middelen. Van enige evaluatie of reflectie te dezen is nimmer sprake want alle linksers zitten zo in elkaar. Ergo zolang linksers de show mogen runnen (i.e. Bij ontstentenis van een revolutie) zijn we allemaal onverminderd en onvermijdelijk de lul (pardon my French).

   Like

  • Jaap zegt:

   Ach, als de grenzen dicht zijn worden ze gewoon ingevlogen op onze kosten!

   Like

 5. Jan zegt:

  Ook in Zwitserland moeten de illegalen hun geld inleveren:

  Schweiz greift ins Portemonnaie Geflüchteter
  Pro Asyl: Spaltung statt Lösung der Problematik / Flüchtlinge dürfen nicht mehr als 1000 Franken mit in die Schweiz nehmen

  Schweiz greift ins Portemonnaie Geflüchteter

  In der Schweiz müssen Flüchtlinge nach ihrer Einreise alle Vermögenswerte über 1.000 Franken (etwa 914 Euro) an die Behörden abgeben. Die Eidgenossen wenden die Regelung lückenlos an, wie das öffentlich-rechtliche Schweizer Fernsehmagazin »10vor10« am Donnerstagabend berichtete. In der Schweiz erlaube das Asylgesetz den Vermögenseinzug ebenso wie in Dänemark. Die Praxis des skandinavischen Landes hatte internationale Proteste ausgelöst.

  http://www.neues-deutschland.de/artikel/998157.schweiz-greift-ins-portemonnaie-gefluechteter.html

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  Waarom probeert men zogenaamd de put te dempen nadat er al vele kalveren in verdronken zijn?
  Wat zijn dat voor ‘hoogstaande’ ‘elitaire’ stommelingen die overal het beleid bepalen?
  Zelfs een blind paard met oogkleppen kan nog beter zien welke gevolgen linkse dwaasheid heeft.

  Like

 7. Avidia zegt:

  Alleen al die kop, een dictators kop, nou, ik trek me er niets van aan, ik leef mijn leven zoals altijd, ik laat me niet de wet voorschrijven, nooit gedaan, ook niet als middenstander, ik deed alles op mijn eigen manier, en mijn klanten vonden het prachtig. Weg met al die regeltjes, wij kunnen echt wel zelf denken!!!

  Like

 8. Avidia zegt:

  Links is het vuilnis van de aarde, ik kan er niet meer mee overweg, ook niet met kennissen die links zijn, ik probeer me in te houden, maar wat uit hun mond komt is zo vreselijk, ik stop er mee, ik kan het niet meer aanhoren. Alles moet maar binnen kunnen komen, een huis krijgen, een uitkering en noem maar op, ik word er niet goed van. En wij dan???? Wij belasting betalers, ik betaal me scheel aan belastingen, dat gaat voor een groot aandeel naar hen, die geen vinger hebben uitgestoten, alleen maar profiteren. i8k wil staken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 9. Guardiacivil zegt:

  Ik heb mijn vrienden en kennissenkring al helemaal gelimiteerd Avidia, als er mensen zijn die je energie opvreten dan moet je ze gewoon niet meer welkom heten en duidlijk zijn in je standpunt. Dit soort mensen die nog geloven waarom en op wie ze gestemd hebben en waar ze zelfs nog vertrouwen uit putten ondanks alles wat je om je heen ziet gebeuren. Dit soort mensen laat ik niet meer toe in mijn leven, en dit soort mensen zal eens het onderspit delven en zwaar op hun bek gaan.

  Like

 10. Jan zegt:

  Strache: Flüchtlingswelle ist “feindliche Landnahme”

  Der FPÖ-Chef bezeichnete Kanzler Werner Faymann beim Neujahrstreffen seiner Partei als “Staatsfeind”. Unter den Gästen in Wels war auch Deutschlands Pegida-Chef Bachmann.

  http://diepresse.com/home/politik/innenpolitik/4905800/Strache_Fluchtlingswelle-ist-feindliche-Landnahme

  Like

 11. Jan zegt:

  Hunderte Millionen in Kindergärten versickert

  Vom schweren Betrug und Fördergeld- Missbrauch im “Islam- Kindergarten- Skandal” berichtete die “Krone” bereits im Dezember. Jetzt ist die Geldverschwendung großen Stils quasi amtlich: Die zuständige MA 10 steckte Hunderte Millionen Euro in private, teils muslimische Betreuungsstätten – völlig ohne Kontrolle.


  Das öffnete Betrügern Tür und Tor. Jahrelang konnten sie in die eigene Tasche wirtschaften, ohne dass es der Stadt aufgefallen wäre. Spektakulär ein Fall eines türkischstämmigen Ehepaars und eines Helfers. Sie eröffneten Kindergärten nur zum Schein und ergauerten rund 1,8 Millionen Euro, wie die “Krone” im Dezember aufgedeckte. Noch ein Beispiel: Eine “heilpädagogische Gruppe” erhielt 15.000 Euro pro Kind. In Wahrheit verwendete sie das Geld für normale Gruppen.

  http://www.krone.at/Oesterreich/Hunderte_Millionen_in_Kindergaerten_versickert-Horrorszenario-Story-491298

  Like

 12. Jan zegt:

  Bad Ischl is een romantische herstellingsoord in het Salzkammergut in Oostenrijk. De voormalige zomerresidentie van keizer Franz Joseph I en zijn gemalin Sissi mag zich zowel in de winter als in de zomer verheugen op populariteit van toeristen. Begin van het jaar echter heeft het nobele vakantieoord na seksuele aanvallen door asielzoekers de krantenkoppen gehaald

  Schuld is natuurlijk Oostenrijk:
  In dem 14.000-Einwohner-Städtchen Bad Ischl sind 120 Flüchtlinge untergebracht. Die Gesamtzahl ist seit mehr als einem Jahr konstant – während die einen Flüchtlinge in andere Städte fortgehen, kommen neue hinzu.Die Stadträtin für Soziales und Integration in Bad Ischl, Ines Schiller (SPÖ), räumt ein, dass viele junge Flüchtlinge frustriert sind, weil die Bearbeitungszeit der Asylanträge so lange dauert.

  Bad Ischls Bürgermeister Hannes Heide (SPÖ) hört durchaus auf die Gespräche der Bürger in der Stadt:

  „Die Problematik der Flüchtlingsströme wird natürlich auch hier in der Bevölkerung diskutiert. Es gibt Ängste und Befürchtungen. Und gewisse Stimmungen fallen da durchaus auf einen Boden, der fruchtbar ist“, so der Stadtvater. Er fordert auf, den unangenehmen Vorfall in der Bar nicht übermäßig zu dramatisieren.
  https://marbec14.wordpress.com/2016/01/31/bad-ischluebergriffe-von-asylbewerbern-in-bad-ischl-nobler-kurort-kommt-in-die-schlagzeilen/

  De bevolking kotst van de taliban, aka Afghanen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s