Teleurgestelde “vluchtelingen” weer terug in Beieren: “De Syriërs zouden boos zijn over Berlijn”, aldus districtscommissaris Dreier

Screenshot_25

De bus met Syriërs arriveert bij het kantoor van bondskanselier Merkel in Berlijn.

(Vertaling: E.J. Bron)

Wanhoopsdaad, protest of provocatie? En worden de “vluchtelingen” daarbij de speelbal tussen gemeenten en de regering? Een districtscommissaris uit Landshut in Neder-Beieren stuurt 31 erkende “vluchtelingen” met de bus naar het kantoor van de bondskanselier in Berlijn, omdat hij zelf geen plek meer voor ze heeft. Een dag later zijn de meeste van hen weer terug in Beieren. Zwaar teleurgesteld na een meer dan 1000 kilometer lange busreis naar Berlijn en weer terug.

epoch times

“We zijn een speelbal tussen Beieren en Berlijn. We worden ingezet om de vluchtelingenpolitiek te wijzigen, of niet?”, vraagt een van de mannen vrijdagmorgen in de nieuwszender N24. Men zou zich misbruikt voelen. “In Berlijn zal de situatie beter voor ons zijn, hebben ze ons beloofd”, zegt de “vluchteling”.

In werkelijkheid werd de groep heel koel ontvangen in Berlijn. Het verantwoordelijke parlementsbestuur van Berlijn bood aan om de mannen eerst in een noodonderkomen onder te brengen – een “nood-nood-nood-onderkomen”, zoals de districtscommissaris van Landshut, Peter Dreier (Freie Wähler) het noemt.

Daar verzetten zich zowel de districtscommissaris als de “vluchtelingen” tegen. Na een nacht in een pension keerden de Syriërs vrijdag daarom weer terug naar het Beiers Landshut. Volgens de districtscommissaris wilden de “vluchtelingen” na aankomst niet met de media spreken. Slechts twee van hen waren niet meer in de bus naar Beieren gestapt: eentje wil in Berlijn blijven, de ander wil graag naar Bremen.

De districtscommissaris oogst veel kritiek met zijn actie. “Het gebruiken van asielzoekers voor eigen public relations doeleinden is brutaal en onverantwoordelijk”, zei de parlementaire zaakvoerder van de CSU-fractie in het Duitse parlement, Max Straubinger. Het zou een uiterst onsolidaire daad zijn om mensen, voor wie men verantwoordelijk zou zijn, gewoon over te dragen aan een andere gemeente. De fractievoorzitter van de CSU in het Beierse parlement, Margarete Bause, spreekt van een “armzalige instrumentalisering voor een buitenlander-vijandige politiek.” De actie zou ontzettend zijn en gif voor een vreedzame samenleving en een verstandige politiek.

De districtscommissaris wijst dit vrijdag allemaal van de hand. “Ik maak geen public relations met vluchtelingen. Ik heb de mannen van tevoren gevraagd. Ze verheugden zich allemaal op Berlijn. Een man heeft gezegd dat hij zijn tandartsstudie in de hoofdstad zou willen voortzetten”, zei Dreier tegenover de Deutsche Presse-Agentur. Het zou een wanhoopsactie zijn geweest, omdat de capaciteiten voor woonruimte voor erkende vluchtelingen in zijn district uitgeput zouden zijn. “Als ik juridisch consequent zou handelen, dan zouden alle vluchtelingen nu dakloos zijn. Dat sta ik echter niet toe.”

De Syriërs zouden boos zijn over Berlijn, benadrukte Dreier. “Ze hebben na hun vlucht verwacht dat wij voor hen zouden zorgen en hen woonruimte ter beschikking stellen. Dat was in Berlijn echter niet mogelijk.” Het pension in Berlijn, waarin de “vluchtelingen” d enacht doorbrachten, heeft Dreier naar eigen zeggen zelf georganiseerd en hij zal ook uit eigen zak de kosten van ruim € 1.300,- betalen. Ook de kosten voor de rit naar Berlijn met zijn dienstauto zou hij zelf betalen. “Er zullen geen kosten ontstaan voor de belastingbetaler”, belooft Dreier.

Na de mislukte actie zijn de Syriër nu weer teruggekeerd in het district Landshut. Omdat daar zo goed als geen sociale woningen voorhanden zijn, zullen ze opnieuw in noodonderkomens zoals sporthallen of in decentrale onderkomens worden ondergebracht. “Daar wonen ze in eengezinswoningen met tot 35 mensen”, zegt Dreier. De “vluchtelingen” zouden per persoon de beschikking hebben over 7 tot 10 m². Dat zou echter altijd nog menswaardiger zijn dan het aangeboden onderkomen in Berlijn.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Berlijn, Duitsland, Immigratie. Bookmark de permalink .

10 reacties op Teleurgestelde “vluchtelingen” weer terug in Beieren: “De Syriërs zouden boos zijn over Berlijn”, aldus districtscommissaris Dreier

 1. Pingback: Teleurgestelde “vluchtelingen” weer terug in Beieren: “De Syriërs zouden boos zijn over Berlijn”, aldus districtscommissaris Dreier – Rechtsaf doorzee

 2. Sjaak zegt:

  Deze 1000 kilometer lange busreis is verkeerd geplant !
  1. Hij is de verkeerde kant uitgereden !
  2. Er was nog plaats voor verdere 30 smarotzer !
  3. Onze bussen hebben geen zwemvesten aan boord !

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  En ondanks het gedonder tóch doorgaan met de import van mohammedanen zeker?

  Like

 4. jungleelephant zegt:

  Wat brutaal en onverantwoordelijk is :je land en je volk overspoelen met asielparasieten die nooit iets zullen toevoegen,alleen maar slopen!Op alle fronten!DAT is brutaal en onverantwoordelijk!

  Like

 5. ieznogoedh zegt:

  Begrijp hier niets van. Merkel heeft toch wel een paar kamertjes over in haar huis?

  Like

 6. Ron zegt:

  In de Rijksdag in Berlijn zijn vast nog wel een serie kamers vrij. Of met z’n allen in de bondsdag zitten en overnachten. In elk geval lekkere stoelen en schoon sanitair. Van alle gemakken voorzien.
  Merkel persoonlijk zal vast wel voor slaapgelegenheid zorgen.

  Like

 7. Elena zegt:

  Citaat……
  De fractievoorzitter van de CSU in het Beierse parlement, Margarete Bause, spreekt van een “armzalige instrumentalisering voor een buitenlander-vijandige politiek.” De actie zou ontzettend zijn en gif voor een vreedzame samenleving en een verstandige politiek.

  Weten zij wat erg is…. minstens één miljoen buitenlanders door de strot duwen bij de burgers door die gore linkse NSBer politiek.
  De actie is ontzettend giftig voor een vreedzame samenleving door de achterlijke politiek.
  Wir schaffen das nicht !!

  Like

 8. Hendrik M. zegt:

  Fascistisch nazi taktieken om ons te overspoelen met mohammedaanse barbaren!

  Like

 9. paulzwueste zegt:

  Dat de bom in Duitsland nu spoedig zal barsten wordt nu toch wel hèèl erg duidelijk!….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s