CDU veegt plan benzinetoeslag snel van tafel

Screenshot_56

Wolfgang Schäuble

BERLIJN – Het plannetje van de Duitse minister Wolfgang Schäuble om het bewaken van de buitengrenzen van het Schengengebied te bekostigen met een toeslag op benzine in de Europese lidstaten, was geen lang leven beschoren. De minister van Financiën Wolfgang Schäuble (CDU) opperde de toeslag zaterdag in een interview met de Süddeutsche Zeitung. Enkele uren later haastte zijn partijgenote Julia Klöckner zich het idee publiekelijk van tafel te vegen.

De Telegraaf

Aan haar verklaring was intensief overleg met onder anderen kanselier Angel Merkel, ook CDU, en Schäuble zelf voorafgegaan. Al snel nadat de krant was uitgekomen, weerklonk in Europa, maar vooral in Duitsland zelf, scherp protest tegen het idee. Wat voor de CDU zeker meetelt, is dat er medio maart belangrijke deelstaatverkiezingen in Duitsland worden gehouden. Een benzinebelasting is dan slechte verkiezingspropaganda.

De massale instroom en opvang van vluchtelingen kost Europa inderdaad veel geld. Zo was Nederland alleen al vorig jaar 1 miljard euro kwijt.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t Edwin Lauxen)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Duitsland, Europa, Immigratie, Krankzinnigheid, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op CDU veegt plan benzinetoeslag snel van tafel

  1. carthago zegt:

    Het was ook een te gemakkelijke idee diarree voor iemand in een rolstoel.

    Like

  2. Tom Hendrix zegt:

    Dan zullen ze wel een andere manier vinden, om ONS af te persen, omwille van de mosliminvasie.

    Like

  3. Cathja zegt:

    Ik ben dus voor niets hartstikke kwaad geworden……

    Ik ben ‘blij’ te lezen dat er niet alleen in Duitsland, maar in meer landen binnen de EU felle protesten te horen waren! Er zijn dus heel veel mensen die deze maatregel als zeer onrechtvaardig hebben beschouwd.
    Maar laten we ook weer niet al te vroeg juichen, want mocht het plan van Schäuble na de verkiezingen weer van stal gehaald worden, dan hebben ze het plan slechts uitgesteld om niet teveel stemmen te verliezen. We zullen het uiteraard scherp in de gaten houden. We laten ons geen oren aannaaien.

    Like

  4. Niek Verheyen zegt:

    Na genoemde deelstaatverkiezingen gaat dit plan gewoon weer door, reken maar

    Like

  5. Edjan zegt:

    Roep maar niet te snel hoera, want net zo goed gaan ze nu even wat andere belastingen verhogen zonder erbij te zeggen waarvoor.

    Like

  6. Japio zegt:

    Het maakt niet uit of het door de benzineaccijns of andere belastingen gefinancierd word. Het feit is dat, hoe dan ook de burger de rekening gepresenteerd krijgt. Of het koningshuis spreekt haar vermogen aan en doneert een aantal miljoen. Maar dat zal niet gaan gebeuren, misschien when hell freeses over.

    Like

  7. Jean zegt:

    Die eikel is zeer zwaar ziek in zijn hersenpan, afvoeren richting krankzinnigeninstelling.
    Laten we maar snel heel die EU misdaadorganisatie opdoeken en terug gaan naar de goede jaren van samenwerking tussen enkel Duitsland, Nederland, België, Oostenrijk, Luxemburg en Frankrijk, een samenwerking waarin ieder land zijn identiteit en nationaliteit respecteert, een samenwerking die een en dezelfde verkeerswetgeving handhaaft, een samenwerking die dezelfde spelregels gebruikt t.o. moslims/islamieten w.w.z. allemaal eruit.
    Het maakt me nu al blij, alleen al de gedachte maakt me gelukkig.

    Like

  8. Het word met de dag gekker in Europa , de minst draagkrachtigen worden al totaal kaalgeplukt , om de toestroom van 30 % Echte vluchtelingen , en 70 % Economisch Gelukszoekende vrouwenverkrachtende Allahu Akbars te bekostigen , die zich totaal niet aan willen passen

    Like

  9. biebie zegt:

    EU-BTW te beginnen met 1 %. let maar op duurt niet lang meer.
    Al is het met de smoes om uitgeprocedeerden versneld retour te zenden te financieren(dan vindt je wel draagvlak)en dan blijft het en wordt ieder jaar met 1/2% verhoogd.

    Like

  10. Sjaak zegt:

    Nog zo rooie klootzak die liegt dat de balken buigen !

    Zou de bevolking erover informeerd zijn wat er werkelijk
    in ons soziaalsysteem onkontroleert aan geld uit het raam
    gegooit word, zouden we midden in een burgeroorlog zitten !
    GARANDEERD !

    Die Schulden in Deutschland
    Laut Bund der Steuerzahler steigen die Schulden Deutschlands um
    173 €/Sekunde (Stand: 03/2015).
    Aktuelle Schulden ca.:
    2.050.000.000.000 €
    2 biljoen 50 milliard !

    Like

  11. BigLJohn zegt:

    Je moet slapende honden niet wakker maken. Brussel zal ook wel op de hoogte zijn van dit plannetje ! Vroeg of laat gaan ze ons weer pakken. Is het niet mee de benzine accijns, dan wel ergens anders mee, om de immigratie van Moslims mee te kunnen financieren. Want aan die import van Moslims komt nooit meer een einde, die word alleen maar erger en erger ! Dit maakt allemaal uit van het al veel besproken – Project – of – Plan – zo u wilt. Een Project wat absolute prioriteit geniet bij de machthebbers in Brussel en de E.U. landen ! Absoluut niet te stoppen door ons mensen. Ze zijn er op uit om van Europa een groot slagveld te maken, en het zal ze (helaas) nog lukken ook !

    Like

  12. kraftavilqa zegt:

    Wat een imbeciel voorstel. Er wordt met kapitalen gesmeten om ‘vluchtelingen’ op te vangen als we dat verspilde geld nu eens voor de grensbescherming aanwenden, zomaar een ideetje.

    Like

  13. Tistochwat zegt:

    Dat geld ontfutselen ze ons wel hoor, ik maak me geen illusies.
    Legale diefstal via de belastingdienst blijft altijd mogelijk.
    Ze bedenken ongetwijfeld een ander fijn plannetje om ons kaal te plukken, de meedogenloze schoften!

    Like

  14. Republikein zegt:

    Geld kwijt.
    Geen goeie stembus.
    Dag geld, dag stem!

    Like

  15. Avidia zegt:

    Ik begrijp totaal niet wat men ziet in die immigratie van al die buitenlanders. Wat brengen ze ons??? Ze kosten ons. Volgens mij wordt het bedoeld als het mondsnoeren van ons, we zijn te mondig, en de EU voelt zich te machtig, het wordt echt tijd dat wij opstaan tegen de verschrikkelijke EU, Fascistische EO, niks meer en niks minder, ik ben tegendraads, Ik doe alles wat de EU verbied, heerlijk!!!!!!!!

    Like

  16. koddebeier zegt:

    En toch gaan we met z’n alle het onderhoud van deze moslimparasieten betalen !

    Like

  17. Pingback: CDU veegt plan benzinetoeslag snel van tafel – Rechtsaf doorzee

  18. Het is natuurlijk helemaal off topic maar ‘k krijg toch een bijna niet te houden neiging om Wolfgang Schäuble een keiharde vuist midden in zijn arrogante Duitse smoelwerk te parkeren…

    Like

Plaats een reactie