Martin Bosma stak met kop en schouders boven de andere kandidaten uit

Screenshot_37

Martin Bosma (PVV)

(Door: Theodor Holman)

De voorzitter van de Tweede Kamer, dat is vooral een functie waarvoor je een aantal eigenschappen moet bezitten die juist niet politiek zijn. Je moet zelf niet oordelen, maar zorgen dat oordelen van anderen helder, duidelijk en snel voor het voetlicht komen. Je moet geen geheime afspraken maken met andere fracties, je moet je strak aan reglementen houden.

De leden van de Tweede Kamer kiezen een voorzitter uit hun midden.Woensdag, toen men de voorzitter ging kiezen, gebeurde er iets wonderlijks.

PVV normale grootteLees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Het Parool

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Martin Bosma stak met kop en schouders boven de andere kandidaten uit

 1. danny zegt:

  Bosma kwam zeker met kop en schouders, zeker qua kennis en ervaring, boven de rest uit, maar PVV en dat kan natuurlijk weer niet volgens onze policor ‘vrinden’.

  Stel je voor een PVV’er als Kamervoorzitter, die zou het (s)linkse deel van de tweede kamer het wel eens ‘moeilijk’ kunnen maken.

  Like

 2. leefbarbaar zegt:

  Het nepparlement deed weer zijn eigen ding. Nu hebben ze het recht uit hun midden een voorzitter te kiezen, zeker, maar ze maken wel heel erg duidelijk dat de stem van de belastingbetaler de tweede kamer niet meer bereikt. Anders was de steun voor meneer Bosma veel groter geweest.
  Islamiseren is een feest?!
  Maar als maandag mevrouw Arib met een hoofddoek verschijnt, dat recht heeft ze als kansenparel, dan zal blijken dat vrijwel geen Nederlander haar als voorzitter wil, behalve de ruime meerderheid van de tweede kamer. Wat nu natuurlijk zonder hoofddoek ook al zo is.
  Bij de weg: gelet op prestaties van nakomelingen van gastarbeiders met bepaalde handicaps, hoeveel familieleden van mevrouw Arib hebben een strafblad? Dat is toch wel interessant. Is er nog een onafhankelijke journalist, die dit gaat uitzoeken?

  Like

  • Buffalo Bill zegt:

   Prima, voorzitter met hoofddoek. Liefst de omroepster bij de staatstelevisie (zelf kijk ik toch niet) ook. Dat zal het volk tegen staan en het helpt de PVV aan een meerderheid. Vgl het effect van Keulen op de peilingen

   Like

 3. aquarius4422 zegt:

  Het onweerlegbare bewijs dat de tweede kamer een nepparlement is.

  Like

 4. Den Haag doet , wat het altijd doet, zwijgen over immigranten, MH 17 , criminaliteit, enz.

  Hoe lang zal het den Haag nog lukken de deksel op de doofpot te houden ? De toneelstukjes worden steeds doorzichtiger en het beste voorbeeld hiervoor was de uitspraak van Lodewijk Asscher eergisteren dat hij nu serieus met de Marokkaanse regering zou overleggen over het reduceren van de riante steunuitkeringen die Marokkanen ontvangen als zij terugkeren naar hun andere land.

  Een doorzichtige poging om de gemoederen van diegenen te kalmeren die de buit met Kaatje Arib al aan zagen komen, een volkomen georkestreerde verkiezing van een nieuwe Tweede Kamer voorzitter, waarvan de uitslag al bekend was ! De PvdA buit is binnen en inmiddels heeft Asscher al laten weten dat het toch niets wordt met dat met het akkoord dat hij aankondigde met Marokko te willen bereiken. Een snelle 180 graden bocht binnen 48 uur. Lees verder >>>> http://www.geennieuws.com/2016/01/den-haag-doet-wat-het-altijd-doet-zwijgen-vluchtelingen-mh-17-en-nog-meer-wat-wij-niet-mogen-weten/

  Like

 5. Gelet op de aard van nogal wat reacties van reaguurders op hetoorspronkelijke topic van -tja- het Parool valt op, dat er nogal wat met het argument komen, dat Bosma ook automatisch geen kans maakte als lid van een partij, die het Parlement een “nepparlement” noemt.
  Ze zouden er beter aan doen om eens ernstig, en louter op grond van louter verstandelijke, dus niet-emotionele overwegingen, eens bij zichzelf na te gaan of het misschien een nepparlement IS.
  Op grond van het feit, dat men sinds jaar en dag de ene beslissing na de andere neemt, zonder het volk er ook maar in te betrèkken of diens voorkeuren doodgewoon in de wind te slaan (‘raadgevende” referenda!) zouden ze dan hun conclusies snel kunnen trekken!
  Maar ja, blijven wegkijken is veiliger en minder pijnlijk.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Het Cordon Sanitaire heeft z’n werk weer gedaan, een misselijk makend spelletje van politieke onbenullen die het gore lef hebben zichzelf volksvertegenwoordigers te noemen.
  Walgelijke ondemocratische lieden die de naam politicus niet waard zijn !!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   ildiko 16 januari 2016 om 12:03

   Wat geinig; mijn fotoshopper Manneken Pis van Brussel (Pechtoldje) zit er ook in!
   Mooi! Hoe meer verspreid, hoe beter!

   Like

 7. Natuurlijk werd Martin Bosma geen Tweede Kamer voorzitter daar kon men gif op innemen, de policor, dus de gehele reguliere politiek welke geruime tijd een cordon sanitaire tegen Geert Wilders en zijn PVV heeft ingesteld. Willen dat deze twee paspoorten hoer de PVV hard aan gaat pakken om dat de rest te schijterig is. Net zoals fractievoorzitters Jesse Klaver GL welke ook Marokkaanse roots heeft en de CU lamzak Gert-Jan Segers trokken beide fel van leer tegen G. Wilders als nieuwe fractievoorzitters zijnde. Het is algemeen bekend dat men tegen een allochtoon niet al te hard van stapel MAG lopen en zich bewust van de etniciteit en gematigd opstelt in een debat. Enfin bijna iedereen weet dat je allochtonen met gepast respect moet behandelen dat in tegenstelling tot een autochtoon die mag je van alle kanten afzeiken….

  Like

 8. Wachteres zegt:

  http://politiek.tpo.nl/column/martin-bosma-was-de-beste-kandidaat-voor-het-kamervoorzitterschap/

  Martin Bosma was de beste kandidaat voor het Kamervoorzitterschap
  Plus: Was vroeger alles beter?

  De Tweede Kamer heeft een nieuwe voorzitter: mevrouw Khadija Arib. Vier keer moest er worden gestemd voordat een kandidaat meer dan de helft van de leden achter zich wist te krijgen. Mevrouw Arib, las ik, was na de bekendmaking van de uitslag wat beduusd. Daar kan ik mij alles bij voorstellen.

  Hans Wiegel

  Like

 9. Anneke zegt:

  Hebben jullie ook de reacties gelezen van dit artikel in het parool. Daar word ik zo moe van en daar vechten wij tegen. Er moet nog heel wat gebeuren in ons landje voordat de ogen open gaan van die domme linkse lieden.

  Trouwens, Martin Bosma was gewoon de beste, het had het kabinet gesierd als zij hem hadden gekozen…….maar ja….links he…..had dit nooit gepikt….

  Like

 10. Tja het Parool is een Nederlands dagblad dat in de Tweede Wereldoorlog begon als sociaaldemocratisch getinte verzetskrant een verboden gestencild krantje met politiek nieuws. Toen zo dapper en nu zó laf als een moslim die er alleen voorstaat. Heb je de reacties gelezen van de reguurders die op dit topic reageerden, nou zo denken bijna al deze linkse kwallen en er is totaal niet goed kersen mee te eten met deze socialistische luchtfietsers, welke liever de tijd van den Uyl terug zien keren. Ga bijna over mijn nek van zulks socialistisch laf tering tuig.

  Like

 11. Jan zegt:

  Khadija Arib (PvdA) blijft Kamervoorzitter
  Niemand anders heeft zich gemeld

  http://politiek.tpo.nl/2017/03/28/khadija-arib-pvda-blijft-kamervoorzitter/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s