Demonstratie Pegida in Apeldoorn rustig verlopen

Screenshot_9

APELDOORN (ANP) – De demonstratie van de anti-islambeweging Pegida is zondagmiddag in Apeldoorn rustig verlopen, zei een woordvoerster van de politie. Volgens schatting van de politie liepen 150 tot 200 mensen mee in de protestmars die in het Beekpark begon.

Post online

De politie hield wel vier mensen aan, een vijftigjarige man op verdenking een fotografe te hebben mishandeld en drie personen die zich niet wilden identificeren.

De Anti-Fascistische Actie (AFA) uit Friesland hield een tegendemonstratie op het Stationsplein. Hier hingen circa vijftien leden spandoeken op.

Het kwam niet tot botsingen tussen beide groepen.

Bron:
http://nieuws.tpo.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", burgermoed, Counterjihad, Islamisering, Islamkritiek, Nederland. Bookmark de permalink .

11 reacties op Demonstratie Pegida in Apeldoorn rustig verlopen

 1. jungleelephant zegt:

  Hoorde net op de radio:tegenpartij bestond uit 15!!!man?Kwestie van wie de langste adem heeft?Of haken ze af omdat het koud is?

  Like

 2. Driek zegt:

  TELEGRAAF

  APELDOORN –

  Pegida-voorman Edwin Wagensveld had vanmiddag in Apeldoorn de handen vol om zijn volgelingen in bedwang te houden. Van hot naar her rende hij om aanhangers tot kalmte te manen. ,,Het is rennen en vliegen”, erkent Wagensveld hijgend nadat hij weer twee jongens met Nederlandse vlaggen heeft weggestuurd bij een politiekordon.

  ,,Hier heb ik vijftien ordebewakers terwijl we er in Dresden soms wel vijfhonderd hebben.”

  Circa 250 betogers kwamen rond 13.00 uur bijeen op het Beekpark in de Gelderse plaats. Vooral de massale aanrandingen tijdens de jaarwisseling in Keulen worden door sprekers veelvuldig benoemd. ,,Ik ben moeder van drie meiden, ik ben doodsbang wat hen te wachten staat”, roept een spreekster door de microfoon. Haar woorden worden met luid gejuich ontvangen als ze zegt dat ,,de import van criminelen”, niet gewenst is.

  Aan de rand van het park verzamelt zich al snel een groep met veel allochtone jongeren die niets moeten hebben van de demonstratie: ,,Nazi’s raus, Wilders is een homo!”, valt er te horen. Als Pegida-aanhangers naar de jongeren toe willen, moet Wagensveld weer naar de microfoon grijpen: ,,Niet reageren!”

  Een fotografe komt niet ongedeerd uit de spanningen tussen de jongeren en demonstranten. Met een dikke lip en bloedneus zoekt ze steun bij een muur terwijl bloed op haar hand druppelt. ,,Ik wilde een foto maken en iemand duwde hard de camera in mijn gezicht”, verklaart ze beduusd terwijl een agent zich over haar ontfermt. De vermoedelijke dader, een 50-jarige man uit Deventer, wordt niet veel later ingerekend.

  Na een aantal toespraken volgt een protestmars door het centrum die verder zonder incidenten verloopt dankzij grote politie-inzet. Gevolgd door tientallen ME-busjes en politie te paard wordt door agenten de groeiende groep jongeren op afstand gehouden.

  Een groepje lokale raadsleden veegt nadat de betogers weg zijn symbolisch de straat schoon. ,,Wij hebben ook een vergunning om te demonstreren”, is de ietwat vage verklaring van een van de raadsleden.

  Verderop hield de AFA Fryslân (Anti-Fascistische Actie Fryslân) met zeker tien personen een tegendemonstratie. Daar vonden geen ongeregeldheden plaats.

  De politie verrichtte nog enkele aanhoudingen omdat mensen zich niet konden identificeren.

  Apeldoorn vang momenteel tijdelijk 480 vluchtelingen op.

  Like

  • Edjan zegt:

   Dit is echt ziek.
   Nog in de achttiende eeuw was het bij katholieken en anglicanen (en andere christenen?) de gewoonte om een vrouw onrein te verklaren als zij menstrueerde of een kind droeg/ had gebaard. Je moest bij een dergelijke vrouw vandaan blijven, zelfs mocht zij niet over gras lopen want dit zou verwelken! Na de menstruatie/ geboorte moest zij in de kerk een speciale mis volgen waardoor ze weer “rein” werd.

   Ik geloof eigenlijk niet dat protestanten aan die flauwekul meededen. Anglicanen wel.

   Maar goed, hier moet de straat gereinigd worden omdat er onreine gedachten gepasseerd zijn. Misschien zouden ze de pegida-deelnemers nog liever verbranden om hun ziel te redden?

   Gekken.

   Like

  • jungleelephant zegt:

   En,gemeenteraadsleden,hoe voelt dat nou:een keer de handen uit de mouwen steken?

   Like

  • Cathja zegt:

   Volledig gestoord! Wat mij betreft staan ze compleet voor joker! Stakkers……

   Like

 3. kruisridder zegt:

  Te zien is op wie men niet moet stemmen.

  Like

 4. exmarineman zegt:

  Zielige raadsleden zijn het die hier aan hebben deelgenomen als tegendemonstratie. Ze laten dus precies zien aan welke kant ze staan en op de foto staan een aantal vrouwelijke raadsleden en kennelijk vinden die het dus best wel leuk en aardig om eens aangerand te worden ……… ik tel er toch gauw 3 op de foto. Kennelijk heeft er eentje haar dochter meegenomen en je zou denken dat dat kind toch ook wel weet wat er in Keulen, Berlijn, Hamburg en andere steden heeft plaatsgevonden. Maar nee…..wij zijn blind en horende doof….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s