Tussen Rome en Brussel vliegen de stukken er vanaf

Screenshot_19

Jean-Claude Juncker en Matteo Renzi

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De actuele confrontatiekoers van de Italiaanse minister-president Matteo Renzi zorgt in Brussel voor enorme onvrede. De voorzitter van de Europese commissie, Jean-Claude Juncker, gaat nu tekeer tegen Rome. Maar de Italiaanse regering kan niet echt anders handelen.

Al meerdere weken lang bekritiseert de Italiaanse minister-president Matteo Renzi nu al de hegemonie van Duitsland n de EU en de volgens hem te restrictieve interpretatie van het stabiliteit- en groeipact. Bovendien weigert hij deel te nemen aan de financiële injecties van de EU voor Turkije, waarmee Ankara aangezet moet worden de grenzen beter te controleren. Renzi geeft de ongeveer 300 miljoen euro niet vrij, zodat het EU-geld niet kan stromen.

Vrijdag sprong de voorzitter van de Europese Commissie Juncker blijkbaar uit zijn vel. “Ik stel vast dat de Italiaanse minister-president – die ik zeer respecteer – van iedere gelegenheid gebruikmaakt om de Europese Commissie te kleineren”, aldus de Luxemburger. Deze constateerde ook dat de sfeer tussen de Europese Commissie en Rome op dit moment “niet de allerbeste” zou zijn.

Renzi´s harde koerst tegen Brussel komt echter vooral voort uit de binnenlandse politieke druk die door rechts en links op hem wordt uitgeoefend. Zowel Beppe Grillo´s “MoVimento 5 Stelle” als de nationalistische partijen krijgen steeds meer aanhangers. Om de politieke tegenstanders de wind uit de zeilen te nemen, doet Renzi zich nu voor als EU-scepticus die zich verzet tegen de “Brusselse bureaucratie”.

Hij vindt vooral dat hij gelijk heeft in de vluchtelingenkwestie en het EU-geld voor Turkije: Waarom zou het diep in de schulden stekende Italië 300 miljoen euro moeten betalen om de vluchtelingenstroom naar Duitsland de pas af te snijden, terwijl de andere EU-landen tot nu toe niet solidair waren met Italië toen het om de tienduizenden bootvluchtelingen ging die vanuit Noord-Afrika over de Middellandse Zee kwamen (en nog steeds komen)?

Met Italië ziet Brussel zich tegenover een zwaargewicht geplaatst, die vergelijkbaar is met Frankrijk of Groot-Brittannië. Nadat Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije steeds sterker tegen Brussel in verzet komen, is dit nog een harde klap voor de EU-bonzen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Duitsland, Europese Commissie, EUSSR, Italië, Turkije. Bookmark de permalink .

30 reacties op Tussen Rome en Brussel vliegen de stukken er vanaf

 1. Cathja zegt:

  Dat er nog zeer veel harde klappen mogen volgen! Brussel kan me niet hard genoeg geraakt worden. Mogelijk gaan ze ooit inzien dat ze het gevecht met de Europese lidstaten niet kunnen winnen, en dan spat de Brusselse droom eindelijk uit elkaar….!

  Like

 2. jungleelephant zegt:

  Ieder zich zelf respecterend land zou in verzet moeten komen tegen de Brusselse maffia!En er uit stappen,dan heeft dat tuig het nakijken!Schulden vervallen,dag maffiosi!

  Like

 3. De voorzitter van de Europese commissie, Jean-Claude Juncker, gaat nu tekeer tegen Rome. Goed zo blaas je eigen maar flink op smerige ongekozen alcohol pad, trouwens dat geldt ook voor je henchman F. Timmermans. Het zit jullie de laatste tijd gelukkig niet mee de 28 EU kikkers springen een voor een uit de kruiwagen. Op naar een totale breakdown van dit megalomane, Neonazi project.

  Like

 4. peterdm zegt:

  Ook Italie is helemaal leeg geplukt door de EU, en het einde voor de rest van de EU natie is in aantocht. Import en export vluchtelingen, import kost geld en export brengt miljarden binnen. En laat de laatste socialistische EU-neo-psychopaat maar eens uitbraken dat dit niet klopt, die lust ik rauw. Kan er eindelijk miljarden voor nijpend tekort aan verpleging personeel voor onze bejaarden gaan zodat zij niet in een pisbroek (luier) moeten leven omdat die linkse socialisten van de PVDA/GL/ D66 het beter vinden IS gerelateerde mensen binnen te laten en het geld voor bejaardenzorg uit te delen aan de import. Links laat 2 vliegen leven, de PVV pakt ze in één klap!

  Like

  • hendrikush zegt:

   Leeg geplukt? Met frauduleuze praktijken en mooie Berlusconi praatjes de boel geflest! Net zoals de corrupte overheid in Griekenland en andere mañana landen.
   En Brussel weet in wanhoop niet meer hoe ze de puinhopen moeten aanpakken.

   Like

 5. kruisridder zegt:

  Hoe meer landen tegen de EU-molog dwars gaan liggen, hoe beter. Hoe eerder alles als een kaartenhuis in elkaar dondert.

  Like

 6. Italië doet wat alle andere EU-landen vanaf het begin hadden moeten doen: WEIGERING VAN ROOFMOORD OP HUN EIGEN VOLK!

  Like

  • Frans Brassens zegt:

   Totaal mee eens (uiteraard!). De vraag blijft, nog altijd, of de nep-regeringen uit domheid handelen of dat men deelneemt aan een complot dat zijn weerga niet kent.

   Like

   • Edjan zegt:

    Frans Brassens, ik geloof niet zo in domme en/of naïeve politici die zich op de een of andere manier naar boven hebben gewerkt.

    Like

   • Frans Brassens zegt:

    Domme en naïeve politici genoeg Edjan. Maar inderdaad geloof ik in dit geval ook eerder in complotten.

    Like

 7. C.A.Barstow zegt:

  Het EU luchtkasteel zakt langzaam aan in elkaar, een zeer goede zaak, de Engelsen stappen er zeer waarschijnlijk uit, de Europese koningin Merkel loopt op haar laatste benen, de voormalig communistische landen houden hun poot stijf, en in 2017 de PVV nog aan een overweldigende meerderheid helpen en het laatste restje lucht is uit het EU luchtsprookjeskasteel verdwenen.

  Like

 8. H.A Smeenk zegt:

  Hoe sneller het klapt hoe blijer ik word. Het gaat mij lang niet snel genoeg!!! Eruit met al die opvreters en sprinkhanen. Brussel moet snel om zeep geholpen worden. Ik steek 2 vlaggen uit, maar dat zal voorlopig wel niet gebeuren. Er moet een gigantische opstand komen. Eerder van de schellen niet van hun politiek correcte doppen. Zwijnen en huichelaars.

  Like

 9. Marc zegt:

  Over een jaar denken we met weemoed (?) terug aan wat eens de EU was!

  Like

 10. Elena zegt:

  Hulde aan Matteo Renzi !!
  Dat er nog vele mogen volgen.
  Weg met die corrupte zakkenvullers in Brussel.

  Like

 11. IdentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg zegt:

  Dit is op IdentitairVerzet OZL herblogd.

  Like

 12. Pingback: Tussen Rome en Brussel vliegen de stukken er vanaf – Rechtsaf doorzee

 13. Jan zegt:

  Ik krijg de indruk dat menig land uit de EU wil maar wacht tot een ander de eerste zet doet. Niemand die nog maar een moment het voordeel ziet. Een nepunie, een nepmunt, nepwetgeving, alles is nep en bovendien fascistisch, maar dat is iets waar links van houdt.
  Een unie van en voor slappe lullen zoals de nepmunten laat zien:

  Like

 14. Koos zegt:

  Juncker is een alcoholist die zijn gedrag niet onder controle heeft.
  Dat zegt onze eigen Jeroen Dijsselbloem. En die kan het weten.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/01/juncker-wat-ik-ben-geen-alcoholist/

  Like

 15. Pingback: Tussen Rome en Brussel vliegen de stukken er vanaf – Rechtsaf doorzee

 16. Edjan zegt:

  Las net in de Telegraaf dat Amerika zeer bezorgd is: wij Nederlanders zijn beïnvloed door de Russen die graag willen dat wij tegen het associatieverdrag met Oekraïne stemmen. Ook geven de stoute Russen geld aan le Pen en Wilders om tegen de EU te ageren.

  Ik had echt een déjà-vu want in de zeventiger en tachtiger jaren werd hetzelfde beweerd over pascifistisch links: ook gesteund door de Russen (hetgeen later nog enigszins waar bleek te zijn ook, zegt men)

  Ik heb helaas nog niets gehad van de Russen …

  Like

 17. Tistochwat zegt:

  [quote] Vrijdag sprong de voorzitter van de Europese Commissie Juncker blijkbaar uit zijn vel. [/quote]

  Had die dictator alwéér een kwade dronk?!

  Like

 18. Guardiacivil zegt:

  HA HA DE EUROPESE KETEL BEGINT LANGZAAM TE KOKEN.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s