200 conflicten en de EU houdt zich bezig met Israël

Screenshot_14

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu en de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

(Vertaling: E.J. Bron)

In Israël is men meer dan ontevreden met de jongste EU-verklaring. De EU-landen hebben besloten dat alle overeenkomsten tussen Israël en de EU alleen maar geldig zijn binnen de “groene grenzen van 1967”, niet echter voor de joodse “nederzettingen” in de “Palestijnse gebieden”. Dat is inclusief Oost-Jeruzalem en de Oude Stad van Jeruzalem, die volgens de EU niet tot de soevereiniteit van Israël behoort.

De Europese Raad benadrukte in zijn conclusie dat hij de voortdurende cyclus van geweld in de afgelopen maanden ten diepste zou betreuren. De EU bevestigt een tweestaten-oplossing, daarom zijn de joodse “nederzettingen” voor de EU illegale joodse dorpen in Judea en Samaria (de zogenaamde “Westelijke Jordaanoever” of “Westbank”).

In de Israëlische media benadrukten meerdere politici dat de EU in het Israëlisch-Palestijnse conflict duidelijk de Palestijnse aanspraak vertegenwoordigt. “Beslissingen zoals deze bevorderen geen dialoog tussen de volkeren”, verklaarde de Israëlische viceminister van Buitenlandse Zaken, Tzipi Chotobeli. “Daarmee geeft de EU de Palestijnen de politieke rugdekking om te blijven ophitsen tegen Israël, wat uiteindelijk leidt tot aanslagen.”

De Europese Commissie had twee maanden geleden al vastgelegd dat het zegel “Made in Israël” niet meer geaccepteerd wordt voor producten uit de joodse “nederzettingen” in de zogenaamde “bezette gebieden”. Nu moet dit worden aangevuld met de woorden “Israëlische nederzetting”. Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken benadrukte dat de EU Israël met dubbele standaards beoordeelt, zonder de Palestijnen net zo medeschuldig te verklaren aan de vastgelopen onderhandelingen. Bovendien sluit de EU de ogen voor het feit hoe de Palestijnse leiding de moorddadige hetze tegen Israëli´s stimuleert. “In de wereld worden op dit moment ongeveer 200 grensconflicten geteld en de EU kiest ervoor om alleen een beslissing tegen Israël te nemen. Zo´n gedrag ontzegt de EU een politieke deelname aan de onderhandelingen!”.

Volgens de linkse leider van de partij Yesh Atid, Yair Lapid, heeft d eEU geen recht om zich te mengen in Israël´s soevereine aangelegenheden. “Met zo´n beslissing wil de EU Israël´s toekomstige grenzen bepalen, maar daarmee verhindert ze iedere scheiding tussen ons en de Palestijnen”, zei Lapid. “Zulke beslissingen zorgen voor het tegenovergestelde in het volk, dit zorgt alleen nog maar voor eenheid binnen de Israëlische samenleving om het conflict met de Palestijnen niet op Europese voorwaarden op te lossen.”

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", "Westbank", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Appeasement, EUSSR, Hypocrisie, islam-collaboratie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Rotzakken, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

26 reacties op 200 conflicten en de EU houdt zich bezig met Israël

 1. Theodoor zegt:

  Ja, maar de EU heeft het toch altijd mis.
  Kijk maar eens hoe het rolt in de EU, de Euro, de EU-landen die worden overspoeld door met name de onverenigbare islamieten en niet vergeten de economie waarin Hollande zielig doet en ja, wat gaat er eigenlijk wel goed.

  Israel is daarentegen wel een goed land die haar burgers beschermd, economisch uitstekend draait.

  Like

 2. Astrid H. zegt:

  Luisteren voor wie even een momentje van vrede zoekt….. [niet mijn vertaling]

  Latet et hanshama v’et halev,

  Latet,
Latet
  k’she’ata ohev.

  V’eich motz’im et hahevdel 

  Sheben lakachat u’l’kabel,

  Od tilmad latet, latet…
  L’galot sodot b’seter,

  L’hatir et s’vach hakesher

  K’shehalev b’cha nitzbat

  Mikol chiyuch, mikol mabat
  Ata nizhar, ata yodei’a

  V’chutz mimcha ish lo shomei’a

  Posei’a ben hadakuyot

  Ume’malei sha’ot p’nuyot.

  Chorus: 

Latet et hanshama v’et halev
  
Latet k’she’ata ohev

  Od tilmad latet, latet

  Ata lomed im hashanim

  Livnot b’yachad binyanim,

  Lichyot im kol hashinuyim.
  
Lirkom ita sipur chayim

  V’la’avor yamim kashim

  Bimtzukot v’rigushim

  Tamid lada’at l’vater 
v’et hata’am l’shamer.

  Chorus:
  Latet et hanshama v’et halev
  
Latet k’she’ata ohev

  Od tilmad latet, latet

  Lir’ot b’toch han’fila 

  She’yesh makom l’m’chila

  Tamid efshar shuv l’hatchil, 

  Kmo yom chadash, kmo karagil – latet latet

  Od tilmad latet, latet (2x)

  ———————————

  GIVING
  To give the soul and the heart,

  To give,

  To give when you love.

  And however one finds the difference

  Between taking and receiving

  You will yet learn to give, to give…
  To discover secrets [in secret]

  To release the tangle of connection

  When your heart is pinched

  By every smile, every look
  You are careful, you know,

  And aside from you, no one hears

  Walking a fine line, trying not to offend

  And filling the free time

  Chorus: 


  To give the soul and the heart

  To give when you love

  You will yet learn to give, to give
  You learn with the years

  To build buildings together

  To live with all the changes.

  To weave, with her, a life’s story
  
And to get through difficult days
 In distress and troubled times

  To always know how to give in, 
and to keep the love alive

  Chorus:

  To see in the midst of the fall, 

  That there is room for forgiveness

  It’s always possible to start again
  
Like a new day, like the usual – to give
  You will yet learn to give, to give

  ———————————————————————————————————-
  Sterkte maar weer voor Isreël, de eeuwige totaal onterechte, mondiale pispaal. Het tij moet echt gaan keren hoor, het is een keertje genoeg geweest met al die bezitterige en geloofszieke ruziezoekers van de planeet.

  Like

 3. Pingback: 200 conflicten en de EU houdt zich bezig met Israël – Rechtsaf doorzee

 4. Bob Fleumer zegt:

  Als Nederland, na een oorlog, bezet Limburg zou terug veroveren op de bezetter zijn wij dan bezetters geworden? Want dat is in Israel gebeurt, Judea en Samaria waren Israelisch gebied toen Jordanie dat in 1948 bezette. De EU is een criminele bende die alles waar de Europeanen voor staan aan hun laars lapt.

  Like

 5. Cathja zegt:

  Opnieuw een stoot onder de gordel voor Israël! Waar halen die schoften in Brussel het lef vandaan om Israël hun rechten te ontnemen? Wie durft te beweren dat de Oude Stad Jeruzalem niet tot de soevereiniteit van Israël behoort? Israël heeft het volste recht om te stellen dat niemand anders dan zij zelf iets over Jeruzalem te zeggen hebben. In de Bijbel wordt Jeruzalem vele malen genoemd, maar in de koran totaal niet! Toch claimen de moslims Jeruzalem, alsof zij al vele eeuwen heer en meester zijn over deze stad. Ongeregeldheden op het Tempelplein leiden dan ook vaak tot grote spanningen tussen Joden en ‘Palestijnen’.
  De Europese Raad laat weten dat zij de cyclus van geweld in de afgelopen maanden ten diepste betreuren. Ja, maar ga eens in gesprek met de veroorzakers van dit geweld. Geweld dat elke keer van de zijde van de ‘Palestijnen’ komt. Israël verdedigt alleen.

  En nu is er dus weer een nieuwe vorm van labelen doorgedrukt. Nou, ze kunnen wat mij betreft labelen wat ze willen, ik koop zoveel mogelijk producten uit Israël, en het interesseert me niets waar het in Israël is geproduceerd.

  Brussel moet inbinden, en excuses aanbieden voor hun walgelijke gedrag. Ze kunnen beter hun aandacht vestigen op tal van moslimlanden, waar mensenrechten zwaar geschonden worden! Daar hebben ze voorlopig werk genoeg aan.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Cathja: 13.41. uur. Ik sluit mij graag aan bij uw reactie, Cathja. Ik heb het volk van Israël lief, ik zie ze als mijn “oudere broers en zussen”. Dat bedoel ik op spiritueel vlak. Ik erken de G’d van Abraham, Isaak en Jacob, de hemelse Vader, die Jezus ONS gezonden heeft ter redding! Wee hen, die Israël aanvallen, het zal ze slecht bekomen. Leve Israël!

   Like

   • Anna. zegt:

    Cathja en Tom helemaal waar wat jullie zeggen alleen de wereld heeft dat ( nog) niet begrepen……. Veel mensen hebben God verlaten, hebben hem niet meer nodig en kunnen het wel zonder hem af. Terwijl God zelf hier heel duidelijk over is.
    Echter Israël is en zal de schandvlek voor de volken blijven……. Totdat de Messias komt waar de Joden ( en ik en w.s. U ook ) op wachten…….
    Voor Israël en met hen, in hun kielzog, de hele wereld die ” vrij” wil denken zullen er nog grote problemen komen…… Het doel is om Israel en zijn bevolking de Joden uit te uit te roeien zodat de Messias NIET KAN KOMEN.
    De profeten zijn hier glas helder over de Messias zal in Jeruzalem komen temidden van zijn broeders….. Op de olijfberg…….. (Zie Zach.)

    Dit is een al heel oude duivelse streek…. Het verhinderen van Gods werk…… De duivel is volop bezig om het volk uit te roeien en de staat islamitisch te maken……
    Hij vergeet echter dat hij tegen de levende God vecht en dat hij op een gegeven moment zelf vernietigd zal worden……. Chaim Israel !!!!!

    Like

   • Cathja zegt:

    AMEN!

    Like

   • Cathja zegt:

    @ Anna om 22:44 (en Tom om 16:29)

    De duivel heeft nog maar een korte tijd, en dat weet hij! Daarom zal hij alles op alles zetten om te verslinden wat maar mogelijk is.
    Wat hij van plan is met het Joodse volk en met Israël, daarin zal hij nimmer slagen. Daarvoor staat God Zelf garant.
    Israël’s Beschermer heeft ooit gezegd: “Ziet, Ik ben met u al de dagen uw levens en tot de voleinding der wereld”.
    Als dat geen bemoedigende woorden zijn…?
    Daarom: wanhoop niet, want uw verlossing is nabij…..

    Like

 6. Ongeloofelijk: bankier wordt niet gestraft maar krijgt top baan

  Het lijkt bijna een slechte mop, maar niets is minder waar. Pierre Mariani, de voormalige topman van Dexia, zit in de raad van bestuur van het financieel stabiliteitsfonds voor Griekenland. Dat fonds beheert Europees geld om Griekenland financieel terug op orde te krijgen. lees verder >>>> http://stopdebankiers.eu/ongeloofelijk-bankier-wordt-niet-gestraft-maar-krijgt-top-baan/

  Like

 7. Stichting die hulp biedt in AZC’s, sympathiseert met jihadisten ‘Islam eer en glorie teruggeven’
  Nederland, januari 2016

  De islamitische stichting Al-Ighaatha bezoekt asielzoekerscentra in Brussel, Haarlem en Zutphen om materiële en financiële hulp te bieden, maar sympathiseert met jihadisten en verspreidt video’s waarin het martelaarschap wordt verheerlijkt. De stichting ziet het als een ‘islamitische plicht’ om moslims te ondersteunen.

  Al-Ighaatha is Arabisch voor ‘de redding’. Al-Ighaatha wil dat moslims in Europa ‘de ware islam weer gaan praktiseren’, want dan krijgt de moslimgemeenschap haar ‘glorie, eer en macht terug’. Al-Ighaatha zet sociale media in om mensen te werven , en verspreidde daarop ook een video waarin het martelaarschap wordt verheerlijkt. Er zijn jihadsympathisanten, zoals de teruggekeerde Syriëganger Jordi de J. actief betrokken bij Al-Ighaatha. Lees verder >>>> http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2016/1/Hulporganisatie-voor-vluchtelingen-ondersteunt-terrorismegevangenen-2747618W/?masterpageid=158493

  Like

 8. Antivenin zegt:

  De EUSSR wordt gedomineerd door Duitsland. En dan moeten we geloven dat ze Europa laten vollopen met Jodenhaters uit een hardnekkig schuldgevoel over de Holocaust, terwijl ze de Joden in Israel met alle mogelijke manieren het leven onmogelijk proberen te maken?

  Begint het zo niet een beetje op nazisme 2.0 te lijken?

  Like

 9. Japio zegt:

  Alle Palestijnen naar Syrië verhuizen daar is plek zat. Israël terug geven wat van hun is, kunnen ze er nog wat van maken. En Jeruzalem is van oudsher van Israël en niet van moslims. Geef die moslims Israël dan is het binnen no time een zandbak net als die omliggende landen. Wat hun ogen zien verzieken hun handen.

  Like

 10. Fred zegt:

  Noord-Cyprus, geen woord.
  Westelijke Sahara, idem.
  Hypocrisie? Volledig.
  EU? Sterph.

  Like

 11. Pogo zegt:

  Nu moet Israël ook de poot stijf blijven houden.
  Nieuwe onderhandelingen? Dat kan maar dan wel zonder de EU.

  -Off-
  Bijbels gezien loopt alles nog precies in de maat.
  Als de Vijgenboom (Israël) weer gaat bloeien (1948), zal er spoedig ook een tijd komen dat zij alleen komt te staan in de wereld.

  (Gelijk na het uitroepen van de Joodse staat en de 3 grote oorlogen die zij heeft moeten voeren, was de wereld nog vol bewondering voor haar. Iedereen schreeuwt wel dat ze Israël nog steeds steunen en nooit zullen laten vallen maar we weten ook dat ‘geld & macht’ veel zwaarder wegen dan het steunen van zo’n nietig staatje in het M-O. Gelijk met de verspreiding van de islam over de wereld komt ook de weerstand tegen dat nietige Joodse staatje.)

  Naar dat punt werken we nu toe.
  En als je alle ontwikkelingen doorvoert, is dat helemaal nog niet zo’n vreemd beeld.
  Wanneer dat punt bereikt is, zal de wereld* zich vergaderen en oprukken richting Jeruzalem om haar te verslinden.
  (* Het woord ‘wereld’ heeft in de Bijbel meerdere namen/betekenissen. Eén daarvan kun je vertalen met de toenmalige bekende wereld (zeg maar het M-O wat wij nu kennen/de arabische en/of de islamitische wereld).

  -Denk maar na hoever we al niet zijn in dat proces.-
  Fossiele brandstoffen worden in de toekomst steeds schaarste.
  Wie het in de toekomst nog wil hebben moet niet zeuren wat de wereld* gaat doen met Israël.
  Bang om achter te blijven/uitgesloten te worden zal de rest van de wereld ‘steeds meer toegeven’ zodat Israël steeds verder alleen komt te staan.

  -Maar vrees niet. Ook uit dat dal zal Israël weer komen.-

  Like

  • Cathja zegt:

   Mee eens, Pogo.

   Iedereen die Israël denkt te kunnen vernietigen, zal daarvoor de allerhoogste prijs gaan betalen! Niemand zal het lukken dit land in te nemen, en niemand zal het lukken het Joodse volk uit te roeien. Israël zal ‘een steen des aanstoots’ blijken te zijn voor allen die haar van de aardbodem willen wegvagen.

   Daarom kijk ik met groot vertrouwen naar de toekomst voor dit prachtige en betekenisvolle land! Hun Beschermer slaapt noch sluimert…..!!

   Like

 12. delamontagne zegt:

  Zijn er nog “ouderen” die zich de jubeltoon herinneren in de kranten, toen de Israelische troepen Oost Jerusalem innamen in 67 ?.
  Ik herinner me het nog als de dag van gisteren.\
  Wat een verschil met hoe ze nu over Israel schrijven.
  Toen de Israeliërs in Oost Jerusalem aankwamen vonden ze alle Joodse gebouwen/kerkhoven/synagogen verwoest.
  De grafstenen waren gebruikt voor de wegenbouw !
  ////////////
  Zij moesten de muslims in 48, die toen op het grondgebied van de nieuwe Staat Israel waren, wel aanvaarden als inwoners van Israel.
  NL/EU daarentegen heeft nu al 10-tallen jaren VRIJWILLIG dit soort niet integreerbaren geïmporteerd…………..
  ……………..
  Jerusalem’s Jewish Quarter Before and After Jordanian Takeover in 1948

  VOOR 1948

  NA 1948

  Het hele Britse Mandaatgebied 1920

  ZO ZOU DE VERDELING WORDEN

  Top map: Original territory assigned to the Palestine Mandate for a Jewish national home (1920).
  Bottom map: Final territory assigned to the Mandate for settlement by Jews (1922). Even after 77% of the original land was given to Transjordan, Jews maintained the right to freely settle in the remainder — including the West Bank and all of Jerusalem.

  Like

 13. Jan zegt:

  Arab terrorist murders Otniel woman in her home
  Woman stabbed in front of her children at home in Otniel identified as mother-of-six Dafna Meir; sources chasing attacker who fled scene.

  An Israeli woman was murdered in a stabbing attack late Sunday afternoon in Otniel, a town in the southern Har Hevron region of Judea.

  The woman has since been identified as 39-year-old Dafna Meir, a mother to six children, two of them foster children. She was initially critically wounded in the attack and succumbed to her wounds shortly after.

  The Arab terrorist who carried out the attack succeeded in breaking into the town, entering the woman’s home and murdering her before fleeing the scene.

  The woman, who works as a nurse, fought with the terrorist at the entrance to her home as her children were nearby, according to testimony. The children did not see the attack but heard her shouts and came running, and then called up security forces to hunt the murderer.
  ..
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/206570#.Vpz1L1mhPBp

  Like

 14. Uhm Shmum zegt:

  Here are some other quotes from Dr. King:

  “I see Israel as one of the great outposts of democracy in the world… as a marvelous example of what can be done… how desert land can be transformed into an oasis of brotherhood and democracy.”

  “Peace for Israel means security and that security must be a reality.”

  “I solemnly pledge to do my utmost to uphold the fair name of the Jews.”

  Original Source: Andrew Bostom, January 20, 2003

  Like

 15. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Het is een grof schandaal dat de EU, die een partnership met Israël heeft (het ENB: het Euro-mediterrane partnerschap en de Unie voor het Middellandse Zeegebied) de kant van de extremistische Palestijnen kiest!

  Like

 16. Pingback: 200 conflicten en de EU houdt zich bezig met Israël | Kattukse Vrienden voor Israël

 17. Jan zegt:

  Israël, de ergste schenner van mensenrechten, erger dan ISIS, volgens ISIS-fans

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s