De mythe van het eeuwig opkomende fascisme

Screenshot_15

(Door: “Percolator”)

De preoccupatie van links met extreemrechts is een serieuze barrière bij het voeren van een open maatschappelijk debat in moderne westerse samenlevingen. Zo ook in Nederland. Deze vooringenomenheid is de belangrijkste reden waarom geen volwaardige discussie gevoerd kan worden met politiekcorrecte types. In een soort van standaardreflex wordt elke opponent die onwenselijk geachte feiten presenteert (of een afkeurenswaardige mening heeft) in de hoek van het fascisme gedrukt. Het beschuldigen van politieke tegenstanders van extreemrechtse sympathieën is een veelgebruikte tactiek onder linkse mensen. Ze doen dit liefst zo vaak mogelijk en bij het minste of geringste onwelkome tegengeluid. Daar groeit geen gras over. Het is dan meteen guilty by association. Dat is de standaard aanpak.

Lees verder>>>
(h/t “Adriaan Jansens”)
Nieuwe site

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Communisme, demoniseren, Fascisme, islam-collaboratie, Linkse Kerk, Marxisme, nieuw fascisme, Rotzakken, socialisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op De mythe van het eeuwig opkomende fascisme

 1. Koos zegt:

  Voor de inquisiteurs van de multi-culti-kerk zijn wij ketters.

  Like

 2. carthago zegt:

  Goed artikel. Als fascisme als extreem of gewelddadig gekwalificeerd kan worden voldoet het links en extreemlinks gedachtegoed daar volledig hieraan. Links en extreemlinks verdragen nml geen enkele tegenspraak op straffe van vergelding en uitsluiting.

  Like

 3. joopklepzeiker zegt:

  Lees dit maar eens .

  Davos: Europe Migrant Crisis Just Beginning, ‘Imagine One Billion’

  http://www.breitbart.com/national-security/2016/01/18/davos-chief-europes-migrant-crisis-will-only-get-exponentially-worse/

  Like

 4. joopklepzeiker zegt:

  Lees dit ook maar eens

  Libya Was Invaded to Prevent Pan-African Currency
  State Dept. email reveals Gaddafi had $7 billion in gold and silver for the purpose

  http://www.infowars.com/libya-was-invaded-to-prevent-pan-african-currency/

  Like

 5. Henk.V zegt:

  Die redenering klopt, Percolator.
  Sinds de Tweede Wereldoorlog zijn het fascisme en het nazisme zijn tot morele ijkpunten geworden . Wie dat stempel opgedrukt krijgt deugt niet, volgens iedereen die zich als goed en deugdzaam beschouwt..
  En iedereen die zich als links-liberaal aan de wereld wenst te presenteren, gelooft van zichzelf dat hij goed staat in de samenleving.
  De gedachte dat men zich in de ”goede” hoek van de samenleving bevindt hoeft voor de moreel bevoorrechte geen nadere duiding of verklaring. Men WEET gewoon dat men het beste in de samenleving vertegenwoordigt en dat gevoel is heel aangenaam.

  Ooit heb ik een ”Gutmensch” tot zwijgen kunnen brengen toen hij op zijn eigen site Geert Wilders ervan beschuldigde dat hij – op de licht getinte medemensen die onder ons verkeren – de Neurenberger Wetten van Hitler wilde toepassen.
  Het is de moeite waard om deze wetten eens te gaan ”googelen”…
  [De aanhangers van de opvattingen van Geert worden er door links immers vaak van beschuldigd dat zij mensen ten achter stellen en uitsluiten, niet waar?]

  Met deze beruchte drie discriminatie wetten kon men in de nazi tijd mensen uitsluiten van allerlei vormen van maatschappelijke betrokkenheid.

  Ik nodigde de man uit deze wetten op zijn site te vermelden en precies aan te geven op welke manier deze terug te vinden waren in het gedachtegoed van Wilders.
  Mocht hij daartoe niet in staat zijn, dan maakte hij zich schuldig aan een zeer ernstige vorm van laster die absoluut voor strafvervolging tegen hem zouden kunnen gaan leiden.
  Even later was de betreffende site van het internet verdwenen.

  Het schelden van links komt overigens voort uit onvermogen om de argumenten die ”rechts” naar voren brengt, afdoende te weerleggen.
  In dat geval is gooien met modder de beste manier om de opvattingen van een politieke tegenstander zodanig te vervuilen dat veel mensen het niet meer aandurven kennis te nemen van de zinnige taal die doorgaans in de hoek van de realistische denkers wordt gebezigd.

  Het vervelende van laster is dat het net lijkt alsof die een vervelend soort ”plakkerigheid” bevat, waardoor bepaalde onware en onjuiste uitspraken en associaties jarenlang kunnen blijven hangen in de menselijke geest.

  Niettemin, de waarheid zal uiteindelijk, HOE DAN OOK!, aan het licht treden. 🙂
  Reken daar maar op!

  Like

  • Henk.V zegt:

   Tijd voor een kleine zins correctie

   Sinds de Tweede Wereldoorlog zijn het fascisme en het nazisme zijn tot morele ijkpunten geworden =
   Sinds de Tweede Wereldoorlog zijn het fascisme en het nazisme tot morele ijkpunten geworden

   Like

 6. joopklepzeiker zegt:

  Maar wat is fascisme nu eigenlijk ?

  Lees dit , en vergelijk dat nu eens met wat er nu aan het gebeuren is .

  THE DOCTRINE OF FASCISM

  BENITO MUSSOLINI (1932)

  http://www.worldfuturefund.org/wffmaster/reading/germany/mussolini.htm

  Like

 7. Wat mij betreft is het niet veel meer dan een hardnekkig ondernomen poging om een -voor Links- ongemakkelijke realiteit te verdoezelen.
  Al geef ik toe, dat velen van hen zich daarvan niet eens (meer) bewust zijn.
  Zie mijn artikel van begin September 2015:
  https://ejbron.wordpress.com/2016/01/19/de-mythe-van-het-eeuwig-opkomende-fascisme/#comment-418355

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Beste mensen, het is juist “links”, en liberaal links, met hun meeheulers, die de ware fascisten zijn. Precies conform Churchill zei: “de fascisten van de toekomst, zullen zich anti-fascisten noemen”. Een goed voorbeeld is in mijn optiek, de zich moreel hoogstaand voelende ex. hoofdcommissaris Riessen, die uitgedaagd door ene Samsom, van de Partij van de Allahtonen, bij de VARA het volgende verkondigde, namelijk de oproep om Wilders te vermoorden, en zijn volgelingen te deporteren! En werd/wordt deze persoon daarvoor gedaagd? Neen, want de RODEN, en de politieke huichelachtige politiek-correcte bende, houdt hem de handen boven het hoofd. En geweld komt meestal van LINKS, net als de kogel die Pim Fortuyn trof!

  Like

 9. joopklepzeiker zegt:

  Het is geen mythe, maar het is aanwezig over de gehele linie op volle kracht !

  Wordt GVD eens wakker !

  Like

 10. Pingback: De mythe van het eeuwig opkomende fascisme – Rechtsaf doorzee

 11. joopklepzeiker zegt:

  Joop van Riessen – Wilders mollen.wmv

  HT/ G.Geel

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s