Slowaakse minister-president Robert Fico: Eerst welkomstcultuur en nu grenssluiting?

Screenshot_11

De Slowaakse minister-president Robert Fico.

(Vertaling: E.J. Bron)

Enkele Europese landen hebben afgelopen jaar duizenden illegale migranten verwelkomd. Ze nemen nu echter ijlings maatregelen om de Schengen-grenzen te sluiten, aldus de Slowaakse minister-president Robert Fico gisteren.

nieuws spoetnik

“De aan de migratiecrisis verbonden onzin duurt voort”, wordt hij geciteerd door de nieuwssite “Aktualne” uit Bratislava. “Het resultaat zijn stappen, die nu door veel landen worden genomen die daarvoor zo´n mogelijkheid nog veroordeeld hadden. Juist die landen die hun armen het wijdst gespreid hebben tegenover de vluchtelingen nemen nu beslissingen die gericht zijn tegen Schengen”, benadrukte Fico, waarmee hij reageerde op het besluit van de Oostenrijkse autoriteiten, die op hun grondgebied de Schengen-regels “tijdelijk buiten werking” willen stellen.

Volgens Fico zouden zulke maatregelen rechtstreeks ook Slowakije raken. Überhaupt zou het jaar 2016 volledig in het teken van de migratiecrisis staan. “Hoogstwaarschijnlijk zal dit ook tijdens het voorzitterschap van Slowakije  van de Europese Raad vanaf 1 juli 2016 het belangrijkste onderwerp blijven”, zei de regeringschef.

Daarvoor had de Oostenrijkse bondskanselier Werner Faymann in een interview met de krant “Österreich” verklaard dat zijn regering het Verdrag van Schengen tijdelijk buiten werking zou stellen op het grondgebied van zijn land. Aan de grens zou nu een identificatieplicht voor alle vluchtelingen gelden om de illegalen de toegang te verhinderen, die uit zuiver economische beweegredenen naar Europa komen.

Bovendien herhaalde de Oostenrijkse bondskanselier zijn eerdere uitspraak dat zijn land tegen de financiële hulp uit Brusselse fondsen aan die EU-landen zou zijn die in migratiekwesties niet voldoende solidariteit zouden laten zien en hiervoor gebruik zou maken van zijn vetorecht. Daarmee had hij vooral Hongarije, Slowakije en Tsjechië willen waarschuwen, die daarvoor het door de Europese commissie voorgestelde systeem van bindende quota voor de herverdeling van vluchtelingen hadden afgewezen.

Volgens een verklaring van de chef van de grootste oppositiepartij van Slowakije – de Slowaakse Democratische en Christelijke Unie (SDKÚ-DS) – Pavol Frešo, zou de beslissing van Oostenrijk om het Verdrag van Schengen tijdelijk buiten werking te stellen een schending van een van de fundamentele wetten van de EU: het recht van vrije vestiging van de burgers.

“De resultaten van de niet overwonnen vluchtelingencrisis zullen terechtkomen op de schouders van diegenen die tot nu toe de mogelijkheid bezaten zich vrij in Europa te bewegen”, aldus Frešo. “Bovendien zullen de door Oostenrijk ingevoerde grenscontroles ook een negatief effect hebben op de economie van onze republiek”, zegt de politicus van de oppositie.

Bron:
http://de.sputniknews.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hypocrisie, Immigratie, Krankzinnigheid, Oostenrijk, Rotzakken, Slowakije. Bookmark de permalink .

4 reacties op Slowaakse minister-president Robert Fico: Eerst welkomstcultuur en nu grenssluiting?

 1. exmarineman zegt:

  Maar wat Oostenrijk maar ook Duitsland en Nederland en uiteraard ook België en Frankrijk kunnen doen is ze allemaal gewoon terugsturen naar Turkije…….dat is een veilig land en dus kunnen ze hier in genoemde landen NOOIT een verblijfsrecht krijgen.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Tja, het kan verkeren, zei Brederode reeds. Het gedrocht EUSSR, staat onder druk, dat is wel duidelijk. En wat doen de roden van de EUSSR dus; angst aanwakkeren, en realisten- die werkelijk zien wat er gaande is- “monddood”, maken. De tsunami van islamaanhangers zal gewoon doorgaan.

  Like

 3. Pingback: Slowaakse minister-president Robert Fico: Eerst welkomstcultuur en nu grenssluiting? – Rechtsaf doorzee

 4. Guardiacivil zegt:

  Een schaap over de ………volgen er weldra meer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s