Tusk: De EU heeft nog maar twee maanden tijd

Screenshot_29

(Vertaling: E.J. Bron)

De voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk (foto), heeft voor de komende twee maanden een oplossing voor de vluchtelingencrisis geëist. “De EU-top in maart zal het laatste moment zijn om te zien of de strategie functioneert of niet. Zo niet, dan zullen de gevolgen groot zijn, zoals het ineenstorten van Schengen”, aldus Tusk.

Tusk zei vandaag in het Europees Parlement in Straatsburg dat de EU en al haar instellingen “een echte stresstest” zouden meemaken. Hij zou “niet rusten totdat we oplossingen voor alle uitdagingen gevonden hebben.” Er zou “geen alternatief voor grensbeveiliging bestaan, dat is een Conditio sine qua non”.

Zolang de EU-buitengrenzen niet werkelijk beschermd zouden zijn, “zullen we als politieke gemeenschap falen”. Na de EU-top in december 2015 zou er echter sprake zijn van licht optimisme. Tusk gaf tegelijkertijd tekortkomingen bij de hotspots aan de buitengrenzen en de nieuwe aankomsten toe. “We hebben maar twee maanden de tijd om de zaken voor elkaar te krijgen.”

Appèl van Juncker om Schengen te redden

Ook de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, sloeg vandaag op hetzelfde aambeeld in het Europees Parlement en eiste “alles te doen om Schengen te redden”. Daarom zouden de nationale egoïsmes opzij gezet moeten worden en diende men terug te keren naar de pioniersgeest van de opbouw en de solidariteit. “Schengen mag niet veranderd worden.” Juncker verwees naar de 1,7 miljoen pendelaars in het grensgebied in de EU, die dagelijks naar hun werk gaan, naar de jaarlijks 24 miljoen dienstreizen in Europa en naar de 57 grensoverschrijdende verkeerstransporten. “als Schengen verloren gaat, zal dat enorme kosten met zich meebrengen.”

Tusk: “Disciplinering van de EU-landen heel moeilijk”

Ter afsluiting van het debat riep Tusk de EU-landen er nogmaals toe op om de in de vluchtelingencrisis genomen besluiten uit te voeren. “De disciplinering van de EU-landen is heel moeilijk”, zei hij. En verder: “Noch ik noch de Europese Commissie beschikt over tanks. Het spijt me dat ik zo´n ruwe grap moet maken.” Maar “dat komt doordat de uitdagingen zo uniek zijn – en ook de brutale waarheden.”

De oproep om van de volgende EU-top een speciale top over de vluchtelingencrisis te maken en daarvoor het thema van het Britse referendum op te schuiven, legde Tusk naast zich neer. De top in februari is gewijd aan de kwestie Groot-Brittannië, de vergadering zal zich echter ook met de migratie bezighouden.

Bron:
www.krone.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in asielwaanzin, dictatuur, EUSSR, Hypocrisie, Immigratie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

21 reacties op Tusk: De EU heeft nog maar twee maanden tijd

 1. Jean zegt:

  De EU wordt al zolang als ze bestaat “te lang” aan de vreet gehouden.
  NU die 751 leeglopers een C4 geven en oppakken en voor een volkstribunaal stampen dan pas komt er terug veiligheid en leefbaarheid in Europa want 1 min na sluiting worden eveneens alle grenzen gesloten zodat er nergens nog barbaars uitschot binnen kan raken en er wordt dadelijk gestart met het verwijderen van het aanwezige barbaars tuig.
  Heerlijk.

  Like

 2. Cathja zegt:

  We hebben inmiddels al heel wat EU achter de rug, dus zullen we de laatste twee maanden ook wel overleven…..!

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Hoezo de EU heeft nog 2 maanden de tijd. Ze hebben nota bene vorig jaar opdracht gegeven marine schepen naar de Middellandse zee te sturen om betalende “”vluchtelingen”” te redden van een door hen zelf opgezochte verdrinkingsdood. Moet je drenkelingen redden? Natuurlijk ongeacht hoe ze in die situatie terecht gekomen zijn. Moet je deze drenkelingen van boord laten gaan aan de Europese kust? Nee, zeker niet. Verstandig was het geweest ze af te zetten aan de Noord Afrikaanse of voor mijn part Turkse kust. Dertig jaar foutief emigratie beleid (stiekeme vervanging van het oorspronkelijke volk) heeft veroorzaakt wat zich nu voor onze ogen afspeelt. Mijn wens voor 2016. Laat Schengen klappen. Laat de EU uit elkaar spatten en stel een Neurenberg 2.0 in om de hele EU top en haar handlangers voor het gerecht te slepen. Laat ze boeten voor de onmeetbare schade die ze de Europese volkeren hebben toegebracht.

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Hartgrondig voor 100% met u eens!Eindelijk weer leven,weer rust!

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @guusvelraeds: 22.49. uur, op 19/01. Geheel met U eens Guus. Verder valt mij de vileine opmerking op van Tusk, dat de EU, “geen tanks tot haar beschikking had”. Dus, met andere woorden, deze “vent”, wenst net als de andere verraders in de EU, de DICTATUUR EUSSR, het “Vierde Rijk”. Bewijs geleverd!

   Like

 4. Bas zegt:

  Een oplossing voor deze vluchtelingencrisis komt er niet. Niet vandaag, niet morgen, niet overmorgen, en ook volgend jaar niet.. Tenzij de grenzen per direct op slot worden gedaan !!!

  Like

 5. Edjan zegt:

  Ik heb geen flauw idee wat Tusk nu eigenlijk zegt of bedoelt. Waarschijnlijk moet dat de komende twee maanden nog uit-onderhandeld worden. Ik denk dat het meer van hetzelfde gaat worden: meer geld naar Frontex, meer “vluchtelingen” redden, ze allemaal naar Europa brengen en daar humaan behandelen anders wordt artsen zonder grenzen boos.

  En, o ja, haast vergeten: natuurlijk moeten de ex-Oostbloklanden eindelijk eens net zo veel “vluchtelingen” opnemen als Duitsland.

  Waar heeft die Tusk het toch maar over? Kan iemand mij dat uitleggen?

  Like

  • Cathja zegt:

   Als voorzitter van de Europese Raad kan Tusk alleen maar voluit het EU-plan uitdragen. Dus: alle landen moeten VERPLICHT vluchtelingen opnemen, volgens de zo fel bekritiseerde ‘verdeelsleutel’. Tusk waarschuwt ook voor het opheffen van ‘Schengen’ als de buitengrenzen niet beter bewaakt worden. Dat kan alleen als Turkije daarvoor geld ontvangt, en de zuidelijke lidstaten beter meewerken met het registreren van vluchtelingen. Italië en Griekenland heeft veel vluchtelingen zonder registratie doorgelaten, en dat heeft tot veel problemen geleid.
   Ik denk dat Tusk daarop wijst. Er zijn afspraken gemaakt waar veel lidstaten zich niet aan (willen) houden.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Nou, ik denk toch even verder. Het vergif zit ‘m meestal in de staart. Tusk zegt niet voor niets dat de EU geen tanks heeft. Doordenkertje… Zo van als dit mislukt zullen we zelf een leger moeten opbouwen voor…
    Wat niet is zal dus zeker moeten komen…
    Gelukkig zal de EU niet lang genoeg bestaan om deze duivelse plannen te realiseren!…

    Like

   • Cathja zegt:

    @ paulzwueste op 21/1 om 17:22

    Ik ben het met u eens hoor, maar probeerde in mijn comment eigenlijk de nadruk te leggen op het feit dat Tusk als voorzitter van de Europese Raad niets anders mág zeggen dan dat wat hij heeft gezegd. Ik denk niet dat hij als Pool iets te willen heeft. Het zal hem opgelegd zijn. Ik denk dat Rutte dezelfde koers zal varen. Of ik vergis me in hem.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Cathja, groetjes Paul.

    Like

 6. Elena zegt:

  Citaat…..
  De top in februari is gewijd aan de kwestie Groot-Brittannië, de vergadering zal zich echter ook met de migratie bezighouden.

  Nu pas?
  Er komt nooit een oplossing voor de parasieten uit woestijnië.
  Er is maar één oplossing…..grenzen DICHT !!!
  STOP de BEZETTING !!!
  Leuker kunnen we het niet maken.

  Like

 7. Fred zegt:

  Tusk vertegenwoordigt de multinationals die honderdduizenden spotgoedkope arbeidskrachten de komende jaren hard nodig denken te hebben.
  Want alleen op deze manier gaat het arbeidsloon voor iedereen omlaag,
  En de winsten voor die bedrijven omhoog evenals de bonussen van de top.
  Snap je het nu?
  Alleen is het nog een open vraag òf die honderdduizenden wel een baan willen.
  Een uitkering die wij mogen opbrengen willen ze echter wel.
  Net als onze vrouw en dochters.
  Hopelijk is de EU over twee maanden verleden tijd.

  Like

 8. Geronimo zegt:

  Wel, ik denk dat het discours van Tusk gaat over de nakende, onvermijdelijke ondergang van de EU-tanic. Ook de Titanic deed er uren over vooraleer definitief de dieperik in te duiken. Dat is ook wat met de huidige EUssr gaat gebeuren. En dat weet Tusk, en het is dat wat hij in paniek probeert duidelijk te maken. Het is immers inmiddels vijf over twaalf.

  Tusk, Janker en de overige leden van dezelfde maffiabende proberen nog wel de lekken van de EU-tanic met allerlei kunstgrepen te dichten om hun lucratieve schip drijvende te houden, maar het worden er steeds meer en meer, en het schip zakt steeds dieper en dieper weg, recht zijn onvermijdelijke ondergang tegemoet. Het enthousiasme voor dit EU-project dat er in het begin duidelijk was, is intussen bij al te veel lidstaten ferm bekoeld. De swung is eruit. Maar het EU-orkest speelt nog altijd vrolijk de dito hymne verder alsof er niets aan de hand is. En een groot deel van de bevolking danst nog altijd vrolijk mee, weliswaar al met lichtelijk natte voeten. De paniek daar moet nog komen.

  Macht corrumpeert, zegt men, en het is net dat wat dit EU-project heeft doen evolueren naar de huidige totalitaire EUSSR, een Sovjet-Unie in het kwadraat.

  De EU-profiteurs voelen hun eigen ondergang er zo aankomen, en in het nauw gedreven wolven worden pas dan echt gevaarlijk. Zeker als er persoonlijk veel geld en macht mee gemoeid is. Dan leert men de echte gangsters kennen. Janker had het over ‘tanks’, bij wijze spreken zogezegd, maar het zou ook wel eens om een boutade kunnen kunnen gaan. Met dergelijke lui weet men maar nooit.

  Like

 9. Guardiacivil zegt:

  Tijdperk van Schengen is voorbij. De landen gaan zich distangeren van Brussel en de elite.

  Like

 10. tjonge zegt:

  “De disciplinering van de EU-landen is heel moeilijk”, zei hij. En verder: “Noch ik noch de Europese Commissie beschikt over tanks. Het spijt me dat ik zo´n ruwe grap moet maken.”
  .
  niks grap !!!
  zie hier de wensgedachte van een gevaarlijk eu gekkie voor een europees leger, niet om de eigen bevolking te beschermen, maar om te disciplineren wanneer nodig geacht door de eu maffia………

  Like

 11. hans zegt:

  Grenzen dicht inderdaad, maar ALLE EXTERNE ELEMENTEN ERUIT WAT ZICH VIJANDIG EN CRIMINEEL OPSTELT!! Dat mis ik een beetje in het betoog.
  Uitkeringen, kinderbijslag, ontwikkelingshulp naar het buitenland per direct stopzetten.
  Alle moskeeën dicht en afbreken.
  Alle linkse stichtingen, organisaties ontmantelen en subsidies stopzetten PER DIRECT!
  Een mooi begin en dat is VERANDERING!

  Like

 12. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Heeft niemand in de gaten dat het hier weer om een EU-Afleidingsmanoeuvre gaat? Nu ze zien dat hun desastreus asielbeleid uit de hand begint te lopen, zoeken ze Zoethoudertje!

  Like

 13. Pingback: Tusk: De EU heeft nog maar twee maanden tijd | Kattukse Vrienden voor Israël

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s