Van de buren

Screenshot_13

(Door: H. Numan)

Op ons collega blog GeenNieuws publiceerde Alex Groen een quasi grappig stukje. Geheel in de jaren zestig flower-power stijl met doorvragen, of beter geformuleerd: doorzagen over iets dat algemeen bekend is. Links heeft zeer beslist niet op kennis en kunde haar prominente positie verworven. Wel nee. Ze vervelen iedereen gewoon dood. Net zo lang waarom dan? zeuren tot je je zin krijgt. Alex stelt de retorische vraag waarom zijn de bananen krom hoe doen wij dwz jij (Wilders) nu die grenzen dicht? Heel simpel, Alex. Zoals we dat al een dikke 200 jaar gedaan hebben. Met grensbewaking. Werkt prima. Misschien ben jij daar iets te jong voor, maar vanaf de oprichting van het Koninkrijk der Nederlanden tot een paar jaar terug was grensbewaking doodnormaal. Eigenlijk moet jij je schamen. Dat Schengen-verdrag is effectief van 1995. Dus 21 jaar oud. Ofwel je bent zo jong dat je nog nooit een grenscontrole hebt meegemaakt, of je bent het inmiddels vergeten.

Nee, we hoeven niet om de twee meter een politieagent te zetten. Hebben we nooit gedaan, en is ook nergens nodig voor. We hoeven ook geen hoog prikkeldraad hek neer te zetten. Hebben we in het verleden ook nooit gedaan. Dus waarom nu opeens wel? Omdat jij (en met jou velen anderen) geen flauw idee schijnt te hebben hoe het toen werkte.

We hadden de douane voor controle op goederen. Een douanier is een belastingambtenaar en is in principe meer geïnteresseerd in wat een vreemdeling (lees: asieligzoeker) met zich mee voert dan in de persoon zelf. De controle van personen deed de marechaussee. Deed, want veel doen die knapen niet meer. Uiteraard hadden beide instanties overlappende bevoegdheden. Een douanier kon prima smokkelaars aanhouden, en een marechaussee kon goederen in beslag nemen. De correcte afhandeling werd dan later in orde gemaakt.

Er lopen nog steeds mensen rond die denken dat een marechaussee enkel militairen mag aanhouden, of dat een agent uit district X iemand niet mag arresteren in district Y. Onzin, de wetgever heeft daar lang geleden al in voorzien. Nee, dat heeft niets met ‘politiestaat’ of ‘dictatuur’ te maken. Tenzij je Nederland als een dictatuur beschouwt, en zover zullen de meeste mensen (tot voor kort, althans) niet willen gaan.

Waarom hebben we nu opeens wel hoge hekwerken nodig, en om de twee meter een grenswachter? Dat is heel simpel te verklaren. Grapjassen zoals Alex maken sinds begin jaren zeventig de dienst uit in Europa. Niet alleen in Nederland. In hun denkwereld kan alles, en mag alles zolang het maar links is. Die mensen vinden dat bezit onzin is. Je hoort ze er niet zo hard in het openbaar over, maar ze vinden dat nog  steeds. Zolang dat bezit van een ander is, dat spreekt voor zich. Witte fietsen, witkarren, flower power, de Kabouter beweging, kraken, allemaal zaken die gefortuneerd jong Nederland levend op kosten van een ander heel belangrijk vonden. Allemaal zaken die de gewone Nederlander compleet koud liet of verafschuwde. Vandaar ook dat ze allemaal mislukt zijn.

Dit zijn de laatste uitspattingen van de ‘filosofie’ dat de Nederlandse cultuur niet bestaat, en niemand (zolang je blank bent en minder dan 2x modaal verdient tenminste) ergens recht op heeft. Links Nederland, en dat is helaas alles wat links van de PVV staat, vindt het prima om jongeren van nu door te laten werken tot ze 72 of dood zijn. Want Alex, als jij begin twintig bent ga jij niet op je 67ste met pensioen. Jij gaat doorwerken tot je 72 bent. Waarschijnlijk tot je dood, want dit is slechts het begin.

Links Nederland heeft keuzes moeten maken. De tering naar de nering zetten. Hun keuze? Ouderen van nu kunnen verrekken. Die stemmen toch verkeerd, en ze zijn “op”. Hebben we niks meer aan. Dus laat ze maar creperen. Gemaakte afspraken? Die gelden voor hun. Niet voor ons. Want wij zijn de generatie van nu, en wij willen nu vangen. Niet als we aan de beurt zijn.

Links vindt het doodnormaal dat half Afrika en het Midden-Oosten met miljoenen een riante Europese bestemming uitzoekt om daar lekker lui verzorgd te worden. Alleen de PVV zet daar vraagtekens bij. Alle andere partijen niet. Geen een. De VVD droomt over goedkope werkkrachten, het CDA en de CU zeveren over barmhartigheid, en links ziet een kans om stemmen te winnen.

Alex, normaliter had ik je quasi grappige opmerking genegeerd. Niet de moeite waard om op te reageren. Na “Keulen” zouden ook bij jou de schellen van de ogen gevallen moeten zijn. Helaas is dat overduidelijk niet het geval. Wat moet er nu nog gebeuren om jou, en mensen die er ook zo over denken, op andere gedachten te brengen? Zelfde een geplande massale verkrachting is niet genoeg.

Ik hoor je ook niet over hoe de overheid en alle politieke partijen (op de PVV na) uitsluitend en alleen toegaven dat er ‘iets een beetje uit de hand gelopen is’ nadat vele blogs er over bleven schrijven. En dan nog zo minimaal mogelijk. Ik hoor je ook niet over de schuld doorgeven aan de politie. En nog minder over die politie die buitensporig geweld inzet tegen eigen onderdanen, en alle verkrachters in Keulen inmiddels op vrije voeten heeft gesteld. Wat vind jij van een politiekorps dat links extremisten aanmoedigt om zwaar vuurwerk te gebruiken, zodat zij (de politie) een goed excuus hebben om een vreedzame demonstratie uit elkaar te slaan? Dat mag, want dat is voor de goede zaak?

Wie zijn die fascisten waar we al vijfenzeventig jaar mee bang gemaakt worden? Is dat Wilders en de PVV, of zijn dat mensen zoals jij?

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Communisme, Hypocrisie, Linkse Kerk, Marxisme, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Van de buren

 1. gielah zegt:

  Uitstekend artikel.
  Zó voedt men de jeugd op!

  Overigens heb ik, een beetje rondneuzend, niet kunnen ontdekken hoe oud ( of jong) deze Alex Groen precies is.
  Gezien de fotootjes van hem op Google zal hij toch minstens 25 moeten zijn.
  Zorgelijk… dat hij in die jaren niet wat verder is gekomen dan hij nu lijkt te zijn.
  Zorgelijk ook dat nieuwssites ( ik had nog niet van Geen Nieuws gehoord..) zo’n lichtgewicht stukjes laten schrijven.

  Maar laat ons hoopvol blijven.
  Misschien schrijft hij op zijn 75e, intussen wél wijs geworden, nog eens een column waarin zo ongeveer staat:
  ” Een zekere meneer Numan heeft mij in 2016 de ogen geopend.
  Eerst werd ik boos om wat hij schreef, maar toch bleven zijn opmerkingen bij me hangen.
  Ik ging erover nadenken.
  Ik zou nóóit de journalist ( of politicus) -die ik nu ben- zijn geworden, zonder die terechte opmerkingen!”

  U ziet, ik probeer hoopvol en positief te blijven.
  Jeugdzonden hebben we tenslotte ( bijna) allemaal begaan…. en ééns moet toch het licht opgaan?

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Prima geformuleerd meneer Numan. Helemaal waar, de “linkse gekte”, is helaas doorgedrongen in alle geledingen van de maatschappij.

  Like

 3. Drs.P. zegt:

  En nu allemaal reageren op die site en die mafkees afzeiken!!!!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 4. johan zegt:

  Je verwoordt het duidelijk

  Like

 5. Theodoor zegt:

  Tja, de Alex’n weet het toch beter, verspilde moeite.

  Like

 6. Pingback: Van de buren – Rechtsaf doorzee

 7. Doornroosje zegt:

  Een prima stuk Numan. Dat is Alex Groen de kous op de kop geven.

  Like

 8. tjonge zegt:

  typische tactiek van links en de msm, blijven herhalen dat grenzen sluiten (lees controleren) onmogelijk is, en op een gegeven moment zal de naïeve burger gaan denken dat het werkelijk onmogelijk is.
  .
  als je een leugen maar genoeg blijft herhalen wordt het vanzelf de “waarheid”……..

  Like

 9. Guardiacivil zegt:

  De duivel heeft vele gedaantes en ze zitten ook in onze omgeving.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s