Wegens terreurgevaar: Straatpatrouilles kosten België 15 miljoen euro extra

Screenshot_24

(Vertaling: E.J. Bron)

De Belgische regering heeft vanwege het grote terreurgevaar het afgelopen jaar 15 miljoen euro extra uitgegeven aan militaire patrouilles in straten, bij diplomatieke en regeringsobjecten in het land, aldus de tv-zender VTM.

nieuws spoetnik

Een jaar geleden schakelde de regering het leger in om te patrouilleren in de straten van Antwerpen en Brussel. Dit gebeurde een week na de grote politieactie in Verviers, waar een groep terroristen een serie aanslagen in het land gepland zou hebben.

De gezamenlijke kosten voor de speciale veiligheidsmaatregelen bedroegen vorig jaar 18 miljoen euro. Daarvan werden 15 miljoen uitgegeven voor het levensonderhoud van de soldaten en 3 miljoen voor hun soldij.

Volgens informatie van de media patrouilleren er op dit moment 500 Belgische soldaten in de straten.

In België werd het dreigingsniveau van terreur direct op de dag na de aanslagen in Parijs op 13 november van het tweede niveau (een minder waarschijnlijke bedreiging) naar het derde niveau verhoogd. Een week later werd Brussel wakker onder de omstandigheden van het hoogste, vierde, niveau, wat een serieuze en onvermijdelijke bedreiging betekent. Voor de rest van het land bleef het derde dreigingsniveau gelden. De autoriteiten deelden mee dat ze over informatie zouden beschikken dat er in Brussel gelijksoortige aanslagen als in Parijs werden voorbereid. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken, Jan Jambon, zou er op zondag 22 november een aanslag hebben kunnen plaatsvinden.

Bron:
http://de.sputniknews.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Barbarisme, België, Brussel, Eurabië, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Salafisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Wegens terreurgevaar: Straatpatrouilles kosten België 15 miljoen euro extra

 1. Sjaak zegt:

  Met 15 miljoen ken je ook 100.000 van deze moslim raddraaiers
  terug in hun zandbak bevorderen !

  Like

 2. Cathja zegt:

  Met 15 miljoen euro’s kun je ook heel veel goeds doen voor de ouderen, gehandicapten en anderen die het moeilijk hebben.
  Waren die moslims met hun misdrijven niet zo overdadig aanwezig, dan hadden ‘we’ dat geld in kunnen zetten voor de bovengenoemde goede doelen.

  Er zal in de toekomst nog wel meer geld nodig zijn. We hebben het ergste met die mossels echt nog niet gehad. Terug naar de woestijn met dat volk!

  Like

 3. Jean zegt:

  Toch prachtig, niet?
  Wij hebben in België een leger dat zeer goede salarissen betaald zodat ze 8u per dag op hun reet kunnen zitten en als ze dan gevraagd wordt te doen waarvoor ze dienen nl. de veiligheid van het land en zijn burgers te beschermen dan moeten ze daarvoor betaald worden…
  Het leger heeft meer officieren en soldaten, dus is het duidelijk, officieren doen niets of komen niet in beweging “voor niets”.

  Like

 4. Elena zegt:

  Veel voordeliger alle mogelijke terroristen naar woestijnië te deporteren.
  Alle ontwikkelingshulp stop zetten…klaar is klara.

  Like

 5. Guardiacivil zegt:

  Het is nou eenmaal nodig dus geld is niet zo belangrijk, wel de veiligheid van de burger. Waar is de beveiliging voor de Nederlandse burger?

  Like

 6. leefbarbaar zegt:

  Waar misschien, maar hoeveel misdrijven zijn er niet gepleegd omdat er toezicht was op straat? Wij roepen ook al jaren om meer blauw op straat (groen mag ook!) maar het enige wat we krijgen zijn persberichten, dat de criminaliteit daalt.

  Like

 7. paulzwueste zegt:

  Nou begrijp ik het niet meer. Die jongens zitten zich vaak te vervelen in de kazerne en als ze met hun geweer op straat mogen lopen kost dat ineens 15 miljoen Euro?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s