“Gehaktballenoorlog” in Deense plaats eindigt in het voordeel van varkensvlees

Screenshot_4

(Vertaling: E.J. Bron)

In het Deense Randers is een einde gekomen aan de “gehaktballenoorlog”: voortaan staat er weer varkensvlees op het menu van kindercrèches en basisscholen. Eergisteravond werd er gestemd in de gemeenteraad: 16 personen stemden “voor” varkensvlees, 15 personen “tegen”.

nieuws spoetnik

In een gesprek met de krant “Jyllands-Posten” noemde een raadslid, dat “nee” had gestemd, het voorstel van de Deense Volkspartij (Dansk Folkeparti, DF) en de Liberale Partij Denemarken (Danmarks Liberale Parti, Venstre) “onnodig” en “absurd”, het probleem als “aan de haren erbij gesleept”.

De zogenaamde “gehaktballenoorlog” in Denemarken  was al een hele tijd aan de gang.

In veel crèches wordt geen varkensvlees meer op het menu gezet, omdat zich veel moslimkinderen onder de kleintjes bevinden. En om verschillende spijzen voor kinderen van verschillende confessies te maken, is veel te duur. De crèches zijn nu verplicht om ervoor te zorgen dat de “Deense eetcultuur tot de openbare kinderinstellingen” behoort.

Uit een afgelopen herfst door de krant “Jyllands-Posten” in opdracht gegeven onderzoek bleek dat 83,4% van de Deense moslims vindt dat er op scholen en in crèches halal gecertificeerd vlees, dus vlees dat volgens islamitisch recht is toegestaan, gebruikt zou moeten worden. Maar slechts één op de vier niet-islamitische Denen wil dat er in kinderinstellingen speciale spijzen voor islamitische kinderen bereid worden.

(Lees eventueel eveneens: www.hln.be)

Bron:
http://de.sputniknews.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, cultuurrelativisme, Denemarken, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op “Gehaktballenoorlog” in Deense plaats eindigt in het voordeel van varkensvlees

 1. john zegt:

  Duw maar gerust die gehaktballen door de strot van dat moslimkindje. Er wordt ons zoveel ongevraagd door de strot geduwd.

  Like

 2. Claudia M. zegt:

  Als ze zo graag willen dat hun kinderen halal eten, geven ze maar een lunchpakketje mee. Doe ik ook iedere dag en dat bevalt prima! En anders gezellig terug naar je islamitische land daar kunnen de kindjes geheel halal opgevoed worden. Wij willen jullie barbaars geslachte vlees niet!

  Like

 3. Cathja zegt:

  Is het niet van de zotten dat er voor een onderwerp als dit een wetsvoorstel ingediend moet worden? Denemarken eet al sinds mensenheugenis varkensvlees. Waarom moet dit ‘van tafel’ nu er op vrijwillige basis tal van moslim-immigranten naar Denemarken gekomen zijn? Ze zijn toch niet uitgenodigd? Dan bepaal je ook de regels in dat land niet!
  Stel je voor zeg, dat iedereen die ‘anders’ is op zijn wenken bediend zou worden…!

  De islamieten zorgen er nu maar voor dat hun kinderen die halal-troep van thuis mee krijgen. Er zal in Denemarken echt wel een islamitische slager zijn die volgens ‘het boekje’ te werk gaat, en daar moeten ze zijn voor hun vlees.
  Laat de Denen hun eigen eetgewoonten behouden. Dat is niet meer dan normaal.

  Like

 4. Charles Martel zegt:

  Ook in onze scholen zijn er geen balletjes meer in de soep, omwille van multi-kul en apekool tolerantie. En laten we over de multiculturele gevangenissen maar helemaal zwijgen.

  Like

 5. elisah zegt:

  Wat een achterlijk gezeur. En de vegetariers dan?
  Mensen de bepaalde dingen niet willen eten moeten niet zeuren. Zorg gewoon dat er een keuze in gerechten is.

  Like

 6. wim zegt:

  Goed dat er nu duidelijkheid is. Maar de nipte ‘overwinning’ laat zien hoezeer ook de Denen de weg kwijt zijn en voorspelt niet veel goeds voor de toekomst…

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Ziehier hoe de moslims zich aanpassen, aan de Deense cultuur. Juist, dus helemaal niet. Ze eisen maar, en krijgen dankzij de linksen, en goedmensen gewoon hun zin.

  Like

 8. Guardiacivil zegt:

  Moet hier over gestemd worden? Verder geen comment

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s