Het ‘overschatte draagvlak’ van Diederik Samsom

Screenshot_33

(Door: Derk Jan Eppink)

Als de leider van de Nederlandse sociaaldemocraten, eigenlijk ‘calvinisten zonder Calvijn’, een interview geeft aan het Nederlands Dagblad, lijfblad van echte calvinisten, rust daar geen zegen op. Op 30 december zei PvdA-fractieleider Diederik Samsom in het ND dat Nederland makkelijk 200 duizend vluchtelingen kan opnemen. ‘Wij kunnen dat als land; daar is draagvlak voor.’ Kort daarop stortte in Keulen het Duitse draagvlak in elkaar na aanrandingen van honderden vrouwen. Inkeer van Samsom lag voor de hand. Maar nee, niets. Het ijs is dunner dan hij denkt.

Samsom legt de lat van het maakbare asielbeleid bij 200 duizend. Dat aantal komt naar verhouding overeen met de 1,1 miljoen asielzoekers in Duitsland. Een onhoudbare structuur wordt doorgaans geveld door een enkele, schokkende gebeurtenis.

De gevolgen van het overschatte draagvlak dringen diep door in de Duitse samenleving. Het gekoesterde ideaal van het politiek correcte Duitsland is gebroken. Politici zijn de kluts kwijt. De doorgaans bevoogdende Duits media zijn de weg kwijt. Zij zien hun meningenkartel in stukken gereten. Duitse feministen zijn de draad kwijt. Feministisch boegbeeld Alice Schwarzer waarschuwde al eerder voor de spanning tussen islam en feminisme, maar de jongere garde wil ‘uiterst rechts’ niet in de kaart spelen.

Waar de Muur liep, herrijst nu de mentale splitsing. West-Duitsers, doordrenkt van Duits schuldgevoel, zijn beschroomd, maar Oost-Duitsers, opgegroeid in ‘das bessere Deutschland’ van de DDR, hebben daar geen last van. Over migratie denken de ‘Ossies’ niet zoals de ‘Wessies’, maar zoals de Polen.

De asielkwestie veroorzaakt een koude oorlog tussen Duitsland en Polen, dat asiel zoekende moslims weigert. Duitse politici grepen de komst van een conservatieve Poolse regering en vermeende beperking van vrijheidsrechten aan om Polen te straffen. Duits Europees Commissaris Oettinger eiste onmiddellijk juridisch optreden van de Europese Commissie. Martin Schulz, voorzitter van het Europees Parlement, vergeleek Polen met Poetin. Als Feldwebel Schulz Poetin wil zien, moet hij in de spiegel kijken.

Duitsland is dolende. Nog zo’n mensenstroom dit jaar doet Duitsland kapseizen en daarmee Europa.

Samsom moet dringend spreken met de Zweedse vicepremier Romson. In 2015 heeft Zweden met 10 miljoen burgers zo’n 190 duizend asielzoekers opgenomen. Bijna het streefaantal van Samsom. De migratiedruk werd groter dan in Duitsland. In november moest Romson, voorvrouw van de Zweedse Groenen, capituleren. Huilend kondigde ze aan dat de deur dicht ging. Het draagvlak is weg; modelstaat Zweden is radeloos.

Samsom rekent op ‘goede afspraken’ met Turkije. Europees commissaris Timmermans reisde naar Ankara met blinkende geschenken: visumvrije toegang van Turken tot de EU plus 3 miljard euro. De mensenstroom gaat door. De Turken ruiken dat er meer in het vat zit: panikerend Duitsland wil betalen. De Grieken misbruiken de mensenstroom noordwaarts om van Berlijn gunstige voorwaarden in de eurocrisis te krijgen. Chantagepolitiek. Als tegenzet helpen Oost-Europese landen Macedonië hekwerken te bouwen tussen de Balkan en Griekenland. Ze versperren de Balkanroute; Schengenland Griekenland wordt van buitenaf afgesloten. Polen en Hongaren doen het vuile werk. Zij redden Europese verzorgingsstaten, zoals die van Samsom. Maar Europa biedt hen in ruil stank voor dank. Conflicten in het Midden-Oosten en de Afrikaanse bevolkingsexplosie vereisen sterke, fysieke buitengrenzen. Een gepland opvangplafond is een illusie: dat schuift vanzelf naar boven.

Samsom kan beter luisteren naar een wij-ze levensles van de Britse oud-premier Thatcher: ‘Mensen zijn bang. Zij leven dichter bij de bestaansmarge dan we denken. Als wij met grote veranderingen komen, voelen die mensen dat het tapijt onder hun voeten wordt weggetrokken.’ Partijgenoten duwden Thatcher naar de uitgang. Hetzelfde lot is Angela Merkel beschoren. Zij is deel van het probleem geworden. Waar Thatcher te hard was, was Merkel te zacht.

Samsom beseft niet hoezeer hij mensen met lage inkomens naar de bestaansrand drukt met zijn ‘maakbare plafond’ van 200 duizend asielzoekers. Hij beseft evenmin hoezeer de komst van talloze mannen uit een cultuur die vrouwen onderdrukt, Europese vrouwen in de marge van fysieke integriteit dringt. Hij is blind voor het spanningsveld tussen multiculturalisme en gelijkwaardigheid van vrouwen. Prevaleert het eerste dan erodeert het tweede. De PvdA heeft in 1995 de ‘Rooie Vrouwen’ afgeschaft wegens overbodig. Te voorbarig, blijkt nu.

Bron:
www.volkskrant.nl
(h/t S.B.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, betutteling, cultuurrelativisme, Derde Wereld, Dhimmitude, Eurabië, Hypocrisie, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, PvdA, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

22 reacties op Het ‘overschatte draagvlak’ van Diederik Samsom

 1. Jan Wandelaar zegt:

  ++

  “Can we not talk about subjects that split opinion? If you talk about immigration, you are a xenophobe. If you talk about security, you are a fascist. If you talk about Islam, you are an Islamophobe.” – Henri Guaino, MP.

  http://www.gatestoneinstitute.org/7256/france-islamization

  ++

  Like

 2. Guardiacivil zegt:

  Wanneer gaat Samson aan het infuus? Hij heeft een zware Merkelvirus opgelopen. De man valt vanzelf om.

  Like

 3. leefbarbaar zegt:

  Er is helemaal geen draagvlak voor meer bidnegerts.
  – Het zijn geen vluchtelingen, dat is voor iedereen duidelijk.
  – We zijn inmiddels allemaal wel eens in aanraking gekomen met de islam en we krijgen er een steeds grotere hekel aan. Oorzaak / gevolg.
  – De relatie geld smijten naar allochtonen / geld jatten van autochtonen is ook voor iedereen duidelijk geworden.
  Kijk even op GeenStijl, 82 % van de Nederlandse gemeenten heeft een AZC, noem mij 1 gemeente waar de burgerbevolking akkoord ging met een AZC.
  Ik wil een andere regering, deze is stuk.

  Like

 4. Thom zegt:

  Er zal niks veranderen. Jawel er zal van alles veranderen. Het gebler van de muezzin zal overal te horen zijn binnen nou en afzienbare tijd.
  Op Geenstijl staat een grafiek waar overal kolonisten worden opgevangen. Het is gruwelijk. Bijna alle gemeentes vangen deze kolonisten op. Dat betekent dat gemeentebesturen bijna allemaal van de rooie ratten besnuffeld zijn. Het probleem is met dit bestuur in Nederland is onoplosbaar.
  De schuld geven de rooie ratten aan: Vul maar in! Kom er maar in Geert en maak schoon schip.

  Like

 5. Tjonge, die Volkskrant is aardig aan het kantelen!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 6. Bob Fleumer zegt:

  Zwamsom lult maar wat, ik heb eigenlijk geen woorden meer om mijn afschuw van deze man te uiten.

  Like

 7. wim zegt:

  Goed geschreven. Alleen, samsom overschat het draagvlak niet. Draagvlak interesseert hem geen moer. Een socialist is een gelovige die de maakbare samenleving najaagt. Desnoods met dwang en geweld,maar wel onder de dekmantel van democratie. Net moslims. Kunnen zich daarom goed vinden in het moslimgedram en begrijpen de geweldadige inslag.

  Like

 8. joga zegt:

  Stem verdomme dan op de PVV. De enige kans, die we nog hebben, sukkels, die dit nog niet doen.
  Geef je vrouwen, dochters en kleindochters maar weg aan dat tuig. om verkracht te worden. Ik zou me doodschamen, wanneer ik zo’n verschrikkelijke lafaard was, die zijn gezin willens en wetens opoffert voor de baantjes , die Rutte c.s. denken te zullen krijgen in Brussel. Op zo’n slappe leugenachtige zak zitten ze daar echt niet meer te wachten. Daar hebben ze er zelf al meer dan genoeg van.

  Like

 9. kruisridder zegt:

  Niet alleen Samsom, maar ook Rutte als MP is hier de grote schuldige.

  Like

 10. Philippine zegt:

  Als onderstaand bericht klopt, dan zou de PVV wel eens verboden kunnen worden.
  Dit is zeer alarmerend.

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/01/21/usa-leiten-untersuchung-gegen-nato-kritische-parteien-in-europa-ein/

  Like

 11. Avidia zegt:

  Ik kan me echt slap lachen over de PVDA, zo een belachelijke partij, stelletje onbenullen, wat ze allemaal naar voren brengen is onbegrijpelijk, het is een partij zonder waarde, zonder garanties, de PVDA is echt weergaloos onbetrouwbaar en ten einde beschrijfbaar, dag PXDA, het gaat U goed????

  Like

 12. koddebeier zegt:

  Links denken grenst aan krankzinnigheid en zelfvernietiging ! (Ook door de VVD)

  Like

 13. Theodoor zegt:

  Samsom raaskalt maar wat. Inmiddels heeft hij Nederland in de vernieling gebracht, daar waar de ouderen financieel en in de verzorging het moeilijk hebben en de jongeren een duistere toekomst.

  De PvdA heeft ons land opgezadeld met een vreemde cultuur met een politieke godsdienst waarin bepaald is dat andere- en niet gelovigen de kop afgesneden moet worden. Koppensnellen komt weer helemaal terug maar nu niet in Africa maar in de westerse wereld.

  Ook Rutte, de aards leugenaar, ziet Nederland niets liever dan opgaan in een centraal aangestuurde EU, zonder zich fatsoenlijk af te vragen wat de rest van de bewoners van Nederland daarvan vindt.

  Deze twee mensen zijn een schande voor Nederland.

  Like

 14. Philippine zegt:

  EU heeft een eigen geheime dienst.
  Zie onderstaand bericht:

  https://ejbron.wordpress.com/2013/02/17/streng-geheim-de-eu-krijgt-een-eigen-geheime-dienst/

  Amerika kan EU kritische partijen de wacht aan zeggen.
  Ook het Oekraïne referendum wordt gezien als een door de Russen geleide actie.
  Griezelig.
  Hopeloos.
  EU is een kolonie van Amerika.

  Like

 15. BertG. zegt:

  Het enigste draagvlak wat hij heeft is de stoel waar hij op zit.

  Like

 16. Bas zegt:

  Deze PvdA leider maakt van iedereen een armoe lijder, hij had er beter aan gedaan bij Greenpeace in dienst te blijven !

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  Deze vuile, smerige rode, deze milieucrimineel SAMSOM, is de grootste LANDVERRADER sinds Mussert ( NSB). Hierbij verklaar ik ook, dat de zogenaamde democratie DOOD is, en we MORSDOOD. En de LEUGENAAR Rutte (VVD) is geen haar beter, deze lapzwans heeft door het ondertekenen van het ESM Verdrag, ONZE SCHATKIST uitgeleverd aan het RODE TUIG der EUSSR!

  Like

 18. Pingback: Hoezo draagvlak? | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s