Jordanië is Palestina

Screenshot_1

77% van Palestina is bezet territorium door het koninkrijk Jordanië. Israël, de “Westbank” (Judea en Samaria) en Gaza maken samen maar 23% uit.

Geplaatst  door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", "Westbank", Gazastrook, Israël, Jordanië. Bookmark de permalink .

6 reacties op Jordanië is Palestina

 1. Anna. zegt:

  Ja dit klopt.
  Na de eerste wereld oorlog beheerste Engeland het Heilige land( een gebied dat Palestina genoemd werd).
  In 1917 beloofde Engeland dit gebied als Nationaal Tehuis voor het Joodse volk.
  In 1920 stemde de Volkerenbond toe in een Joods Nationaal tehuis voor de Joodse mensen in. Palestina.
  Twee jaar na het mandaat van de Volkerenbond om de Joden een thuisland te geven, gaf Engeland 77% van Palestina ( het gebied ten oosten van de Jordaan) aan de Arabieren, en noemde het Transjordanië. ( met een peenstreek van Churhill )

  ((((((((((Ook toen pas is Jodanie wat eerder nooit een staat was min of meer ontstaan…….
  ( met een prins uit Saudie arabie die ” over” was…… ) dat is nu nog de reden van instabiliteit in Jordanie velen pruimen dit koningshuis niet.
  Maar omdat hij een afstammeling is van Mohammed accepteren ze hem morrend…….
  Het huidige Jordanie is een land vol met diverse stammen met de bijbehorende twisten….. De koning houd ze momenteel redelijk onder de duim……))))))))))) hoelang nog?????????

  Na de instelling van het gebied Arabisch Palestina, det Transjordanië genoemd wordt in 1922, gaven de Britten toestemming aan de Arabieren om zich overal te vestigen, maar de Joodse mensen mochten zich niet vestigen ten oosten van de Jodaan.
  Let op ; dat Joodse mensen toestemming hadden en die ook gebruikten om zich te vestigen in de bergen van Israel ( nu de zogenaamde westbank) totdat Jordanië het gebied innam in 1948.
  Toen werd Transjordanië Jodanie.
  Vandaag is het gebeid dat bekent staat als Palestina twee natiën, Jordanië ( een Arabische staat ) en Israël ( de Joodse staat) .
  De verenigde naties stemden in 1947 voor het creëren van een Joodse staat , die op 15 mei 1948 in werking trad.
  Op de dag van Israëls geboorte kwamen Transjordanië ( nu Jordanië) en vijf andere Arabische staten in beweging om het nieuwe landje Israel te vernietigen, door het met hun militaire middelen aan te vallen.
  Op al zijn grenzen…. Hun bedoeling was Israel te vernietigen en zowel Israel als Transjordanie te beheersen.

  ” Omdat gij gezegd hebt ; die beide volken en die beide landen zullen Mij toebehoren; nemen wij ze in bezit- hoewel de HEERE daar was- daarom zowaar ik leef luid het woord van de HERE HERE, MET DEZELDE TOORN EN NAIJVER WAARMEE GIJ HEN IN UW HAAT BEHANDELD HEBT, ZAL IK OOK HANDELEN EN MIJ ONDER U DOEN KENNEN WANNEER IK U RICHTEN ZAL ” Ezechiel 35; 10/12 ( het tweede deel nog toekomst)
  Sommigen zien in ” beide volken” van vers 10 Judea en Samaria .
  Tijdens de ( onafhankelijkheids) oorlog overspoelden Arabische legers Judea en Samaria en doodden of verdreven alle Joodse mensen die daar woonden.
  Ze namen Joodse bezittingen in beslag en lijfden beide in bij Jordanië en noemde het de westelijke Jordaan oever.

  De Joodse steden, dorpen en kibboetsen van Atarot, abetHaarava, Ein. Tsurim, Gush aEtzion, Kallia, Massuot Yitzak, Neve Yakov, Revadim en het Joodse stadsdeel van Oud- Jeruzalem werden door Jordaanse legers ingenomen. Uitgemoord en verwoest. ( zie Marin Gilbert The Arab Israeli conflict)
  En Joodse mensen kregen geen toestemming meer om te wonen in Judea en Samaria. Het Hartland van Israel. ( judenrein)

  Toen in 1948 de Arabische- islamitische legers probeerden Israël bij hun geboorte te vernietigen, dachten ze alleen maar tegen een klein en slecht bewapend leger te moeten strijden.
  Ze zagen niet dat ” de Heer daar was” volgens Ezechiel 35;11 En gij zult weten dat Ik de HERE ben Ez. 35:11 De Heer heeft zich herhaalde malen doen kennen onder het Joodse volk, toen de Arabische legers hen van alle kanten aanvielen.
  Als je Gods volk en zijn land aanvalt is het of je tegen de Heer zelf strijd. ” Ik Zal handelen en Mij onder hen doen kennen wanneer Ik u richten zal. En gij zult weten dat Ik de HERE ben. Ez 35:11.
  En de HERE heeft zich ook later in diverse oorlogen herhaalde malen doen kennen onder het Joodse volk, toen de Arabische landen hen aanvielen.
  In 1948 stonden zes Arabische legers klaar om het nieuwe land te verslinden zodra het geboren werd…..alleen een wonder kon Israel redden.
  Bij de geboorte van Israel zagen ( George C Marrshall e.a.) ” wijze mannen ” van de wereld geen hoop voor Israël.
  Maar de HERE zei.;” Wordt een land op een dag voortgebracht of een volk op eenmaal geboren? ….. Zou IK ontsluiten en niet doen baren??……. Verheugt u met Jeruzalem en juicht over haar allen die haar liefhebt,” Jes 66: 8/10
  Het leger was in de minderheid had weinig training gehad maar de HERE toonde dat Hij waakt over Zijn volk.
  EN NU BESCHRIJF IK HET NOG ALLEEN MAAR VAN 1948 ALLE VOLGENDE OORLOGEN IS HET NET ZO GEWEEST…….. HET BEWIJST MAAR EENS TE MEEER DAT WAT IN DE BIJBEL STAAT OOK ZAL GESCHIEDEN…….
  Let op Israel……..het is het Hart van de Wereld….. Nu Arabieren het niet met oorlog tegen hen kunnen winnen zijn ze op de diplomatieke toer gegaan…..Al door Arafat begonnen ( met zijn idiote Nobelprijs) Nu met laster en boycot acties en liegen en bedriegen…….aanslagen verdraaien van feiten enz enz. Liegen tot in de VN toe…. en iedereen zwijgt…. zei Nethayahu…. En hij heeft gelijk…
  En het uiteindelijk zal de hele wereld in het gelieg en bedrieg van de Arabieren trappen ( Olie?? Geld? Angst ?? ) en zich gaan ” opmaken” ( zich keren ) tegen Israël en Jeruzalem…… Dat zal een vreselijke tijd zijn waar we nu al de ” voorspelen” van zien…… Amerika die de wereld meesleurt in de ondergang. De oorlogen van de Arabieren onderling …. ISIS…… Syriein de vernietiging….. Irak……vernietigd…….het gemene spel van Turkije……. Moorden op de Christenen…… De verdeelde EU…… ( ijzer en leem voor de Bijbel kenners) Het heeft alles met de eind strijd van de Arabieren/ Islam……. tegen Israël te maken. En de hele wereld zal daarin meegesleurd worden……
  En gelukkig kan E J Bron hier nu nog vrij over rapporteren.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Anna om 8:48

   Veel dank voor deze mooie en lezenswaardige uiteenzetting over wat zich ooit heeft afgespeeld rondom het kleine land Israël.
   Ja, er liggen veel beloften voor dit land. Als je de Bijbel leest kom je er heel wat tegen.
   Wij maken ons regelmatig zorgen om alles wat Israël wordt aangedaan, maar eigenlijk mogen we erop vertrouwen dat Israël nooit door hun vijanden overwonnen zal worden. Niet uit eigen kracht, maar met Hulp van hun meest trouwe Bondgenoot!

   Zolang we daartoe in staat zijn moeten wij als vrienden en bondgenoten naast en achter Israël staan. Hen helpen waar we kunnen.
   Helaas moeten we constateren dat er nogal wat ‘vrienden’ van Israël afhaken en al afgehaakt zijn. Netanyahu heeft het niet gemakkelijk als president, maar ik bewonder zijn standvastigheid en vastberaden koers!

   Shalom, Israël!

   Like

 2. Guardiacivil zegt:

  grote boem, opgelost.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s