Liever zelfbedrog dan werkelijkheid

Leon de Winter

(Door: Leon de Winter)

Wat gaan onze elites toch tekeer tegen het Nederlandse referendum over het handelsakkoord met Oekraïne. Door het referendum staat de euro op het spel, hel en verdoemenis staat iedereen te wachten, de hele wereld verdwijnt in een zwart gat als het Nederlandse volk de euvele moed heeft om een nee te laten horen, zo brullen ze.

Dat handelsakkoord zou echt niets meer dan een gewoon handelsakkoordje zijn, zo vertelden onze elites en de meeste commentatoren ons aanvankelijk, het stelde echt niks voor dat akkoord, en daarbij: niemand heeft dat akkoord gelezen, hoe kunnen de burgers het dan afwijzen?

Het curieuze is dat dit nietszeggende handelsakkoordje, als het door het Nederlandse volk wordt afgewezen, opeens de hele unie laat exploderen, zo beweren de elites en de commentatoren. Wat willen ze nou? Is het nou een gewoon handelsakkoord, of niet? En denken we echt dat de hele Tweede Kamer dat akkoord wel heeft gelezen?

Ik heb het hier al eerder gemeld: ik heb het gelezen. Het is geen gewoon akkoordje. Het is het begin van een proces dat moet leiden tot het EU-lidmaatschap van Oekraïne. Daarmee zou de EU ver opschuiven naar het oosten en in direct conflict komen met Rusland. We hebben niets te zoeken in dat deel van de wereld. De EU wil het er graag wel bij hebben, maar voor de rest van Europa is dat gebied een mijnenveld, zoals we zelf aan den lijve meemaken door de mensonterende taferelen rond de MH-17.

Buitenspel

Ondertussen is ook bekendgemaakt dat het handelsakkoord met of zonder een Nederlands referendum al geïmplementeerd is. Dat kan wettelijk niet, maar de elites en de Oekraïense president en miljardair Porosjenko, die naar verluidt ondanks de oorlog zijn fortuin flink heeft zien groeien, doen of hun neus bloedt. Veel duidelijker kunnen onze elites ons niet vertellen wat we voor hen betekenen. Hun besluitvormingsprocessen zijn erop gericht de wil van de burger buitenspel te zetten.

In Nederland hebben alle politieke partijen in totaal 300.000 leden, oftewel: deze krant heeft meer abonnees dan alle politieke partijen leden hebben. De rest van de bevolking mag één keer in de vier jaar een stem uitbrengen, en die stem heeft, zoals we inmiddels weten, voor de politicus geen bindende geldigheid; het aantal verkiezingsbeloftes dat Rutte gebroken heeft, kan ik niet meer tellen.

In de EU vinden processen plaats waarop de Europese burger geen greep heeft. Selecte groepjes ingewijden nemen in naam van een fictie honderden miljoenen Europeanen op sleeptouw. Ze veroorzaken de ene ramp na de andere. Griekenland is uit het nieuws verdwenen, maar het land ligt nog steeds aan een infuus omdat het in een race was beland waarop het niet was voorbereid. De elites, zowel de Europese als de Griekse, wilden de feiten niet onder ogen komen. En dat is een kenmerk van de huidige elites, en ook dat heb ik hier al eerder geschreven: liever zelfbedrog dan de werkelijkheid.

Dat ontkennende vermogen heeft zich nu over grote delen van de overheidsinstituties verspreid. Politieorganisaties willen bepaalde feiten afzwakken of zelfs ontkennen omdat ze niet passen in de ’narratieven’ die de heersende elites, zowel die van de politiek als die van de media, niet wensen te aanvaarden. Of het nou gaat over migranten, Oekraïne, Iran, het klimaat, er zijn ’narratieven’ met een bepaald wereldbeeld waaraan de perspectieven moeten voldoen. Als er feiten zijn die daarvan afwijken, dan heerst er stilte, of moordlust.

De politieke correctheid van zachtaardig links heeft geleid tot een vorm van zelfcensuur die onwelgevallige feiten kapot zwijgt of via hysterici als Francisco van Jole (die van de VARA, gesubsidieerd en wel, een verbaal moordcommando mag leiden) mensen met afwijkende opvattingen wil verwoesten.

Afgestraft

De schijnwerkelijkheid wordt keer op keer afgestraft door de kille werkelijkheid van de feiten. Iran blijft een tirannenstaat, ook al worden er duizenden afspraken gemaakt. De elektrische auto is door zijn batterijen vervuilender dan een benzineauto. Als het waait en de molens staan stil, moeten we bijstoken met vervuilende kolen- of gascentrales. Als honderdduizenden jongemannen uit het Midden-Oosten ongecontroleerd Europa binnenkomen, zitten daar zonder twijfel duizenden foute jongens tussen, ook al luidt het narratief dat ze zielige en hoogopgeleide mensen zijn. Islam is een religie van vrede, ook al teren de landen van de islam weg onder agressie, vrouwenonderdrukking, achterlijkheid. Vooral de feiten niet benoemen, zo denken de elites, dan hoeven we niet echt tot daden te komen en harde keuzes te maken.

Maar die keuzes worden op een dag onvermijdelijk, en omdat de elites te lang gewacht hebben, worden die keuzes smerig en verwerpelijk. Moeten we Griekenland voor de leeuwen gooien? Moeten we massaal migranten oppakken en terugsturen? Het wemelt van pijnlijke dilemma’s die ontstaan zijn door het zelfbedrog van onze elites.

Onze samenlevingen rusten op het vertrouwen dat de burger zijn elites en instituties geeft. Dat vertrouwen staat op barsten.

Bron:
www.telegraaf.nl (“Premium”-artikel)
(h/t “Lis”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

28 reacties op Liever zelfbedrog dan werkelijkheid

 1. Japio zegt:

  Linksom of rechtsom, we worden toch wel belazerd. Als het blijkt dat Nederland massaal tegen gestemd heeft gaan ze het verdrag toch er door heen drukken. Dat zijn nou de politici waar u op gestemd heeft. Ik ga in ieder geval tegen stemmen al is het alleen maar om de boel op scherp te zetten. Hoe eerder dat gedrocht EU in elkaar valt hoe beter. Gewoon weer baas in eigen huis worden en overgaan tot de orde van de dag.

  Like

 2. Edjan zegt:

  Citaat: “De politieke correctheid van zachtaardig links …”

  Links is inmiddels met zijn politieke correctheid een ware terreur aan het uitoefenen!

  En uiteraard zal de uitslag van het referendum dienen als wc-papier voor onze “elite”. En daarop zal een nóg weer groter deel van de bevolking de gevestigde politiek gaan afwijzen. Waarop die nog weer meer mohammedanen zal importeren. Het gaat met een slakkengang en is tóch een race tegen de klok.

  Like

  • Q zegt:

   Die “zachtaardigheid” waar dhr. de Winter het over heeft is er 1 uit de catagorie “spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is er de zachtaardigste van het land” ?

   De aandachtige toehoordertjes in hun warme bedjes voelen natuurlijk allang aankomen dat het hier om KWAADaardigheid gaat.

   Like

 3. carthago zegt:

  Adembenemend goede uitleg van de ontstane maatschappelijke armageddon veroorzaakt door de politieke elitaire penoze.

  Like

 4. jungleelephant zegt:

  Mijn vertrouwen in de [politiek was en is 0!

  Like

  • hendrikush zegt:

   “Vertrouwen” is het sleutelwoord en dat hebben overheid en politiek verkwanseld.
   Zo zal weer eens blijken: “vertrouwen gaat te paard en komt te voet”.

   Like

 5. Overigens zegt Leon de Winter in zijn relaas iets, wat ik van harte kan onderschrijven: Wij hebben niets te zoeken in dat deel van de wereld.
  En zo is het: Noch bij de Oekraïne, noch bij Rusland.
  We hoeven met het laatste heus geen conflict te zoeken, beter van niet zelfs. We hebben alleen geen enkele reden om er meer dan oppervlakkige handelsbetrekkingen mee aan te gaan, net zo min als we dat met betrekking tot de Oekraïne hebben.
  Het zijn en blijven twee verschillende werelden die zich niet laten combineren.
  Daarom: “We hebben niets te zoeken in DAT DEEL VAN DE WERELD.” Uitstekend geformuleerd!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 6. Anna. zegt:

  ” Gewone ” mensen zijn boos.
  En dat komt doordat een aanzienlijk deel van de bevolking zich niet gehoord en belazerd voelt.
  Dit komt mede doordat een groot aantal van onze politici en bestuurders ( misschien wel alle bestuurders) een groot deel van de bevolking heeft genegeerd, voor achterlijk versleten en berdrogen heeft.
  Miljarden verslindende projekten die op niets uitdraaien.
  Fraude door ambtsdragers bestuurders in ( semi) publieke sectoren die zichzelf verrijkend hun ” bedrijf” kapot laten gaan en er zelf met veel geld uit springen.
  En bestuurders die ( om de eer) met de dictators in Brussel op de ” Tribune” willen zitten. Bezwaarschriften bij grote mislukkende projektendie in de prullenbak verdwijnen…..
  Banken die overeind gehouden moeten worden terwijl diezelfde banken de burgers eerst met giftige derivaten en woeker polissen geld afhandig hebben gemaakt.
  Bestuurders die roepen dat uitkerings trekkers en arbeids ongeschikten nu maar eens aan het werk moeten terwijl er op 580.000 werkelozen en 800.000 arbeids ongeschikten 130.000 banen zijn…..
  Bestuurders die dus 1 miljoen mensen veroordelen tot leven in armoede en de voedselbank. Bestuurders die de mond vol hebben van bestrijden van misdaad maar spijkerhard bezuinigen op het OM en de rechtspraak en de helft van de gevangenissen sluit.
  Bestuurders die hun zaakjes niet op orde hebben en bewijsstukken laten verdwijnen……

  En dan Rutte die de mond vol heeft van fatsoen en blijft zeggen dat er niets aan de hand is….maar onder tussen veel van zijn politieke vrienden ziet verdwijnen vanwege onethisch gedrag ( zacht uitgedrukt)
  En ja bestuurders die zonder overleg of voor aankondiging een azc met 1000 mensen in een dorp met 150 inwoners neer zetten…..
  Of in een wijk als Overvecht waar al talloze problemen zijn….. Terwijl ” de gewone burger” de problemen wel ziet….. En de bestuurder dit glashard ontkent. Of de burgers beschuldigd als racisten of fascisten….. De burger is BOOS!!!!!!!! Kwaad en voelt zich ongehoord, onmachtig…..

  Wie heeft er nog vertrouwen in de politie, gemeenten, besturen, politie, de rechtsspraak, banken, woningbouwverenigingen, of ander instantie’s
  MENSEN ZIJN BOOS EN VOELEN ZICH BEDROGEN EN ZE HEBBEN GELIJK HELAAS ZIEN DE POLITIEK EN DE BESTUURDERS DIT NIET….

  Like

 7. Pingback: Liever zelfbedrog dan werkelijkheid – Rechtsaf doorzee

 8. realistnl zegt:

  Luister hier naar Harry van Bommel die nog veel duidelijker maakt dan Leon de Winter dat doet, hoe de hypocriete en kwaadaardige elite de burgers ongegeneerd voorliegt over de toetreding van Oekraïne. Conclusie: Rutte is een uiterst leugenachtige en hypocriete misdadiger! https://soundcloud.com/lerrative/van-bommel-sp-veegt-vloer-aan-met-associatieakkoord-oekraine-opvliegersop1

  Like

  • paulzwueste zegt:

   van bommel is een idealist die zo te horen het licht heeft gezien. Uitstekende aktie van van Bommel. Chappeau!!!
   Nu nog even zijn mening over die verdomde hoerenpalestijnen herzien…
   en van Bommel krijgt van mij een echte Jüncker-kus op het moegestreden voorhoofd!

   Like

   • Edjan zegt:

    Mwa, van Boemel? Die wilde na die toestanden in Den Haag (IS paradeert met vlaggen, roepen: alle joden moeten dood, politie staat erbij te lachen, Nederlanders roepen: dit is Nederland, politie verwijdert Nederlanders) daarna wilden van Boemel meer geld naar die wijk onm de arme, achtergestelde mohammedaantjes te helpen. Dat boemeltje kan van mij in de stront zakken!

    Like

 9. Cathja zegt:

  Volledig mee eens, @ Anna!

  Like

 10. Taljaard zegt:

  Een naam; Donald Trump
  Wordt openlijk gesteund door Sarah Palin.
  Gaat dus de kandidaat van de GOP worden en met een ”landslide” winnen.
  Eindelijk weer eens gezond verstand in het Witte Huis.
  De wereld zal er hard van opknappen.
  Hopelijk vertelt hij Timmermans en Juncker dat zij hun ambities ergens in kunnen steken ”where the sun doesn’t shine” 🙂

  Like

 11. Guardiacivil zegt:

  Laten ze nu de moed tonen en anders zullen ze het moeten ondervinden dat er verkeerde keuzes gemaakt worden. Simpel

  Like

 12. Bas zegt:

  quote: In de EU vinden processen plaats waarop de Europese burger geen greep heeft.

  Laat ik dit nou al die tijd al gedacht hebben sinds dat de EU ons leven beheert, bovendien ons geld verteerd.

  ”De Staatsschuld stijgt met 480 euro per seconde”!
  http://www.destaatsschuldmeter.nl/

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  De democratie wordt in Nederland en de rest met “voeten getreden”. En dat al jarenlang. Het artikel geeft correct aan, hoe WIJ de burgers van Nederland en Europa, belazerd, bestolen en belogen worden, 24/7. Het zijn marionetten, deze zogenaamde politici, “van links tot rechts”, die worden aangestuurd door de RODEN der EUSSR, de maffia van Bilderberg en de NWO.

  Like

 14. Jean zegt:

  Hoe harder het politiek en mediatuig schreeuwt hoe zekerder wij zijn van ons gelijk, die EU moet weg en dat zo snel mogelijk want dat EU tuig is de oorzaak en verantwoordelijk voor de huidige misdaadgolf komende van dat Afrikaans voornamelijk islamitisch tuig geimporteerd tuig.

  Like

 15. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  PAS OP, TRAP ER NIET IN! De zelfverrijkende EU/elite blijven proberen het volk te manipuleren!

  Like

 16. Guardiacivil zegt:

  Nog eens alles gelezen hier, kost wel nieuwe energie maar ja, Ik begin toch zo langzamerhand te bedenken dat mensen die zich tot de elite beschouwen en die met hard *werken* nooit eerlijk het geld hebben verdiend omdat je gewoonweg met eerlijk werken nooit miljonair kunt worden. Daardoor ook stijgt hun vermogen en hun macht over de slaven, verkrijgen ze belangrijke functies in de maatschappij en komen ze ook in de politieke partij van hun voorkeur die waken over hun investeringen en vermogen en over de financiële markt dat alles volgens hun wens verloopt. Deze elite heeft maar een zaak voor ogen en dat is vermeerderen, vermeerderen en nog eens vermeerderen van hun vermogen. Voor de rest hebben zij net zoals Rutte geen enkele binding met de lagere rangen. Oh ja, ze laten zichzelf graag zien op gala,s, de miljonairsbeurs en eens in het jaar een gala voor goede doelen om een klein percentage van zeg maar de weekopbrengst daar te deponeren als blijkt van *goede wil*. Pas op he, er is nog iets, de elite houdt elkaar instand door met elkaar in het huwlijk te treden, want van *goede komaf* moet voortgeplant worden om er zeker van te zijn dat het kapitaal in *goede handen* blijft.
  Ik ben er klaar mee. Vrijdag een uitdraai van Euromillions halen en genieten van het weekend.

  Like

 17. kruisridder zegt:

  De wereld zou ook vergaan als we de EU-grondwet zouden afwijzen, hetgeen is gebeurd. Nou, ik ben er nog, mijn huis staat overeind en de Russen hebben ons de oorlog niet verklaard, wat óók was voorspeld. Nu proberen ze hetzelfde trucje voor de tweede keer voor de domlinksen onder ons.

  Like

 18. Jan zegt:

  Baantjes van de nietsnutten staan op de tocht

  Like

 19. George zegt:

  De regering en bewindvoerders in dat land zijn de meest corrupte ter wereld die geen beslissing nemen zonder daar zelf wijzer ven te worden, waar de bevolking dagelijks belazerd word en uitgezogen.
  Als kapitein met verschillende Ukrainers aan boord gewerkt die met verhalen komen waar je met je verstand niet bij kan.
  Een bokser die zo goed als zijn hele leven in Duitsland heeft gewoond maar na de annexatie een paar invloedrijke personen wist om te kopen is nu burgemeester om daar verder zijn zakken te vullen.

  Like

 20. Dit is op Onwetendheid herblogden reageerde:
  Leon de Winter legt pijnlijk vast

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s